1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowo-paprykowy

Jajka 150g, Mleko 2%tł 60g, Pieczarki 150g, Olej rzepakowy 10g, Otręby pszenne 15g, Papryka czerwona 40g, Papryka zielona 40g, Papryka żółta 40g, Pieprz ziołowy 3g

II ŚNIADANIE – Nawadniająca sałatka

Arbuz żółty 200g, Melon 100g, 3Arbuz czerwony 200g, Rodzynki 20g

OBIAD – Tarta szpinakowa z kurczakiem i fetą

Mąka pszenna pełnoziarnista 50g, Jajko 50g, Sól 2g, Gęsty chudy jogurt naturalny 40g, Proszek do pieczenia 2g, Oliwa 10g, Świeży szpinak 200g, Ser feta 90g, Kurczak filet 100g, Czosnek 10g, Sól 3g, Pieprz 3g

PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem

Mieszanka sałat 75g, Pomidor 150g, Ogórek 150g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 200g, Tuńczyk w wodzie 100g, Jogurt naturalny 20g, Zioła prowansalskie 3g, Pieprz biały 3g

KOLACJAWarzywno-serowe placuszki

Cukinia 100g, Marchewka 150g, Chudy twaróg 60g, Jajo 100g, Ziemniaki 70g, Mąka żytnia 10g, Olej rzepakowy 10g, Sól 1g, Pieprz 3g


2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Ciasteczka owsiane z musem poziomkowo-jogurtowym

Mleko spożywcze 0,5% 50g, Mąka żytnia 15g, Płatki owsiane 30g, Zarodki pszenne20g, Miód pszczeli 10g, Proszek do pieczenia 3g, Poziomki 200g, Jogurt grecki 20g

II ŚNIADANIE – Krem z bobu na pieczywie

Bób gotowany 75g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 10g, Sól ziołowa 2g, Pieczywo razowe 20g

OBIAD – Grillowany tuńczyk z kaszą pęczak i kalafiorem

Stek z tuńczyka 150g, Kalafior 500g, Kasza pęczak 45g, Pomidory 200g, Cebula 100g, Pieprz ziołowy 4g, Sól ziołowa 3g

PODWIECZOREK – Sałatka z kurczaka

Mieszanka sałat 75g, Pomidor 150g, Ogórek 150g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 200g, Gotowany kurczak 70g, Jogurt grecki 30g, Musztarda francuska 15g, Miód 5g

KOLACJA –  Paluszki rybne

Cebula dymka 70g,  Dorsz, filet 300g, Pasta curry 25g, Kolendra 5g, Sok z limonki 5g, Białko z jaja 50g, Pieprz ziołowy 3g


3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Pieczywo z guacamole i wędzonym kurczakiem

Kurczak wędzony 75g, Pasa guacamole 80g, Chleb żytni ze słonecznikiem 100g, Sól 1g, Pieprz ziołowy 4g, Rzodkiewka 40g

II ŚNIADANIE – Słodko-kwaśny mus

Czerwone porzeczki 75g, Białe porzeczki 75g, Agrest 30g, Miód 10g, Zarodki pszenne 10g, Sok z pomarańczy czerwonych 10g

OBIAD – Indyk duszony z  cukinią z puree brokułowym

Brokuły 300g, Ziemniak 70g, Mleko 0,5% 350g, Cukinia 300g, Filet z piersi indyka 200g, Czosnek 20g, Oliwa z oliwek 10g, Gałka muszkatołowa 4g, Przyprawa grillowa 5g

PODWIECZOREK – Lekka sałatka z serem

Rukola 75g, Pomidor 150g, Ogórek 150g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 200g, Ser twarogowy chudy 50g, Ziarna słonecznika 10g, Pesto bazyliowe 10g

KOLACJA – Kurczak nadziewany

Filet z kurczaka 150g, Szpinak 60g, Papryka żółta 40g, Papryka zielona 40g, Papryka czerwona 40g, Cebula 30g, Ser cheddar 25g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Natka pietruszki 5g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Jagodowy przekładaniec

Borówki amerykańskie 200g, Herbatniki 30g, Jajko 100g, Cukier brązowy 10g, Serek mascarpone 50g

II ŚNIADANIE – Grzanki z pastą z  pstrąga

Chleb tostowy 50g, Pstrąg wędzony 55g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz ziołowy 4g

OBIAD – Kurczak w sosie chilii z ryżem jaśminowym

Ryż jaśminowy 25g, Filet z kurczaka 250g, Kostka warzywna 5g, Oliwa z oliwek 10g, Czosnek 15g, Pieprz cayenne 1g, Kolendra 3g ,Imbir mielony 2g, Sok z limonki 40g, Mleko 2% 350g, Marchewka 240g, Rodzynki 20g

