Poniedziałek

ŚNIADANIE – Kuskus z zielonym groszkiem i szynką

Kasza kuskus , Groszek zielony , Szynka z piersi kurczaka , Czosnek , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz kolorowy , Szczypiorek

II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta

Kapusta pekińska , Pomarańcza , Winogrona białe , Winogrona ciemne , Ser Feta , Orzechy włoskie bez skorupki , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Pieprz czarny mielony

OBIAD – Indyk w sosie chrzanowym z kaszą gryczana niepaloną

Kasza gryczana niepalona 30g, Filet z indyka 100g, Kukurydza 10g, Sałata lodowa 10g, Pomidory 100g, Jogurt naturalny 20g, Chrzan tarty 10g, Oliwa z oliwek 5g

PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem

Sałata lodowa 30g, Tuńczyk z wody 40g, Oliwki nadziewane migdałami 15g, Pomidorki koktajlowe 50g, Sos winegret 10g

KOLACJA – Krem z pieczarek z szynką

Marchew 70g, Pietruszka 70g, Seler 50g, Cebula 50g, Natka pietruszki 10g, Bulion drobiowy 200g, Pieczarki 200g,Masło 10g, Majeranek 10g, Śmietana 18% 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Szynka drobiowa 45g


Wtorek

ŚNIADANIE – Szarlotka

Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, proszek do pieczenia 2g, Margaryna niskotłuszczowa 10g, Cukier waniliowy 10g, Jajo 50g, Żółtko 20g, Śmietana 12% 10g, Jabłka 150g, Bułka tarta 10g

II śniadane – Pomidory nadziewane mozarella i szynką

Mozarella 60g, Pomidory 120g, Szynka drobiowa 60g, Sól ziołowa 2g, Oregano 2g

OBIAD – Makaron szpinakowy z kurczakiem, rokpolem i zielonym pieprzem
Makaron wstążki 35g, Rokpol 20g, Śmietana 12% 10g, Pieprz zielony mielony 3g, Pomidorki koktajlowe 75g, Koperek 10g, Kurczak 70g

PODWIECZOREK – Łosoś na parze z sosem granulowanym

Filet z łososia 100g, Serek wiejski light 30g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Sól ziołowa 2g, Sałata roszponka 20g

KOLACJA – Łódeczka z ogórka faszerowana jaglanym tuńczykiem

Ogórek 150g, Tuńczyk, w wodzie 50g, Jogurt naturalny 30g, Kapary z puszki 10g, Pieprz czarny mielony 2g, Oliwa z oliwek 2g, Kasza jaglana 30g


Środa

ŚNIADANIE – Pomarańczowa Kasza jaglana z migdałami

Kasza jaglana 40g, Mleko 2% 200g, Sok pomarańczowy 30g, Prażone migdały 10g , Cynamon 1g, Kardamon 1g, Gałka muszkatołowa 1g, Goździki 1g

II ŚNIADANIE – Pomidorki faszerowane serkiem bazyliowym

Pomidor 300g, Ser wiejski 80g, Jogurt naturalny typ grecki 10g, Świeża bazylia 15g, Pieprz ziołowy 2g

OBIAD – Papryka z mięsem mielonym i kaszą kuskus

Papryka 120g, Mięso mielone cielęce 100g, Kasza kuskus 50g, Pieczarki 60g, Pomidorki czereśniowe 50g, Pieprz kajeński 3g, Oliwa z oliwek 5g

PODWIECZOREK – Sałatka z rukoli z wędzonym serem

Rukola 100g, Ser twarogowy wędzony 30g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 20g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Kurczak nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku

Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser chedaer 15g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g


Czwartek

ŚNIADANIE – Omlet z kaszy manny z musem z owoców leśnych

Jajko 50g, Masło klarowane 5g, Kasza manna 15g, Maliny 50g, Jagody 50g, Olej rzepakowy 5g

II ŚNIADANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem

Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 45g, Brzoskwinie 60g, Banan 50g, Zarodki pszenne 5g

OBIAD – Kurczak w sezamie z kaszą gryczana

Pierś z kurczaka 150g, Kostka warzywna 5g, Sos sojowy 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sezam 15g, Por 50g, Kasza gryczana 30g, Bazylia 3g, Oregano 3g

