Poniedziałek

ŚNIADANIE – Orkiszowe naleśniki ze szparagami

Mąka orkiszowa 20g, Jajko 50g, Woda 30g, Sól 2g, Serek twarogowy chudy 50g, Szczypiorek 15g, Szparagi 40g, Sól 2g, Pieprz 2g, Czosnek granulowany 2g

II ŚNIADANIE – Deser orzechowy z mango

Mango 20g, Serek homogenizowany chudy 100g, Orzechy włoskie posiekane 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g

OBIAD – Filet z drobiu panierowany w sezamie z kaszą jaglaną

Pierś z kurczaka 150g, Kostka warzywna 5g, Sos sojowy 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sezam 15g, Por 50g, Kasza jaglana gotowana 30g, Bazylia 3g, Oregano 3g, Ogórek 150g, Czosnek granulowany 5g, Jogurt naturalny 10g

PODWIECZOREK – Włoska sałatka z dzikim ryżem i selerem naciowym

Ryż dziki 20g, Seler naciowy 50g, Koper 4g, Marchew 50g, Sok z cytryny 6g, Orzechy włoskie 10g, Jogurt naturalny 75g, Szczypiorek 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g

KOLACJA – Potrawka warzywna

Kapusta włoska 200g, Pieczarki 100g, Marchewka 50g, Seler 70g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Pomidory w zalewie 100g, Olej rzepakowy 10g, Kolendra 2g, Kminek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka Słodka 2g, Chili 2g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pastą łososiową

Jaja 50g, Łosoś wędzony 30g, Awokado 30g, Pieczywo pumpernikiel 40g, Gęsty jogurt naturalny 20g, Pomidorki koktajlowe 30g, Cytryna 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Lubczyk 2g

II ŚNIADANIE – Sałatka z pomarańczy i rabarbaru

Pomarańcz 120g, Rabarbar 200g, Kandyzowana cytryna 10g, Jogurt naturalny 50g, Cukier trzcinowy 5g, Woda 80g, Cynamon 3g

OBIAD – Penne z kurczakiem na parze

Filet z kurczaka 100g,Pesto rosso 30g, Makaron penne pełnoziarnisty 50g

PODWIECZOREK – Zupa krem z papryki i pomarańczy

Papryka czerwona 200g, Pomarańcza 100g, Oliwa z oliwek 5g, Ser kremowy bez tłuszczu 15g, Sól 2g, Pieprz biały mielony 4g, Koper 6g

KOLACJA – Orzechowa sałatka z kurczaka i selera naciowego z anansem

Kurczak, filet 70g, Przyprawa do drobiu 3g, Sos sojowy 5g, Mieszanka sałat 50g, Seler naciowy 100g, Ananas 70g, Jogurt naturalny 2% 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Orzechy włoskie 10g


 

Środa

ŚNIADANIE – Gruszki pieczone z kaszą jaglaną

Mleko 0,5% 100g, Kasza jaglana 50g, Gruszka 100g, Stewia 2g

II ŚNIADANIE – Orientalna sałatka

Oliwa z oliwek 5g, Cukinia100g, Fasola mung, kiełki 30g Kapusta pekińska 50g, Marchew 100g, Sezam, nasiona 15g, Sos sojowy 6g

OBIAD – Kurczak w sosie śmietanowym z zielonymi warzywami

Filet z kurczaka 100g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 5g, Śmietana 12% 10g, Szparagi 50g, Zielony groszek 50g, Pierz 2g, Sól ziołowa 3g

PODWIECZOREK – Owoce leśne w sosie jogurtowo-migdałowym

Mrożone owoce leśne 500g, Sproszkowane migdały 5g, Jogurt typ grecki 10g

KOLACJA – Falafele

Ciecierzyca z puszki 80g, Olej rzepakowy 5g, Otręby owiane 5g, Czosnek 10g, Jajo 50g, Sól ziołowa 2g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami

Jajo , Cukinia , Mleko 1,5% tłuszczu , Sól , Pieprz czarny mielony , Sałata lodowa , Pomidor , Ogórek , Cebula , Mąka ryżowa , Kurczak, filet

