Poniedziałek
ŚNIADANIE – Omlet bananowy z migdałami i brzoskwinią
Jajo 60g, Banan 70g, Mleko 1,5% tłuszczu 10g, Mąka gryczana 10g, Sól 1g, Migdały tarte 3g, Brzoskwinia 60g, Jogurt naturalny 2% 75g, Przyprawa cynamon 3g
II ŚNIADANIE – Cytrusy z imbirową nutką
Grejpfrut 70g, Pomarańcz 50g, Pomelo 50g, Mandarynka 60g, Skórka z limonki 15g, Imbir 2g, Sok z cytryny 5g, Stewia 2g, Mięta 2g
OBIAD – Tymiankowy indyk w porze z jaśminowym ryżem i surówką
Indyk, filet 70g, Por 50g, Przyprawa tymianek 3g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Przyprawa do drobiu 3g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Ryż jaśminowy 20g, Ogórek kiszony 100g, Jabłko 120g, Cebula 15g, Pieprz czarny mielony 2g
PODWIECZOREK – Włoska sałatka z dzikim ryżem i selerem naciowym
Ryż dziki 20g, Seler naciowy 50g, Koper 4g, Marchew 50g, Sok z cytryny 6g, Orzechy włoskie 10g, Jogurt naturalny 75g, Szczypiorek 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g
KOLACJA – Makaron ryżowy z bobem i cukinią
Makaron ryżowy 20g, Bób 150g, Cukinia 100g, Pieczarka surowa 45g, Cebula 25g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Pieprz Cayenne 2g, Przyprawa oregano 1g, Sól 4g
Wtorek
ŚNIADANIE – Wiosenny omlet warzywny z curry
Ziemniaki 100g, Szynka z indyka 40g, Papryka żółta 60g, Por 5g, Jajo 50g, Białko jaja 30g, Mleko 1,5% tłuszczu 30g, Koper 6g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Otręby owsiane 15g, Przyprawa curry 3
II ŚNIADANIE – Twarożek z awokado i syropem klonowym
Ser twarogowy chudy 60g, Jogurt naturalny 25g, Awokado 30g, Pieprz czarny świeżo zmielony 2g, Syrop klonowy 5g, Chleb chrupki żytni 10g
OBIAD – Pieczona polędwica marynowana z brązowym ryżem i tartymi burakami
Polędwica wieprzowa 80g, Oliwa z oliwek 2g, Miód 10g, Sos sojowy 3g, Czosnek 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Ryż brązowy 15g, Sól 2g, Burak 150g, Jabłko 120g Cebula 25g, Sok z cytryny 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g
PODWIECZOREK – Jaśminowa sałatka z krewetkami gotowanymi na parze
Mieszanka sałat 40g, Krewetka surowa 45g, Awokado 40g, Ogórek 50g, Marchew 50g, Szczypiorek 5g, Sos sojowy 10g, Jogurt naturalny 30g, Ryż jaśminowy 15g
KOLACJA – Sałatka z tortellini
Tortelini z mięsem 30g, Brokuły 120g, Pomidory 100g, Ogórek 120g, Majonez light 10g, Koperek 15g, Pieprz biały 3g
Środa
ŚNIADANIE – Sandwich z grillowanymi warzywami
Chleb żytni razowy 50g, Sałata 5g, Cukinia 70g, Bakłażan 70g, Papryka czerwona 60g, Cebula czerwona 30g, Czosnek 5g, Ocet balsamiczny 3g, Oliwa z oliwek 5g, Bazylia świeża 3g, Ketchup 7g, Jogurt naturalny 2% 20g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Indyk, filet 60g
II ŚNIADANIE – Sałatka z awokado i papają z ziołowym dressingiem
Awokado 20g, Papaja 100g, Sałata lodowa 60g, Czosnek 2g, Jogurt naturalny 50g, Pieprz ziołowy 2g, Przyprawa bazylia 1g, Zioła prowansalskie 1g, Sól 2g, Kasza gryczana niepalona 15g
OBIAD – Indyk z bakłażanem i morelami z pełnoziarnistym makaronem
Indyk, filet 80g, Bakłażan 80g, Morela suszona 20g, Cebula 30g, Olej rzepakowy uniwersalny 2g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa kurkuma 3g, Skórka z cytryny 3g, Makaron pełnoziarnisty 30g
PODWIECZOREK – Zupa krem z dyni z wanilią i sezamem
Bulion warzywny 200g, Ziemniaki 50g, Dynia 300g, Wanilia 2g, Cebula 30g, Masło 2g, Pieprz biały 2g, Sól 2g, Ser kremowy bez tłuszczu 15g, Sezam, nasiona 3g
KOLACJA – Quinoa z fasolką szparagową i mango
Fasolka szparagowa 120g, Pomidor 130g, Pieczarka surowa 80g, Szynka z piersi kurczaka 40g, Sól 2g, Przyprawa tymianek 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Musztarda 2g, Cebula 20g, Oliwa z oliwek nie rafinowana, tłoczona na zimno 5g, Mango 50g, Komosa ryżowa 10g
Czwartek
ŚNIADANIE – Owsianka z owocami sezonowymi
