Poniedziałek

ŚNIADANIE – Jagodowy przekładaniec

Borówki amerykańskie 120g, Herbatniki 20g, Jajko 50g, Cukier brązowy 5g, Serek mascarpone 30g

II ŚNIADANIE – Makaron szpinakowy z kurczakiem w ziołach prowansalskich

Makaron szpinakowy wstążki 30g, Kurczak gotowany na parze 40g, Zioła prowansalskie 7g, Pieprz 3g, Oliwa z oliwek 5g

OBIAD – Papryka nadziewana mielonym mięsem i warzywami

Ryż brązowy 15g, Olej rzepakowy 5g, Cebula 50g, Czosnek 5g, Mięso mielone z indyka 50g, Ostra papryka 2g, Słodka papryka 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka czerwona 120g, Ser żółty 25g, Natka pietruszki 10g

PODWIECZOREK – Sałatka z kalafiorem , pomidorem i jajkiem

Kalafior 200g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Jajko 50g, Jogurt naturalny 50g, Koperek 10g, Sól ziołowa 2g

KOLACJA – Polędwiczki wołowe ze szparagami

Zielone szparagi 200g, Polędwiczka wołowa 70g, Ser cheddar 20g, Oliwa 5g, Rzodkiewka 50g, Koperek 10g, Szczypiorek 10g, Kefir gesty 10g, Sól ziołowa 2g, Pieprz 2g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowo-paprykowy

Jajka 100g, Mleko 2%tł 30g, Pieczarki 100g, Olej rzepakowy 5g, Otręby pszenne 10g, Papryka czerwona 20g, Papryka zielona 20g, Papryka żółta 20g, Pieprz ziołowy 2g

II ŚNIADANIE – Egzotyczna surówka

Grejpfrut 45g, Pomarańcz 120g, Mango 80g, Figi 70g, Ananas 20g, Sok z limonki 10g, Suszone czarne porzeczki 10g

OBIAD – Kurczak w sosie chilii z ryżem jaśminowym

Ryż jaśminowy 20g, Filet z kurczaka 150g, Kostka warzywna 5g, Oliwa z oliwek 5g, Czosnek 10g, Pieprz cayenne 1g, Kolendra 3g ,Imbir mielony 2g, Sok z limonki 20g, Mleko 2% 200g, Marchewka 120g, Rodzynki 10g

PODWIECZOREK – Sałatka włoska

Mieszanka sałat 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 120g, Ser mozarella light 100g, Oliwa 5g, Ocet balsamiczny 5g, Świeże zioła (bazylia, oregano) 5g

KOLACJA – Gaspacho

Pomidory 200g, Ogórek 50g, Cebula czerwona 25g, Papryka czerwona 60g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Bulion drobiowy 150g


 

Środa

ŚNIADANIE – Omlet warzywny z gotowaną szynką

Jajko 50g, Mleko 0,5% 20g, Szynka drobiowa gotowana 15g, Cebula 50g, Marchew 50g, Pieczarki 50g, Oliwa 10g, Szczypiorek 10g, Pierz biały 3g

II ŚNIADANIE – Owoce sezonowe z twarożkiem

Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 75g, Maliny 60g, Poziomki 50g, Zarodki pszenne 5g

OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką

Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser cheddar 15g, Oliwa z oliwek 10g, Roszponka 30g, Ogórek zielony 50g, Dziki ryż 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 2g

PODWIECZOREK – Sałatka z serem feta

Mix sałat 50g, Ser feta 35g, Papryka czerwona 100g, Ogórek 80g, Pomidor 120g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 15g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 10g, Oregano 5g, Sok z cytryny 5g, Pieprz biały 2g

KOLACJA – Serek wiejski z brokułami i szynką

Serek twarogowy ziarnisty 150g, Polędwica luksusowa 50g, Brokuły gotowane na parze 200g, Czosnek suszony 5g, Sól ziołowa 2g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Jajecznica w papryce

Jajko 100g, Oliwa z oliwek 5g, Papryka czerwona 120g, Kurczak gotowany 50g, Cebula 30g, Bazylia 3g, Sól ziołowa 3g

