Poniedziałek

ŚNIADANIE – Müsli domowe pod pierzynka z jogurtu

Płatki owsiane 10g, Płatki kukurydziane 10g, Rodzynki sułtańskie 5g, Żurawina 5g, Morele suszone 5g, Banany suszone 5g, Ananas suszony 5g, Jogurt naturalny gęsty 100g, Nasiona sezamu 5g

II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie

Papier ryżowy 30g, Marchew 50g, Ogórek 60g, Melon gruszkowy 100g, Sos sojowy 5g, Sok z limonki 5g, Bazylia 2g, Mięta 2g

OBIAD – Sandacz z zielonymi warzywami

Filet z sandacza 70g, Rukola 50g, Brokuł 60g, Olej rzepakowy 5g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Ziemniaki 80g, Sól 5 g, Pieprz 5g,

PODWIECZOREK – Gotowany kurczak na parze w sosie pomidorowo-bazyliowym na liściach sałaty lodowej

Filet z kurczaka 100g, Sałata lodowa 30g, Pomidory 60g, Papryka czerwona 60g, Bazylia 10g

KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim

Ciasto francuskie 50g, Brokuł 50g, Papryka czerwona 50g, Kukurydza 20g, Jajo 50g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Śmietana 12% 5g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Kuskus z zielonym groszkiem i szynką

Kasza kuskus , Groszek zielony , Szynka z piersi kurczaka , Czosnek , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz kolorowy , Szczypiorek

II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta

Kapusta pekińska , Pomarańcza , Winogrona białe , Winogrona ciemne , Ser Feta , Orzechy włoskie bez skorupki , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Pieprz czarny mielony

OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur

Kasza bulgur , Mięso mielone z indyka , Brokuł , Ser żółty w plasterkach , Curry 5g, Natka pietruszki , Jogurt naturalny , Czosnek

PODWIECZOREK – Sałatka grecka

Mix sałata , Ser feta , Papryka czerwona , Ogórek , Pomidor , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek , Ocet balsamiczny , Oregano , Sok z cytryny , Pieprz biały

KOLACJA- Omlet z szynką i brokułami

Jajom, Białko z jaja , Szynka z indyka ,Mleko 2% , Brokuł , Oliwa z oliwek , Sól ziołowa 2g


Środa

ŚNIADANIE – Placuszki jabłkowo-cynamonowe

Mąka pszenna 55g, Proszek do pieczenia 2g, Sól 1g, Cynamon 2g, Masło 5g, Cukier trzcinowy 5g, Jabłka 150g, Mleko 2% tł. 35g

II ŚNIADANIE – Makaron z Grillowanymi bakłażanami, ricottą i pomidorkami koktajlowymi

Makaron wstążki pełnoziarnisty 20g, Ser ricotta 30g, Bakłażany 100g, Pomidorki koktajlowe 100g, Papryka ostra 2g

OBIAD – Grillowane owoce morza z rozmarynem i opiekanymi ziemniaczkami z sosem koperkowym

Krewetki 100g, Filet z miętusa 70g, Wędzony boczek 20g, Oliwa 5g, Sok z limonki 10g, Pieprz biały 3g, Sól ziołowa 3g, Rozmaryn 10g, Jogurt typ grecki 30g, Koperek świeży 10g, Papryka słodka 5g, Ziemniaki 100g

PODWIECZOREK – Sałatka włoska

Mieszanka sałat 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 120g, Ser mozarella light 100g, Oliwa 5g, Ocet balsamiczny 5g, Świeże zioła (bazylia, oregano) 5g

KOLACJA – Kurczak w płatkach migdałowych

Kurczak filet 130g, Płatki migdałowe 10g, Mąka pszenna 10g, Jajko 25g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Pomidorki cherry 100g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Ryżowy omlet z pieczarkami i pomidorem

Jajo 60g, Pieczarka surowa 90g, Pomidor 30g, Oliwa z oliwek 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Mąka ryżowa 30g, Przyprawa oregano 3g

II ŚNIADANIE – Tuńczyk z orzechami w połówkach brzoskwini

Brzoskwinia 120g, Jogurt naturalny 25g, Orzechy włoskie bez skorupki 12g, Pieprz czarny mielony2g, Ryż dziki 10g, Tuńczyk w wodzie 50g

OBIAD – Klopsiki ze szpinakiem podane z dzikim ryżem

Mięso mielone z piersi kurczaka 60g, Żółtko jaja 15g, Szpinak, liście 60g, Czosnek 5g, Cebula 50g, Seler korzeniowy 40g, Marchew 50g, Mąka pszenna 5g, Jogurt naturalny 2% 50g, Przyprawa kurkuma 1g, Przyprawa majeranek 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Woda 440g, Ryż jaśminowy 15g

