1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Jabłkowa fantazja z musli

Serek homogenizowany 100g, Musli owocowe 80g, Jabłko 240g, Mięta 5g

II ŚNIADANIE – Krewetki w sosie majonezowo-jogurtowym na sałacie lodowej

Sałata lodowa  80g, Sok z cytryny 20g, Jogurt typ grecki 40g, Majonez light 30g, Krewetki koktajlowe 100g, Papryka czerwona 8g

OBIAD – Teryna z pora z sosem buraczanym

Por 400g, Masło klarowane 10g, Fenkuł 100g, Jajko 100g, Bułka 40g, Śmietana 12% 40g, Burak 150g, Serek homogenizowany 50g, Oliwa z oliwek 10g, Szczypiorek 10g

PODWIECZOREK – Cukinie faszerowane kozim serem

Cukinia 400g, Twarożek kozi chudy 150g, Papryka w proszku 3g, Sól 1g

KOLACJASałatka krabowa

Cukinia 200g, Marchew 120g, Mięso z kraba 80g, Imbir 5g, Sos sojowy 20g


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Tarta warzywna

Zielona papryka 50g, Czerwona papryka 50g, Czosnek 10g, Marchew 60g, Cukinia 90g, Szczypiorek 15g, Natka pietruszka 15g, Polędwica drobiowa 90g, Kruche ciasto 100g, Oliwa z oliwek 10g, Jajko 100g, Mleko 40g, Czerwona papryka 3g, Sól 2g, Pieprz 2g

II ŚNIADANIE – Koktajl kokosowo-pomarańczowy

Pomarańcza 400g, Mleko kokosowe 300g, Imbir 6g

OBIAD – Ryba grillowana z liczi i miodem

Filet z białej ryby 300g, Olej sezamowy 20g, Miód 30g, Liczi 80g, Sos sojowy 20g, Kolendra 5g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ryż brązowy 50g

PODWIECZOREK – Flan z borowików

Borowiki 120g, Czosnek 20g, Natka pietruszka 30g, Olej rzepakowy 10g, Jajko 100g, Mleko 40g, Sól 2g, Pieprz 3g

KOLACJA –  Omlet z gotowaną szynką

Jajo 100g, Mleko 40g, Cebula 60g, Gotowana szynka z kurczaka 90g, Oliwa z oliwek 15g, Estragon 5g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i owocami

Biszkopty 50g, Maliny 100g, Jagody 100g, Ricotta 300g, Sok pomarańczowy 100g

II ŚANIDANIE – Łódeczki z cykorii

Rodzynki 10g, Cykoria 80g, Kurczak 100g, Serek homogenizowany 120g, Ocet winny 10g, Pieprz kolorowy 5g

OBIAD – Filety z kurczaka na szparagach z młodymi ziemniaczkami

Filet z kurczaka 240g, Oliwa z oliwek 10g, Zielony groszek 100g, Szparagi zielone 60g, Fasolka szparagowa 40g, Śmietana 12% 100g, Ziemniaki młode 300g

PODWIECZOREK – Łosoś wędzony z sosem paprykowym

Łosoś wędzony 100g, Roszponka 60g, Papryka marynowana 60g, Oliwa z oliwek 10g, Ocet balsamiczny 15g

KOLACJA –Gaspacho

Pomidory 400g, Ogórek 100g, Cebula czerwona 50g, Papryka czerwona 120g, Czosnek 20g, Oliwa z oliwek 20g, Sok z cytryny 30g, Bulion drobiowy 300g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Jajko sadzone w pomidorach

Pomidor 600g, Jajko 400g, Sól ziołowa 6g, Bazylia 6g

II ŚNIADANIE – Grzanki z wędzonym pstrągiem

Chleb tostowy 70g, Pstrąg wędzony 70g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz ziołowy 4g

OBIAD – Papryka z mięsem mielonym i kaszą kuskus

Papryka 240g, Mięso mielone cielęce 200g, Kasza kuskus 100g, Pieczarki 120g, Pomidorki czereśniowe 100g, Pieprz kajeński 5g, Oliwa z oliwek 10g

