Poniedziałek

ŚNIADANIE – Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami

Jajo , Cukinia , Mleko 1,5% tłuszczu , Sól , Pieprz czarny mielony , Sałata lodowa , Pomidor , Ogórek , Cebula , Mąka ryżowa , Kurczak, filet

II ŚNIADANIE – Kurczak z makaronem

Pierś z kurczaka 30g, Makaron wstążki pełnozianisty 20g, Fasolka szparagowa zielona 50g Oliwa 5g, Ocet balsamiczny 5g, Roszponka 30g, Zioła prowansalskie 5g, Sok z limonki 10g

OBIAD – Pełnoziarniste spaghetii ze szpinakiem i fetą

Szpinak 150g, Makaron pełnoziarnisty spaghetti 100g, Sok z cytryny 20g, Czosnek 10g, Feta light 50g, Liwa z oliwek 5g, Siemię lniane nasiona 5g, Imbir 3g, Pieprz biały 3g, Gałka muszkatołowa 3g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Krem z czerwonych warzyw

Cebula 50g, Marchew 100g,Woda 300g, Pomidory z puszki 100g, Czosnek 5g, Jogurt naturalny grecki 30g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 5g, Pieprz 5g, Ostra papryka 5g, Zioła prowansalskie 5g

KOLACJA- Wykwintna sałatka z gruszka i parmezanem

Gruszka williams 120g, Rukola 60g, Parmezan 20g, Orzechy włoskie 5g, Ocet balsamiczny 10g


Wtorek

ŚNIADANIE – Ryż z mlekiem sojowym w wiśniami

Ryż krótko ziarnisty 50g, Mleko sojowe 250g, Stewia sproszkowana 10g, Konfitura wiśniowa 25g, Wanilia 2g, Cynamon 2g

II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie

Papier ryżowy 30g, Marchew 50g, Ogórek 60g, Melon gruszkowy 100g, Sos sojowy 5g, Sok z limonki 5g, Bazylia 2g, Mięta 2g

OBIAD – Klopsy z indyka w sosie jarzynowym podawane z pieczonymi ziemniakami

Mięso mielone z indyka 70g, Cebula 25g, Białko jaja 30g, Bułka grahamka 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa majeranek 3g, Marchew 50g, Pietruszka, korzeń 30g, Oliwa z oliwek 5g, Koper 6g, Przyprawa „Jarzynka” 5g, Przyprawa pieprz czarny 2g, Jogurt naturalny 50g, Ziemniaki 50g

PODWIECZOREK – Miętowa sałatka z arbuzem, serem feta i makaronem ryżowym

Arbuz 160g, Ser Feta 20g, Mięta świeża 3g, Makaron ryżowy – drobne formy 20g

KOLACJA – Grillowany filet z indyka z wiosenną sałatką z roszponką

Roszponka 120g, Indyk, filet 70g, Pomidor 130g, Oliwa z oliwek 2g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Papryka żółta 130g, Ogórek 50g, Oliwki w puszce 30g


 

Środa

ŚNIADANIE – Jaglanka egzotyczna z mozzarellą

Sałata lodowa 60g, Mango 70g, Sok z cytryny 5g, Ananas 30g, Rzodkiewka 45g, Ser mozzarella, półtłusty 30g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Kasza jaglana 30g

II ŚNIADANIE – Bananowy budyń z malinami

Mleko 1,5% tłuszczu 200g, Banan 70g, Skrobia ziemniaczana 10g, Miód 5g, Maliny 24g

OBIAD – Schab duszony z cebulą i cukinią w rozmarynie z kaszą gryczaną i surówka z pomidorów i pora

Polędwica wołowa 70g, Cebula 50g, Cukinia 200g, Przecier pomidorowy 5g, Przyprawa majeranek 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Oliwa z oliwek 5g, Kasza gryczana 20g, Przyprawa rozmaryn 9g, Surówka z pomidorów i pora 120g

PODWIECZOREK – Parowany kurczak z mango i awokado

Kurczak, filet 50g, Przyprawa do drobiu 3g, Mieszanka sałat 25g, Awokado 20g, Sok z cytryny 5g, Mango 60g, Oliwa z oliwek 2g, Sok z pomarańczy 10g, Sok z cytryny 10g, Musztarda francuska 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Ryż brązowy 15g

KOLACJA – Dziki Tatar z łososia

Łosoś, wędzony 50g, Cebula 25g, Ogórek konserwowy 100g, Kapary z puszki 10g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Ryż dziki 15g


Czwartek

ŚNIADANIE – Wiosenny omlet warzywny z curry

Ziemniaki 100g, Szynka z indyka 40g, Papryka żółta 60g, Por 5g, Jajo 50g, Białko jaja 30g, Mleko 1,5% tłuszczu 30g, Koper 6g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Otręby owsiane 15g, Przyprawa curry 3

II ŚNIADANIE – Pasta jaglana z tuńczyka na sałacie

Tuńczyk w sosie własnym 40g, Kasza jaglana 20g, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu 2g, Jogurt naturalny 2% 5g, Papryka czerwona 60g, Ogórek konserwowy 50g, Cebula 30g, Sałata lodowa 60g, Papryka czerwona mielona 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g

