Poniedziałek

ŚNIADANIE – Ryżowy omlet z pieczarkami i pomidorem

Jajo, Pieczarka surowa, Pomidor, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz czarny mielony, Mąka ryżowa, Przyprawa oregano

II ŚNIADANIE – Maliny z amarantusem i twarożkiem

Maliny, Twarożek chudy, Amarantus ekspandowany

OBIAD – Kurczak curry z kuskusem

Filet z kurczaka, Pomidory pokrojone z puszki, Szpinak baby, Mleczko kokosowe light, Orzechy nerkowca, Sos sojowy, Curry, Imbir, Chilli, Pieprz, Kasza kuskus

PODWIECZOREK – Ryżowe wrapy z szynką, serem, warzywami i jablkiem

Ogórek, Papryka czerwona, Papier ryżowy, Szynka z indyka, Ser żółty, Sałata lodowa, jablko

KOLACJA- Sałatka z tofu

Mix sałat, Biała fasola z puszki, Suszone pomidorki z oliwy, Komosa ryżowa, Wędzonego tofu, Sól, Pieprz, Sok z cytryny, oliwa ze słoiczka z suszonymi pomidorami


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pieczona piersią z indyka

Ser twarogowy tłusty, Mięso z piersi indyka bez skóry, Pumpernikiel, Zioła prowansalskie, Sałata zielona, Rzodkiewka,

II ŚNIADANIE – Owoce sezonowe z twarożkiem

Serek twarogowy chudy, Jogurt gęsty naturalny, Truskawki, Maliny, Sliwki, Zarodki pszenne

OBIAD – Medaliony drobiowe nadziewane szpinakiem

Filet drobiowy, Szpinak świeży, Natka pietruszka, Gałka muszkatołowa, Serek macarpone, Oliwa z oliwek 5g, Ryż brązowy

PODWIECZOREK – Musztardowa panga

Filet z pangi, Sok z cytryny, Szczypiorek, Musztarda, Białko jaja

KOLACJA- Krem z pieczarek

Pieczarki , Cebula, Oliwa z oliwek, Bulion warzywny, Mleko, Śmietana 18%, Natka, Groszek ptysiowy


 

Środa

ŚNIADANIE – Jogurtowy przekładaniec

Jogurt naturalny 2%, Otręby pszenne, Banan, Mandarynki

II ŚNIADANIE – Krokiecik z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczaka, Cebula, Czosnek, Pesto bazyliowe, Otręby owsiane, Ciasto francuskie, Olej rzepakowy, Sezam, Pieprz, Kolendra, Sól ziołowa

OBIAD – pomidory zapiekane z mozzarellą

Pomidory, Sera mozarella, Oliwa z oliwek, Kapary, Ryż jaśminowy, Curry

PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim

Makaron chiński, Kiełki soi, Sos sojowy, Wędlina wędzona z indyka

KOLACJA – Łosoś gotowany w sosie z bazylii

Łosoś, Jogurt typ grecki, Bazylia suszona, Pieprz biały czwartek


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami

Jajo , Cukinia , Mleko 1,5% tłuszczu , Sól , Pieprz czarny mielony , Sałata lodowa , Pomidor , Ogórek , Cebula , Mąka ryżowa , Kurczak, filet

II ŚNIADANIE – Grillowane bakłażany z ricottą i pomidorkami koktajlowymi

Ser ricotta , Bakłażan , Pomidorki koktajlowe , Papryka ostra

OBIAD – Klopsy z indyka w sosie jarzynowym podawane z pieczonymi ziemniakami

Mięso mielone z indyka, Cebula, Białko jaja, Bułka grahamka, Sól, Pieprz czarny mielony, Przyprawa majeranek, Marchew, Pietruszka, korzeń, Oliwa z oliwek, Koper, Przyprawa „Jarzynka”, Przyprawa pieprz czarny, Jogurt naturalny, Ziemniaki

PODWIECZOREK – Miętowa sałatka z arbuzem, serem feta i makaronem ryżowym

Arbuz, Ser Feta, Mięta świeża, Makaron ryżowy – drobne formy

KOLACJA – Grillowany filet z indyka z wiosenną sałatką z roszponką

Roszponka, Indyk, filet, Pomidor, Oliwa z oliwek, Sok z cytryny, Sól, Pieprz czarny mielony, Papryka żółta, Ogórek, Oliwki w puszce


