1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE – Granola  z jogurtem i owocami

Płatki owsiane 50g, Wiórki kokosowe 10g , Nasiona słonecznika 10g, Orzechy laskowe 5g, Miód 10g, Cynamon 1g, Stopione masło 5g, Płatki migdałowe 5g, Jogurt naturalny gęsty 200g, Brzoskwinia 100g, Kiwi 100g

II ŚNIADANIE – Pomidorowa sałatka z sosem serowym

Pomidor 350g, Cebula czerwona 50g, Feta 25g, Jogurt naturalny 10g, Oliwa z oliwek 10g, Ocet winny 4g, Bazylia świeża 5g, Pieprz 2g, Sól 2g, Pieczywo pumpernikiel 30g

OBIAD – Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem

Filet drobiowy 150g, Szpinak świeży 40g, Natka pietruszka 10g, Gałka muszkatołowa 2g, Serek macarpone 5g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż brązowy 30g, Curry 10g, Marchew 80g, Kapusta biała 100g, Olej z pestek winogron 10g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Jajka zapiekane

Jajo 100g, Szczypiorek 15g, Natka pietruszka 15g, Koperek15g, Jogurt naturalny 15g, Bułka tarta 6g, Olej ryżowy 5g

KOLACJA – Paluszki rybne

Cebula dymka 70g,  Dorsz 250g, Pasta curry 15g, Kolendra 5g, Sok z limonki 5g, Białko z jaja 50g, Pieprz ziołowy 3g


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Słodkie omleciki z twarożkiem i bananami

Jajko 100g, Proszek do pieczenia 2g, Jogurt naturalny gęsty 45g, Cukier trzcinowy 5g, Sól 1g, Ser biały chudy 45g, Miód akacjowy 5g, Cynamon 1g, Banan 150g

II ŚNIADANIEKurczak z makaronem

Pierś z kurczaka 50g, Makaron wstążki pełnozianisty 30g, Fasolka szparagowa zielona 50g Oliwa 5g, Ocet balsamiczny 5g, Roszponka 30g, Zioła prowansalskie 5g, Sok z limonki 10g

OBIAD – Pełnoziarniste spaghetii ze szpinakiem i fetą

Szpinak 200g, Makaron pełnoziarnisty spaghetti 150g, Sok z cytryny 20g, Czosnek 10g, Feta light 75g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane nasiona 5g, Imbir 3g, Pieprz biały 3g, Gałka muszkatołowa 3g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Chłodnik z buraczków z jajkami

Jajo 100g, Pęczek botwiny wraz z młodymi buraczkami 150g, Ogórek 50g, Koperek 10g, Szczypiorek 10g, Czosnek 5g, Kefir naturalny 200g, Śmietana light 20g, Rzodkiewka 25g

KOLACJA- Wykwintna sałatka z gruszka i parmezanem

Gruszka williams 200g, Rukola 80g, Parmezan 30g, Orzechy włoskie 5g, Ocet balsamiczny 15g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Pomidorowa jajecznica w bułce pełnoziarnistej

Jajo 100g, Oliwa z oliwek 10g, Bułka żytnia kajzerka 100g, Pomidor 70g, Cebula 30g, Bazylia 3g, Sól ziołowa 3g

II ŚNIADANIE – Sałatka owocowa z paluszkami krabowymi

Owocowa mieszanka koktajlowa 230g, Paluszki krabowe 70g, Koperek 10g, Sok z limonki 20g, Jogurt naturalny 25g, Pieprz 2g, Sól 2g

OBIAD – Makaron penne z zielonym pesto i wędzonym kurczakiem

Filet z kurczaka wędzony 200g, Pesto bazyliowe 40g,  Makaron penne pełnoziarnisty 80g

PODWIECZOREK – Koktajl witaminowy

Banan 150g, Natka pietruszka 45g, Cytryna 50g, Miód 5g, Truskawki 50g, Woda mineralna 200g

KOLACJA –  Gotowane  brokuły i kalafiory z sosem koperkowym

Jajo 50g, Brokuł 230g, Kalafior 230g, Śmietana 12% 20g, Jogurt naturalny 20g, Koperek 20g, Sól ziołowa 3g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Omlet z rodzynkami

Jaja 100g, Mąka pełnoziarnista 20g, Ekstrakt wanilii 1g, Masło klarowane 10g, Rodzynki 40g, Cukier trzcinowy 10g

