Poniedziałek
ŚNIADANIE – Fritata ze szpinakiem
Jajko 100g, Szpinak baby 15g, Pieczarki 50g, Oliwa 5g, Ser feta 10g, Kolendra 2g, Sól ziołowa 2g
II ŚNIADANIE – Gotowany kurczak na liściach szpinaku z sosem orientalnym
Filet w kurczaka 100g, Sos słodko-kwaśny 30g, Pomidorki koktajlowe 50g, Szpinak 30g, Pieprz biały 2g
OBIAD – Kurczak w szparagach
Filet z kurczaka 100g, Szparagi zielone 70g, Szynka parmeńska 20g, Oliwa z oliwek 5g, Białe wino wytrawne 20g, Kasza jaglana 15g, Ogórek 50g, Rzodkiewka 30g, Jogurt naturalny 20g, Koperek siekany 10g
PODWIECZOREK – Krem z brokułów i grochu z grzankami
Groch 60g, Bulion drobiowy 200g, Bała część pora 40g, Brokuł 80g, Grzanki ziołowe 60g, Oregano 5g, Sól 2g
KOLACJA – Sajgonki z krewetkami
Świeży szpinak 100g, Gotowane krewetki 40g, Czosnek 7g, Słodki sos chili 10g, Papier ryżowy 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Świeża kolendra 2g
Wtorek
ŚNIADANIE – Omlet warzywny z gotowaną szynką
Jajko 50g, Mleko 0,5% 20g, Szynka drobiowa gotowana 15g, Cebula 50g, Marchew 50g, Pieczarki 50g, Oliwa 10g, Szczypiorek 10g, Pierz biały 3g
II ŚNIADANIE – Owoce sezonowe z twarożkiem
Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 75g, Maliny 60g, Poziomki 50g, Zarodki pszenne 5g
OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką
Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser cheddar 15g, Oliwa z oliwek 10g, Roszponka 30g, Ogórek zielony 50g, Dziki ryż 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 2g
PODWIECZOREK – Sałatka z serem feta
Mix sałat 50g, Ser feta 35g, Papryka czerwona 100g, Ogórek 80g, Pomidor 120g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 15g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 10g, Oregano 5g, Sok z cytryny 5g, Pieprz biały 2g
KOLACJA – Serek wiejski z brokułami i szynką
Serek twarogowy ziarnisty 150g, Polędwica luksusowa 50g, Brokuły gotowane na parze 200g, Czosnek suszony 5g, Sól ziołowa 2g
Środa
ŚNIADANIE – Jajecznica w papryce
Jajko 100g, Oliwa z oliwek 5g, Papryka czerwona 120g, Kurczak gotowany 50g, Cebula 30g, Bazylia 3g, Sól ziołowa 3g
II ŚNIADANIE – Deser morelowy
Morele 50g, Serek homogenizowany chudy 100g, Orzechy włoskie posiekane 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g
OBIAD – Makaron spaghetti z owocami morza
Makaron spaghetti pełnoziarnisty 50 g, Mieszanka owoców morza (krewetki, małże, kalmary) 60g, Pomidory z puszki 100g, Cebula 50g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Oregano 2g, Bazylia 2g
PODWIECZOREK – Łódeczki z cykorii
Rodzynki 5g, Cykoria 40g, Kurczak 50g, Serek homogenizowany 60g, Ocet winny 5g, Pieprz kolorowy 3g
KOLACJA – Sałatka z jajkiem i warzywami
Majonez light 15g, Jaja kurze całe 75g, Groszek zielony 30g, Mix sałat zielonych 50g, Kukurydza z puszki 30g, Ogórek 35g, Papryka czerwona 40g
Czwartek
ŚNIADANIE – Pieczywo z wędzonym indykiem
Pieczywo żytnie 70g, Majonez light 5g, Keczup 5g, Bazylia 5g, Indyk wędzony 50g, Sałata zielona 10g, Ogórek 15g, Rzodkiewka 10g
II ŚNIADANIE – Makaron szpinakowy z kurczakiem w ziołach prowansalskich
Makaron szpinakowy wstążki 30g, Kurczak gotowany na parze 40g, Zioła prowansalskie 7g, Pieprz 3g, Oliwa z oliwek 5g
OBIAD – Lasagne z łososiem
Makaron lasagne 50g, Łosoś wędzony na gorąco 80g, Jogurt grecki 50g, Curry 3g, Sól 3g, Pieprz 3g, Oliwa 5g