PODWIECZOREK – Chłodnik pomidorowo-truskawkowy

Truskawki 200g, Pomidory 200g, Sól 2g, Pieprz 2g, Wafel ryżowy z solą morską 40g

KOLACJA – Mus z drobiowych wątróbek

Wątróbki kurze 120g, Wątróbki kacze 120g, Cebula 25g, Szalotka 40g, Masło klarowane 10g, Śmietana 12% 200g, Liść laurowy  1g, Tymianek 2g, Sól 2g, Pieprz 2g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Ryż z mlekiem sojowym w wiśniami

Ryż krótko ziarnisty 100g, Mleko sojowe 500g, Stewia sproszkowana 15g, Konfitura wiśniowa 50g, Wanilia 2g, Cynamon 2g

II ŚNIADANIERuloniki wegetariańskie

Papier ryżowy 60g, Marchew 100g, Ogórek 120g, Melon gruszkowy 200g, Sos sojowy 10g, Sok z limonki 5g, Bazylia 2g, Mięta 2g

OBIAD – Filet z soli z pieczarkami

Filet z soli 300g, Pieczarki 300g, Kasza pęczak 60g, Oliwa z oliwek 10g, Siekany szczypiorek 3g, Koperek 4g, Kolendra 2g, Majeranek 2g, Sól 4g

PODWIECZOREK – Serek tofu z ogórkiem i czosnkiem

Ser tofu 200g, Ogórek 120g, Czosnek 20g, Oliwa z oliwek 20g

KOLACJA – Zupa szpinakowa

Szpinak liście 600g, Ziemniak 170g, Bulion drobiowy 500g, Śmietana 18% 20g, Sól 2g , Pieprz 2g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Morelowe tiramisu

Morele 240g, Miód 10g, Herbatniki 40g, Jajko 100g, Cukier brązowy 10g, Serek mascarpone 60g

II ŚANIADANIESałatka z anchois

Bób mrożony 100g, Karczochy z puszki 60g, Czarne oliwki 20g, Rzodkiewka 100g, Ogórek 60g, Roszponka 70g, Oliwa z oliwek 10g, Ocet balsamiczny 10g, Pieprz ziołowy 5g

OBIAD – Indyk w sezamie w gotowaną marchewka i kalafiorem

Filet z indyka 300g, Sezam 40g, Marchewka junior 130g, Kalafior 140g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 4g

PODWIECZOREK – Rukola z gruszka i parmezanem

Gruszka williams 240g, Rukola 120g, Parmezan 40g, Orzechy włoskie 10g, Ocet balsamiczny 15g

KOLACJA- Soczewica po hindusku

Cebula 40g, Olej rzepakowy 20g, Soczewica żółta 10g, Kardamon 2g, Cynamon 2g, Curry 2g, Pieprz 2g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Paprykowa kasza bulgur z gotowanym kurczakiem

Kasza bulgur 100g, Papryka czerwona 120g, Kurczak filet 100g, Pomidor 200g,  Cebula 60g, Natka pietruszka 20g, Keczup pikantny 40g

II ŚNIADANIESałatka z suszonych owoców

Suszone banany 40g, Suszone jabłka 40g, Suszone truskawki 50g, Zarodki pszenne 50g, Jogurt typ grecki 50g

OBIADMakaron z kurczakiem curry, pomidorami suszonymi i brokułami

Makaron kokardki 120g, Kurczak filet 120g, Suszone pomidory 60g, Brokuł 300g, Oliwa z oliwek 20g, Curry 10g, Pieprz 5g

PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim

Makaron chiński 100g, Kiełki soi 100g, Sos sojowy 20g, Wędlina wędzona z indyka 60g

KOLACJA – Tagiatelle z cukinii z orzeszkami pini

 Cukinia 500g, Oliwa z oliwek 20g, Orzeszki pini 40g, Ocet balsamiczny 20g, Tymianek 6g, Sól 1g