Poniedziałek

ŚNIADANIE – Omlet pieczarkowo-paprykowy

Jajka, Mleko 2%tł, Pieczarki, Olej rzepakowy, Otręby pszenne, Papryka czerwona, Papryka zielona, Papryka żółta, Pieprz ziołowy

II ŚNIADANIE – Aromatyczny ryż jaśminowy z granatem

Ryż jaśminowy, Granat, Mleko ryżowe, Migdały, Imbir, Przyprawa kardamon, cytrynowa melisa 1g

OBIAD – Risotto z mango i indyka
brązowy ryż,
pierś z kurczaka,
bulion warzywny,
mango,
oliwa,
świeżo zmielony pieprz

PODWIECZOREK – Sałatka z makaronem chińskim

Makaron chiński, Kiełki soi, Sos sojowy, Wędlina wędzona z indyka

Kolacja: Sałatka z tortellini z grzybami
Tortelini z grzybami
Brokuły
Pomidory
Ogórek ,
Majonez light,
Koperek,
Pieprz biały


Wtorek

Śniadanie: Owsianka ze śliwkami i prażonymi migdałami
Płatki owsiane górskie
Mleko 0,5% tł.
śliwki
migdały

II ŚNIADANIE – Orientalna sałatka

Oliwa z oliwek, Cukinia, Fasola mung, kiełki, Kapusta pekińska Marchew, Sezam, nasiona 15g, Sos sojowy, Pieczywo pumpernikiel

OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką

Filet z kurczaka, Szpinak, Papryka żółta, Papryka zielona, Papryka czerwona, Cebula, Ser cheddar, Oliwa z oliwek, Roszponka, Ogórek zielony, Dziki ryż, Sól, Pieprz, Natka pietruszki

Podwieczorek: Krem pomidorowy z grzankami
pomidory z puszki
oliwa,
cebula,
2 liście świeżej
sól, pieprz,
grzanki,

Kolacja: Tarta z dynią i serem feta
Mąka pełnoziarnista,
Płatki owsiane,
Oliwa z oliwek,
Siemię lniane,
Przyprawy po: tymianek, czosnek, czarnuszka
Masa:
dynia,
feta
Jogurt naturalny


 

Środa

ŚNIADANIE – Omlet z cukinią i grillowanym kurczakiem z warzywami

Jajo , Cukinia , Mleko 1,5% tłuszczu , Sól , Pieprz czarny mielony , Sałata lodowa , Pomidor , Ogórek , Cebula , Mąka ryżowa , Kurczak, filet

II śniadanie: Gruszka pieczona z bakaliami
dojrzała gruszka,
mieszanka bakaliowa,
miód akacjowy,

Obiad: Zapiekanka z dynią, grzybami i kurczakiem
dynia,
grzyby świeże,
cebula,
czosnek
pierś kurczaka,
przyprawy: sól i pieprz, kurkuma, mielona kolendra, mielony kminu rzymski, gałka muszkatołowa po
bulion drobiowy,
ryż brązowy, (np. długoziarnistego)
masło klarowane

PODWIECZOREK – Ryżowe wrapy z szynką, serem, warzywami i pomarańczą

Ogórek, Papryka czerwona, Papier ryżowy, Szynka z indyka, Ser żółty, Sałata lodowa, Pomarańcza

KOLACJA – Gaspacho

Pomidory, Ogórek, Cebula czerwona, Papryka czerwona, Czosnek, Oliwa z oliwek, Sok z cytryny, Bulion drobiowy


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Naleśniki z bananami i morelami

Mąka, Jajo, Mleko, Woda mineralna, Sól, Olej, Morele, Banan, Miód, Śmietanka

II ŚNIADANIE – Pierś z drobiu z grillowanymi pomidorkami i pieczarkami

Filet z indyka, Pomidorki koktajlowe, Małe pieczarki, Zioła prowansalskie, Sól czosnkowa

OBIAD – Kurczak nadziewany paprykami i dzikim ryżem i roszponką

Filet z kurczaka, Szpinak, Papryka żółta, Papryka zielona, Papryka czerwona, Cebula, Ser cheddar, Oliwa z oliwek, Roszponka, Ogórek zielony,Dziki ryż, Sól, Pieprz, Natka pietruszki

PODWIECZOREK – Zupa krem z dyni z wanilią i sezamem

Bulion warzywny, Ziemniaki, Dynia, Wanilia, Cebula, Masło, Pieprz biały, Sól Ser kremowy bez tłuszczu, Sezam, nasiona

