1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Naleśniki z bananów z truskawkami

Banan 150g, Jajka 100g, Świeże truskawki 200g

II ŚNIADANIE – Serek tofu zawinięty w bakłażana

Bakłażan 200g, Tofu 65g, Sos sojowy 10g, Słodki sos chilli 10g, Sezam 5g

OBIAD – Tarta szpinakowa z ricottą

Mąka pszenna pełnoziarnista 50g, Jajko 100g, Sól 2g, Gęsty chudy jogurt naturalny 40g, Proszek do pieczenia 2g, Oliwa 10g, Świeży szpinak 150g, Ricotta 80g, Czosnek 10g, Sól 3g, Pieprz 3g

PODWIECZOREK – Granatowa sałatka z kosmą ryżową

Kosma ryżowa 70g, Mandarynka 65g, Pestki z granatu 20g, Rukola 30g, Oliwa z oliwek 3g

KOLACJARyba po grecku

Sandacz 130g, Marchewka 80g, Pietruszka 70g, Seler 50g, Cebula 50g, Pomidory z puszki 60g, Liście laurowe 2g, Ziele angielskie 3g, Sól 2g, Pieprz 2g, Koncentrat pomidorowy 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 10g


2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Owocowy jogurt z granolą

Truskawki 100g, Poziomki 100g, Skrobia ziemniaczana 10g, Gęsty jogurt naturalny 200g, Stewia 1g, Granola 30g

II ŚNIADANIE – Pomidor faszerowany twarożkiem i kurczakiem

Pomidor 200g, Chudy twaróg 70g, Polędwica z kurczaka 35g, Kapary 15g, Szczypiorek 15g, Jogurt naturalny 20g, Sól 2g, Pieprz 2g

OBIAD – Burgery z łososia na rukoli

Świeży filet z łososia bez skóry 250g, Czerwona cebula 100g, Jajko 100g, Łagodna musztarda 20g, Sól 3g, Pieprz ziołowy 3g, Rukola 100g

PODWIECZOREK –Zupa z cukinii

Cukinia 330g, Oliwa 5g, Cebula 50g, Bazylia 3g, Sól 2g, Pieprz 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Woda 200g

KOLACJA –  Sajgonki z krewetkami

Świeży szpinak 150g, Gotowane krewetki 40g, Czosnek 7g, Słodki sos chili 10g, Papier ryżowy 30g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Świeża kolendra 2g


3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pastą łososiową

Jaja 70g, Łosoś wędzony 40g, Awokado 30g, Pieczywo pumpernikiel  60g, Gęsty jogurt naturalny 40g, Pomidorki koktajlowe 50g, Cytryna 3g, Sól 3g, Pieprz 3g, Lubczyk 3g

II ŚNIADANIE – Sałatka z pomarańczy i rabarbaru

Pomarańcz 200g, Rabarbar 200g, Kandyzowana cytryna 10g, Jogurt naturalny 50g, Cukier trzcinowy 5g, Woda 80g, Cynamon 3g

OBIAD – Penne z kurczakiem na parze

Filet z kurczaka 170g,Pesto rosso 60g,  Makaron penne pełnoziarnisty 70g

PODWIECZOREK – Sałatka z jajkiem

Mieszanka sałat 50g, Jabłko 90g, Kiełki brokułu 30g, Rzodkiewki 50g, Marchew 70g, Jajko gotowane 50g,Musztarda francuska 5g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 3g, Sól 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Pieczone warzywa z dipem czosnkowym

Bakłażan 100g, Cukinia 100g, Papryka czerwona 70g, Papryka zielona 70g, Papryka żółta 70g, Szalotka 50g, Czerwona cebula 50g, Oliwa z oliwek 15g, Zioła prowansalskie 2g, Sól 2g, Świeżo zmielony pieprz 2g, Gęsty jogurt  naturalny 50g, Czosnek 10g, Sól 2g, Świeżo zmielony pieprz 2g


4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Jabłkowe placuszki owsiane

Mąka owsiana 30g, Jajko 50g, Mleko 150g, Płatki owsiane  błyskawiczne 30g, Jabłko 200g, Przyprawa korzenna 3g

II ŚNIADANIE – Dip rzodkiewkowy z pieczywem pełnoziarnistym

Pieczywo żytnie pełnoziarniste 55g, Polędwica drobiowa 25g, Chudy ser twarogowy 50g, Rzodkiewka 70g, Sól 2g, Pieprz 2g

OBIAD – Potrawka z dorsza z surówką z zielonej sałaty

Dorsz 160g, Pieczarki 30g, Kukurydza z puszki 60g, Śmietana 12% 40g, Marchewka 100g, Pietruszka 60g, Oliwa z oliwek 10g, Ryż brązowy gotowany 50g, Pieprz 3g, Sól 3g, Zielona sałata masłowa 50g, Jogurt naturalny 10g, Ocet balsamiczny 5g

