1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowo-paprykowy

Jajka 100g, Mleko 2%tł 30g, Pieczarki 100g, Olej rzepakowy 5g, Otręby pszenne 10g, Papryka czerwona 20g, Papryka zielona 20g, Papryka żółta 20g, Pieprz ziołowy 2g

II ŚNIADANIE – Nawadniająca sałatka

Arbuz żółty 150g, Melon 100g, 3Arbuz czerwony 150g, Rodzynki 20g

OBIAD – Tarta szpinakowa z kurczakiem i fetą

Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, Jajko 50g, Sól 1g, Gęsty chudy jogurt naturalny 20g, Proszek do pieczenia 1g, Oliwa 5g, Świeży szpinak 100g, Ser feta 45g, Kurczak filet 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g

PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem

Mieszanka sałat 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 120g, Tuńczyk w wodzie 100g, Jogurt naturalny 20g, Zioła prowansalskie 3g, Pieprz biały 3g

KOLACJAWarzywno-serowe placuszki

Cukinia 60g, Marchewka 100g, Chudy twaróg 60g, Jajo 75g, Ziemniaki 60g, Mąka żytnia 10g, Olej rzepakowy 10g, Sól 1g, Pieprz 3g


2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Ciasteczka owsiane z musem poziomkowo-jogurtowym

Mleko spożywcze 0,5% 30g, Mąka żytnia 10g, Płatki owsiane 30g, Zarodki pszenne 20g, Miód pszczeli  5g, Proszek do pieczenia 2g, Poziomki 100g, Jogurt grecki 10g

II ŚNIADANIE – Krem z bobu na pieczywie

Bób gotowany 50g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 10g, Sól ziołowa 2g, Pieczywo razowe 20g

OBIAD – Grillowany tuńczyk z kaszą pęczak i kalafiorem

Stek z tuńczyka 100g, Kalafior 250g, Kasza pęczak 30g, Pomidory 100g, Cebula 50g, Pieprz ziołowy 3g, Sól ziołowa 2g

PODWIECZOREK – Sałatka z kurczaka

Mieszanka sałat 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 120g, Gotowany kurczak 70g, Jogurt grecki 30g, Musztarda francuska 15g, Miód 5g

KOLACJA –  Paluszki rybne

Cebula dymka 70g,  Dorsz, filet 200g, Pasta curry 15g, Kolendra 5g, Sok z limonki 5g, Białko z jaja 30g, Pieprz ziołowy 3g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Pieczywo z guacamole i wędzonym kurczakiem

Kurczak wędzony 50g, Pasa guacamole 40g, Chleb żytni ze słonecznikiem 70g, Sól 1g, Pieprz ziołowy 2g, Rzodkiewka 20g

II ŚNIADANIE – Słodko-kwaśny mus

Czerwone porzeczki 50g, Białe porzeczki 50g, Agrest 20g, Miód 10g, Zarodki pszenne 10g, Sok z pomarańczy czerwonych 10g

OBIAD – Indyk duszony z  cukinią z puree brokułowym

Brokuły 200g, Ziemniak 50g, Mleko 0,5% 200g, Cukinia 150g, Filet z piersi indyka 150g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 5g, Gałka muszkatołowa 3g, Przyprawa grillowa 5g

PODWIECZOREK – Lekka sałatka z serem

Rukola 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 120g, Ser twarogowy chudy 50g, Ziarna słonecznika 10g, Pesto bazyliowe 10g

KOLACJA – Kurczak nadziewany

Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser cheddar 15g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g


4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Jagodowy przekładaniec

Borówki amerykańskie 120g, Herbatniki 20g, Jajko 50g, Cukier brązowy 5g, Serek mascarpone 30g

II ŚNIADANIE – Grzanki z pastą z  pstrąga

Chleb tostowy 35g, Pstrąg wędzony 35g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz ziołowy  4g

OBIAD – Kurczak w sosie chilii z ryżem jaśminowym

Ryż jaśminowy 20g, Filet z kurczaka 150g, Kostka warzywna 5g, Oliwa z oliwek 5g, Czosnek 10g, Pieprz cayenne 1g, Kolendra 3g ,Imbir mielony 2g, Sok z limonki 20g, Mleko 2% 200g, Marchewka 120g, Rodzynki 10g

PODWIECZOREK – Sałatka z szynką

Mieszanka sałat 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 120g, Chuda szynka drobiowa 30g, Ananas 20g, Kukurydza konserwowa 10g, Jogurt naturalny 20g, Sól ziołowa 3g

