1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Fritata ze szpinakiem

Jajko 100g, Szpinak baby 15g, Pieczarki 50g, Oliwa 5g, Ser feta 10g, Kolendra 2g, Sól ziołowa 2g

II ŚNIADANIE – Sałatka owocowa

Jabłko 100g, Gruszka 100g, Żurawina 20g, Miód 5g, Jogurt naturalny 50g

OBIAD – Kurczak w szparagach

Filet z kurczaka 100g, Szparagi zielone 70g, Szynka parmeńska 20g, Oliwa z oliwek 5g, Białe wino wytrawne 20g, Kasza jaglana 15g, Ogórek 50g, Rzodkiewka 30g, Jogurt naturalny 20g, Koperek siekany 10g

PODWIECZOREK – Chłodnik z buraczków

Botwinka 75g, Ogórek 100g, Rzodkiewka 50g, Koperek 20g, Maślanka 250g, Gęsty jogurt naturalny 100g, Cytryna 50g, Sól 2g, Pieprz świeżo mielony 2g, Cukier trzcinowy 2g

KOLACJASałatka z tortellini

Tortelini z mięsem 30g, Brokuły 120g, Pomidory 100g, Ogórek 120g, Majonez light 10g, Koperek 15g, Pieprz biały 3g


2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Musli z jogurtem, bananem i malinami

Musli pełnoziarniste 30g, Jogurt naturalny grecki 150g, Banan 100g, Maliny 100g

II ŚNIADANIE – Pieczywo z pastą rybną i pomidorkami koktajlowymi

Pumpernikiel 35g, Pomidorki koktajlowe 30g, Serek śmietankowy 30g, Wędzony łosoś 20g, Koperek posiekany 10g, Sól ziołowa 3g

OBIAD – Kasza gryczana z indykiem i brokułem

Kasza gryczana 30g, Indyk filet 100g, Jogurt naturalny 20g, Papryka ostra 5g, Brokuł gotowany 100g, Oliwa z oliwek 5g

PODWIECZOREK – Zupa z cukinii z groszkiem ptysiowym

Cukinia 200g, Oliwa 5g, Cebula 50g, Bazylia 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Groszek ptysiowy 30g

KOLACJA –  Pomidory nadziewane mozarella i szynką

Mozarella 60g, Pomidory 120g, Szynka drobiowa 60g, Sól ziołowa 2g, Oregano 2g


3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Owsianka z owocami sezonowymi

Płatki owsiane górskie 40g, Mleko 0,5% tł. 150g, Maliny 50g, Truskawki 30g, Jagody 50g

II ŚNIADANIE – Pieczywo z pastą jajeczna i rzodkiewką

Pumpernikiel 35g, Jajko gotowane 50g, Jogurt naturalny 20g, Szczypiorek posiekany 10g, Rzodkiewka 10g, Pieprz biały 3g

OBIAD – Risotto z łososiem

Ryż do risotto 30g, Bulion warzywny 200g, Łosoś filet 100g, Zielone szparagi 50g, Cebula 50g, Kolorowy pieprz 3g, Oliwa 5g

PODWIECZOREK – Krem porowy

Por z długimi białymi częściami 200g, Ziemniaki 120g, Gruszka 60g, Bulion warzywny 250g, Gałka muszkatołowa 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Oliwa z oliwek 5g

KOLACJA – Sałatka z brokułów, migdałów i sera feta

Ser feta 60g, Brokuły 200g, Migdały płatki 30g, Sól 2g, Pieprz 2g


4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Jajecznica z cukinią

Jajka 100g, Oliwa 5g, Cukinia 100g, Papryka ostra 3g

II ŚNIADANIE – Maliny z amarantusem i twarożkiem

Maliny 100g, Twarożek chudy 50g, Amarantus  ekspandowany 20g

OBIAD – Kurczak curry z kuskusem

Filet z kurczaka 100g, Pomidory pokrojone z puszki 40g, Szpinak baby 50g, Mleczko kokosowe light 75g, Orzechy nerkowca 10g, Sos sojowy 10g, Curry 5g, Imbir 5g, Chilli 2g, Pieprz 2g, Kasza kuskus 30g

PODWIECZOREK – Zupa z bobu

Bób 100g, Cebula 50g, Ziemniak 100g, Oliwa z oliwek 5g, Bulion warzywny 200g, Sól 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Filety śledziowe z warzywami

Filet śledziowy 50g, Cebula 50g, Marchewka 70g, Ziemniak 85g, Jogurt naturalny 100g, Pieprz czarny 4g, Mleko 20g, Jajko 50g, Sok z cytryny 10g