PODWIECZOREK – Chłodnik z kalarepy

Kalarepa 300g, Zielony ogórek  150g, Koperek 30g, Maślanka 400g, Sól 2g, Pieprz 2g, Cukier 2g

KOLACJA – Kurczak w płatkach migdałowych

Kurczak filet 160g, Płatki migdałowe 10g, Mąka pszenna 10g, Jajko 50g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka żółta 30g, Papryka zielona 30g, Papryka czerwona 30g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Orkiszowe naleśniki ze szparagami

Mąka orkiszowa 30g, Jajko 70g, Woda 40g, Sól 2g, Serek twarogowy chudy 75g, Szczypiorek 30g, Szparagi 60g, Sól 3g, Pieprz 3g, Czosnek granulowany 3g

II ŚNIADANIEDeser orzechowy  z mango

Mango 30g, Serek homogenizowany chudy 100g, Orzechy włoskie posiekane 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g

OBIAD – Filet z drobiu  panierowany w sezamie z kaszą jaglaną

Pierś z kurczaka 240g, Kostka warzywna 5g, Sos sojowy 40g, Oliwa z oliwek 10g, Sezam 30g, Por 100g, Kasza jaglana gotowana 50g, Bazylia 5g, Oregano 3g, Ogórek 150g, Czosnek granulowany 5g, Jogurt naturalny 10g

PODWIECZOREK – Grecka sałatka

Sałata rzymska 30g, Koper włoski 40g, Seler naciowy 30g, Pomidorki koktajlowe 100g, Czarne oliwki 15g, Ser feta light 30g, Oliwa z oliwek 5g, Miód 5g, Musztarda 5g, Woda 20g

KOLACJA – Potrawka warzywna

Kapusta włoska 300g, Pieczarki 150g, Marchewka 50g, Seler 70g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Pomidory w zalewie 100g, Olej rzepakowy 10g, Kolendra 2g, Kminek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Papryka Słodka 2g, Chili 2g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Omlet warzywny

Jajko 70g, Mleko 0,5% 30g, Ser edam 20g, Cebula 100g, Marchew 100g, Pieczarki 70g, Oliwa 10g, Szczypiorek 20g, Pierz biały 3g

II ŚANIADANIEOwoce z aksamitnym serkiem

Serek twarogowy chudy 50g, Jogurt gęsty naturalny 10g, Truskawki 45g, Brzoskwinie 60g, Banan 50g, Zarodki pszenne 5g

OBIAD – Ziemniaczki z szynka parmeńską i pomidorkami koktajlowymi

Ziemniak 130g, Bułka tarta 40g, Masło 20g, Szynka parmeńska 30g, Sól 3g, Pieprz 3g, Pomidorki koktajlowe 150g, Sos winegret 30g

PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem

Mix sałat 60g, Pierś z kurczaka 40g, Serek camembert 10g, Orzechy włoskie 5g, Miód 5g, Musztarda 5g, Ocet winny 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 3g, Pieprz 3g, Papryka 3g, Czosnek 3g, Zioła prowansalskie 3g

KOLACJA- Curry z bakłażana

Bakłażan 250g, Pasta curry 20g, Pomidory z puszki 80g, Olej kokosowy 10g, Mleko kokosowe light 150g, Sól 2g, Pieprz 2g, Chilli 2g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Malinowa kasza jaglana

Kasza jaglana 50g, Maliny 150g, Skrobia ziemniaczana 10g

II ŚNIADANIEFaszerowane jajka podawane na kiełkach

Jajko 100g, Otręby owsiane 20g, Szczypiorek posiekany 15g, Rzeżucha 15g, Sól ziołowa 2g, Pieprz 2g, Mieszane kiełki 20g

OBIADPulpeciki mięsne z kaszą gryczana niepaloną

Kasza gryczana 50g, Mięso mielone z indyka 200g, Brokuł 150g, Ser żółty w plasterkach 30g, Curry 7g, Natka pietruszki 20g, Jogurt naturalny 60g, Czosnek 10g,  Młoda kapusta 60g,  Marchewka 40g, Cebula 60g, Posiekanego koperek 20g, Ocet winny 10g

PODWIECZOREK – Krem z ciecierzycy

Ziarna ciecierzycy 45g, Ziemniak 55g, Sól ziołowa 2g, Pieprz ziołowy 2g, Chilii 2g, Soda oczyszczona 2g

KOLACJA – Sardynki zapiekane z serem mozarella

Pomidor 120g, Cukinia 70g, Bakłażan 70g, Czosnek 5g, Szczypiorek 10g, Olej rzepakowy 5g, Sardynki filet 120g, Mozarella 40g