Poniedziałek

ŚNIADANIE – Owsianka pomarańczowa z migdałami

Płatki owsiane 100g, Zarodki pszenne 20g, Mleko 0,5% 300g, Pomarańcz 100g, Płatki migdałowe 10g

II ŚNIADANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem

Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 45g, Brzoskwinie 60g, Banan 50g, Zarodki pszenne 5g

OBIAD – Makaron z wołowiną w sosie grzybowym

Grzyby leśne 120g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Wołowina 150g, Oliwa z oliwek 5g, Makaron razowy 25g, Natka pietruszki 10g, Jogurt naturalny 30g, Sok z cytryny 10g, Sól 2g, Pieprz 2g

PODWIECZOREK – Rukola z gruszka i parmezanem

Gruszka williams 120g, Rukola 60g, Parmezan 20g, Orzechy włoskie 5g, Ocet balsamiczny 10g

KOLACJA – Sałatka z mozarella, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi

Mozarella mini 70g, Oliwa z oliwek 5g, Pomidorki koktajlowe 50g, Oliwki zielone 15g, Ocet balsamiczny 3g, Bazylia świeża 2g, Pieprz ziołowy 1g


Wtorek

Śniadanie: Batonik musli z brzoskwinią w jogurcie
brzoskwinia 60g, 30kcal
jogurt naturalny 20g, 10kcal
siemię lniane 5g, 10kcal
pestki słonecznika 10g, 30kcal
pestki dyni 10g, 30kcal
orzechy włoskie 5g, 18kcal
olej kokosowy 5ml, 32kcal
płatki owsiane 15g, 35kcal
płynny miód 5g, 13kcal
białko jaja 30g, 30kcal

II śniadanie: Pieczarki nadziewane masą szpinakowo-drobiową
pieczarki duże kapelusze 100g, 30kcal
kurczak gotowany 50g, 50kcal
szpinak 100g, 30kcal
śmietana 12% 10ml, 17kcal
sproszkowany czosnek 3g

Obiad: Risotto z mango i indyka
brązowy ryż 50g, 130kcal
pierś z kurczaka 100g, 100kcal
bulion warzywny 200ml, 37kcal
mango 60g, 23kcal
oliwa 3g, 30kcal
świeżo zmielony pieprz 2g

Podwieczorek: Sałatka z kurczakiem i camembertem
mix sałat 100g, 28kcal
pierś z kurczaka 50g, 50kcal
ser camembert 30g, 19kcal
orzechy włoskie 5g, 14kcal
dressing: 3g miodu, 5ml musztardy, 5ml octu winnego, 5ml oliwy z oliwek
przyprawy do kurczaka: sól, pieprz, papryka, czosnek, zioła prowansalskie po 2g

Kolacja: Tarta z wielowarzywna z szynką
Mąką pełnoziarnista 20g, 70kcal
Płatki owsiane 10g, 34kcal
Oliwa z oliwek 5ml, 40kcal
Siemię lniane 5g, 20kcal
Przyprawy po 2g: tymianek, czosnek, czarnuszka
Masa:
bukiet jarzyn mrożony 100g, 28kcal
cebula 50g, 13kcal
szynka drobiowa 40g, 23kca
Jogurt naturalny 50g, 20kcal


Środa

ŚNIADANIE – Egzotyczny twarożek

Pomarańcza 200g, Serek twarogowy półtłusty 60g, Mango 140g, Otręby pszenne 20g, Wiórki koksowe 3g

II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy

Banan 140g, Truskawki 60g, Otręby pszenne 5g, Ser kremowy bez tłuszczu 50g

OBIAD – Klopsy z indyka w sosie jarzynowym podawane z pieczonymi ziemniakami

Mięso mielone z indyka 70g, Cebula 25g, Białko jaja 30g, Bułka grahamka 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa majeranek 3g, Marchew 50g, Pietruszka, korzeń 30g, Oliwa z oliwek 5g, Koper 6g, Przyprawa „Jarzynka” 5g, Przyprawa pieprz czarny 2g, Jogurt naturalny 50g, Ziemniaki 50g

PODWIECZOREK – Miętowa sałatka z arbuzem, serem feta i makaronem ryżowym

Arbuz 160g, Ser Feta 20g, Mięta świeża 3g, Makaron ryżowy – drobne formy 20g

KOLACJA – Grillowany filet z indyka z wiosenną sałatką z roszponką

Roszponka 120g, Indyk, filet 70g, Pomidor 130g, Oliwa z oliwek 2g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Papryka żółta 130g, Ogórek 50g, Oliwki w puszce 30g


Czwartek

ŚNIADANIE – Jaglanka egzotyczna z mozzarellą

Sałata lodowa 60g, Mango 70g, Sok z cytryny 5g, Ananas 30g, Rzodkiewka 45g, Ser mozzarella, półtłusty 30g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Kasza jaglana 30g

II ŚNIADANIE – Bananowy budyń z malinami

Mleko 1,5% tłuszczu 200g, Banan 70g, Skrobia ziemniaczana 10g, Miód 5g, Maliny 24g

