Poniedziałek

ŚNIADANIE – Gruszki pieczone z kaszą jaglaną

Mleko 0,5% 100g, Kasza jaglana 50g, Gruszka 100g, Stewia 2g

II ŚNIADANIE – Orientalna sałatka

Oliwa z oliwek 5g, Cukinia100g, Fasola mung, kiełki 30g Kapusta pekińska 50g, Marchew 100g, Sezam, nasiona 15g, Sos sojowy 6g

OBIAD – Kurczak w sosie śmietanowym z zielonymi warzywami

Filet z kurczaka 100g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 5g, Śmietana 12% 10g, Szparagi 50g, Zielony groszek 50g, Pierz 2g, Sól ziołowa 3g

PODWIECZOREK – Owoce leśne w sosie jogurtowo-migdałowym

Mrożone owoce leśne 500g, Sproszkowane migdały 5g, Jogurt typ grecki 10g

KOLACJA – Tarta warzywna na cieście francuskim

Zielona papryka 25g, Czerwona papryka 25g, Czosnek 5g, Marchew 30g, Cukinia 45g, Szczypiorek 10g, Natka pietruszka 10g, Polędwica drobiowa 45g, Francuskie ciasto 50g, Oliwa z oliwek 5g, Jajo 50g, Mleko 20g, Czerwona papryka 3g, Sól 2g, Pieprz 2g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Gryczana sałatka z tuńczykiem i awokado

Sałata lodowa 30g, Tuńczyk w wodzie 75g, Awokado 30g, Sok z cytryny 5g, Cebula czerwona 10g, Jogurt naturalny 2% 50g, Czosnek 5g, Pieprz czarny mielony 1g, Sól 1g, Kasza gryczana niepalona 30g

II ŚNIADANIE – Paprykowo-twarożkowe łódeczki

Papryka czerwona 120g, Ser twarogowy chudy 50 g, Kiełki brokułu 10g, Sól ziołowa 2g

OBIAD – Tymiankowy indyk w porze z jaśminowym ryżem i surówką

Indyk, filet 70g, Por 50g, Przyprawa tymianek 3g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Przyprawa do drobiu 3g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Ryż jaśminowy 20g, Ogórek kiszony 100g, Jabłko 120g, Cebula 15g, Pieprz czarny mielony 2g

PODWIECZOREK – Makaron z cytrynowym tuńczykiem, mango i groszkiem cukrowym

Makaron pełnoziarnisty świderki 20g, Tuńczyk, w wodzie 40g, Cytryna 10g, Przyprawa chili 1g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Groszek cukrowy 80g, Mango 40g

KOLACJA – Dziki Tatar z łososia

Łosoś, wędzony 50g, Cebula 25g, Ogórek konserwowy 100g, Kapary z puszki 10g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Ryż dziki 15g


 

Środa

ŚNIADANIE – Naleśniki z bananami i morelami

Mąka 10g, Jajo 50g, Mleko 20g, Woda mineralna 20g, Sól 1g, Olej 5g, Morele 50g, Banan 100g, Miód 5g, Śmietanka 10g

II ŚNIADANIE – Grillowana pierś z kurczaka w sosie musztardowym na liściach szpinaku

Filet w kurczaka 100g, Musztarda łagodna 10g, Jogurt naturalny 20g, Szpinak 30g

OBIAD – Łosoś z kaparami

Filet z łososia 150g, Białe wino wytrawne 10g, Kapary 20g, Masło klarowane 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 10g, Ziemniaki młode 70g

PODWIECZOREK – Sałatka arbuzowa

Arbuz żółty 150g, Melon 100g, Arbuz czerwony 150g, Jagody goji 20g

KOLACJA – Sałatka z serem i gruszkami

Gruszka 150g, Sałata mix 30g, Ser pleśniowy niebieski 40g, Orzechy włoskie 10g, Jogurt naturalny typ grecki 30g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Babeczki z kaszy manny z musem malinowym

Kasza manna 50g, Miód 5g, Sok z cytryny 30g, Ekstrakt wanilii 1g, Białko 30g, Maliny 200g, Melisa 1g

II ŚNIADANIE – Twarożek ziołowy z chrupkim pieczywem

Pieczywo 7ziaren 20g, Serek twarogowy 50g, Jogurt naturalny 20g, Szczypiorek 20g, Koperek 20g, Rzodkiewka 50g, Sól ziołowa 2g