KOLACJA – Kurczak nadziewany kolorowymi paprykami i cebulka na liściach szpinaku

Filet z kurczaka, Szpinak, Papryka żółta, Papryka zielona, Papryka czerwona, Cebula, Ser chedaer, Oliwa z oliwek, Sól, Pieprz, Natka pietruszki


 

Piątek

ŚNIADANIE – Jagodowy przekładaniec

Borówki amerykańskie, Herbatniki, Jajko, Cukier brązowy, Serek mascarpone

II ŚNIADANIE – Grzanki z pastą z pstrąga

Chleb tostowy, Pstrąg wędzony, Oliwa z oliwek, Pieprz ziołowy

OBIAD – Kurczak w sosie chilii z ryżem jaśminowym

Ryż jaśminowy, Filet z kurczaka, Kostka warzywna, Oliwa z oliwek, Czosnek, Pieprz cayenne, Kolendra ,Imbir mielony, Sok z limonki, Mleko 2%, Marchewka, Rodzynki

PODWIECZOREK – Sałatka z szynką

Mieszanka sałat, Pomidor, Ogórek, Papryka (czerwona, żółta, zielona), Chuda szynka drobiowa, Ananas, Kukurydza konserwowa, Jogurt naturalny, Sól ziołowa

KOLACJA – Łosoś gotowany w sosie z bazylii

Łosoś, Jogurt typ grecki, Bazylia suszona, Pieprz biały


 

Sobota

ŚNIADANIE – Śniadaniowa sałatka warzywna z jajkiem, gryką i z jogurtowym dressingiem

Jajo 50g, Brokuły, Pomidor, Ogórek, Sałata, Rzodkiewka, Kukurydza konserwowa, Jogurt naturalny, Sok z cytryny, Pieprz ziołowy, Zioła prowansalskie ,Przyprawa bazylia, Kasza gryczana niepalona

II śniadanie: Pieczarki nadziewane masą szpinakowo-drobiową
pieczarki duże kapelusze,
kurczak gotowany,
szpinak,
śmietana 12%
sproszkowany czosnek

OBIAD – Kuskus z indykiem

Filet z indyka, Kasza kuskus, Bukiet jarzyn, Oliwa z oliwek, Curry, Sos sojowy

PODWIECZOREK – Makaron z cytrynowym tuńczykiem, mango i groszkiem cukrowym

Makaron pełnoziarnisty świderki, Tuńczyk, w wodzie, Cytryna, Przyprawa chili, Sól, Oliwa z oliwek, Groszek cukrowy, Mango

KOLACJA – Sałatka norweska z wędzonym łososiem z grzankami

Mieszanka sałat, Łosoś, wędzony, Jogurt naturalny 2%, Pieprz czarny mielony, Sok z cytryny, Kapary z puszki, Szczypiorek, Cebula czerwona 25g, Papryka czerwona, Ogórek, Pomidorki koktajlowe, Słonecznik, nasiona, Chleb żytni razowy


 

Niedziela

ŚNIADANIE – Łososiowo-pomarańczowo-rukolowa bułeczka owsiana

Bułka owsiana, Ser kremowy bez tłuszczu, Łosoś, wędzony, Roszponka, Pomarańcza

II ŚNIADANIE – Krokiet francuski z kurczakiem, otrębami i czerwonym pesto

Mielone mięso z kurczaka, Cebula , Ząbek czosnku, Pesto czerwone, Otręby owsiane, Ciasto francuskie, Olej rzepakowy, Sezam, Pieprz, Kolendra, Sól ziołowa

Obiad: Gulasz z kurczaka z brokułami
pierś z kurczaka, 100kcal
pieczarki, 28kcal
por, 30kcal
brokuł, 12kcal
bulion warzywny. 30kcal
przyprawa do potraw chińskich, sól, pieprz, czosnek po
kasza gryczana ugotowany,

PODWIECZOREK – Miętowa sałatka z arbuzem, serem feta i makaronem ryżowym

Arbuz, Ser Feta, Mięta świeża, Makaron ryżowy – drobne formy

Kolacja– Grillowany filet z indyka z wiosenną sałatką z roszponką

Roszponka, Indyk, filet, Pomidor, Oliwa z oliwek, Sok z cytryny, Sól, Pieprz czarny mielony, Papryka żółta, Ogórek, Oliwki w puszce