Poniedziałek

ŚNIADANIE –  Amerykańskie naleśniki z sosem jagodowo-twarożkowym

Mąka pszenna  70g, Jajo, 50g, Mleko 50g, Masło light 15g, Proszek do pieczenia 5g, Stewia 2g, Sól 1g, Jagody 60g, Serek homogenizowany chudy 30g

II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie

Papier ryżowy 30g, Marchew 50g, Ogórek 60g, Melon gruszkowy 100g, Sos sojowy 5g, Sok z limonki 5g, Bazylia 2g, Mięta 2g

OBIAD – Kurczak z tofu i ryżem curry

Kurczak filet 100g, Fasolka szparagowa 50g, Marchew 70g, Kiełki sojowe 40g, Tofu 30g, Sezam 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sos sojowy 15g, Ryż biały 50g, Curry 5g

PODWIECZOREK – Sałatka z rukoli z wędzonym serem

Rukola 100g, Ser twarogowy wędzony 30g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 20g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz 2g

KOLACJA- Krem z pieczarek

Pieczarki 200g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 5g, Bulion warzywny 150g, Mleko 30g, Śmietana 18% 50g, Natka 10g, Groszek ptysiowy 30g


Wtorek

ŚNIADANIE – Müsli domowe pod pierzynka z jogurtu

Płatki owsiane 10g, Płatki kukurydziane 10g, Rodzynki sułtańskie 5g, Żurawina 5g, Morele suszone 5g, Banany suszone 5g, Ananas suszony 5g, Jogurt naturalny gęsty 100g, Nasiona sezamu 5g

II ŚANIADANIE – Koktail bananowo-malinowy

Maślanka naturalna 200g, Banan 180g, Maliny 50g

OBIAD – Krewetkowe curry

Krewetki królewskie 250g, Papryczki chili 60g, Mleko kokosowe 15g, Olej rzepakowy 10g, Czosnek 10g, Sól 2g, Curry 3g, Ryż brązowy 30g

PODWIECZOREK – Gotowany kurczak na parze w sosie pomidorowo-bazyliowym na liściach sałaty lodowej

Filet z kurczaka 100g, Sałata lodowa 30g, Pomidory  60g, Papryka czerwona 60g, Bazylia 10g

KOLACJA – Sałatka z kiełków słonecznika z porem i czerwoną fasolką

Por 100g, Jabłko 180g, Kiełki słonecznika 50g, Czerwona fasola z puszki 60g, Sok z cytryny 20g, Ocet jabłkowy 5g, Sól 2g


 

Środa

ŚNIADANIE –  Jabłkowa fantazja z musli

Serek homogenizowany 50g, Musli owocowe 40g, Jabłko 120g, Mięta 5g

II ŚNIADANIE – Migdałowa panna cotta

Mleko migdałowe 100g, Skórka z pomarańczy 15g, Stewia 2g, Żelatyna  10g, Brzoskwinie 90g, Migdały 5g, Miód 5g

OBIAD – Teryna z pora z sosem buraczanym

Por 200g, Masło klarowane 5g, Fenkuł 50g, Jajko 50g, Bułka 20g, Śmietana 12% 20g, Burak 100g, Serek homogenizowany 30g, Oliwa z oliwek 3g, Szczypiorek 10g

PODWIECZOREK – Cukinie faszerowane kozim serem

Cukinia 200g, Twarożek kozi chudy 75g, Papryka w proszku 3g, Sól 1g

KOLACJA – Sałatka krabowa

Cukinia 100g, Marchew 60g, Mięso z kraba 40g, Imbir 3g, Sos sojowy 10g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Ryż z mlekiem sojowym w wiśniami

Ryż krótko ziarnisty 50g, Mleko sojowe 250g, Stewia sproszkowana 10g, Konfitura wiśniowa 25g, Wanilia 2g, Cynamon 2g