5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Bułeczki ryżowe z jagodami

Komosa ryżowa  (quiona) 25g, Mąka z komosy ryżowej 25g, Mąka jaglana 20g, Drożdże 4g, letnia woda 150g, Sól 2g, Jagody amerykańskie 30g

II ŚNIADANIEMakaron szpinakowy z kurczakiem w ziołach prowansalskich

Makaron szpinakowy wstążki 30g, Kurczak gotowany na parze 40g, Zioła prowansalskie 7g, Pieprz 3g, Oliwa z oliwek 5g

OBIAD – Papryka nadziewana mielonym mięsem i warzywami

Ryż brązowy 15g, Olej rzepakowy 5g, Cebula 50g, Czosnek 5g, Mięso mielone z indyka 50g, Ostra papryka 2g, Słodka papryka 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka czerwona 120g, Ser żółty 25g, Natka pietruszki 10g

PODWIECZOREK –Chłodnik bałkański

Por 100g, Koperek 30g, Młoda marchewka 100g, Kalarepa 100g, Natka pietruszki 30g, Jogurt naturalny 200g, Oliwa 5g

KOLACJA – Ciecierzyca z duszonymi warzywami

Papryka czerwona 40g, Dymka 30g, Cukinia 70g, Pomidory 150g, Cebula 100g, Czosnek 10g, Ziemniaki gotowane w mundurkach 170g, Jarmuż 10g, Kalafior 100g, Ciecierzyca 50g, Masło 5g, Imbir 1g, Chilii 1g, Kurkuma 1g, Czosnek 1g, Pieprz 1g,  Sól 1g, Olej lniany 5g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Pieczywo z wędzonym indykiem

Pieczywo żytnie 70g, Majonez light 5g, Keczup 5g, Bazylia 5g, Indyk wędzony 50g, Sałata zielona 10g, Ogórek 15g, Rzodkiewka 10g

II ŚNIADANIEEgzotyczna surówka

Grejpfrut 45g, Pomarańcz 120g, Mango 80g, Figi  70g, Ananas 20g, Sok z limonki 10g, Suszone czarne porzeczki 10g

OBIAD – Dorsz z rusztu z imbirem

Filet z dorsza 150g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 10g, Sól 2g, Curry 5g, Imbir 5g, Kasza bulgur 15g, Kiełki sojowe 30g, Jogurt naturalny 20g, Piały pieprz 3g

PODWIECZOREK – Krem z czerwonych warzyw

Cebula 50g, Marchew 100g,Woda 300g, Pomidory z puszki 100g, Czosnek 5g, Jogurt naturalny grecki 30g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 5g, Pieprz 5g, Ostra papryka 5g, Zioła prowansalskie 5g

KOLACJA- Sałatka z tofu

Mix sałat 100g, Biała fasola z puszki 30g, Suszone pomidorki z oliwy 15g, Komosa ryżowa 20g, Wędzonego tofu 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Sok z cytryny 10g, oliwa ze słoiczka z suszonymi pomidorami 5g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Naleśniki z maki kokosowej z czereśniami

Mleko ryżowe lub migdałowe (niesłodzone) 100g, Jajko 50g, Mąka kokosowa 30g, Mąka ryżowa pełnoziarnista 20g, Proszek do pieczenia 5g, Olej kokosowy 5g, Czereśnie bez pestek 50g

II ŚNIADANIEWarzywa w panierce

Kalafior 75g, Brokuł 60g, Pieczarki 30g, Jajko 50g, Oliwa z oliwek 5g, Mąka żytnia pełnoziarnista 10g, Sól ziołowa 2g

OBIADBakłażany nadziewane cielęciną

Cebula 50g, Mięso mielone cielęce 150g, Bakłażan 200g, Przecier pomidorowy 20g, Kukurydza z puszki 20g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz ziołowy 2g, Oregano 2g

PODWIECZOREK – Chłodnik z czerwonych owoców

Maliny 150g, Arbuz 150g, Mleko skondensowane 20g, Śmietana 18% 15g, Cukier 2g, Cukier waniliowy 2g

KOLACJA – Tarta z łososiem i szpinakiem

Mąką pełnoziarnista 20g, Płatki owsiane 10g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane 5g, Tymianek 2g, Czosnek 2g, Czarnuszka 2g, Pieczony łosoś 20g, Szpinak 20g, Jogurt naturalny 50g, Suszone pomidory 10g