1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami

Jajo 60g, Cukinia 60g, Mleko 1,5% tłuszczu 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sałata lodowa 30g, Pomidor 60g, Ogórek 50g, Cebula 15g, Mąka ryżowa 20g, Kurczak, filet 60g

II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy

Banan 140g, Truskawki 60g, Otręby pszenne 5g, Ser kremowy bez tłuszczu 50g

OBIAD – Szaszłyk z kurczaka z kaszą gryczaną i warzywami po włosku

Filet z kurczaka 70g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 5g, Przyprawa oregano 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Kasza gryczana 20g, Warzywa wiosenne mrożone 200g, Przyprawa włoska 3g

PODWIECZOREK – Pipette rigate z wędzonym łososiem i pomidorami w sosie cytrynowym

Sałata lodowa 40g, Łosoś, wędzony 30g, Pomidorki koktajlowe 140g, Ogórek zielony 80g, Sok z cytryny 5g, Miód 2g, Musztarda 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Makaron pełnoziarnisty Pipette rogate 20g

KOLACJA – Jabłkowa sałatka z fasolą, cukinią i awokado

Cukinia zielona 150g, Fasola konserwowa czerwona 40g, Awokado 20g, Ogórek 100g, Jogurt naturalny 40g, Przyprawa pieprz czarny 2g, Jabłko 100g


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Rukola z twarogiem, truskawkami i słonecznikiem z razowymi tostami

Sałata rudola 30g, Truskawki 80g, Słonecznik, nasiona 10g, Ser twarogowy chudy 100g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 5g, Chleb żytni pełnoziarnisty30g

II ŚNIADANIE – Gruszka zapiekana z ananasem i orzechami

Gruszka 120g, Ananas w syropie 40g, Jagody 40g, Orzechy laskowe 20g

OBIAD – Klopsy z indyka w sosie jarzynowym podawane z pieczonymi ziemniakami

Mięso mielone z indyka 70g, Cebula 25g, Białko jaja 30g, Bułka grahamka 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa majeranek 3g, Marchew 50g, Pietruszka, korzeń 30g, Oliwa z oliwek 5g, Koper 6g, Przyprawa „Jarzynka” 5g, Przyprawa pieprz czarny 2g, Jogurt naturalny 50g, Ziemniaki 50g

PODWIECZOREK – Miętowa sałatka z arbuzem, serem feta i makaronem ryżowym

Arbuz 160g, Ser Feta 20g, Mięta świeża 3g, Makaron ryżowy – drobne formy 20g

KOLACJA –  Dziki Tatar z łososia

Łosoś, wędzony 50g, Cebula 25g, Ogórek konserwowy 100g, Kapary z puszki 10g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Ryż dziki 15g


3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Gryczana sałatka z tuńczykiem i awokado

Sałata lodowa 30g, Tuńczyk w wodzie 75g, Awokado 30g, Sok z cytryny 5g, Cebula czerwona 10g, Jogurt naturalny 2% 50g, Czosnek 5g, Pieprz czarny mielony 1g, Sól 1g, Kasza gryczana niepalona 30g

II ŚANIDANIE – Włoski twarożek z miętą na bagietce pełnoziarnistej

Ser twarogowy chudy 100g, Jogurt naturalny 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Pomidor 60g, Oliwki czarne 15g, Mięta świeża 2g, Bagietka pełnoziarnista 20g

OBIAD – Pieczony kurczak z jabłkiem w miodzie i chili podawane z pęczakiem

Filet z kurczaka 70g, Sól 2g, Jabłko 120g, Oliwa z oliwek 5g, Miód 5g, Przyprawa cynamon 2g, Przyprawa kardamon 2g, Przyprawa chili 1g, Kasza jęczmienna, pęczak 20g

PODWIECZOREK – Pieczarkowa sałatka mozarellą i rukolą

Sałata lodowa 30g, Rudola 5g, Pieczarka surowa 90g, Ser mozzarella, półtłusty 20g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy uniwersalny 2g, Ocet balsamiczny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Farfalle (makaron pełnoziarnisty) 20g

KOLACJA – Owoce lądu i morza

Sałata lodowa 50g, Krewetki tygrysie 80g, Cytryna 40g, Pomidorki koktajlowe 100g, Szczypiorek 6g, Czosnek 5g, Pomarańcza 150g, Kiwi 60g, Oliwa z oliwek 3g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Kuskus z zielonym groszkiem i szynką

Kasza kuskus 30g, Groszek zielony 70g, Szynka z piersi kurczaka 80g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 4g, Pieprz kolorowy 2g, Szczypiorek 10g

II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta

Kapusta pekińska 100g, Pomarańcza 80g, Winogrona białe 20g, Winogrona ciemne 20g, Ser Feta 30g, Orzechy włoskie bez skorupki 8g, Oliwa z oliwek 2g, Sok z cytryny 5g, Pieprz czarny mielony 2g

OBIAD – Tuńczykowe spaghetti z pomidorkami koktajlowymi

Makaron spaghetti pełnoziarnisty 30g, Tuńczyk w wodzie 75g, Pomidorki koktajlowe 100g, Cebula 25g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Natka pietruszki 4g, Sól 2g, Przyprawa pieprz czarny 2g

