Poniedziałek

ŚNIADANIE – Omlet bananowy z migdałami i brzoskwinią

Jajo, Banan, Mleko 1,5% tłuszczu, Mąka gryczana, Sól, Migdały tarte, Brzoskwinia, Jogurt naturalny 2% 75g, Przyprawa cynamon

II ŚNIADANIE – Cytrusy z imbirową nutką

Grejpfrut, Pomarańcz, Pomelo, Mandarynka, Skórka z limonki, Imbir, Sok z cytryny, Stewia, Mięta

OBIAD – Tymiankowy indyk w porze z jaśminowym ryżem i surówką

Indyk, filet, Por, Przyprawa tymianek, Pieprz czarny świeżo mielony, Przyprawa do drobiu, Olej rzepakowy uniwersalny, Ryż jaśminowy, Ogórek kiszony, Jabłko, Cebula, Pieprz czarny mielony

PODWIECZOREK – Włoska sałatka z dzikim ryżem i selerem naciowym

Ryż dziki, Seler naciowy, Koper, Marchew, Sok z cytryny, Orzechy włoskie, Jogurt naturalny, Szczypiorek, Pieprz czarny mielony, Sól

KOLACJA – Makaron ryżowy z bobem i cukinią

Makaron ryżowy, Bób, Cukinia, Pieczarka surowa, Cebula, Oliwa z oliwek, Pieprz czarny mielony, Pieprz Cayenne, Przyprawa oregano 1g, Sól


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Wiosenny omlet warzywny z curry

Ziemniaki, Szynka z indyka, Papryka żółta, Por, Jajo, Białko jaja, Mleko 1,5% tłuszczu, Koper, Sól, Pieprz czarny mielony, Otręby owsiane, Przyprawa curry

II ŚNIADANIE – Twarożek z awokado i syropem klonowym

Ser twarogowy chudy, Jogurt naturalny, Awokado, Pieprz czarny świeżo zmielony, Syrop klonowy, Chleb chrupki żytni

OBIAD – Pieczona polędwica marynowana z brązowym ryżem i tartymi burakami

Polędwica wieprzowa, Oliwa z oliwek, Miód, Sos sojowy, Czosnek, Pieprz czarny mielony, Ryż brązowy, Sól, Burak, Jabłko Cebula, Sok z cytryny, Pieprz czarny mielony, Sól

PODWIECZOREK – Jaśminowa sałatka z krewetkami gotowanymi na parze

Mieszanka sałat, Krewetka surowa, Awokado, Ogórek, Marchew, Szczypiorek, Sos sojowy, Jogurt naturalny, Ryż jaśminowy

KOLACJA – Sałatka z tortellini

Tortelini z mięsem, Brokuły, Pomidory, Ogórek, Majonez light, Koperek, Pieprz biały


 

Środa

ŚNIADANIE – Sandwich z grillowanymi warzywami

Chleb żytni razowy, Sałata, Cukinia, Bakłażan, Papryka czerwona, Cebula czerwona, Czosnek, Ocet balsamiczny, Oliwa z oliwek, Bazylia świeża, Ketchup, Jogurt naturalny 2%, Pieprz czarny mielony, Sól, Indyk, filet

II ŚNIADANIE – Sałatka z awokado i papają z ziołowym dressingiem

Awokado, Papaja, Sałata lodowa, Czosnek, Jogurt naturalny, Pieprz ziołowy, Przyprawa bazylia, Zioła prowansalskie, Sól, Kasza gryczana niepalona

OBIAD – Indyk z bakłażanem i morelami z pełnoziarnistym makaronem

Indyk, filet, Bakłażan, Morela suszona, Cebula, Olej rzepakowy uniwersalny, Sól, Pieprz czarny mielony, Przyprawa kurkuma, Skórka z cytryny, Makaron pełnoziarnisty

PODWIECZOREK – Zupa krem z dyni z wanilią i sezamem

Bulion warzywny, Ziemniaki, Dynia, Wanilia, Cebula, Masło, Pieprz biały, Sól, Ser kremowy bez tłuszczu, Sezam, nasiona

KOLACJA – Quinoa z fasolką szparagową i mango

Fasolka szparagowa, Pomidor, Pieczarka surowa, Szynka z piersi kurczaka, Sól, Przyprawa tymianek, Pieprz czarny mielony, Musztarda, Cebula, Oliwa z oliwek nie rafinowana, tłoczona na zimno, Mango, Komosa ryżowa


