Poniedziałek

ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowy z zieleninką

Jajka 100g, Mleko 2%tł 30g, Pieczarki 100g, Olej rzepakowy 5g, Otręby pszenne 10g, Natka pietruszki 20g, Pieprz ziołowy 2g

II ŚNIADANIE – Pomidory i szparagi podane z sosem ogórkowym

Fasolka Szparagowa zielone 200g, Pomidor 50g, Roszponka sałata 50g, Ogórek 30g, Cebula dymka 50g, Sok z cytryny 7g, Jogurt naturalny 10g, Oliwa z oliwek 5 g, Koperek świeży 10g, Pieprz 3g

OBIAD – Słodko-kwaśny dorsz

Dorsz, filet 100g, Papryka czerwona 60g, Cebula 80g, Marchew 60g, Ananas 150g, Sos sojowy 20g, Olej rzepakowy 10g, Ryż brązowy 30g

PODWIECZOREK – Kremowy por

Por 100g, Ziemniaki 40g, Bulion warzywny 150g, Jogurt naturalny 50g, Kurkuma 3 g, Pieprz 3 g, Natka pietruszki 10g

KOLACJA – Sałatka z selera z twarożkiem

Seler naciowy 100g, Pomidora 100g, Ser twarogowy półtłusty 50g, Jogurt naturalny 30g, Ocet winny 5g, Pieprz ziołowy 2g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i owocami

Biszkopty 25g, Maliny 50g, Jagody 50g, Ricotta 50g, Sok pomarańczowy 50g

II ŚNIADANIE – Sałatka z suszonych owoców

Suszone banany 20g, Suszone jabłka 20g, Suszone truskawki 25g, Zarodki pszenne 25g, Jogurt typ grecki 25g

OBIAD – Filety z kurczaka na fasolce szparagowej z młodymi ziemniaczkami

Filet z kurczaka 120g, Oliwa z oliwek 5g, Zielony groszek 50g,Fasolka szparagowa 20g, Śmietana 12% 50g, Ziemniaki młode 150g

PODWIECZOREK – Łosoś wędzony z sosem paprykowym

Łosoś wędzony 50g, Roszponka 30g, Papryka marynowana 30g, Oliwa z oliwek 3g, Ocet balsamiczny 10g

KOLACJA –Gaspacho

Pomidory 200g, Ogórek 50g, Cebula czerwona 25g, Papryka czerwona 60g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Bulion drobiowy 150g


 

Środa

ŚNIADANIE – Pietruszkowy omlet z awokado i kiwi

Jajo 50g, Mleko 2% tłuszczu 30g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Awokado 30g, Natka pietruszki 2g, Mąka owsiana 20g, Kiwi 60g, Białko jaja 30g, Przyprawa cynamon 1g

II ŚNIADANIE – Aromatyczny ryż jaśminowy z granatem

Ryż jaśminowy 20g, Granat 30g, Mleko ryżowe 70g, Migdały 5g, Imbir 20g, Przyprawa kardamon, cytrynowa melisa 1g

OBIAD – Udko z warzywami pieczone w rękawie podane z kaszą jęczmienną

Udo z kurczaka 130g, Przyprawa do drobiu 3g, Czosnek granulowany 3g, Papryka czerwona 100g, Brokuł 100g, Marchew 50g, Pieczarka surowa 60g, Cebula 40g, Sól 2g, Kasza jęczmienna 20g

PODWIECZOREK – Zupa krem z papryki i pomarańczy

Papryka czerwona 200g, Pomarańcza 100g, Oliwa z oliwek 5g, Ser kremowy bez tłuszczu 15g, Sól 2g, Pieprz biały mielony 4g, Koper 6g

KOLACJA – Orzechowa sałatka z kurczaka i selera naciowego z anansem

Kurczak, filet 70g, Przyprawa do drobiu 3g, Sos sojowy 5g, Mieszanka sałat 50g, Seler naciowy 100g, Ananas 70g, Jogurt naturalny 2% 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Orzechy włoskie 10g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Wiosenny omlet warzywny z curry

Ziemniaki 100g, Szynka z indyka 40g, Papryka żółta 60g, Por 5g, Jajo 50g, Białko jaja 30g, Mleko 1,5% tłuszczu 30g, Koper 6g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Otręby owsiane 15g, Przyprawa curry 3

II ŚNIADANIE – Pasta jaglana z tuńczyka na sałacie

Tuńczyk w sosie własnym 40g, Kasza jaglana 20g, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu 2g, Jogurt naturalny 2% 5g, Papryka czerwona 60g, Ogórek konserwowy 50g, Cebula 30g, Sałata lodowa 60g, Papryka czerwona mielona 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g

OBIAD – Risotto grzybowe, surówka z papryki i pomidora

Ryż brązowy 20g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa rozmaryn 2g, Przyprawa tymianek 2g, Jogurt naturalny 2% 20g, Bulion warzywny 100g, Pieczarka surowa 120g, Cebula 30g, Parmezan tarty 5g, Papryka czerwona 70g, Pomidor 60g, Cebula czerwona 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Cukier 2g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 2g, Natka pietruszki 8g