OBIAD – Kurczak w cukinii z puree brokułowym

Brokuły 200g, Ziemniak 50g, Mleko 0,5% 200g, Cukinia 150g, Filet z piersi kurczaka 150g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 5g, Gałka muszkatołowa 3g, Przyprawa grillowa 5g

PODWIECZOREK – Koktajl truskawkowy

Mleko 0,5% 250g, Truskawki 100g, Morele 50g

KOLACJA – Sałatka z kozim serem i buraczkami

Ser kozi 50g, Gotowany burak czerwony 150g, Mix sałat 50g, Miód 5g, Olej lniany 5g, Ocet balsamiczny 10g, Musztarda dijon 5g, Bazylia 3g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Omlet z jogurtowym musem

Jajo 60g, Białko jaja 30g, Mąka żytnia razowa 20g, Woda 10g, Sól 1g, Jogurt naturalny 2% 75g, Maliny 84g, Jagody 80g

II ŚNIADANIE – Pomarańczowa kasza z miodem i migdałami

Kasza gryczana 20g, Miód 5g, Migdały w płatkach 6g, Pomarańcza 80g

OBIAD – Limanda z porem w sosie cytrynowo-imbirowym z basmati i surówką z rzodkiewki i rukoli

Limanda 150g, Por 40g, Marchew 50g, Jogurt naturalny 50g, Sok z cytryny 10g, Imbir mielony 2g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Przyprawa do ryb 3g, Ryż basmati 30g, Surówka z rzodkiewki i Rukli 100g, Oliwa z oliwek 3g

PODWIECZOREK –Krem z selera naciowego

Seler naciowy 200g, Ziemniaki 100g, Cebula 25g, Czosnek 5g, Natka pietruszki 2g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Ser kremowy bez tłuszczu 10g, Chleb chrupki żytni 10g

KOLACJA – Sałatka z orzechami nerkowca z orientalnym dressingiem

Sałata lodowa 80g, Pomarańcza 120g, Marchew 100g, Soja kiełki 20g, Orzechy nerkowca 15g, Oliwa z oliwek 5g, Sos sojowy 10g, Sok z limonki 5g, Czosnek 5g, Imbir 2g, Kurczak, filet 80g


 

Sobota

ŚNIADANIE – Pasta z makreli na bułce orkiszowej

Mąka orkiszowa 40g, Drożdże 5g, Sól 2g, Margaryna niskotłuszczowa 5g, Soda oczyszczona 7g, Woda 50g, Makrela wędzona 30g, Szczypiorek 10g

II ŚNIADANIE – Deser serowy z mango

Mango 20g, Serek homogenizowany chudy 100g, Zarodki pszenne 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g

OBIAD – Medaliony drobiowe nadziewane szpinakiem

Filet drobiowy 100g, Szpinak świeży 40g, Natka pietruszka 10g, Gałka muszkatołowa 2g, Serek macarpone 5g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż brązowy 30g

PODWIECZOREK – Krem brokułowy

Brokuły 250g, Bulion warzywny 300g, Śmietana 12% 10g, Pierz ziołowy 5g, Sól 2g

KOLACJA – Sałatka z mozarella, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi

Mozarella mini 70g, Oliwa z oliwek 5g, Pomidorki koktajlowe 50g, Oliwki zielone 15g, Ocet balsamiczny 3g, Bazylia świeża 2g, Pieprz ziołowy 1g


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowy z zieleninką

Jajka 100g, Mleko 2%tł 30g, Pieczarki 100g, Olej rzepakowy 5g, Otręby pszenne 10g, Natka pietruszki 20g, Pieprz ziołowy 2g

II ŚNIADANIE – Suszone jabłka z dipem jogurtowo- bananowym i zarodkami pszennymi

OBIAD – Szaszłyk z kurczaka z kaszą gryczaną i warzywami po włosku

Filet z kurczaka 70g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 5g, Przyprawa oregano 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Kasza gryczana 20g, Warzywa wiosenne mrożone 200g, Przyprawa włoska 3g

PODWIECZOREK – Pipette rigate z wędzonym łososiem i pomidorami w sosie cytrynowym

Sałata lodowa 40g, Łosoś, wędzony 30g, Pomidorki koktajlowe 140g, Ogórek zielony 80g, Sok z cytryny 5g, Miód 2g, Musztarda 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Makaron pełnoziarnisty Pipette rogate 20g

KOLACJA – Sałatka cesarska z sosem musztardowym

Sałata lodowa 20g, Papryka czerwona 20g, Filet z kurczaka 60g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Jogurt 20g, Miód 10g, Gorczyca 2g