PODWIECZOREK – Krem cebulowo-pieczarkowy

Cebula biała 100g, Cebula czerwona 50g, Pieczarka surowa 75g, Pietruszka, korzeń 40g, Seler korzeniowy 30g, Por 25g, Czosnek 5g, Mleko 0,5% tłuszczu 110g, Oliwa z oliwek 5g, Pietruszka, liście 4g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g

KOLACJA – Nowalijkowa sałatka z jajkiem i chrzanem

Sałata lodowa 70g, Pomidor 130g, Rzodkiewka 75g, Ogórek 50g, Sok z cytryny 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Jajo 50g, Szczypiorek 6g, Kasza jaglana 20g, Jogurt naturalny 2% 30g, Chrzan 5g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Jaglanka egzotyczna z mozzarellą

Sałata lodowa 60g, Mango 70g, Sok z cytryny 5g, Ananas 30g, Rzodkiewka 45g, Ser mozzarella, półtłusty 30g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Kasza jaglana 30g

II ŚNIADANIE – Bananowy budyń z malinami

Mleko 1,5% tłuszczu 200g, Banan 70g, Skrobia ziemniaczana 10g, Miód 5g, Maliny 24g

OBIAD – Schab duszony z cebulą i cukinią w rozmarynie z kaszą gryczaną i surówka z pomidorów i pora

Polędwica wołowa 70g, Cebula 50g, Cukinia 200g, Przecier pomidorowy 5g, Przyprawa majeranek 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Oliwa z oliwek 5g, Kasza gryczana 20g, Przyprawa rozmaryn 9g, Surówka z pomidorów i pora 120g

PODWIECZOREK – Parowany kurczak z mango i awokado

Kurczak, filet 50g, Przyprawa do drobiu 3g, Mieszanka sałat 25g, Awokado 20g, Sok z cytryny 5g, Mango 60g, Oliwa z oliwek 2g, Sok z pomarańczy 10g, Sok z cytryny 10g, Musztarda francuska 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Ryż brązowy 15g

KOLACJA – Grillowany filet z indyka z wiosenną sałatką z roszponką

Roszponka 120g, Indyk, filet 70g, Pomidor 130g, Oliwa z oliwek 2g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Papryka żółta 130g, Ogórek 50g, Oliwki w puszce 30g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Omlet z jogurtowym musem

Jajo 60g, Białko jaja 30g, Mąka żytnia razowa 20g, Woda 10g, Sól 1g, Jogurt naturalny 2% 75g, Maliny 84g, Jagody 80g

II ŚANIADANIE – Pomarańczowa kasza z miodem i migdałami

Kasza gryczana 20g, Miód 5g, Migdały w płatkach 6g, Pomarańcza 80g

OBIAD – Limanda z porem w sosie cytrynowo-imbirowym z basmati i surówką z rzodkiewki i rukoli

Limanda 150g, Por 40g, Marchew 50g, Jogurt naturalny 50g, Sok z cytryny 10g, Imbir mielony 2g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Przyprawa do ryb 3g, Ryż basmati 30g, Surówka z rzodkiewki i Rukli 100g, Oliwa z oliwek 3g

PODWIECZOREK –Krem z selera naciowego

Seler naciowy 200g, Ziemniaki 100g, Cebula 25g, Czosnek 5g, Natka pietruszki 2g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Ser kremowy bez tłuszczu 10g, Chleb chrupki żytni 10g

KOLACJA – Sałatka z orzechami nerkowca z orientalnym dressingiem

Sałata lodowa 80g, Pomarańcza 120g, Marchew 100g, Soja kiełki 20g, Orzechy nerkowca 15g, Oliwa z oliwek 5g, Sos sojowy 10g, Sok z limonki 5g, Czosnek 5g, Imbir 2g, Kurczak, filet 80g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Owsianka korzenna z gruszką, żurawiną i orzechami

Mleko sojowe lub inne roślinne 100g, Płatki owsiane 20g, Gruszka 120g, Żurawina suszona 10g, Orzechy włoskie 15g, Imbir mielony 1g, Przyprawa cynamon 2g, Syrop klonowy 5g

II ŚNIADANIE – Koktajl owocowy smoothie

Jabłko 160g, Rukola 50g, Sok jabłkowy 60g, Sok z cytryny 5g, Ryż brązowy 10g, Len nasiona 10g, Ksylitol 10g, Imbir 5g

OBIAD – Pulpety z sandacza w sosie pieczarkowym z ziemniaki i surówką

Sandacz surowy 80g, Białko jaja 30g, Przyprawa papryka 2g, Sól 2g, Mleko 1,5% tłuszczu 20g, Bułka grahamka 20g, Cebula 25g, Pieprz czarny mielony 2g, Pieczarka surowa 60g, Cebula 15g, Masło 5g, Sól 1g, Pieprz czarny mielony 1g, Jogurt naturalny 50g, Ziemniaki 50g, Kapusta kwaszona 150g, Marchew 50g, Olej lniany 5g, Cukier 2g, Pieprz czarny mielony 2g

PODWIECZOREK – Papryka faszerowana pomidorowym twarożkiem z szynką

Szynka z indyka 30g, Papryka czerwona 130g, Pomidor 60g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Ser twarogowy chudy 60g, Otręby pszenne 10g

KOLACJA – Gryczane naleśniki ze szpinakiem

Woda 110g, Jajo 50g, Mąka gryczana 20g, Oliwa z oliwek 5g, Czosnek 5g, Cebula 50g, Szpinak, liście 150g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Przyprawa gałka muszkatołowa 1g, Ser twarogowy chudy 40g