1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Truskawkowo-migdałowe mufinki

Mąka pszenna pełnoziarnista 25g, Stewia 1g, Proszek do pieczenia 3g, Soda oczyszczona 2g, Sól 1g, Jajo 50g, Olej rzepakowy 7g, Mleko 0,5% 20g, Migdały zmielone 10g, Masło odtłuszczone 5g, Truskawki 50g

II ŚNIADANIE – Krem z bobu na pieczywie chrupkim

Bób gotowany 50g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 10g, Sól ziołowa 2g, Pieczywo chrupkie 20g

OBIAD – Makaron szpinakowy z kurczakiem, rokpolem i zielonym pieprzem

Makaron wstążki 35g, Rokpol 20g, Śmietana 12% 10g, Pieprz zielony mielony 3g, Pomidorki koktajlowe 75g, Koperek 10g, Kurczak 70g

PODWIECZOREK – Koktajl krewetkowy

Krewetki 70g, Białe wino 100g, Jogurt grecki 20g, Śmietana 12% 10g, Sos pomidorowy 10g, Sok z cytryny 10g, Sól 2g

KOLACJARożki z fetą i szpinakiem

Ciasto francuskie 50g, Szpinak świeży 50g, Feta 30g, Sezam 10g, Jajo 50g, Masło klarowane 10g


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Koktajl jagodowy z ciasteczkiem kokosowym

Kefir naturalny 200g, Jagody 30g, Mąka pszenna 20g, Masło odtłuszczone 10g, Jajko 30g, Wiórki kokosowe 10g, Ekstrakt wanilii 1g, Soda oczyszczona 2g, Sól 1g, Cukier trzcinowy 10g

II ŚNIADANIE – Placuszek ziemniaczany z sosem czosnkowym

Ziemniaki 75g, Cebula 50g, Mąka żytnia pełnoziarnista 10g, Proszek do pieczenia 2g, Pieprz biały 3g, Masło klarowane 5g, Jajo 50g, Jogurt typ grecki 30g, Czosnek granulowany 3g

OBIAD – Potrawka z dorsza z kukurydzą i ryżem brązowym

Dorsz 100g, Pieczarki 15g, Kukurydza z puszki 30g, Śmietana 12% 20g, Marchewka 50g, Pietruszka 30g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż brązowy 35g, Pieprz 2g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Roladki z zielonej sałaty

Sałata lodowa 50g, Szczypiorek 10g, Szynka drobiowa 70g, Korniszony 40g, Szalotka35g, Majonez light 20g, Koperek 10g

KOLACJA –  Papryka faszerowana twarożkiem z marynowanymi pieczarkami i wędzonym kurczakiem

Papryka czerwona 200g, Ser twarogowy chudy 60g, Pieczarki marynowane 30g, Filet z kurczaka wędzony 100g, Sól ziołowa 2g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Koktajlowe kanapeczki

Pumpernikiel party 80g, Winogrona zielone 30g, Migdały 8g, Ser pleśniowy camembert 30g, Serek kanapkowy  naturalny15g

II ŚNIADANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem

Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 45g, Brzoskwinie 60g, Banan 50g, Zarodki pszenne 5g

OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur

Kasza bulgur 35g, Mięso mielone z indyka 150g, Brokuł 75g, Ser żółty w plasterkach 15g, Curry 5g, Natka pietruszki 10g, Jogurt naturalny 30g, Czosnek 5g

PODWIECZOREK – Sałatka z prażonym słonecznikiem

Mix sałat 60g, Olej z pestek winogron 10g, Słonecznik 15g, Pomidor 100g, Ogórek 60g, Papryka czerwona 50g, Papryka żółta 50g, Zioła prowansalskie 3g, Pieprz biały 3g

KOLACJA – Karaś w migdałach

Karaś dzwonko 100g, Płatki migdałowe 10g, Mąka pszenna 15g, Jajo 50g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Szarlotka

 Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, proszek do pieczenia 2g, Margaryna niskotłuszczowa 10g, Cukier waniliowy 10g, Jajo 50g, Żółtko 20g, Śmietana 12% 10g, Jabłka 150g, Bułka tarta 10g

II ŚNIADANIE – Roladki z bakłażana z twarożkiem kozim

Bakłażan 120g, Ser kozi 60g, Szczypiorek 10g, Pomidor120g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g