PODWIECZOREK – Sałatka z szynką

Mieszanka sałat 75g, Pomidor 150g, Ogórek 150g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 200g, Chuda szynka drobiowa 30g, Ananas 20g, Kukurydza konserwowa 10g, Jogurt naturalny 20g, Sól ziołowa 3g

KOLACJA – Gaspacho

Pomidory 250g, Ogórek 100g, Cebula czerwona 50g, Papryka czerwona 100g, Czosnek 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Bulion drobiowy 250g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Placuszki jabłkowo-cynamonowe

Mąka pszenna 70g, Proszek do pieczenia 3g, Sól 1g, Cynamon 2g, Masło 10g, Cukier trzcinowy 10g, Jabłka 200g, Mleko 2% tł. 50g

II ŚNIADANIEMakaron z Grillowanymi bakłażanami, ricottą i pomidorkami koktajlowymi

Makaron wstążki pełnoziarnisty 25g, Ser ricotta 30g, Bakłażany 100g, Pomidorki koktajlowe 100g, Papryka ostra 2g

OBIAD – Grillowane owoce morza z rozmarynem i opiekanymi ziemniaczkami z sosem koperkowym

Krewetki 150g, Filet z miętusa 100g, Wędzony boczek 40g, Oliwa 10g, Sok z limonki 20g, Pieprz biały 3g, Sól ziołowa 3g, Rozmaryn 10g, Jogurt typ grecki 60g, Koperek świeży 20g, Papryka słodka 5g, Ziemniaki 200g

PODWIECZOREK – Sałatka włoska

Mieszanka sałat 75g, Pomidor 150g, Ogórek 150g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 200g, Ser mozarella light 100g, Oliwa 5g, Ocet balsamiczny 5g, Świeże zioła (bazylia, oregano) 5g

KOLACJA – Kurczak w płatkach migdałowych

Kurczak filet 180g, Płatki migdałowe 15g, Mąka pszenna 10g, Jajko 50g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Pomidorki cherry 100g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Jajecznica z cukinia i cebulką w  bułce pełnoziarnistej

Jajko 150g, Oliwa z oliwek 10g, Bułka żytnia kajzerka 120g, Cukinia 100g, Cebula czerwona 60g, Bazylia 4g, Sól ziołowa 4g

II ŚNIADANIETruskawki w mielonych migdałach

Miód 10g, Mielone migdały 35g, Truskawki 200g, Woda 10g

OBIAD – Penne z cielęciną i parmezanem

Makaron penne 60g, Cielęcina mielona 100g, Masło klarowane 10g, Seler naciowy 140g, Cebula 100g, Marchewka 120g, Mleko 0,5%, 100g, Parmezan 20g, Sól ziołowa 2g, Pieprz biały 2g

PODWIECZOREK – Sałatka szpinakowa

Szpinak świeży 75g, Pomidor 150g, Ogórek 150g, Papryka (czerwona, żółta, zielona) 200g, Ser feta 50g, Fasola konserwowa czerwona 20g, Sezam 10g, Koperek 10g, Olej słonecznikowy 5g, Pieprz ziołowy 3g

KOLACJA- Sardynki zapiekane z serem ricotta

Pomidor 120g, Cukinia 70g, Bakłażan 70g, Czosnek 5g, Szczypiorek 10g, Olej rzepakowy 10g, Sardynki filet 160g


7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Mufinki z malinami

Mąka pszenna pełnoziarnista 35g, Stewia 1g, Proszek do pieczenia 4g, Soda oczyszczona 2g, Sól 2g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mleko 0,5% 40g, Migdały zmielone 20g, Masło odtłuszczone 10g, Maliny 100g

II ŚNIADANIEKrokiet francuski z kurczakiem, otrębami i czerwonym pesto

Mielone mięso z kurczaka 45g, Cebula 10g, Ząbek czosnku 5g, Pesto czerwone 5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g

OBIADRavioli z brokułami

Ravioli z farszem mięsnym 200g, Ser  pleśniowy typu Bavaria bluee 40g, Seler naciowy 60g, Posiekane orzechy włoskie 20g, Brokuł gotowany 200g, Czosnek 15g, Kwaśna śmietana 18% 10g, Sól 3g, Pieprz 3g

PODWIECZOREK – Sałatka z surowym kalafiorem i pomidorem i jajkiem

Kalafior 300g, Pomidor 150g, Ogórek 150g, Jajko 50g, Jogurt naturalny 60g, Koperek 10g, Sól ziołowa 2g

KOLACJA – Polędwiczki wołowe ze szparagami

Zielone szparagi 250g, Polędwiczka wołowa 100g, Ser cheddar 20g, Oliwa 5g,  Rzodkiewka 50g, Koperek 10g, Szczypiorek 10g, Kefir gesty 10g, Sól ziołowa 2g, Pieprz 2g