Poniedziałek

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pieczona piersią z indyka

Ser twarogowy tłusty 10g, Mięso z piersi indyka bez skóry 50g, Pumpernikiel 70g, Zioła prowansalskie 10g, Sałata zielona 10g, Rzodkiewka 10g,

II ŚNIADANIE – Owoce sezonowe z twarożkiem

Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 75g, Maliny 60g, Sliwki 50g, Zarodki pszenne 5g

OBIAD – Medaliony drobiowe nadziewane szpinakiem

Filet drobiowy 100g, Szpinak świeży 40g, Natka pietruszka 10g, Gałka muszkatołowa 2g, Serek macarpone 5g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż brązowy 30g

PODWIECZOREK – Krem brokułowy

Brokuły 250g, Bulion warzywny 300g, Śmietana 12% 10g, Pierz ziołowy 5g, Sól 2g

KOLACJA – Sałatka cesarska z sosem musztardowym

Sałata lodowa 20g, Papryka czerwona 20g, Filet z kurczaka 60g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Jogurt 20g, Miód 10g, Gorczyca 2g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Gryczana sałatka z tuńczykiem i awokado

Sałata lodowa 30g, Tuńczyk w wodzie 75g, Awokado 30g, Sok z cytryny 5g, Cebula czerwona 10g, Jogurt naturalny 2% 50g, Czosnek 5g, Pieprz czarny mielony 1g, Sól 1g, Kasza gryczana niepalona 30g

II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy

Banan 140g, Truskawki 60g, Otręby pszenne 5g, Ser kremowy bez tłuszczu 50g

OBIAD – Klopsy z indyka w sosie jarzynowym podawane z pieczonymi ziemniakami

Mięso mielone z indyka 70g, Cebula 25g, Białko jaja 30g, Bułka grahamka 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa majeranek 3g, Marchew 50g, Pietruszka, korzeń 30g, Oliwa z oliwek 5g, Koper 6g, Przyprawa „Jarzynka” 5g, Przyprawa pieprz czarny 2g, Jogurt naturalny 50g, Ziemniaki 50g

PODWIECZOREK – Miętowa sałatka z arbuzem, serem feta i makaronem ryżowym

Arbuz 160g, Ser Feta 20g, Mięta świeża 3g, Makaron ryżowy – drobne formy 20g

KOLACJA – Grillowany filet z indyka z wiosenną sałatką z roszponką

Roszponka 120g, Indyk, filet 70g, Pomidor 130g, Oliwa z oliwek 2g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Papryka żółta 130g, Ogórek 50g, Oliwki w puszce 30g


 

Środa

ŚNIADANIE – Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i owocami

Biszkopty 25g, Maliny 50g, Jagody 50g, Ricotta 50g, Sok pomarańczowy 50g

II ŚNIADANIE – Gruszka zapiekana z ananasem i orzechami

Gruszka 120g, Ananas w syropie 40g, Jagody 40g, Orzechy laskowe 20g

OBIAD – Limanda z porem w sosie cytrynowo-imbirowym z basmati i surówką z rzodkiewki i rukoli

Limanda 150g, Por 40g, Marchew 50g, Jogurt naturalny 50g, Sok z cytryny 10g, Imbir mielony 2g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Przyprawa do ryb 3g, Ryż basmati 30g, Surówka z rzodkiewki i Rukli 100g, Oliwa z oliwek 3g

PODWIECZOREK – Pieczarkowa sałatka mozarellą i rukolą

Sałata lodowa 30g, Rudola 5g, Pieczarka surowa 90g, Ser mozzarella, półtłusty 20g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy uniwersalny 2g, Ocet balsamiczny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Farfalle (makaron pełnoziarnisty) 20g

KOLACJA – Quinoa z fasolką szparagową i mango

Fasolka szparagowa 120g, Pomidor 130g, Pieczarka surowa 80g, Szynka z piersi kurczaka 40g, Sól 2g, Przyprawa tymianek 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Musztarda 2g, Cebula 20g, Oliwa z oliwek nie rafinowana, tłoczona na zimno 5g, Mango 50g, Komosa ryżowa 10g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Kuskus z zielonym groszkiem i szynką

Kasza kuskus , Groszek zielony , Szynka z piersi kurczaka , Czosnek , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz kolorowy , Szczypiorek

II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta

Kapusta pekińska , Pomarańcza , Winogrona białe , Winogrona ciemne , Ser Feta , Orzechy włoskie bez skorupki , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Pieprz czarny mielony

OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur

Kasza bulgur , Mięso mielone z indyka , Brokuł , Ser żółty w plasterkach , Curry 5g, Natka pietruszki , Jogurt naturalny , Czosnek

PODWIECZOREK – Sałatka grecka

Mix sałata , Ser feta , Papryka czerwona , Ogórek , Pomidor , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek , Ocet balsamiczny , Oregano , Sok z cytryny , Pieprz biały

KOLACJA- Omlet z szynką i brokułami

Jajom, Białko z jaja , Szynka z indyka ,Mleko 2% , Brokuł , Oliwa z oliwek , Sól ziołowa 2g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Pietruszkowy omlet z awokado i kiwi