PODWIECZOREK – Tymiankowy krem ze szparagów

Bulion warzywny 200g, Ziemniaki 50g, Szparagi 150g, Jogurt naturalny 2% 75g, Cebula 30g, Olej rzepakowy uniwersalny 2g, Parmezan tarty 5g, Tymianek świeży 5g, Pieprz biały 2g, Sól 2g

KOLACJA – Sałatka jaglaną z cieciorką

Kasza jaglana 20g, Cieciorka w puszce 30g, Pomidor 60g, Cebula 30g, Bazylia świeża 6g, Sok z cytryny 5g, Sałata 15g, Oliwa z oliwek 3g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Sezamowa jaglanka z gruszką i pistacjami

Kasza jaglana 30g, Gruszka 70g, Sezam, nasiona 2g, Orzechy pistacjowe 9g, Serek homogenizowany naturalny 50g

II ŚNIADANIE – Sałatka z awokado i papają z ziołowym dressingiem

Awokado 20g, Papaja 100g, Sałata lodowa 60g, Czosnek 2g, Jogurt naturalny 50g, Pieprz ziołowy 2g, Przyprawa bazylia 1g, Zioła prowansalskie 1g, Sól 2g, Kasza gryczana niepalona 15g

OBIAD – Indyk z bakłażanem i morelami z pełnoziarnistym makaronem

Indyk, filet 80g, Bakłażan 80g, Morela suszona 20g, Cebula 30g, Olej rzepakowy uniwersalny 2g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa kurkuma 3g, Skórka z cytryny 3g, Makaron pełnoziarnisty 30g

PODWIECZOREK – Zupa krem z dyni z wanilią i sezamem

Bulion warzywny 200g, Ziemniaki 50g, Dynia 300g, Wanilia 2g, Cebula 30g, Masło 2g, Pieprz biały 2g, Sól 2g, Ser kremowy bez tłuszczu 15g, Sezam, nasiona 3g

KOLACJA – Quinoa z fasolką szparagową i mango

Fasolka szparagowa 120g, Pomidor 130g, Pieczarka surowa 80g, Szynka z piersi kurczaka 40g, Sól 2g, Przyprawa tymianek 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Musztarda 2g, Cebula 20g, Oliwa z oliwek nie rafinowana, tłoczona na zimno 5g, Mango 50g, Komosa ryżowa 10g


 

Sobota

ŚNIADANIE – Omlet bananowy z migdałami i brzoskwinią

Jajo 60g, Banan 70g, Mleko 1,5% tłuszczu 10g, Mąka gryczana 10g, Sól 1g, Migdały tarte 3g, Brzoskwinia 60g, Jogurt naturalny 2% 75g, Przyprawa cynamon 3g

II ŚNIADANIE –Budyń czekoladowy z malinami

Budyń czekoladowy, proszek 20g, Mleko 1,5% tłuszczu 160g, Maliny 60g, Cukier 5g

OBIAD – Curry z sandaczem i ryżem

Ryż brązowy 30g, Sandacz surowy 120g, Papryka czerwona 40g, Marchew 50g, Cebula 25g, Jabłko 60g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa curry 3g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony2g, Natka pietruszki 2g

PODWIECZOREK – Chłodnik z pora z jajem

Sól 2g, Jajo 25g, Por (białe części) 100g, Ziemniaki 100g, Pietruszka, liście 2g, Olej rzepakowy uniwersalny 2g, Mleko 0,5% tłuszczu 100g, Szczypiorek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g

KOLACJA – Makaron ryżowy z bobem i cukinią

Makaron ryżowy 20g, Bób 150g, Cukinia 100g, Pieczarka surowa 45g, Cebula 25g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Pieprz Cayenne 2g, Przyprawa oregano 1g, Sól 4g


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Sałatka z kosmą ryżową i wędzonym kurczakiem

Kosma ryżowa gotowana 50g, Oliwki czarne 10g, Sałata zielona karbowana 50g, Pomidorki koktailowe40g, Rzodkiewka 30g, Kurczak wędzony 45g, Musztarda dijon 10g, Jogurt naturalny 10g, Kurkuma 2g

II ŚNIADANIE – Mizeria orientalna

Ogórek 50g, Marchewka, 50g, Imbir świeży 10g, Czosnek 5 g, Olej sezamowy 5 ml, Ocet ryżowy 20g, Sos sojowy 5g, Pieprz biały 2g, Papryka chili 2g, Sok z cytryny 3g, Pieczywo chrupkie 30g

OBIAD – Babeczka ryżowo-jabłkowa

Ryż jaśminowy 60g, Jabłka 100g, Rodzynki 10g, Sok z cytryny 10g, Jajko 50g, Cukier waniliowy 5g, Cynamon 2g

PODWIECZOREK – Łosoś wędzony na liściach roszponki z sosem koperkowym

Roszponka 100g, Łosoś wędzony 50g, Śmietana 12% 5g, Jogurt naturalny 10g, Koperek świeży 10g, Pieprz ziołowy 3g

KOLACJA – Szaszłyki z kurczakiem na słodko

Ananas świeży 160g, Kurczak 100g, Pieczarki 50g, Słodka papryka 5g