KOLACJA – Gaspacho

Pomidory 200g, Ogórek 50g, Cebula czerwona 25g, Papryka czerwona 60g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Bulion drobiowy 150g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Placuszki jabłkowo-cynamonowe

Mąka pszenna 55g, Proszek do pieczenia 2g, Sól 1g, Cynamon 2g, Masło 5g, Cukier trzcinowy 5g, Jabłka 150g, Mleko 2% tł. 35g

II ŚNIADANIEMakaron z Grillowanymi bakłażanami, ricottą i pomidorkami koktajlowymi

Makaron wstążki pełnoziarnisty 20g, Ser ricotta 30g, Bakłażany 100g, Pomidorki koktajlowe 100g, Papryka ostra 2g

OBIAD – Grillowane owoce morza z rozmarynem i opiekanymi ziemniaczkami z sosem koperkowym

Krewetki 100g, Filet z miętusa 70g, Wędzony boczek 20g, Oliwa 5g, Sok z limonki 10g, Pieprz biały 3g, Sól ziołowa 3g, Rozmaryn 10g, Jogurt typ grecki 30g, Koperek świeży 10g, Papryka słodka 5g, Ziemniaki 100g

PODWIECZOREK – Sałatka włoska

Mieszanka sałat 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 120g, Ser mozarella light 100g, Oliwa 5g, Ocet balsamiczny 5g, Świeże zioła (bazylia, oregano) 5g

KOLACJA – Kurczak w płatkach migdałowych

Kurczak filet 130g, Płatki migdałowe 10g, Mąka pszenna 10g, Jajko 25g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Pomidorki cherry 100g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Jajecznica z cukinia i cebulką w  bułce pełnoziarnistej

Jajko 100g, Oliwa z oliwek 5g, Bułka żytnia kajzerka 80g, Cukinia 50g, Cebula czerwona 30g, Bazylia 3g, Sól ziołowa 3g

II ŚNIADANIETruskawki w mielonych migdałach

Miód 10g, Mielone migdały 30g, Truskawki 150g, Woda 10g

OBIAD – Penne z cielęciną i parmezanem

Makaron penne 45g, Cielęcina mielona 70g, Masło klarowane 5g, Seler naciowy 70g, Cebula 50g, Marchewka 60g, Mleko 0,5%, 50g, Parmezan 10g, Sól ziołowa 2g, Pieprz biały 2g

PODWIECZOREK – Sałatka szpinakowa

Szpinak świeży 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 120g, Ser feta) 50g, Fasola konserwowa czerwona 20g, Sezam 10g, Koperek 10g, Olej słonecznikowy 5g, Pieprz ziołowy 3g

KOLACJA- Sardynki zapiekane z serem ricotta

Pomidor 120g, Cukinia 70g, Bakłażan 70g, Czosnek 5g, Szczypiorek 10g, Olej rzepakowy 10g, Sardynki filet 90g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Mufinki z malinami

Mąka pszenna pełnoziarnista 25g, Stewia 1g, Proszek do pieczenia 3g, Soda oczyszczona 2g, Sól 1g, Jajko 50g, Olej rzepakowy 7g, Mleko 0,5% 20g, Migdały zmielone 10g, Masło odtłuszczone 5g, Maliny 50g

II ŚNIADANIEKrokiet francuski z kurczakiem, otrębami i czerwonym pesto

Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Ząbek czosnku 5g, Pesto czerwone 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g

OBIADRavioli z brokułami

Ravioli z farszem mięsnym  150g, Ser  pleśniowy typu Bavaria bluee 30g, Seler naciowy 30g, Posiekane orzechy włoskie 10g, Brokuł gotowany 100g, Czosnek 10g, Kwaśna śmietana 18% 5g, Sól 1g, Pieprz 1g

PODWIECZOREK – Sałatka z surowym kalafiorem i pomidorem i jajkiem

Kalafior 200g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Jajko 50g, Jogurt naturalny 50g, Koperek 10g, Sól ziołowa 2g

KOLACJA – Polędwiczki wołowe ze szparagami

Zielone szparagi 200g, Polędwiczka wołowa 70g, Ser cheddar 20g, Oliwa 5g,  Rzodkiewka 50g, Koperek 10g, Szczypiorek 10g, Kefir gesty 10g, Sól ziołowa 2g, Pieprz 2g