Płatki owsiane górskie 40g, Mleko 0,5% tł. 150g, Maliny 50g, Truskawki 30g, Jagody 50g
II ŚNIADANIE – Grillowana pierś z kurczaka w sosie musztardowym na liściach szpinaku
Filet w kurczaka 100g, Musztarda łagodna 10g, Jogurt naturalny 20g, Szpinak 30g
OBIAD – Papryka faszerowana
Ryż brązowy 30g, Olej roślinny 5g, Cebula 50g, Czosnek 5g, Mięso mielone z indyka 50g, Ostra papryka 2g, Słodka papryka 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Czerwona papryka 120g, Ser żółty 25g, Natka pietruszki 10g
PODWIECZOREK – Krem z czerwonych warzyw
Cebula 50g, Marchew 100g,Woda 300g, Pomidory z puszki 100g, Czosnek 5g, Jogurt naturalny grecki 30g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 5g, Pieprz 5g, Ostra papryka 5g, Zioła prowansalskie 5g
KOLACJA – Kurczak w kolorowym pieprzu na grillowanych warzywach w miodzie
Kurczak, filet 60g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 3g, Sól 4g, Oliwa z oliwek 3g, Marchew 100g, Ryż brązowy 20g, Czosnek 3g, Miód 5g, Cukinia 100g
Piątek
ŚNIADANIE – Naleśniki z jagodami i białym serkiem
Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu 50g, Ser twarogowy chudy 50g, Olej rzepakowy tłoczony na zimno 5g, Mąka pełnoziarnista 50g, Borówki amerykańskie 60g, Jajka 50g, Sól 2g
II ŚNIADANIE – Makaron szpinakowy z kurczakiem w ziołach prowansalskich
Makaron szpinakowy wstążki 30g, Kurczak gotowany na parze 40g, Zioła prowansalskie 7g, Pieprz 3g, Oliwa z oliwek 5g
OBIAD – Burgery z łososia na rukoli
Świeży filet z łososia bez skóry 200g, Czerwona cebula 50g, Jajko 50g, Łagodna musztarda 10g, Sól 2g, Pieprz ziołowy 2g, Rukola 50g
PODWIECZOREK – Chłodnik z buraczków z jajkami
Jajo 50g, Pęczek botwiny wraz z młodymi buraczkami 150g, Ogórek 50g, Koperek 10g, Szczypiorek 10g, Czosnek 5g, Kefir naturalny 200g, Śmietana light 20g, Rzodkiewka 25g
KOLACJA- Wykwintna sałatka z gruszka i parmezanem
Gruszka williams 120g, Rukola 60g, Parmezan 20g, Orzechy włoskie 5g, Ocet balsamiczny 10g
Sobota
ŚNIADANIE – Racuszki z jagodowym musem
Mąka 20g, Śmietana 12% 10g, Mleko 50g, Jajo 50g, Proszek do pieczenia 1g, Olej rzepakowy 20g, Cukier puder 3g, Jagody 150g
II ŚNIADANIE – Egzotyczna surówka
Grejpfrut 45g, Pomarańcz 120g, Mango 80g, Figi 70g, Ananas 20g, Sok z limonki 10g, Suszone czarne porzeczki 10g
OBIAD – Risotto z łososiem
Ryż do risotto 30g, Bulion warzywny 200g, Łosoś filet 100g, Zielone szparagi 50g, Cebula 50g, Kolorowy pieprz 3g, Oliwa 5g
PODWIECZOREK – Pipette rigate z wędzonym łososiem i pomidorami w sosie cytrynowym
Sałata lodowa 40g, Łosoś, wędzony 30g, Pomidorki koktajlowe 140g, Ogórek zielony 80g, Sok z cytryny 5g, Miód 2g, Musztarda 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Makaron pełnoziarnisty Pipette rogate 20g
KOLACJA – Sałatka z kozim serem i buraczkami
Ser kozi 50g, Gotowany burak czerwony 150g, Mix sałat 50g, Miód 5g, Olej lniany 5g, Ocet balsamiczny 10g, Musztarda dijon 5g, Bazylia 3g
Niedziela
ŚNIADANIE – Ciasto bananowe
Masło 10g, Stewia 2g, Mąka 15g, Banan 70g, Jajo 50g, Orzechy włoskie 5g, Wiórki kokosowe 10g, Proszek do pieczenia 2g
II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie
Papier ryżowy 30g, Marchew 50g, Ogórek 60g, Melon gruszkowy 100g, Sos sojowy 5g, Sok z limonki 5g, Bazylia 2g, Mięta 2g
OBIAD – Kurczak curry z kuskusem
Filet z kurczaka 100g, Pomidory pokrojone z puszki 40g, Szpinak baby 50g, Mleczko kokosowe light 75g, Orzechy nerkowca 10g, Sos sojowy 10g, Curry 5g, Imbir 5g, Chilli 2g, Pieprz 2g, Kasza kuskus 30g
PODWIECZOREK – Zupa z bobu
Bób 100g, Cebula 50g, Ziemniak 100g, Oliwa z oliwek 5g, Bulion warzywny 200g, Sól 2g, Pieprz 2g
KOLACJA- Bigos warzywny
Kapusta włoska 200g, Pieczarki 100g, Marchewka 50g, Seler 70g, Cebula 50g, Czosnek 10g,Pomidorki w zalewie 100g, Olej rzepakowy 10g, Kolendra 2g, Kminek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka słodka 2g, Chilli 2g