II ŚNIADANIE – Grillowane bakłażany z ricottą i pomidorkami koktajlowymi

Ser ricotta , Bakłażan , Pomidorki koktajlowe , Papryka ostra

OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur

Kasza bulgur , Mięso mielone z indyka , Brokuł , Ser żółty w plasterkach , Curry 5g, Natka pietruszki , Jogurt naturalny , Czosnek

PODWIECZOREK – Sałatka grecka

Mix sałata , Ser feta , Papryka czerwona , Ogórek , Pomidor , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek , Ocet balsamiczny , Oregano , Sok z cytryny , Pieprz biały

KOLACJA – Sałatka z tortellini

Tortelini z mięsem 30g, Brokuły 120g, Pomidory 100g, Ogórek 120g, Majonez light 10g, Koperek 15g, Pieprz biały 3g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Ryżowy omlet z pieczarkami i pomidorem

Jajo 60g, Pieczarka surowa 90g, Pomidor 30g, Oliwa z oliwek 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Mąka ryżowa 30g, Przyprawa oregano 3g

II ŚNIADANIE – Egzotyczna surówka

Grejpfrut 45g, Pomarańcz 120g, Mango 80g, Figi 70g, Ananas 20g, Sok z limonki 10g, Suszone czarne porzeczki 10g

OBIAD – Dorsz z rusztu z imbirem

Filet z dorsza 150g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 10g, Sól 2g, Curry 5g, Imbir 5g, Kasza bulgur 15g, Kiełki sojowe 30g, Jogurt naturalny 20g, Piały pieprz 3g

PODWIECZOREK – Krem z czerwonych warzyw

Cebula 50g, Marchew 100g,Woda 300g, Pomidory z puszki 100g, Czosnek 5g, Jogurt naturalny grecki 30g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 5g, Pieprz 5g, Ostra papryka 5g, Zioła prowansalskie 5g

KOLACJA- Sałatka z tofu

Mix sałat 100g, Biała fasola z puszki 30g, Suszone pomidorki z oliwy 15g, Komosa ryżowa 20g, Wędzonego tofu 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Sok z cytryny 10g, oliwa ze słoiczka z suszonymi pomidorami 5g


 

Sobota

ŚNIADANIE – Owsianka z owocami sezonowymi

Płatki owsiane górskie 40g, Mleko 0,5% tł. 150g, Maliny 50g, Truskawki 30g, Jagody 50g

II ŚNIADANIE – Pieczywo z pastą jajeczna i rzodkiewką

Pumpernikiel 35g, Jajko gotowane 50g, Jogurt naturalny 20g, Szczypiorek posiekany 10g, Rzodkiewka 10g, Pieprz biały 3g

OBIAD – Risotto z łososiem

Ryż do risotto 30g, Bulion warzywny 200g, Łosoś filet 100g, Zielone szparagi 50g, Cebula 50g, Kolorowy pieprz 3g, Oliwa 5g

PODWIECZOREK – Krem porowy

Por z długimi białymi częściami 200g, Ziemniaki 120g, Gruszka 60g, Bulion warzywny 250g, Gałka muszkatołowa 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Oliwa z oliwek 5g

KOLACJA – Sałatka z brokułów, migdałów i sera feta

Ser feta 60g, Brokuły 200g, Migdały płatki 30g, Sól 2g, Pieprz 2g


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Omlet warzywny

Jajko 50g, Mleko 0,5% 20g, Ser edam 15g, Cebula 50g, Marchew 50g, Pieczarki 50g, Oliwa 10g, Szczypiorek 10g, Pierz biały 3g

II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Czosnek 5g, Pesto bazyliowe 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g

OBIAD – Tortilla pełna warzyw

Zielona papryka 120g, Cebula 80g, Pomidor 100g, Ziemniaki 40g, Oliwa z oliwek 10g, Jajka 100g, Sól ziołowa 2g, Pieprz 2g

PODWIECZOREK – Rukola z pomidorem w sosie musztardowo-jogurtowym z białym serkiem

Rukola 60g, Pomidorki koktajlowe 100g, Ser biały półtłusty 50g, Jogurt naturalny 25g, Krem z gorczycy 10g

KOLACJA – Warzywa po azjatycku z panierowana soją

Pędy bambusa 50g, Brokuł 60g, Sezam 10g, Sos sojowy 20g, Papryka czerwona 120g, Groszek zielony 80g, Pieprz ziołowy 2g, Olej ryżowy 5g, Soja nasiona 30g