1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Wiosenna jajecznica

Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Płatki owsiane 25g, Cukinia 200g, Pomidor 50g, Szczypiorek 10g, Jaja 100g, Sól ziołowa 2g, pieprz ziołowy 2g

II ŚNIADANIE – Cytrusy z imbirową nutką

Grejpfrut 70g, Pomarańcz 50g, Pomelo 50g, Mandarynka 60g, Skórka z limonki 15g, Imbir 2g, Sok z cytryny 5g, Stewia 2g, Mięta 2g

OBIAD – Kasza bulgur z warzywami w sałatce

Kasza bulgur 40g, Cebula 50g,  Ogórek 30g, Pomidor 30g, Sok cytryny 5g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Mięta 2g

PODWIECZOREK – Figowy dip z waflem ryżowym

Figa 50g, Miód 3g, Sok z cytryny 5g, Imbir 2g, Woda 20g, Wafel ryżowy naturalny 10g

KOLACJA – Placuszki z cukinii

Cukinia 60g, Ser twarogowy chudy 60g, Jajo 50g, Ziemniaki 60g, Mąka żytnia 10g, Olej rzepakowy 10g, Sól 1g, Pieprz 3g


2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Pożywna miseczka z melona

Melon 300g, Jogurt naturalny 50g, Rodzynki 15g, Morele suszone15g, Płatki żytnie 20g, Kardamon 2g

II ŚNIADANIE – Pomidory i szparagi podane z sosem ogórkowym

Szparagi zielone świeże 200g, Pomidor 50g, Roszponka sałata 50g, Ogórek 30g, Cebula dymka 50g, Sok z cytryny 7g, Jogurt naturalny 10g, Oliwa z oliwek 5 g,  Koperek świeży 10g, Pieprz 3g

OBIAD – Słodko-kwaśny dorsz

Dorsz, filet 100g, Papryka czerwona 60g, Cebula 80g, Marchew 60g, Ananas 150g, Sos sojowy 20g, Olej rzepakowy 10g, Ryż brązowy 30g

PODWIECZOREK – Kremowy por

Por 100g, Ziemniaki 40g, Bulion warzywny 150g, Jogurt naturalny 50g, Kurkuma 3 g, Pieprz 3 g, Natka pietruszki 10g

KOLACJA –  Sałatka z selera z twarożkiem

Seler naciowy 100g, Pomidora 100g, Ser twarogowy półtłusty 50g, Jogurt naturalny 30g, Ocet winny 5g, Pieprz ziołowy 2g


3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Tościki rybne

Chleb żytni razowy 60g, Ser twarogowy chudy 20g, Jogurt naturalny 10g, Łosoś wędzony 60g, Koperek świeży 15g, Pieprz 2g

II ŚNIADANIE – Orzeźwiający napój morelowy

Morele 150g, Jogurt naturalny 150g, Woda mineralna 75g

OBIAD – Tortilla pełna warzyw

Zielona papryka 120g, Cebula 80g, Pomidor 100g, Ziemniaki  40g, Oliwa z oliwek 10g,

 Jajka 100g, Sól ziołowa 2g, Pieprz 2g

PODWIECZOREK – Musztardowa panga

Filet z pangi 120g, Sok z cytryny 10g, Szczypiorek 10g, Musztarda 10g, Białko jaja 60g

KOLACJA – Sałatka z gotowanymi buraczkami

 Szpinak świeży 50g, Buraki 100g, Jabłka 100g, Ocet balsamiczny 10g, Olej winogronowy 10g, Płatki migdałowe 10g


4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Cynamonowa kasza jaglana

Mleko 2% 150g, Kasza jaglana 40g, Gruszka 100g, Cynamon 2g

II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Czosnek 5g, Pesto bazyliowe 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g

OBIAD – Drobiowy szaszłyk z grilla z pieczarkami i papryką

 Filet z kurczaka 100g, Papryka żółta 120g, Pieczarki 100g,Pieczywo żytnie pełnoziarniste 20g, Mix zielonych sałat 50g, Jogurt naturalny 20g, Ocet balsamiczny 10g

PODWIECZOREK – Twarożkowe rafaello

Ser twarogowy półtłusty 30g, Jogurt naturalny 10g, Wiórki kokosowe 10g, Zarodki pszenne 10g

KOLACJA – Wiosenno-zielony makaron

kolorowy makaron wstążki  40g, Marchew 50g, Kalarepa 150g, Pesto bazyliowe 30g


5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowy z zieleninką

Jajka 100g, Mleko 2%tł 30g, Pieczarki 100g, Olej rzepakowy 5g, Otręby pszenne 10g, Natka pietruszki 20g, Pieprz ziołowy 2g

II ŚNIADANIE – Suszone jabłka z dipem jogurtowo- bananowym i zarodkami pszennymi

Suszone jabłka 30g, Banan 50g, Jogurt naturalny 10 g, Zarodki pszenne 5g

OBIAD – Pomidory zapiekane z mozzarellą

Pomidory 150g, Sera mozarella 70g, Oliwa z oliwek 10g, Kapary 10g, Ryż jaśminowy 30g, Curry 3g

PODWIECZOREK – Pomidorowa sałatka z sosem serowym

Pomidor 100g, Cebula czerwona 80g, Ser feta 15g, Jogurt naturalny 6g, Oliwa z oliwek 6g, Ocet winny 4g, Bazylia świeża 5g, Pieprz 2 g, Sól 2g

KOLACJA – Sałatka cesarska z sosem musztardowym

Sałata lodowa 20g, Papryka czerwona 20g, Filet z kurczaka 60g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Jogurt 20g, Miód 10g, Gorczyca 2g