Poniedziałek

ŚNIADANIE – Naleśniki z bananami i morelami

Mąka, Jajo, Mleko, Woda mineralna, Sól, Olej, Morele, Banan, Miód, Śmietanka

II ŚNIADANIE – Mix owocowy z aksamitnym serkiem

Serek twarogowy chudy, Jogurt gęsty naturalny, Truskawki, Brzoskwinie, Banan, Zarodki pszenne

OBIAD – Łosoś z kaparami

Filet z łososia, Białe wino wytrawne, Kapary, Masło klarowane, Sól, Pieprz, Natka pietruszki, Ziemniaki młode

PODWIECZOREK – Krem brokułowy

Brokuły 250g, Bulion warzywny, Śmietana 12%, Pierz ziołowy, Sól

KOLACJA – Sałatka z mozarella, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi

Mozarella mini, Oliwa z oliwek, Pomidorki koktajlowe, Oliwki zielone, Ocet balsamiczny, Bazylia świeża, Pieprz ziołowy , sałata lodowa


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pieczona piersią z indyka

Ser twarogowy tłusty, Mięso z piersi indyka bez skóry, Pumpernikiel , Zioła prowansalskie, Sałata zielona, Rzodkiewka,

II ŚNIADANIE – Sałatka ze szpinakiem

Szpinak świeży, Selera konserwowy, Szynka drobiowa, Słonecznik nasiona, Oliwa z oliwek, Pieprz ziołowy

OBIAD – Makaron z kurczakiem curry, pomidorami suszonymi i brokułami

Makaron kokardki, Kurczak filet, Suszone pomidory, Brokuł, Oliwa z oliwek, Curry, Pieprz

PODWIECZOREK – Sałatka arbuzowa

Melon żółty, Melon, Arbuz czerwony, ananas , Jagody goji

KOLACJA- Bigos warzywny

Kapusta włoska, Pieczarki, Marchewka, Seler, Cebula, Czosnek,Pomidorki w zalewie, Olej rzepakowy, Kolendra, Kminek, Sól, Pieprz, Papryka słodka, Chilli


 

Środa

ŚNIADANIE – Paprykowa kasza bulgur z gotowanym kurczakiem

Kasza bulgur, Papryka czerwona, Kurczak filet, Pomidor, Cebula, Natka pietruszka, Keczup pikantny

II ŚNIADANIE – Grillowane bakłażany z ricottą i pomidorkami koktajlowymi i cukinia

Ser ricotta, Bakłażan, Pomidorki koktajlowe, cukinia  , Papryka ostra

OBIAD – Indyk w sezamie w gotowaną marchewka i kalafiorem

Filet z indyka, Sezam, Marchewka junior, Kalafior, Sól ziołowa, Pieprz biały

PODWIECZOREK – Rukola z gruszka i parmezanem

Gruszka williams, Rukola, Parmezan, Orzechy włoskie, Ocet balsamiczny

KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim

Ciasto francuskie, Brokuł, Papryka czerwona, Kukurydza, Jajo, Szczypiorek, Koperek, Śmietana 12%


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Omlet z jogurtowym musem

Jajo, Białko jaja, Mąka żytnia razowa, Woda, Sól, Jogurt naturalny 2%, Maliny, Jagody

II ŚNIADANIE – Pomarańczowa kasza z miodem i migdałami

Kasza gryczana, Miód, Migdały w płatkach, Pomarańcza

OBIAD – Limanda z porem w sosie cytrynowo-imbirowym z basmati i surówką z rzodkiewki i rukoli

Limanda, Por, Marchew, Jogurt naturalny, Sok z cytryny, Imbir mielony, Olej rzepakowy uniwersalny, Przyprawa do ryb, Ryż basmati, Surówka z rzodkiewki i Rukli, Oliwa z oliwek

PODWIECZOREK – Krem cebulowo-pieczarkowy

Cebula biała, Cebula czerwona, Pieczarka surowa, Pietruszka, korzeń, Seler korzeniowy, Por, Czosnek, Mleko 0,5% tłuszczu, Oliwa z oliwek, Pietruszka, liście, Pieprz czarny mielony, Sól