OBIAD – Schab duszony z cebulą i cukinią w rozmarynie z kaszą gryczaną i surówka z pomidorów i pora

Polędwica wołowa 70g, Cebula 50g, Cukinia 200g, Przecier pomidorowy 5g, Przyprawa majeranek 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Oliwa z oliwek 5g, Kasza gryczana 20g, Przyprawa rozmaryn 9g, Surówka z pomidorów i pora 120g

PODWIECZOREK – Parowany kurczak z mango i awokado

Kurczak, filet 50g, Przyprawa do drobiu 3g, Mieszanka sałat 25g, Awokado 20g, Sok z cytryny 5g, Mango 60g, Oliwa z oliwek 2g, Sok z pomarańczy 10g, Sok z cytryny 10g, Musztarda francuska 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Ryż brązowy 15g

KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim

Ciasto francuskie 50g, Brokuł 50g, Papryka czerwona 50g, Kukurydza 20g, Jajo 50g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Śmietana 12% 5g


Piątek

ŚNIADANIE – Omlet bananowy z migdałami i brzoskwinią

Jajo 60g, Banan 70g, Mleko 1,5% tłuszczu 10g, Mąka gryczana 10g, Sól 1g, Migdały tarte 3g, Brzoskwinia 60g, Jogurt naturalny 2% 75g, Przyprawa cynamon 3g

II ŚNIADANIE – Pasta jaglana z tuńczyka na sałacie

Tuńczyk w sosie własnym 40g, Kasza jaglana 20g, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu 2g, Jogurt naturalny 2% 5g, Papryka czerwona 60g, Ogórek konserwowy 50g, Cebula 30g, Sałata lodowa 60g, Papryka czerwona mielona 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g

OBIAD – Makaron z wołowiną w sosie grzybowym

Grzyby leśne 120g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Wołowina 150g, Oliwa z oliwek 5g, Makaron razowy 25g, Natka pietruszki 10g, Jogurt naturalny 30g, Sok z cytryny 10g, Sól 2g, Pieprz 2g

PODWIECZOREK – Łosoś na parze z sosem granulowanym

Filet z łososia 100g, Serek wiejski light 30g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Sól ziołowa 2g, Sałata roszponka 20g

KOLACJA- Sałatka z jajkiem i sosem bazliowo-czosnkowym

Sałata rzymska zielona 50g, Ogórek 70g, Pomidor 120g, Papryka czerwona 60g, Ser żółty gouda 30g, Jajko gotowane 50g, Jogurt naturalny grecki 40g, Majonez light 15g, Bazylia suszona 5g, Czosnek suszony 2g


Sobota

ŚNIADANIE – Ryż z mlekiem sojowym w wiśniami

Ryż krótko ziarnisty 50g, Mleko sojowe 250g, Stewia sproszkowana 10g, Konfitura wiśniowa 25g, Wanilia 2g, Cynamon 2g

II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie

Papier ryżowy 30g, Marchew 50g, Ogórek 60g, Melon gruszkowy 100g, Sos sojowy 5g, Sok z limonki 5g, Bazylia 2g, Mięta 2g

OBIAD – Potrawka z indyka i kaszy kuskus

Filet z indyka 100g, Kasza kuskus 50g, Bukiet jarzyn 150g, Oliwa z oliwek 5g, Curry 6g, Sos sojowy 6g

PODWIECZOREK – Pipette rigate z wędzonym łososiem i pomidorami w sosie cytrynowym

Sałata lodowa 40g, Łosoś, wędzony 30g, Pomidorki koktajlowe 140g, Ogórek zielony 80g, Sok z cytryny 5g, Miód 2g, Musztarda 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Makaron pełnoziarnisty Pipette rogate 20g

KOLACJA – Sałatka cesarska z sosem musztardowym

Sałata lodowa 20g, Papryka czerwona 20g, Filet z kurczaka 60g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Jogurt 20g, Miód 10g, Gorczyca 2g


Niedziela

ŚNIADANIE – Omlet z kaszy manny z musem z owoców leśnych

Jajko 50g, Masło klarowane 5g, Kasza manna 15g, Maliny 50g, Jagody 50g, Olej rzepakowy 5g

II ŚNIADANIE – Trójkąciki z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczaka 25g, Cebula 10g, Ząbek czosnku 5g, Pesto bazyliowe  5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g

OBIAD – Makaron szpinakowy z kurczakiem, rokpolem i zielonym pieprzem

Makaron wstążki 35g, Rokpol 20g, Śmietana 12% 10g, Pieprz zielony mielony 3g, Pomidorki koktajlowe 75g, Koperek 10g, Kurczak 70g

PODWIECZOREK – Sałatka z wędzonym serem

Rukola 100g, Ser twarogowy wędzony 30g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 20g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Łódeczki ziemniaczane

Ziemniaki 150g, Ser kanapkowy śmietankowy 50g, Tymianek 5g, Oregano 5g, Papryka 30g, Ogórek 50g, Por 25g, Oliwki 25g, Pomidory suszone w zalewie 30g