OBIAD – Risotto grzybowe, surówka z papryki i pomidora

Ryż brązowy 20g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa rozmaryn 2g, Przyprawa tymianek 2g, Jogurt naturalny 2% 20g, Bulion warzywny 100g, Pieczarka surowa 120g, Cebula 30g, Parmezan tarty 5g, Papryka czerwona 70g, Pomidor 60g, Cebula czerwona 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Cukier 2g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 2g, Natka pietruszki 8g

PODWIECZOREK – Twarożkowe rafaello

Ser twarogowy półtłusty 30g, Jogurt naturalny 10g, Wiórki kokosowe 10g, Zarodki pszenne 10g

KOLACJA – Wiosenno-zielony makaron

kolorowy makaron wstążki 40g, Marchew 50g, Kalarepa 150g, Pesto bazyliowe 30g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Granola domowa z jogurtem i musem malinowo-bananowym

Płatki owsiane 30g, Wiórki kokosowe 10g , Nasiona słonecznika 10g, Orzechy laskowe 5g, Miód 5g, Cynamon 1g, Stopione masło 5g, Płatki migdałowe 5g, Jogurt naturalny gęsty 150g, Banan 80g, Maliny 80g, owoce sezonwe 30g

II ŚNIADANIE – Gotowany kurczak na liściach szpinaku z sosem orientalnym

Filet w kurczaka 100g, Sos słodko-kwaśny 30g, Pomidorki koktajlowe 50g, Szpinak 30g, Pieprz biały 2g

OBIAD – Sandacz z suszonymi pomidorami, mozzarellą i dzikim ryżem

Sandacz surowy 100g, Brokuły 70g, Pomidory, suszone 15g, Oliwki w puszce 15g, Ser mozzarella, półtłusty 15g, Oliwa z pomidorów 3g, Jogurt naturalny 2% 10g, Mąka pszenna 10g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 4g, Bazylia świeża 5g, Ryż dziki 15g

PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim

Makaron chiński 50g, Kiełki soi 50g, Sos sojowy 10g, Wędlina wędzona z indyka 30g

KOLACJA – Tagiatelle z cukinii z orzeszkami pini

Cukinia 250g, Oliwa z oliwek 10g, Orzeszki pini 20g, Ocet balsamiczny 10g, Tymianek 4g, Sól 1g


Sobota

ŚNIADANIE – Słodkie omleciki z twarożkiem i bananami

Jajko 50g, Proszek do pieczenia 2g, Jogurt naturalny gęsty 45g, Cukier trzcinowy 5g, Sól 1g, Ser biały chudy 45g, Miód akacjowy 5g, Cynamon 1g, Banan 100g

II ŚNIADANIE – Krokiet francuski z kurczakiem, otrębami i czerwonym pesto

Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Ząbek czosnku 5g, Pesto czerwone 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g

OBIAD – Indyk z bakłażanem i morelami z pełnoziarnistym makaronem

Indyk, filet 80g, Bakłażan 80g, Morela suszona 20g, Cebula 30g, Olej rzepakowy uniwersalny 2g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa kurkuma 3g, Skórka z cytryny 3g, Makaron pełnoziarnisty 30g

PODWIECZOREK – Zupa krem z dyni z wanilią i sezamem

Bulion warzywny 200g, Ziemniaki 50g, Dynia 300g, Wanilia 2g, Cebula 30g, Masło 2g, Pieprz biały 2g, Sól 2g, Ser kremowy bez tłuszczu 15g, Sezam, nasiona 3g

KOLACJA – Ziołowa sałatka ze świeżych warzyw z kuskusem i kozim serem

Kaszka kuskus 20g, Cukinia 60g, Ogórek 100g, Pieczarka surowa 60g, Pomidor 130g, Cebula 30g, Ser kozi półtłusty 20g, Zioła prowansalskie 3g, Tymianek świeży 10g, Bazylia świeża 15g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Sól morska 2g, Ocet winny 5g


Niedziela

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pastą łososiową

Jaja 50g, Łosoś wędzony 30g, Awokado 30g, Pieczywo pumpernikiel 40g, Gęsty jogurt naturalny 20g, Pomidorki koktajlowe 30g, Cytryna 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Lubczyk 2g

II ŚNIADANIE – Sałatka z pomarańczy i rabarbaru

Pomarańcz 120g, Rabarbar 200g, Kandyzowana cytryna 10g, Jogurt naturalny 50g, Cukier trzcinowy 5g, Woda 80g, Cynamon 3g

OBIAD – Ravioli z brokułami

Ravioli z farszem mięsnym 150g, Ser pleśniowy typu Bavaria bluee 30g, Seler naciowy 30g, Posiekane orzechy włoskie 10g, Brokuł gotowany 100g, Czosnek 10g, Kwaśna śmietana 18% 5g, Sól 1g, Pieprz 1g

PODWIECZOREK – Sałatka z surowym kalafiorem i pomidorem i jajkiem

Kalafior 200g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Jajko 50g, Jogurt naturalny 50g, Koperek 10g, Sól ziołowa 2g

KOLACJA – Polędwiczki wołowe ze szparagami

Zielone szparagi 200g, Polędwiczka wołowa 70g, Ser cheddar 20g, Oliwa 5g, Rzodkiewka 50g, Koperek 10g, Szczypiorek 10g, Kefir gesty 10g, Sól ziołowa 2g, Pieprz 2g