Poniedziałek

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pieczona piersią z indyka

Ser twarogowy tłusty , Mięso z piersi indyka bez skóry , Pumpernikiel , Zioła prowansalskie , Sałata zielona , Rzodkiewka ,

II ŚNIADANIE – Owoce sezonowe z twarożkiem

Serek twarogowy chudy , Jogurt gęsty naturalny , Truskawki , Maliny , Sliwki , Zarodki pszenne

OBIAD – Medaliony drobiowe nadziewane szpinakiem

Filet drobiowy , Szpinak świeży , Natka pietruszka , Gałka muszkatołowa , Serek macarpone , Oliwa z oliwek , Ryż brązowy

PODWIECZOREK – Krem brokułowy

Brokuły , Bulion warzywny , Śmietana 12% , Pierz ziołowy , Sól

KOLACJA – Sałatka cesarska z sosem musztardowym

Sałata lodowa , Papryka czerwona ,Filet z kurczaka , Pomidor , Ogórek , Jogurt , Miód , Gorczyca


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Jogurtowy przekładaniec

Jogurt naturalny 2% , Otręby pszenne , Banan , Mandarynki

II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczaka , Cebula , Czosnek ,Pesto bazyliowe ,Otręby owsiane , Ciasto francuskie , Olej rzepakowy , Sezam , Pieprz , Kolendra , Sól ziołowa

OBIAD – pomidory zapiekane z mozzarellą

Pomidory , Sera mozarella , Oliwa z oliwek , Kapary , Ryż jaśminowy , Curry

PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim

Makaron chiński , Kiełki soi , Sos sojowy , Wędlina wędzona z indyka

KOLACJA – Łosoś gotowany w sosie z bazylii

Łosoś , Jogurt typ grecki , Bazylia suszona , Pieprz biały


 

Środa

ŚNIADANIE – Naleśniki z twarożkiem i jagodami

Mleko 0,5% , Ser twarogowy chudy , Olej rzepakowy , Mąka pełnoziarnista , Borówki amerykańskie , Jajka , Sól

II ŚNIADANIE – Mus owocowy

Jabłko , Truskawki , Banan , Mięta

OBIAD – Potrawka z indyka i kaszy kuskus

Filet z indyka , Kasza kuskus , Bukiet jarzyn , Oliwa z oliwek , Curry , Sos sojowy

PODWIECZOREK – Musztardowa panga

Filet z pangi ,, Sok z cytryny , Szczypiorek , Musztarda , Białko jaja

KOLACJA- Krem z pieczarek

Pieczarki , Cebula , Oliwa z oliwek , Bulion warzywny , Mleko , Śmietana 18% , Natka , Groszek ptysiowy


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Egzotyczny twarożek

Pomarańcza , Serek twarogowy półtłusty , Mango , Otręby pszenne , Wiórki koksowe

II ŚNIADANIE – Deser truskawkowo-bananowy

Banan , Truskawki , Otręby pszenne , Ser kremowy bez tłuszczu

OBIAD – Klopsy z indyka w sosie jarzynowym podawane z pieczonymi ziemniakami

Mięso mielone z indyka , Cebula , Białko jaja , Bułka grahamka , Sól , Pieprz czarny mielony , Przyprawa majeranek , Marchew Pietruszka, korzeń , Oliwa z oliwek ,Koper ,Przyprawa „Jarzynka” , Przyprawa pieprz czarny , Jogurt naturalny , Ziemniaki

PODWIECZOREK – Miętowa sałatka z arbuzem, serem feta i makaronem ryżowym

Arbuz , Ser Feta , Mięta świeża , Makaron ryżowy – drobne formy

KOLACJA – Grillowany filet z indyka z wiosenną sałatką z roszponką

Roszponka , Indyk, filet , Pomidor , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Sól , Pieprz czarny mielony , Papryka żółta , Ogórek , Oliwki w puszce


 

Piątek

ŚNIADANIE – Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i owocami

Biszkopty , Maliny , Jagody , Ricotta , Sok pomarańczowy

II ŚNIADANIE – Gruszka zapiekana z ananasem i orzechami

Gruszka , Ananas w syropie , Jagody , Orzechy laskowe

OBIAD – Limanda z porem w sosie cytrynowo-imbirowym z basmati i surówką z rzodkiewki i rukoli

Limanda , Por , Marchew , Jogurt naturalny , Sok z cytryny , Imbir mielony , Olej rzepakowy uniwersalny , Przyprawa do ryb ,Ryż basmati ,Surówka z rzodkiewki i Rukola , Oliwa z oliwek

PODWIECZOREK – Krem z czerwonych warzyw

Cebula , Marchew ,Woda , Pomidory z puszki , Czosnek ,Jogurt naturalny grecki , Oliwa z oliwek m Sól , Pieprz , Ostra papryka , Zioła prowansalskie

KOLACJA- Sałatka z jajkiem i sosem bazliowo-czosnkowym

Sałata rzymska zielona , Ogórek , Pomidor , Papryka czerwona , Ser żółty gouda, Jajko gotowane , Jogurt naturalny grecki , Majonez light , Bazylia suszona Czosnek suszony


 

Sobota

ŚNIADANIE – Kuskus z zielonym groszkiem i szynką

Kasza kuskus , Groszek zielony , Szynka z piersi kurczaka , Czosnek , Oliwa z oliwek , Sól , Pieprz kolorowy , Szczypiorek

II ŚNIADANIE – Pekińska sałatka z owocami i serem feta

Kapusta pekińska , Pomarańcza , Winogrona białe , Winogrona ciemne , Ser Feta , Orzechy włoskie bez skorupki , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny , Pieprz czarny mielony

OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur

Kasza bulgur , Mięso mielone z indyka , Brokuł , Ser żółty w plasterkach , Curry , Natka pietruszki , Jogurt naturalny , Czosnek

PODWIECZOREK – Sałatka grecka

Mix sałata , Ser feta , Papryka czerwona , Ogórek , Pomidor , Oliwki zielone nadziewane migdałami , Oliwa z oliwek , Ocet balsamiczny , Oregano , Sok z cytryny , Pieprz biały

KOLACJA- Omlet z szynką i brokułami

Jajom, Białko z jaja , Szynka z indyka ,Mleko 2% , Brokuł , Oliwa z oliwek , Sól ziołowa


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Brzoskwiniowo-morelowa owsianka

Płatki owsiane , Zarodki pszenne , Mleko 0,5% , Morele , Brzoskwinie

II ŚNIADANIE – Kurczak z makaronem

Pierś z kurczaka , Makaron wstążki pełnozianisty , Fasolka szparagowa zielona Oliwa , Ocet balsamiczny, Roszponka , Zioła prowansalskie , Sok z limonki

OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur

Kasza bulgur , Mięso mielone z indyka , Brokuł ,Ser żółty w plasterkach , Curry ,Natka pietruszki , Jogurt naturalny , Czosnek

PODWIECZOREK – Sałatka z prażonym słonecznikiem

Mix sałat m Olej z pestek winogron , Słonecznik , Pomidor , Ogórek , Papryka czerwona , Papryka żółta , Zioła prowansalskie , Pieprz biały

KOLACJA – Ryba po grecku

Sandacz , Marchewka , Pietruszka , Seler , Cebula , Pomidory z puszki , Liście laurowe , Ziele angielskie , Sól , Pieprz , Koncentrat pomidorowy , Oliwa z oliwek , Sok z cytryny