PODWIECZOREK – Łosoś na parze z sosem granulowanym

Filet z łososia 100g, Serek wiejski light 30g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Sól ziołowa 2g, Sałata roszponka 20g

KOLACJA – Cebulaki

Ciasto francuskie 50g, Cebula 75g, Jajo 50g, Mąka pszenna 15g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz 4g


Piątek

ŚNIADANIE – Pieczywo z pastą jajeczna i rzodkiewką

Pumpernikiel 35g, Jajko gotowane 50g, Jogurt naturalny 20g, Szczypiorek posiekany 10g, Rzodkiewka 10g, Pieprz biały 3g

II ŚNIADANIE – Koktajl kokosowo-pomarańczowy

Pomarańcza 200g, Mleko kokosowe 150g, Imbir 4g

OBIAD – Ryba grillowana z liczi i miodem

Filet z białej ryby 150g, Olej sezamowy 10g, Miód 20g, Liczi 40g, Sos sojowy 10g, Kolendra 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ryż brązowy 20g

PODWIECZOREK – Cukinie faszerowane kozim serem

Cukinia 200g, Twarożek kozi chudy 75g, Papryka w proszku 3g, Sól 1g

KOLACJA – Rożki z fetą i szpinakiem

Ciasto francuskie 50g, Szpinak świeży 50g, Feta 30g, Sezam 10g, Jajo 50g, Masło klarowane 10g


Sobota

ŚNIADANIE – Truskawkowa kasza jaglana

Kasza jaglana 40g, Truskawki 100g, Skrobia ziemniaczana 5g

II ŚNIADANIE – Gotowany kurczak na liściach szpinaku z sosem orientalnym

Filet w kurczaka 100g, Sos słodko-kwaśny 30g, Pomidorki koktajlowe 50g, Szpinak 30g, Pieprz biały 2g

OBIAD – Filet z łososia z kaszą kuskus

Fasolka szparagowa 50g, Oliwa z oliwek 10g, Filet świezy z łososia 150g, Papryka czerwona 60g, Pomidorki cherry 50g, Oliwki czarne 10g, Ocet balsamiczny 10g, Kolendra 2g, Natka pietruszki 5g, Kuskus 15g

PODWIECZOREK – Krem z brokułów i grochu z grzankami

Groch 60g, Bulion drobiowy 200g, Bała część pora 40g, Brokuł 80g, Grzanki ziołowe 60g, Oregano 5g, Sól 2g

KOLACJA – Faszerowany bakłażan

Bakłażan 150g, Świeży szpinak 150g, Pomidory suszone w oleju 10g, Mozzarella 30g, Quinoa 40g, Sól 2g, Pieprz 2g, Czosnek 2g


Niedziela

ŚNIADANIE – Omlet z rodzynkami

Jaja 100g, Mąka pełnoziarnista 10g, Ekstrakt wanilii 1g, Masło klarowane 10g, Rodzynki 20g, Cukier trzcinowy 10g

II ŚNIADANIE –Budyń czekoladowy z malinami

Budyń czekoladowy, proszek 20g, Mleko 1,5% tłuszczu 160g, Maliny 60g, Cukier 5g

OBIAD – Risotto grzybowe, surówka z papryki i pomidora

Ryż brązowy 20g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa rozmaryn 2g, Przyprawa tymianek 2g, Jogurt naturalny 2% 20g, Bulion warzywny 100g, Pieczarka surowa 120g, Cebula 30g, Parmezan tarty 5g, Papryka czerwona 70g, Pomidor 60g, Cebula czerwona 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Cukier 2g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 2g, Natka pietruszki 8g

PODWIECZOREK – Zupa krem z dyni z wanilią i sezamem

Bulion warzywny 200g, Ziemniaki 50g, Dynia 300g, Wanilia 2g, Cebula 30g, Masło 2g, Pieprz biały 2g, Sól 2g, Ser kremowy bez tłuszczu 15g, Sezam, nasiona 3g

KOLACJA – Quinoa z fasolką szparagową i mango

Fasolka szparagowa 120g, Pomidor 130g, Pieczarka surowa 80g, Szynka z piersi kurczaka 40g, Sól 2g, Przyprawa tymianek 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Musztarda 2g, Cebula 20g, Oliwa z oliwek nie rafinowana, tłoczona na zimno 5g, Mango 50g, Komosa ryżowa 10g