Wtorek

ŚNIADANIE – Omlet warzywny

Jajko 50g, Mleko 0,5% 20g, Ser edam 15g, Cebula 50g, Marchew 50g, Pieczarki 50g, Oliwa 10g, Szczypiorek 10g, Pierz biały 3g

II ŚNIADANIE – Pierś z drobiu z grillowanymi pomidorkami i pieczarkami

Filet z indyka 100g, Pomidorki koktajlowe 100g, Małe pieczarki 100g, Zioła prowansalskie 10g, Sól czosnkowa 2g

OBIAD – Pulpeciki mięsne z kaszą gryczana niepaloną

Kasza gryczana 35g, Mięso mielone z indyka 150g, Brokuł 75g, Ser żółty w plasterkach 15g, Curry 5g, Natka pietruszki 10g, Jogurt naturalny 30g, Czosnek 5g,  Młoda kapusta 30g,  Marchewka 20g, Cebula 30g, Posiekanego koperek 10g, Ocet winny 5g

PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem

Mix sałat 50g, Pierś z kurczaka30g, Serek camembert 10g, Orzechy włoskie 5g, Miód 5g, Musztarda 5g, Ocet winny 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka 2g, Czosnek 2g, Zioła prowansalskie 3g

KOLACJA- Curry z bakłażana

Bakłażan 150g, Pasta curry 15g, Pomidory z puszki 80g, Olej kokosowy 10g, Mleko kokosowe light 150g, Sól 2g,Pieprz 2g, Chilli 2g


Środa

ŚNIADANIE – Owocowy jogurt z granolą

Truskawki 50g, Poziomki 50g, Skrobia ziemniaczana 5g, Gęsty jogurt naturalny 200g, Stewia 1g, Granola 25g

II ŚNIADANIE – Pomidor faszerowany twarożkiem i kurczakiem

Pomidor 150g, Chudy twaróg 50g, Polędwica z kurczaka 25g, Kapary 15g, Szczypiorek 15g, Jogurt naturalny 20g, Sól 2g, Pieprz 2g

OBIAD – Burgery z łososia na rukoli

Świeży filet z łososia bez skóry 200g, Czerwona cebula 50g, Jajko 50g, Łagodna musztarda 10g, Sól 2g, Pieprz ziołowy  2g, Rukola 50g

PODWIECZOREK –Zupa z cukinii

Cukinia 300g, Oliwa 5g, Cebula 50g, Bazylia 3g, Sól 2g, Pieprz 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Woda 200g

KOLACJA –  Sajgonki z krewetkami

Świeży szpinak 100g, Gotowane krewetki 40g, Czosnek 7g, Słodki sos chili 10g, Papier ryżowy 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Świeża kolendra 2g


Czwartek

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pastą łososiową

Jaja 50g, Łosoś wędzony 30g, Awokado 30g, Pieczywo pumpernikiel  40g, Gęsty jogurt naturalny 20g, Pomidorki koktajlowe 30g, Cytryna 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Lubczyk 2g

II ŚNIADANIE – Gruszka zapiekana z ananasem i orzechami

Gruszka , Ananas w syropie , Jagody , Orzechy laskowe

OBIAD – Penne z kurczakiem na parze

Filet z kurczaka 100g,Pesto rosso 30g,  Makaron penne pełnoziarnisty 50g

PODWIECZOREK – Sałatka z jajkiem

Mieszanka sałat 50g, Jabłko 60g, Kiełki brokułu 20g, Rzodkiewki 50g, Marchew 70g, Jajko gotowane 50g,Musztarda francuska 5g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 3g, Sól 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Pieczone warzywa z dipem czosnkowym

Bakłażan 70g, Cukinia 70g, Papryka czerwona 70g, Papryka zielona 70g, Papryka żółta 70g, Szalotka 50g, Czerwona cebula 50g, Oliwa z oliwek 10g, Zioła prowansalskie 2g, Sól 2g, Świeżo zmielony pieprz 2g, Gęsty jogurt  naturalny 50g, Czosnek 10g, Sól 2g, Świeżo zmielony pieprz 2g


