Poniedziałek

ŚNIADANIE – Jajko sadzone w pomidorach

Pomidor 300g, Jajko 100g, Sól ziołowa 3g, Bazylia 3g

II ŚNIADANIE – Grzanki z wędzonym pstrągiem

Chleb tostowy 35g, Pstrąg wędzony 35g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz ziołowy 4g

OBIAD – Papryka z mięsem mielonym i kaszą kuskus

Papryka 120g, Mięso mielone cielęce 100g, Kasza kuskus 50g, Pieczarki 60g, Pomidorki czereśniowe 50g, Pieprz kajeński 3g, Oliwa z oliwek 5g

PODWIECZOREK – Zupa z cukinii

Cukinia 300g, Oliwa 5g, Cebula 50g, Bazylia 3g, Sól 2g, Pieprz 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Woda 200g

KOLACJA – Sałatka z serem i gruszkami

Gruszka 150g, Sałata mix 30g, Ser pleśniowy niebieski  40g, Orzechy włoskie 10g, Jogurt naturalny typ grecki 30g


Wtorek

ŚNIADANIE – Egzotyczny twarożek

Pomarańcza 200g, Serek twarogowy półtłusty 60g, Mango 140g, Otręby pszenne 20g, Wiórki koksowe 3g

II ŚANIADANIE – Paprykowo- twarożkowe łódeczki

Papryka czerwona  120g, Ser twarogowy chudy 50 g, Kiełki brokułu 10g, Sól ziołowa 2g

OBIAD – Sandacz z zielonymi warzywami

Filet z sandacza 70g, Rukola 50g, Brokuł 60g, Olej rzepakowy 5g,  Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Ziemniaki 80g, Sól 5 g, Pieprz 5g,

PODWIECZOREK – Krem z ciecierzycy

Ziarna ciecierzycy 30g, Ziemniak 45g, Sól ziołowa 2g, Pieprz ziołowy 2g, Chilii 2g, Soda oczyszczona 2g

KOLACJA – Sałatka z kozim serem i buraczkami

Ser kozi 50g, Gotowany burak czerwony 150g, Mix sałat 50g, Miód 5g, Olej lniany 5g, Ocet balsamiczny 10g, Musztarda dijon 5g, Bazylia 3g


Środa

ŚNIADANIE – Morelowe tiramisu

Morele 120g, Miód 5g, Herbatniki 20g, Jajko 50g, Cukier brązowy 5g, Serek mascarpone 30g

II ŚANIADANIE – Sałatka z anchois

Bób mrożony 50g, Karczochy z puszki 30g, Czarne oliwki 10g, Rzodkiewka 50g, Ogórek 30g, Roszponka 35g, Oliwa z oliwek 5g, Ocet balsamiczny 5g, Pieprz ziołowy 3g

OBIAD – Burgery z łososia na rukoli

Świeży filet z łososia bez skóry 200g, Czerwona cebula 50g, Jajko 50g, Łagodna musztarda 10g, Sól 2g, Pieprz ziołowy  2g, Rukola 50g

PODWIECZOREK – Sałatka z jajkiem

Mieszanka sałat 50g, Jabłko 60g, Kiełki brokułu 20g, Rzodkiewki 50g, Marchew 70g, Jajko gotowane 50g,Musztarda francuska 5g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 3g, Sól 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Kurczak nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku

Filet z kurczaka 100g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser chedaer 15g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g


Czwartek

ŚNIADANIE – Słodkie omleciki z białym serem

Jajo 50g, Proszek do pieczenia 2g, Jogurt naturalny gęsty 45g, Cukier trzcinowy 5g, Sól 1g, Ser biały chudy 45g, Miód akacjowy 5g, Cynamon 1g

II ŚANIDANIE – Grillowana pierś z kurczaka w sosie musztardowym na liściach szpinaku

Filet w kurczaka 100g, Musztarda łagodna 10g, Jogurt naturalny 20g, Szpinak 30g

OBIAD – Papryka faszerowana

Ryż brązowy 30g, Olej roślinny 5g, Cebula 50g, Czosnek 5g, Mięso mielone z indyka 50g, Ostra papryka 2g, Słodka papryka 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Czerwona papryka 120g,  Ser żółty 25g, Natka pietruszki 10g

PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem

Sałata lodowa 30g, Tuńczyk z wody 40g, Oliwki nadziewane migdałami 15g, Pomidorki koktajlowe 50g, Sos winegret 10g

KOLACJA – Tarta warzywna na cieście francuskim

Zielona papryka 25g, Czerwona papryka 25g, Czosnek 5g, Marchew 30g, Cukinia 45g, Szczypiorek 10g, Natka pietruszka 10g, Polędwica drobiowa 45g, Francuskie ciasto 50g, Oliwa z oliwek 5g, Jajo 50g, Mleko 20g, Czerwona papryka 3g, Sól 2g, Pieprz 2g