 

Piątek

Śniadanie : Omlet z pieczarkami , papryką i ricottą
Jajko , 140kcal
papryka żółta, 15kcal
Pieczarki, 15kcal
Oliwa, 40kcal
ser ricotta, 30kcal
Przyprawy: sól ziołowa

II śniadanie: Sałatka z owoców sezonowych z jagodami goji
jabłko, 35kcal
gruszka, 30kcal
śliwki węgierki, 16kcal
miód, 30kcal
jagody akacjowy goji, 16kcal
jogurt naturalny, 20kcal

Obiad: Zapiekanka z dynią, grzybami i kurczakiem
dynia, 28kcal
grzyby świeże mix, 30kcal
cebula, 13kcal
czosnek
pierś kurczaka, 100kcal
przyprawy: sól i pieprz, kurkuma, mielona kolendra, mielony kminu rzymski, gałka muszkatołowa po
bulion drobiowy, 37kcal
ryż brązowy, 120kcal (np. długoziarnistego)
masło klarowane, 20kcal

Podwieczorek: Krem pomidorowy z grzankami
pomidory z puszki, 50kcal
oliwa, 40kcal
cebula, 13kcal
2 liście świeżej bazylii
sól, pieprz, po
grzanki, 35kcal

Kolacja: Tarta z dynią i serem feta
Mąka pełnoziarnista, 70kcal
Płatki owsiane, 34kcal
Oliwa z oliwek, 40kcal
Siemię lniane, 20kcal
Przyprawy po: tymianek, czosnek, czarnuszka
Masa:
dynia, 46kcal
feta, 24kcal
Jogurt naturalny, 20kcal


 

Sobota

ŚNIADANIE – Brzoskwiniowo-morelowa owsianka

Płatki owsiane , Zarodki pszenne, Mleko 0,5%, Morele, Brzoskwinie

II ŚNIADANIE – Kurczak z makaronem

Pierś z kurczaka, Makaron wstążki pełnozianisty, Fasolka szparagowa zielona Oliwa, Ocet balsamiczny, Roszponka, Zioła prowansalskie, Sok z limonki

OBIAD – Klopsiki mięsne z kasza bulgur

Kasza bulgur, Mięso mielone z indyka, Brokuł, Ser żółty w plasterkach, Curry, Natka pietruszki, Jogurt naturalny, Czosnek

PODWIECZOREK – Sałatka z prażonym słonecznikiem

Mix sałat 60g, Olej z pestek winogron

Słonecznik, Pomidor, Ogórek, Papryka czerwona, Papryka żółta, Zioła prowansalskie, Pieprz biały

KOLACJA – Sałatka z tortellini

Tortelini z mięsem, Brokuły, Pomidory, Ogórek, Majonez light, Koperek, Pieprz biały


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Jagodowy przekładaniec

Borówki amerykańskie, Herbatniki, Jajko, Cukier brązowy, Serek mascarpone

II ŚNIADANIE – Ruloniki wegetariańskie

Papier ryżowye, Marchew, Ogórek, Melon gruszkowy, Sos sojowy, Sok z limonki, Bazylia, Mięta

OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką

Filet z kurczaka, Szpinak, Papryka żółta, Papryka zielona, Papryka czerwona, Cebula, Ser cheddar, Oliwa z oliwek, Roszponka, Ogórek zielony, Dziki ryż, Sól, Pieprz, Natka pietruszki

PODWIECZOREK – Sałatka z kurczakiem i camembertem

Mix sałat 50g, Pierś z kurczaka p, Serek camembert, Orzechy włoskie, Miód, Musztarda, Ocet winny, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz, Papryka, Czosnek, Zioła prowansalskie

KOLACJA- Bigos warzywny

Kapusta włoska, Pieczarki, Marchewka, Seler, Cebula, Czosnek,Pomidorki w zalewie, Olej rzepakowy, Kolendra, Kminek, Sól, Pieprz, Papryka słodka, Chilli