Piątek

ŚNIADANIE – Orkiszowe naleśniki ze szparagami

Mąka orkiszowa 20g, Jajko 50g, Woda 30g, Sól 2g, Serek twarogowy chudy 50g, Szczypiorek 15g, Szparagi 40g, Sól 2g, Pieprz 2g, Czosnek granulowany 2g

II ŚNIADANIE – Deser orzechowy  z mango

Mango 20g, Serek homogenizowany chudy 100g, Orzechy włoskie posiekane 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g

OBIAD – Filet z drobiu  panierowany w sezamie z kaszą jaglaną

Pierś z kurczaka 150g, Kostka warzywna 5g, Sos sojowy 20g, Oliwa z oliwek 5g, Sezam 15g, Por 50g, Kasza jaglana gotowana 30g, Bazylia 3g, Oregano 3g, Ogórek 150g, Czosnek granulowany 5g, Jogurt naturalny 10g

PODWIECZOREK – Grecka sałatka

Sałata rzymska 30g, Koper włoski 30g, Seler naciowy 20g, Pomidorki koktajlowe 100g, Czarne oliwki 10g, Ser feta light 30g, Oliwa z oliwek 5g, Miód 5g, Musztarda 5g, Woda 20g

KOLACJA – Potrawka warzywna

Kapusta włoska 200g, Pieczarki 100g, Marchewka 50g, Seler 70g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Pomidory w zalewie 100g, Olej rzepakowy 10g, Kolendra 2g, Kminek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka Słodka 2g, Chili 2g


Sobota

ŚNIADANIE – Omlet z kaszy manny z musem z owoców leśnych

Jajko 50g, Masło klarowane 5g, Kasza manna 15g, Maliny 50g, Jagody 50g, Olej rzepakowy 5g

II ŚNIADANIE – Krem z bobu na pieczywie chrupkim

Bób gotowany 50g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 10g, Sól ziołowa 2g, Pieczywo chrupkie 20g

OBIAD – Makaron szpinakowy z kurczakiem, rokpolem i zielonym pieprzem

Makaron wstążki 35g, Rokpol 20g, Śmietana 12% 10g, Pieprz zielony mielony 3g, Pomidorki koktajlowe 75g, Koperek 10g, Kurczak 70g

PODWIECZOREK – Tarta warzywna na cieście francuskim

Zielona papryka , Czerwona papryka , Czosnek , Marchew , Cukinia , Szczypiorek 10g, Natka pietruszka , Polędwica drobiowa , Francuskie ciasto , Oliwa z oliwek , Jajo 50g, Mleko 20g, Czerwona papryka , Sól , Pieprz

KOLACJA – Rożki z fetą i szpinakiem

Ciasto francuskie 50g, Szpinak świeży 50g, Feta 30g, Sezam 10g, Jajo 50g, Masło klarowane 10g


Niedziela

ŚNIADANIE – Koktajlowe kanapeczki

Pumpernikiel party 80g, Winogrona zielone 30g, Migdały 8g, Ser pleśniowy camembert 30g, Serek kanapkowy  naturalny15g

II ŚNIADANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem

Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 45g, Brzoskwinie 60g, Banan 50g, Zarodki pszenne 5g

OBIAD – Potrawka z dorsza z kukurydzą i ryżem brązowym

Dorsz 100g, Pieczarki 15g, Kukurydza z puszki 30g, Śmietana 12% 20g, Marchewka 50g, Pietruszka 30g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż brązowy 35g, Pieprz 2g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Roladki z zielonej sałaty

Sałata lodowa 50g, Szczypiorek 10g, Szynka drobiowa 70g, Korniszony 40g, Szalotka35g, Majonez light 20g, Koperek 10g

KOLACJA –  Papryka faszerowana twarożkiem z marynowanymi pieczarkami i wędzonym kurczakiem

Papryka czerwona 200g, Ser twarogowy chudy 60g, Pieczarki marynowane 30g, Filet z kurczaka wędzony 100g, Sól ziołowa 2g