PODWIECZOREK – Ryżowe wrapy z szynką, serem, warzywami i pomarańczą

Ogórek 50g, Papryka czerwona 65g, Papier ryżowy 10g, Szynka z indyka 30g, Ser żółty 10g, Sałata lodowa 5g, Pomarańcza 100g

KOLACJA – „Szparagowy koktajl makaronowy”

Fasola szparagowa, mrożna 50g, Makaron razowy 20g, Krewetka, surowa koktajlowa 50g, Czosnek 5g, Pieczarka surowa 60g, Sos sojowy ciemny 5g, Pietruszka, liście 2g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g


Piątek

ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowo-paprykowy

Jajka 100g, Mleko 2%tł 30g, Pieczarki 100g, Olej rzepakowy 5g, Otręby pszenne 10g, Papryka czerwona 20g, Papryka zielona 20g, Papryka żółta 20g, Pieprz ziołowy 2g

II ŚNIADANIE – Nawadniająca sałatka

Arbuz żółty 150g, Melon 100g, 3Arbuz czerwony 150g, Rodzynki 20g

OBIAD – Tarta szpinakowa z kurczakiem i fetą

Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, Jajko 50g, Sól 1g, Gęsty chudy jogurt naturalny 20g, Proszek do pieczenia 1g, Oliwa 5g, Świeży szpinak 100g, Ser feta 45g, Kurczak filet 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g

PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem

Mieszanka sałat 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 120g, Tuńczyk w wodzie 100g, Jogurt naturalny 20g, Zioła prowansalskie 3g, Pieprz biały 3g

KOLACJA – Ciecierzyca z duszonymi warzywami

Papryka czerwona 40g, Dymka 30g, Cukinia 70g, Pomidory 150g, Cebula 100g, Czosnek 10g, Ziemniaki gotowane w mundurkach 170g, Jarmuż 10g, Kalafior 100g, Ciecierzyca 50g, Masło 5g, Imbir 1g, Chilii 1g, Kurkuma 1g, Czosnek 1g, Pieprz 1g, Sól 1g, Olej lniany 5g


 

Sobota

ŚNIADANIE – Tościki rybne

Chleb żytni razowy 60g, Ser twarogowy chudy 20g, Jogurt naturalny 10g, Łosoś wędzony 60g, Koperek świeży 15g, Pieprz 2g

II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Czosnek 5g, Pesto bazyliowe 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g

OBIAD – Tortilla pełna warzyw

Zielona papryka 120g, Cebula 80g, Pomidor 100g, Ziemniaki 40g, Oliwa z oliwek 10g, Jajka 100g, Sól ziołowa 2g, Pieprz 2g

PODWIECZOREK – Musztardowa panga

Filet z pangi 120g, Sok z cytryny 10g, Szczypiorek 10g, Musztarda 10g, Białko jaja 60g

KOLACJA – Sałatka z gotowanymi buraczkami

Szpinak świeży 50g, Buraki 100g, Jabłka 100g, Ocet balsamiczny 10g, Olej winogronowy 10g, Płatki migdałowe 10g


Niedziela

ŚNIADANIE – Fritata ze szpinakiem

Jajko 100g, Szpinak baby 15g, Pieczarki 50g, Oliwa 5g, Ser feta 10g, Kolendra 2g, Sól ziołowa 2g

II ŚNIADANIE – Sałatka owocowa

Jabłko 100g, Gruszka 100g, Żurawina 20g, Miód 5g, Jogurt naturalny 50g

OBIAD – Indyk w sosie chrzanowym z kaszą gryczana niepaloną

Kasza gryczana niepalona 30g, Filet z indyka 100g, Kukurydza 10g, Sałata lodowa 10g, Pomidory 100g, Jogurt naturalny 20g, Chrzan tarty 10g, Oliwa z oliwek 5g

PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem

Sałata lodowa 30g, Tuńczyk z wody 40g, Oliwki nadziewane migdałami 15g, Pomidorki koktajlowe 50g, Sos winegret 10g

KOLACJA – Krem z pieczarek z szynką

Marchew 70g, Pietruszka 70g, Seler 50g, Cebula 50g, Natka pietruszki 10g, Bulion drobiowy 200g, Pieczarki 200g,Masło 10g, Majeranek 10g, Śmietana 18% 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Szynka drobiowa 45g