OBIAD – Makaron z wołowiną w sosie grzybowym

Grzyby leśne 120g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Wołowina 150g, Oliwa z oliwek 5g, Makaron razowy 25g, Natka pietruszki 10g, Jogurt naturalny 30g, Sok z cytryny 10g, Sól 2g, Pieprz 2g

PODWIECZOREK – Krem z porów z grzankami ziołowymi

Pory 120g, Cebula 50g, Bulion drobiowy 250g, Czosnek 10g, Sól czosnkowa 2g, Jogurt naturalny 30g, Grzanki  ziołowe 30g

KOLACJA – Łódeczki ziemniaczane

Ziemniaki 150g, Ser kanapkowy śmietankowy 50g, Tymianek 5g, Oregano 5g, Papryka 30g, Ogórek 50g, Por 25g, Oliwki 25g, Pomidory suszone w zalewie 30g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Brzoskwiniowo-morelowa owsianka

Płatki owsiane 50g, Zarodki pszenne 10g, Mleko 0,5% 150g, Morele 40g, Brzoskwinie 40g

II ŚNIADANIESeler naciowy z dipem rakowym

Jogurt naturalny 100g, Czosnek 10g, Biały pierz 2g, Sok z cytryny 5g, Seler naciowy łodygi 200g, Szyjki rakowe 50g

OBIAD – Kurczak w sezamie z kaszą gryczana

Pierś z kurczaka 150g, Kostka warzywna 5g, Sos sojowy 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sezam 15g, Por 50g, Kasza gryczana 30g, Bazylia 3g, Oregano 3g

PODWIECZOREK – Łosoś na parze z sosem granulowanym

Filet z łososia 100g, Serek wiejski light 30g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Sól ziołowa 2g, Sałata roszponka 20g

KOLACJA – Cebulaki

Ciasto francuskie 50g, Cebula 75g, Jajo 50g, Mąka pszenna 15g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz 4g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Drobiowa jajecznica ze szczypiorkiem

Jajka 100g, Kurczak gotowany na parze 70g, Szczypiorek 20g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz ziołowy 3g

II ŚANIADANIESałatka z arbuza i winogron z pistacjami

Arbuz 150g, Winogrona ciemne 60g, Pistacje 10g

OBIAD – Łosoś w białym winie

Dzwonko łososia 70g, Masło klarowane 5g, Pieczarki 50g, Białe wino wytrawne 30g, Ziemniaki młode 130g, Sól ziołowa 3g

PODWIECZOREK – Chłodnik ziołowy

Natka pietruszki 20g, Kostka warzywna 5g, Koperek 20g, Oliwki zielone 25g, Szczypiorek 20g, Jogurt naturalny 270g, Groszek ptysiowy 40g,  Sól 2g,  Pieprz 2g, Szałwia 2g, Melisa 2g, Estragon 2g

KOLACJA- Sałatka z jajkiem i sosem bazliowo-czosnkowym

Sałata rzymska zielona 50g, Ogórek 70g, Pomidor 120g, Papryka czerwona 60g, Ser żółty gouda 30g, Jajko gotowane 50g, Jogurt naturalny grecki 40g, Majonez light 15g, Bazylia suszona 5g, Czosnek suszony 2g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Omlet z kaszy manny z musem z owoców leśnych

Jajko 50g, Masło klarowane 5g, Kasza manna 15g, Maliny 50g, Jagody 50g, Olej rzepakowy 5g

II ŚNIADANIEZiołowe kuleczki mięsne

Wątróbka drobiowa 20g, Cebula 50g, Jajo gotowane 50g, Masło klarowane 2g, Natka pietruszka 20g, Sól 2g, Pieprz 2g

OBIADIndyk w sosie chilii z ryżem jaśminowym

Ryż jaśminowy 35g, Filet z indyka 150g, Kostka warzywna 5g, Oliwa z oliwek 5g, Czosnek 10g, Pieprz cayenne 1g, Kolendra 3g, Imbir mielony 2g, Sok z limonki 10g, Mleko 2% 200g

PODWIECZOREK – Zielony omlet

Jaja 100g, Mleko 0,5% 20g, Ogórek 50g, Szczypiorek 10g, Natka pietruszki 10g, Tymianek 10g, Oliwa z oliwek 3g

KOLACJA – Zupa sojowa

Soja 100g, Kostka warzywna 5g, Ziemniak 100g, Cebula 50g, Oliwa 5g, Majeranek 2g, Curry 2g, Pieprz 2g