Poniedziałek

ŚNIADANIE – Jabłkowa fantazja z musli

Serek homogenizowany 50g, Musli owocowe 40g, Jabłko 120g, Mięta 5g

II ŚNIADANIE – Aromatyczny ryż jaśminowy z granatem

Ryż jaśminowy 20g, Granat 30g, Mleko ryżowe 70g, Migdały 5g, Imbir 20g, Przyprawa kardamon, cytrynowa melisa 1g

OBIAD – Cukinie nadziewane mięsem cielęcym

Cebula 50g, Mięso mielone cielęce 150g, Cukinia 200g, Przecier pomidorowy 20g, Kukurydza z puszki 20g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz ziołowy 2g, Oregano 2g

PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim

Makaron chiński 50g, Kiełki soi 50g, Sos sojowy 10g, Wędlina wędzona z indyka 30g

KOLACJA – Sałatka cesarska z sosem musztardowym

Sałata lodowa 20g, Papryka czerwona 20g, Filet z kurczaka 60g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Jogurt 20g, Miód 10g, Gorczyca 2g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Pomarańczowa Kasza jaglana z migdałami

Kasza jaglana 40g, Mleko 2% 200g, Sok pomarańczowy 30g, Prażone migdały 10g , Cynamon 1g, Kardamon 1g, Gałka muszkatołowa 1g, Goździki 1g

II ŚNIADANIE – Paprykowo- twarożkowe łódeczki

Papryka czerwona 120g, Ser twarogowy chudy 50 g, Kiełki brokułu 10g, Sól ziołowa 2g

OBIAD – Sandacz z zielonymi warzywami

Filet z sandacza 70g, Rukola 50g, Brokuł 60g, Olej rzepakowy 5g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Ziemniaki 80g, Sól 5 g, Pieprz 5g,

PODWIECZOREK – Krem brokułowy z cukinią

Brokuł 240g, Ziemniak 80g, Cukinia 120g, Bulion warzywny 250g, Tymianek 3g, Biały pieprz 3g

KOLACJA – Kurczak nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku

Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser chedaer 15g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g


 

Środa

ŚNIADANIE – Koktajlowe kanapeczki

Pumpernikiel party 80g, Winogrona zielone 30g, Migdały 8g, Ser pleśniowy camembert 30g, Serek kanapkowy naturalny15g

II ŚNIADANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem

Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 45g, Brzoskwinie 60g, Banan 50g, Zarodki pszenne 5g

OBIAD – Kurczak w cukinii z puree brokułowym

Brokuły 200g, Ziemniak 50g, Mleko 0,5% 200g, Cukinia 150g, Filet z piersi kurczaka 150g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 5g, Gałka muszkatołowa 3g, Przyprawa grillowa 5g

PODWIECZOREK – Sałatka z prażonym słonecznikiem

Mix sałat 40g, Olej z pestek winogron 10g, Słonecznik 15g, Pomidor 70g, Ogórek 50g, Papryka czerwona 30g, Papryka żółta 30g, Zioła prowansalskie 3g, Pieprz biały 3g

KOLACJA – Tarta warzywna na cieście francuskim

Zielona papryka 25g, Czerwona papryka 25g, Czosnek 5g, Marchew 30g, Cukinia 45g, Szczypiorek 10g, Natka pietruszka 10g, Polędwica drobiowa 45g, Francuskie ciasto 50g, Oliwa z oliwek 5g, Jajo 50g, Mleko 20g, Czerwona papryka 3g, Sól 2g, Pieprz 2g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Granola domowa z jogurtem i musem malinowo-bananowym

Płatki owsiane 30g, Wiórki kokosowe 10g , Nasiona słonecznika 10g, Orzechy laskowe 5g, Miód 5g, Cynamon 1g, Stopione masło 5g, Płatki migdałowe 5g, Jogurt naturalny gęsty 150g, Banan 80g, Maliny 80g

II ŚNIADANIE – Orientalna sałatka

Oliwa z oliwek 5g, Cukinia100g, Fasola mung, kiełki 30g, Kapusta pekińska 50g, Marchew 100g, Sezam, nasiona 15g, Sos sojowy 6g, Pieczywo pumpernikiel 30g

OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką

Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser cheddar 15g, Oliwa z oliwek 10g, Roszponka 30g, Ogórek zielony 50g, Dziki ryż 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 2g

PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem

Mix sałat 50g, Pierś z kurczaka 30g, Serek camembert 10g, Orzechy włoskie 5g, Miód 5g, Musztarda 5g, Ocet winny 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 3g, Pieprz 3g, Papryka 3g, Czosnek 3g, Zioła prowansalskie 3g

KOLACJA- Bigos warzywny

Kapusta włoska 200g, Pieczarki 100g, Marchewka 50g, Seler 70g, Cebula 50g, Czosnek 10g,Pomidorki w zalewie 100g, Olej rzepakowy 10g, Kolendra 2g, Kminek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka słodka 2g, Chilli 2g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Naleśniki z bananami i morelami

Mąka 10g, Jajo 50g, Mleko 20g, Woda mineralna 20g, Sól 1g, Olej 5g, Morele 50g, Banan 100g, Miód 5g, Śmietanka 10g

II ŚNIADANIE – Pierś z drobiu z grillowanymi pomidorkami i pieczarkami

Filet z indyka 100g, Pomidorki koktajlowe 100g, Małe pieczarki 100g, Zioła prowansalskie 10g, Sól czosnkowa 2g

OBIAD – Łosoś w białym winie

Dzwonko łososia 70g, Masło klarowane 5g, Pieczarki 50g, Białe wino wytrawne 30h, Ziemniaki młode 130g, Sól ziołowa 3g

PODWIECZOREK – Krem z porów

Pory 100g, Ziemniaki 40g, Bulion warzywny 150g, Jogurt naturalny 15g, Kurkuma 3g, Pieprz 3g, Natka pietruszki 10g

KOLACJA – Sałatka z serem i gruszkami

Gruszka 150g, Sałata mix 30g, Ser pleśniowy niebieski 40g, Orzechy włoskie 10g, Jogurt naturalny typ grecki 30g


 

Sobota

ŚNIADANIE – Jajko sadzone w pomidorach

Pomidor 300g, Jajko 100g, Sól ziołowa 3g, Bazylia 3g

II ŚNIADANIE – Grzanki z wędzonym pstrągiem

Chleb tostowy 35g, Pstrąg wędzony 35g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz ziołowy 4g

OBIAD – Papryka z mięsem mielonym i kaszą kuskus

Papryka 120g, Mięso mielone cielęce 100g, Kasza kuskus 50g, Pieczarki 60g, Pomidorki czereśniowe 50g, Pieprz kajeński 3g, Oliwa z oliwek 5g

PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim

Makaron chiński 50g, Kiełki soi 50g, Sos sojowy 10g, Wędlina wędzona z indyka 30g

KOLACJA- Papryka nadziewana warzywami z serkiem fetą

Papryka 120g, Cebula 50g, Pomidor 45g, Ser feta 60g, Oliwki zielone 10g, Oliwki czarne 10g


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Sałatka z kosmą ryżową i wędzonym kurczakiem

Kosma ryżowa gotowana 50g, Oliwki czarne 10g, Sałata zielona karbowana 50g, Pomidorki koktailowe40g, Rzodkiewka 30g, Kurczak wędzony 45g, Musztarda dijon 10g, Jogurt naturalny 10g, Kurkuma 2g

II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Czosnek 5g, Pesto bazyliowe 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g

OBIAD – Pieczony filet z kurczaka pieczony z gruszką podany z kaszą jęczmienną i sałatą

Kurczak, filet 80g, Gruszka 100g, Przyprawa tymianek 3g, Przyprawa bazylia 3g, Przyprawa czosnek w proszku 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 2g, Kasza jęczmienna 20g, Sałata 30g, Jogurt naturalny 2% 50g, Sok z cytryny 5g, Cukier 2g

PODWIECZOREK – Łosoś wędzony na liściach roszponki z sosem koperkowym

Roszponka 100g, Łosoś wędzony 50g, Śmietana 12% 5g, Jogurt naturalny 10g, Koperek świeży 10g, Pieprz ziołowy 3g

KOLACJA – Szaszłyki z kurczakiem na słodko

Ananas świeży 160g, Kurczak 100g, Pieczarki 50g, Słodka papryka 5g