Jajo 50g, Mleko 2% tłuszczu 30g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Awokado 30g, Natka pietruszki 2g, Mąka owsiana 20g, Kiwi 60g, Białko jaja 30g, Przyprawa cynamon 1g

II ŚNIADANIE – Aromatyczny ryż jaśminowy z granatem

Ryż jaśminowy 20g, Granat 30g, Mleko ryżowe 70g, Migdały 5g, Imbir 20g, Przyprawa kardamon, cytrynowa melisa 1g

OBIAD – Sandacz z suszonymi pomidorami, mozzarellą i dzikim ryżem

Sandacz surowy 100g, Brokuły 70g, Pomidory, suszone 15g, Oliwki w puszce 15g, Ser mozzarella, półtłusty 15g, Oliwa z pomidorów 3g, Jogurt naturalny 2% 10g, Mąka pszenna 10g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 4g, Bazylia świeża 5g, Ryż dziki 15g

PODWIECZOREK – Zupa krem z papryki i pomarańczy

Papryka czerwona 200g, Pomarańcza 100g, Oliwa z oliwek 5g, Ser kremowy bez tłuszczu 15g, Sól 2g, Pieprz biały mielony 4g, Koper 6g

KOLACJA – Orzechowa sałatka z kurczaka i selera naciowego z anansem

Kurczak, filet 70g, Przyprawa do drobiu 3g, Sos sojowy 5g, Mieszanka sałat 50g, Seler naciowy 100g, Ananas 70g, Jogurt naturalny 2% 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Orzechy włoskie 10g


 

Sobota

ŚNIADANIE – Brzoskwiniowo-morelowa owsianka

Płatki owsiane 50g, Zarodki pszenne 10g, Mleko 0,5% 150g, Morele 40g, Brzoskwinie 40g

II ŚNIADANIE – Kurczak z makaronem

Pierś z kurczaka 30g, Makaron wstążki pełnozianisty 20g, Fasolka szparagowa zielona 50g Oliwa 5g, Ocet balsamiczny 5g, Roszponka 30g, Zioła prowansalskie 5g, Sok z limonki 10g

OBIAD – Indyk w panierce z otrąb pszennych, ziemniaczki pieczone w ziołach, sałatka, owoc

Indyk, filet 70g, Jajo 30g, Otręby pszenne 10g, Płatki kukurydziane 5g, Zioła prowansalskie 3g, Pieprz świeżo zmielony 2g, Sól ziołowa 2g, Oliwa z oliwek 3g, Ziemniaki 50g, Przyprawa rozmaryn 1g, Przyprawa tymianek 1g, Sałata lodowa 30g, Pomidor 60g, Ogórek 50g, Cebula 25g, Oliwa z oliwek 3g, Przyprawa bazylia 3g, Pieprz świeżo zmielony 2g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Sałatka z prażonym słonecznikiem

Mix sałat 60g, Olej z pestek winogron 10g, Słonecznik 15g, Pomidor 100g, Ogórek 60g, Papryka czerwona 50g, Papryka żółta 50g, Zioła prowansalskie 3g, Pieprz biały 3g

KOLACJA – Pomidor faszerowany gryczanym tuńczykiem

Tuńczyk w wodzie 75g, Pomidor 200g, Kukurydza konserwowa 30g, Cebula 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Kasza gryczana10g


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Wiosenny omlet warzywny z curry

Ziemniaki 100g, Szynka z indyka 40g, Papryka żółta 60g, Por 5g, Jajo 50g, Białko jaja 30g, Mleko 1,5% tłuszczu 30g, Koper 6g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Otręby owsiane 15g, Przyprawa curry 3

II ŚNIADANIE – Pasta jaglana z tuńczyka na sałacie

Tuńczyk w sosie własnym 40g, Kasza jaglana 20g, Majonez dietetyczny, bez cholesterolu 2g, Jogurt naturalny 2% 5g, Papryka czerwona 60g, Ogórek konserwowy 50g, Cebula 30g, Sałata lodowa 60g, Papryka czerwona mielona 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g

OBIAD – Risotto grzybowe, surówka z papryki i pomidora

Ryż brązowy 20g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa rozmaryn 2g, Przyprawa tymianek 2g, Jogurt naturalny 2% 20g, Bulion warzywny 100g, Pieczarka surowa 120g, Cebula 30g, Parmezan tarty 5g, Papryka czerwona 70g, Pomidor 60g, Cebula czerwona 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Cukier 2g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 2g, Natka pietruszki 8g

PODWIECZOREK – Zupa krem z dyni z wanilią i sezamem

Bulion warzywny 200g, Ziemniaki 50g, Dynia 300g, Wanilia 2g, Cebula 30g, Masło 2g, Pieprz biały 2g, Sól 2g, Ser kremowy bez tłuszczu 15g, Sezam, nasiona 3g

KOLACJA – Sałatka jaglaną z cieciorką

Kasza jaglana 20g, Cieciorka w puszce 30g, Pomidor 60g, Cebula 30g, Bazylia świeża 6g, Sok z cytryny 5g, Sałata 15g, Oliwa z oliwek 3g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g