KOLACJA – Sałatka z orzechami nerkowca z orientalnym dressingiem

Sałata lodowa, Pomarańcza, Marchew, Soja kiełki, Orzechy nerkowca, Oliwa z oliwek, Sos sojowy, Sok z limonki, Czosnek, Imbir, Kurczak, filet


 

Piątek

ŚNIADANIE – Ryżowy omlet z pieczarkami i pomidorem

Jajo, Pieczarka surowa, Pomidor, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz czarny mielony, Mąka ryżowa, Przyprawa oregano

II ŚNIADANIE – Tuńczyk z orzechami w połówkach brzoskwini

Brzoskwinia, Jogurt naturalny, Orzechy włoskie bez skorupki, Pieprz czarny mielony , Ryż dziki, Tuńczyk w wodzie

Obiad: Zapiekanka z dynią, grzybami i kurczakiem
dynia , grzyby świeże mix  ,cebula , czosnek , pierś kurczaka
przyprawy: sól i pieprz, kurkuma, mielona kolendra, mielony kminu rzymski, gałka muszkatołowa po
bulion drobiowy ,ryż brązowy, (np. długoziarnistego), masło klarowane,

Podwieczorek: Krem pomidorowy z grzankami
pomidory z puszki,, oliwa, ,cebulą,, lliście świeżej bazylii, sól, pieprz, po  ,grzanki,

Kolacja: Tarta z dynią i serem feta
Mąka pełnoziarnista,, Płatki owsiane,, Oliwa z oliwek,, Siemię lniane,, Przyprawy po: tymianek,, czosnek, czarnuszka
Masa: dynia, feta, Jogurt naturalny,


Sobota

ŚNIADANIE – Jagodowy przekładaniec

Borówki amerykańskie, Herbatniki, Jajko, Cukier brązowy, Serek mascarpone

II ŚNIADANIE – Grzanki z pastą z pstrąga

Chleb tostowy, Pstrąg wędzony, Oliwa z oliwek, Pieprz ziołowy

OBIAD – Kurczak w sosie chilii z ryżem jaśminowym

Ryż jaśminowy, Filet z kurczaka, Kostka warzywna, Oliwa z oliwek, Czosnek, Pieprz cayenne, Kolendra ,Imbir mielony, Sok z limonki, Mleko 2%, Marchewka, Rodzynki

PODWIECZOREK – Sałatka z szynką

Mieszanka sałat, Pomidor, Ogórek, Papryka (czerwona, żółta, zielona), Chuda szynka drobiowa, Ananas, Kukurydza konserwowa, Jogurt naturalny, Sól ziołowa

KOLACJA – Kurczak nadziewany

Filet z kurczaka, Szpinak, Papryka żółta, Papryka zielona, Papryka czerwona, Cebula, Ser cheddar, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz, Natka pietruszki


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Gryczana sałatka z tuńczykiem i awokado

Sałata lodowa, Tuńczyk w wodzie Awokado, Sok z cytryny, Cebula czerwona, Jogurt naturalny 2%, Czosnek, Pieprz czarny mielony, Sól, Kasza gryczana niepalona

II ŚANIDANIE – Włoski twarożek z miętą na bagietce pełnoziarnistej

Ser twarogowy chudy, Jogurt naturalny, Sól, Pieprz czarny mielony, Pomidor, Oliwki czarne, Mięta świeża, Bagietka pełnoziarnista

OBIAD – Pieczony kurczak z jabłkiem w miodzie i chili podawane z pęczakiem

Filet z kurczaka, Sól, Jabłko, Oliwa z oliwek, Miód, Przyprawa cynamon, Przyprawa kardamon, Przyprawa chili, Kasza jęczmienna, pęczak

PODWIECZOREK – Pieczarkowa sałatka mozarellą i rukolą

Sałata lodowa, Rudola, Pieczarka surowa, Ser mozzarella, półtłusty, Czosnek, Olej rzepakowy uniwersalny, Ocet balsamiczny, Sól, Pieprz czarny mielony, Farfalle (makaron pełnoziarnisty)

KOLACJA – Kurczak w płatkach migdałowych z warzywami

Kurczak filet, Płatki migdałowe, Mąka pszenna, Jajko, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz, Papryka żółta, Papryka zielona, Papryka czerwona , mix warzyw