1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE – Egzotyczny twarożek

Pomarańcza 300g, Serek twarogowy półtłusty 60g, Mango 140g, Otręby pszenne 40g, Wiórki koksowe 3g

II ŚANIADANIE – Paprykowo- twarożkowe łódeczki

Papryka czerwona  120g, Ser twarogowy chudy 70 g, Kiełki brokułu 10g, Sól ziołowa 2g

OBIAD – Sandacz z zielonymi warzywami

Filet z sandacza 200g, Rukola 100g, Brokuł 120g, Olej rzepakowy 10g,  Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Ziemniaki 120g, Sól 5g, Pieprz 5g,

PODWIECZOREK – Mus jabłkowy z zarodkami

Jabłka 200g, Zarodki pszenne 20g, Cynamon 2g, Sok pomarańczowy 10g

KOLACJA- Omlet z szynką i brokułami

Jajo 100g, Białko z jaja 30g, Szynka z indyka 20g, Mleko 2% 30g, Brokuł 60g, Oliwa z oliwek 5g, Sól ziołowa 2g


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Biało-zielona sałatka

Jajo 100g, Rzodkiewka 60g, Brokuł 300g, Chleb chrupki 40g, Jogurt naturalny 25g, Sól 2g, Pieprz 2g, Koperek 10g,

II ŚNIADANIE – Sałatka ze szpinakiem

Szpinak świeży 50g, Selera konserwowy 50g, Szynka drobiowa 60g, Słonecznik nasiona 10g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz ziołowy 2g

OBIAD – Potrawka z kurczaka

Filet z kurczaka 200g, Czosnek 10g, Pomidory 200g, Sos sojowy 10g, Jajo 100g, Otręby owsiane 40g, Oliwa z oliwek 10g

PODWIECZOREK – Pasta z ciecierzycy

Ciecierzyca 45g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 5g, Czosnek 5g, Mięta 5g, Kminek 2 g, Pieprz 2g, Chleb chrupki żytni 40g

KOLACJA – Pałeczki rybne

Cebula dymka 70g,  Dorsz 250g, Pasta curry 25g, Kolendra 5g, Sok z cytryny 5g, Białko z jaja 30g, Pieprz ziołowy 3g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE –  Ciasteczka owsiane z musem malinowym

Mleko  0,5% 30g, Mąka żytnia, 20g, Płatki owsiane 50g Zarodki pszenne 25g, Maliny 70g, Miód 8g, Proszek do pieczenia 2g, Mięta 2g

II ŚNIADANIE – Grillowane bakłażany z ricottą i pomidorkami koktajlowymi

Ser ricotta 70g, Bakłażan 220g, Pomidorki koktajlowe 150g, Papryka ostra 3g

OBIAD – Dorada z cebulka i ziemniaczkami

Dorada filet 200g, Ziemniak 150g, Cebula czerwona 150g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 50g, Koperek świeży 40g, Pieprz biały 3g

PODWIECZOREK – Kęski kurczaka w obrębach z surówką z kiełków rzodkiewki

Kurczak filet 60g, Olej rzepakowy 5g, Otręby owsiane 30g, Kiełki rzodkiewki 60g, Papryka czerwona sproszkowana 5g, Sól 2g, Tymianek 5g

KOLACJA – Torcik warzywny na cieście francuskim

Ciasto francuskie 70g, Brokuł 50g, Papryka czerwona 100g, Kukurydza 20g, Jajo 50g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Śmietana 12% 10g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE –  Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami

Jajo 120g, Cukinia 60g, Mleko 1,5% tłuszczu 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sałata lodowa 30g, Pomidor 60g, Ogórek 50g, Cebula 15g, Mąka ryżowa 30g, Kurczak, filet 60g

II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy

Banan 200g, Truskawki 60g, Otręby pszenne 5g, Ser kremowy bez tłuszczu 100g

OBIAD – Szaszłyk z kurczaka z kaszą gryczaną i warzywami po włosku

Filet z kurczaka 120g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 5g, Przyprawa oregano 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Kasza gryczana 50g, Warzywa wiosenne mrożone 200g, Przyprawa włoska 3g

PODWIECZOREK – Pipette rigate z wędzonym łososiem i pomidorami w sosie cytrynowym

Sałata lodowa 40g, Łosoś, wędzony 40g, Pomidorki koktajlowe 140g, Ogórek zielony 80g, Sok z cytryny 5g, Miód 2g, Musztarda 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Makaron pełnoziarnisty Pipette rogate 30g

KOLACJA – Jabłkowa sałatka z fasolą, cukinią i awokado

Cukinia zielona 150g, Fasola konserwowa czerwona 60g, Awokado 35g, Ogórek 100g, Jogurt naturalny 40g, Przyprawa pieprz czarny 2g, Jabłko 120g