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Owsianka z owocami sezonowymi

Płatki owsiane górskie, Mleko 0,5% tł., Maliny, Truskawki, Jagody

II ŚNIADANIE – Grillowana pierś z kurczaka w sosie musztardowym na liściach szpinaku

Filet w kurczaka, Musztarda łagodna, Jogurt naturalny, Szpinak

OBIAD – Papryka faszerowana

Ryż brązowy, Olej roślinny, Cebula, Czosnek, Mięso mielone z indyka, Ostra papryka, Słodka papryka, Sól, Pieprz, Czerwona papryka, Ser żółty, Natka pietruszki

PODWIECZOREK – Krem z czerwonych warzyw

Cebula, Marchew,Woda, Pomidory z puszki, Czosnek Jogurt naturalny grecki, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz, Ostra papryka, Zioła prowansalskie

KOLACJA – Kurczak w kolorowym pieprzu na grillowanych warzywach w miodzie

Kurczak, filet, Pieprz kolorowy świeżo mielony, Sól, Oliwa z oliwek, Marchew, Ryż brązowy, Czosnek, Miód, Cukinia


 

Piątek

ŚNIADANIE – Naleśniki z jagodami i białym serkiem

Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu, Ser twarogowy chudy, Olej rzepakowy tłoczony na zimno, Mąka pełnoziarnista, Borówki amerykańskie , Jajka, Sól

II ŚNIADANIE – Makaron szpinakowy z kurczakiem w ziołach prowansalskich

Makaron szpinakowy wstążki, Kurczak gotowany na parze, Zioła prowansalskie, Pieprz, Oliwa z oliwek

OBIAD – Burgery z łososia na rukoli

Świeży filet z łososia bez skóry, Czerwona cebula, Jajko, Łagodna musztarda, Sól, Pieprz ziołowy , Rukola

PODWIECZOREK – Chłodnik z buraczków z jajkami

Jajo, Pęczek botwiny wraz z młodymi buraczkami, Ogórek, Koperek, Szczypiorek, Czosnek, Kefir naturalny, Śmietana light, Rzodkiewka

KOLACJA- Wykwintna sałatka z gruszka i parmezanem

Gruszka williams, Rukola, Parmezan, Orzechy włoskie, Ocet balsamiczny


 

Sobota

ŚNIADANIE – Racuszki z jagodowym musem

Mąka, Śmietana 12%, Mleko, Jajo, Proszek do pieczenia, Olej rzepakowy, Cukier puder, Jagody

II ŚNIADANIE – Egzotyczna surówka

Grejpfrut, Pomarańcz, Mango, Figi , Ananas, Sok z limonki, Suszone czarne porzeczki

OBIAD – Risotto z łososiem

Ryż do risotto, Bulion warzywny, Łosoś filet, Zielone szparagi, Cebula, Kolorowy pieprz, Oliwa

PODWIECZOREK – Pipette rigate z wędzonym łososiem i pomidorami w sosie cytrynowym

Sałata lodowa, Łosoś, wędzony, Pomidorki koktajlowe, Ogórek zielony, Sok z cytryny, Miód, Musztarda, Sól, Pieprz czarny mielony, Makaron pełnoziarnisty Pipette rogate

KOLACJA – Sałatka z kozim serem i buraczkami

Ser kozi, Gotowany burak czerwony, Mix sałat, Miód, Olej lniany, Ocet balsamiczny, Musztarda dijon, Bazylia


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Ciasto bananowe

Masło, Stewia, Mąka, Banan, Jajo, Orzechy włoskie, Wiórki kokosowe 10g, Proszek do pieczenia

II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie

Papier ryżowy, Marchew, Ogórek, Melon gruszkowy, Sos sojowy, Sok z limonki, Bazylia, Mięta

OBIAD – Kurczak curry z kuskusem

Filet z kurczaka, Pomidory pokrojone z puszki, Szpinak baby, Mleczko kokosowe light, Orzechy nerkowca, Sos sojowy, Curry, Imbir, Chilli, Pieprz, Kasza kuskus

PODWIECZOREK – Zupa z bobu

Bób, Cebula, Ziemniak, Oliwa z oliwek, Bulion warzywny, Sól, Pieprz

KOLACJA- Bigos warzywny

Kapusta włoska, Pieczarki, Marchewka, Seler, Cebula, Czosnek,Pomidorki w zalewie, Olej rzepakowy, Kolendra, Kminek, Sól, Pieprz, Papryka słodka, Chilli