II ŚNIADANIE – Deser morelowy

Morele 50g, Serek homogenizowany chudy 100g, Orzechy włoskie posiekane 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g

OBIAD – Lasagne z wieprzowina

Makaron lasagne 50g, Wieprzowina 80g, Jogurt grecki 50g, Curry 3g, Sól 3g, Pieprz 3g, Oliwa 5g

PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z sosem czosnkowo-ziołowym

Majonez light 10g, Jogurt naturalny 10g, Zioła prowansalskie 10g, Sól czosnkowa 3g, Papryka żółta 50g, Papryka zielona 50g, Papryka czerwona 50g, Bakłażan 60g, Cukinia 60g, Cebula 40g, Pieczarki 45g, Pieprz biały 5g, Sok z cytryny 20g

KOLACJA – Kęski indyka z sosem czosnkowym

Jogurt naturalny typ grecki 50g, Mięso z piersi indyka bez skóry 120g, Oliwa z oliwek 5g, Płatki pszenne 30g, Czosnek 10g, Pieprz 6g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Jajecznica z cukinią

Jajka 100g, Oliwa 5g, Cukinia 100g, Papryka ostra 3g

II ŚNIADANIE – Maliny z amarantusem i twarożkiem

Maliny 100g, Twarożek chudy 50g, Amarantus ekspandowany 20g

OBIAD – Risotto z łososiem

Ryż do risotto 30g, Bulion warzywny 200g, Łosoś filet 100g, Zielone szparagi 50g, Cebula 50g, Kolorowy pieprz 3g, Oliwa 5g

PODWIECZOREK – Krem porowy

Por z długimi białymi częściami 200g, Ziemniaki 120g, Gruszka 60g, Bulion warzywny 250g, Gałka muszkatołowa 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Oliwa z oliwek 5g

KOLACJA – Sałatka z brokułów, migdałów i sera feta

Ser feta 60g, Brokuły 200g, Migdały płatki 30g, Sól 2g, Pieprz 2g


 

Sobota

ŚNIADANIE – Egzotyczny twarożek

Pomarańcza , Serek twarogowy półtłusty , Mango , Otręby pszenne , Wiórki koksowe 3g

II ŚNIADANIE – Gruszka zapiekana z ananasem i orzechami

Gruszka , Ananas w syropie , Jagody , Orzechy laskowe

OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur

Kasza bulgur , Mięso mielone z indyka , Brokuł , Ser żółty w plasterkach , Curry 5g, Natka pietruszki , Jogurt naturalny , Czosnek

PODWIECZOREK – Sałatka grecka

Mix sałata , Ser feta , Papryka czerwona , Ogórek , Pomidor , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek , Ocet balsamiczny , Oregano , Sok z cytryny , Pieprz biały

KOLACJA- Omlet z szynką i brokułami

Jajom, Białko z jaja , Szynka z indyka ,Mleko 2% , Brokuł , Oliwa z oliwek , Sól ziołowa 2g


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Kuskus z zielonym groszkiem i szynką

Kasza kuskus , Groszek zielony , Szynka z piersi kurczaka , Czosnek , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz kolorowy , Szczypiorek

II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta

Kapusta pekińska , Pomarańcza , Winogrona białe , Winogrona ciemne , Ser Feta , Orzechy włoskie bez skorupki , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Pieprz czarny mielony

OBIAD – Tuńczykowe spaghetti z pomidorkami koktajlowy

Makaron spaghetti pełnoziarnisty , Tuńczyk w wodzie , Pomidorki koktajlowe , Cebula , Czosnek , Oliwa z oliwek , Natka pietruszki , Sól , Przyprawa pieprz czarny

PODWIECZOREK – Kęski kurczaka w obrębach z surówką z kiełków rzodkiewki

Kurczak filet , Olej rzepakowy , Otręby owsiane , Kiełki rzodkiewki , Papryka czerwona sproszkowana , Sól , Tymianek

KOLACJA – Gryczane naleśniki ze szpinakiem

Woda , Jajo , Mąka gryczana , Oliwa z oliwek , Czosnek , Cebula , Szpinak, liście , Pieprz czarny mielony , Sól , Przyprawa gałka muszkatołowa , Ser twarogowy chudy