Piątek

ŚNIADANIE – Drobiowa jajecznica ze szczypiorkiemJajka 100g, Kurczak gotowany na parze 70g, Szczypiorek 20g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz ziołowy 3g

II ŚNIADANIE – Pasta z makreli na bułce orkiszowej

Pieczywo tostowe pełnoziarniste 35g, Makrela wędzona 30g, Oliwa bazyliowa 5g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Pomidor 100g

OBIAD – Pełnoziarniste spaghetii ze szpinakiem i fetą

Szpinak 150g, Makaron pełnoziarnisty spaghetti 100g, Sok z cytryny 20g, Czosnek 10g, Feta light 50g, Liwa z oliwek 5g, Siemię lniane nasiona 5g, Imbir 3g, Pieprz biały 3g, Gałka muszkatołowa 3g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Chłodnik z buraczków z jajkami

Jajo 50g, Pęczek botwiny wraz z młodymi buraczkami 150g, Ogórek 50g, Koperek 10g, Szczypiorek 10g, Czosnek 5g, Kefir naturalny 200g, Śmietana light 20g, Rzodkiewka 25g

KOLACJA – Słodko-kwaśna sałatka z mozarella

Mozarella 50g, Awokado 50g, Pomidor 80g, Czarne oliwki 15g, Pomarańcza 100g, Czerwona cebula piórka 30g, Winegret 15g


Sobota

ŚNIADANIE – Babeczki z kaszy manny z musem malinowymKasza manna 50g, Miód 5g, Sok z cytryny 30g, Ekstrakt wanilii 1g, Białko 30g, Maliny 200g, Melisa 1g

II ŚNIADANIE – Twarożek ziołowy z chrupkim pieczywem

Pieczywo 7ziaren 20g, Serek twarogowy 50g, Jogurt naturalny 20g, Szczypiorek 20g, Koperek 20g, Rzodkiewka 50g, Sól ziołowa 2g

OBIAD – Kurczak w cukinii z puree brokułowym

Brokuły 200g, Ziemniak 50g, Mleko 0,5% 200g, Cukinia 150g, Filet z piersi kurczaka 150g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 5g, Gałka muszkatołowa 3g, Przyprawa grillowa 5g

Podwieczorek  – Orzechowa sałatka z kurczaka i selera naciowego z anansem

Kurczak, filet 70g, Przyprawa do drobiu 3g, Sos sojowy 5g, Mieszanka sałat 50g, Seler naciowy 100g, Ananas 70g, Jogurt naturalny 2% 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Orzechy włoskie 10g

KOLACJA- Omlet z szynką i brokułami

Jajo 50g, Białko z jaja 30g, Szynka z indyka 20g, Mleko 2% 20g, Brokuł 30g, Oliwa z oliwek 5g, Sól ziołowa 2g


Niedziela

ŚNIADANIE – Śniadaniowa sałatka warzywna z jajkiem, gryką i z jogurtowym dressingiem

Jajo 50g, Brokuły 130g, Pomidor 60g, Ogórek 50g, Sałata 10g, Rzodkiewka 45g, Kukurydza konserwowa 30g, Jogurt naturalny 75g, Sok z cytryny 3g, Pieprz ziołowy 2g, Zioła prowansalskie 1g, Przyprawa bazylia1g, Kasza gryczana niepalona 20g

II ŚNIADANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem

Serek twarogowy chudy 30g, Jogurt gęsty naturalny 7g, Truskawki 45g, Nektarynki 60g, Banan 50g, Zarodki pszenne 5g

OBIAD – podudzia z sałatką colesław i kasza gryczaną

Kasza gryczana 40g , podudzia 100g , marchewka 5g , kapusta biala 15g, jodurt 5g, majonez light 3g, sól 2g , pieprz mielony 3g , sok z sytryny 2g ,

PODWIECZOREK – Włoska sałatka z dzikim ryżem i selerem naciowym

Ryż dziki 20g, Seler naciowy 50g, Koper 4g, Marchew 50g, Sok z cytryny 6g, Orzechy włoskie 10g, Jogurt naturalny 75g, Szczypiorek 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g

KOLACJA – Risotto grzybowe, surówka z papryki i pomidora

Ryż brązowy 20g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa rozmaryn 2g, Przyprawa tymianek 2g, Jogurt naturalny 2% 20g, Bulion warzywny 100g, Pieczarka surowa 120g, Cebula 30g, Parmezan tarty 5g, Papryka czerwona 70g, Pomidor 60g, Cebula czerwona 50g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Cukier 2g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 2g, Natka pietruszki 8g