II ŚNIADANIE – Koktajl kokosowo-pomarańczowy

Pomarańcza 200g, Mleko kokosowe 150g, Imbir 4g

OBIAD – Filet z soli z pieczarkami

Filet z soli 150g, Pieczarki 150g, Kasza pęczak 30g, Oliwa z oliwek 5g, Siekany szczypiorek 2g, Koperek 2g, Kolendra 2g, Majeranek 2g, Sól 4g

PODWIECZOREK – Serek tofu z ogórkiem i czosnkiem

Ser tofu 100g, Ogórek 60g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g

KOLACJA – Zupa szpinakowa

Szpinak liście 300g, Ziemniak 85g, Bulion drobiowy 250g, Śmietana 18% 10g, Sól 2g , Pieprz 2g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i owocami

Biszkopty 25g, Maliny 50g, Jagody 50g, Ricotta 50g, Sok pomarańczowy 50g

II ŚNIADANIE – Sałatka z suszonych owoców

Suszone banany 20g, Suszone jabłka 20g, Suszone truskawki 25g, Zarodki pszenne 25g, Jogurt typ grecki 25g

OBIAD – Filety z kurczaka na fasolce szparagowej z młodymi ziemniaczkami

Filet z kurczaka 120g, Oliwa z oliwek 5g, Zielony groszek 50g,Fasolka szparagowa 20g, Śmietana 12% 50g, Ziemniaki młode 150g

PODWIECZOREK – Łosoś wędzony z sosem paprykowym

Łosoś wędzony 50g, Roszponka 30g, Papryka marynowana 30g, Oliwa z oliwek 3g, Ocet balsamiczny 10g

KOLACJA –Gaspacho

Pomidory 200g, Ogórek 50g, Cebula czerwona 25g, Papryka czerwona 60g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Bulion drobiowy 150g


 

Sobota

ŚNIADANIE – Jajko sadzone w pomidorach

Pomidor 300g, Jajko 100g, Sól ziołowa 3g, Bazylia 3g

II ŚNIADANIE – Grzanki z wędzonym pstrągiem

Chleb tostowy 35g, Pstrąg wędzony 35g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz ziołowy 4g

OBIAD – Papryka z mięsem mielonym i kaszą kuskus

Papryka 120g, Mięso mielone cielęce 100g, Kasza kuskus 50g, Pieczarki 60g, Pomidorki czereśniowe 50g, Pieprz kajeński 3g, Oliwa z oliwek 5g

PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim

Makaron chiński 50g, Kiełki soi 50g, Sos sojowy 10g, Wędlina wędzona z indyka 30g

KOLACJA- Papryka nadziewana warzywami z serkiem fetą

Papryka 120g, Cebula 50g, Pomidor 45g, Ser feta 60g, Oliwki zielone 10g, Oliwki czarne 10g


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Sałatka z kosmą ryżową i wędzonym kurczakiem

Kosma ryżowa gotowana 50g, Oliwki czarne 10g, Sałata zielona karbowana 50g, Pomidorki koktailowe40g, Rzodkiewka 30g, Kurczak wędzony 45g, Musztarda dijon 10g, Jogurt naturalny 10g, Kurkuma 2g

II ŚANIADANIE – Mizeria orientalna

Ogórek 50g, Marchewka, 50g, Imbir świeży  10g, Czosnek 5 g, Olej sezamowy 5 ml, Ocet ryżowy 20g, Sos sojowy 5g, Pieprz biały 2g, Papryka chili 2g, Sok z cytryny 3g, Pieczywo chrupkie 30g

OBIAD – Babeczka ryżowo-jabłkowa

Ryż jaśminowy 60g, Jabłka 100g, Rodzynki 10g, Sok z cytryny 10g, Jajko 50g, Cukier waniliowy 5g, Cynamon 2g

PODWIECZOREK – Łosoś wędzony na liściach roszponki z sosem koperkowym

Roszponka 100g, Łosoś wędzony 50g, Śmietana 12% 5g, Jogurt naturalny 10g, Koperek świeży 10g, Pieprz ziołowy 3g

KOLACJA – Szaszłyki z kurczakiem na słodko

Ananas  świeży 160g, Kurczak 100g, Pieczarki 50g, Słodka papryka 5g