PODWIECZOREK – Zupa z bobu
Bób 100g, Cebula 50g, Ziemniak 100g, Oliwa z oliwek 5g, Bulion warzywny 200g, Sól 2g, Pieprz 2g
KOLACJA – Filety śledziowe z warzywami
Filet śledziowy 50g, Cebula 50g, Marchewka 70g, Ziemniak 85g, Jogurt naturalny 100g, Pieprz czarny 4g, Mleko 20g, Jajko 50g, Sok z cytryny 10g
Piątek
ŚNIADANIE – Naleśniki z maki kokosowej z czereśniami
Mleko ryżowe lub migdałowe (niesłodzone) 100g, Jajko 50g, Mąka kokosowa 30g, Mąka ryżowa pełnoziarnista 20g, Proszek do pieczenia 5g, Olej kokosowy 5g, Czereśnie bez pestek 50g
II ŚNIADANIE – Warzywa w panierce
Kalafior 75g, Brokuł 60g, Pieczarki 30g, Jajko 50g, Oliwa z oliwek 5g, Mąka żytnia pełnoziarnista 10g, Sól ziołowa 2g
OBIAD – Indyk duszony z suszonych pomidorach z ziołami prowansalskimi i kaszą pęczak
Kasza pęczak 50g, Filet z indyka 100g, Pomidory suszone w oliwie 40g, Zioła prowansalskie 20g, Sok z cytryny 20g
PODWIECZOREK – Krem warzywny z pestkami dyni
Brokuł 100g, Marchew 120g, Seler naciowy 50g, Czosnek 5g, Cebula 50g, Pietruszka 120g, Ziele angielskie 1g, Liście laurowe 1g, Len mielony 20g, Pestki dyni 20g, Kardamon 3g, Gałka muszkatołowa 3g, Pieprz 3g, Imbir 3g, Kurkuma 3g, Sól ziołowa 3g
KOLACJA – Pomidory nadziewane mozarella i szynką
Mozarella 60g, Pomidory 120g, Szynka drobiowa 60g, Sól ziołowa 2g, Oregano 2g
Sobota
ŚNIADANIE – Granola domowa z jogurtem i musem malinowo-bananowym
Płatki owsiane 30g, Wiórki kokosowe 10g , Nasiona słonecznika 10g, Orzechy laskowe 5g, Miód 5g, Cynamon 1g, Stopione masło 5g, Płatki migdałowe 5g, Jogurt naturalny gęsty 150g, Banan 80g, Maliny 80g
II ŚNIADANIE – Łosoś gotowany na liściach roszponki z sosem koperkowym
Roszponka 100g, Łosoś filet 70g, Śmietana 12% 5g, Jogurt naturalny 10g, Koperek świeży 10g, Pieprz ziołowy 3g
OBIAD – Truskawkowe knedle
Ziemniaki 120g, Jajko 50g, Skrobia ziemniaczana 10g, Mąka ryżowa 15g, Sól 1g, Truskawki 100g
PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem
Mix sałat 50g, Pierś z kurczaka 30g, Serek camembert 10g, Orzechy włoskie 5g, Miód 5g, Musztarda 5g, Ocet winny 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 3g, Pieprz 3g, Papryka 3g, Czosnek 3g, Zioła prowansalskie 3g
KOLACJA – Chłodnik z kalarepy
Kalarepa 150g, Zielony ogórek 75g, Koperek 50g, Maślanka 250g, Sól 2g, Pieprz 2g, Cukier 2g
Niedziela
ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowo-paprykowy
Jajka 100g, Mleko 2%tł 30g, Pieczarki 100g, Olej rzepakowy 5g, Otręby pszenne 10g, Papryka czerwona 20g, Papryka zielona 20g, Papryka żółta 20g, Pieprz ziołowy 2g
II ŚNIADANIE – Grzanki z pastą z pstrąga
Chleb tostowy 35g, Pstrąg wędzony 35g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz ziołowy 4g
OBIAD – Indyk duszony z cukinią z puree brokułowym
Brokuły 200g, Ziemniak 50g, Mleko 0,5% 200g, Cukinia 150g, Filet z piersi indyka 150g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 5g, Gałka muszkatołowa 3g, Przyprawa grillowa 5g
PODWIECZOREK – Zupa z bobu
Bób 100g, Cebula 50g, Ziemniak 100g, Oliwa z oliwek 5g, Bulion warzywny 200g, Sól 2g, Pieprz 2g
KOLACJA – Tarta z łososiem i szpinakiem
Mąką pełnoziarnista 20g, Płatki owsiane 10g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane 5g, Tymianek 2g, Czosnek 2g, Czarnuszka 2g, Pieczony łosoś 20g, Szpinak 20g, Jogurt naturalny 50g, Suszone pomidory 10g