II ŚNIADANIE – Mus owocowy

Jabłko 150g, Truskawki 150g, Banan 60g, Mięta 2g

OBIAD – Indyk w sosie chrzanowym z kaszą gryczana niepaloną

Kasza gryczana niepalona 40g, Filet z indyka 180g, Kukurydza 20g, Sałata lodowa 20g, Pomidory 200g, Jogurt naturalny 40g, Chrzan tarty 20g, Oliwa z oliwek 10g

PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem

Sałata lodowa 50g, Tuńczyk z wody 50g, Oliwki nadziewane migdałami 15g, Pomidorki koktajlowe 50g, Sos winegret 10g

KOLACJA – Krem z pieczarek z szynką

Marchew 70g, Pietruszka 70g, Seler 50g, Cebula 50g, Natka pietruszki 10g, Bulion drobiowy 230g, Pieczarki 200g, Masło 10g, Majeranek 10g, Śmietana 18% 15g, Sól 2g, Pieprz 2g, Szynka drobiowa 65g


5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Naleśniki z jagodami i białym serkiem

Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu 50g, Ser twarogowy chudy 70g, Olej rzepakowy tłoczony na zimno 5g, Mąka pełnoziarnista 75g, Borówki amerykańskie  100g, Jajka 50g, Sól 2g

II ŚNIADANIE – Trójkąciki z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczaka 40g, Cebula 10g, Ząbek czosnku 5g, Pesto bazyliowe  5g, Otręby owsiane 5g, Ciasto francuskie 30g, Olej rzepakowy 5g, Sezam 5g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g

OBIAD – Sandacz z warzywami i kaszą gryczaną niepaloną

Filet z sandacza 150g, Rukola 50g, Brokuł 80g, Olej rzepakowy 5g,  Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Kasza gryczana  35g, Sól 5g, Pieprz 5g

PODWIECZOREK – Sałatka z wędzonym serem

Rukola 120g, Ser twarogowy wędzony 50g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 20g, Oliwa z oliwek 2g, Pieprz 2g

KOLACJA –  Krem pieczarkowy

Pieczarki 300g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 10g, Bulion warzywny 250g, Mleko 30g, Śmietana 18% 50g, Natka pietruszki 10g, Groszek ptysiowy 30g


6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Owocowy jogurt z granolą

Truskawki 100g, Poziomki 100g, Skrobia ziemniaczana 10g, Gęsty jogurt naturalny 200g, Stewia 1g, Granola 30g

II ŚNIADANIE – Pomidor faszerowany twarożkiem i kurczakiem

Pomidor 200g, Chudy twaróg 70g, Polędwica z kurczaka 35g, Kapary 15g, Szczypiorek 15g, Jogurt naturalny 20g, Sól 2g, Pieprz 2g

OBIAD – Burgery z łososia na rukoli

Świeży filet z łososia bez skóry 250g, Czerwona cebula 100g, Jajko 100g, Łagodna musztarda 20g, Sól 3g, Pieprz ziołowy 3g, Rukola 100g

PODWIECZOREK –Zupa z cukinii

Cukinia 330g, Oliwa 5g, Cebula 50g, Bazylia 3g, Sól 2g, Pieprz 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Woda 200g

KOLACJA –  Sajgonki z krewetkami

Świeży szpinak 150g, Gotowane krewetki 40g, Czosnek 7g, Słodki sos chili 10g, Papier ryżowy 30g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Świeża kolendra 2g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i malinami

Biszkopty 35g, Maliny 200g, Ricotta 70g, Sok pomarańczowy 50g

II ŚNIADANIE – Pasta z makreli na bułce orkiszowej

Pieczywo tostowe pełnoziarniste 55g, Makrela wędzona 50g, Oliwa bazyliowa 5g, Szczypiorek 10g, Koperek 10g, Pomidor 100g

OBIAD – Kuskus z indykiem

Filet z indyka 150g, Kasza kuskus 75g, Bukiet jarzyn 200g, Oliwa z oliwek 5g, Curry 6g, Sos sojowy 15g

PODWIECZOREK – Krem z porów

Pory 150g, Ziemniaki 60g, Bulion warzywny 250g, Jogurt naturalny 15g, Kurkuma 3g, Pieprz 3g, Natka pietruszki 10g

KOLACJA – Sałatka włoska

Mozarella mini 100g, Oliwa z oliwek 10g, Pomidorki koktajlowe 70g, Oliwki zielone 15g, Ocet balsamiczny 3g, Bazylia świeża 2g,  Pieprz ziołowy 1g