Poniedziałek

Śniadanie: Omlet z pieczarkami , papryką i ricottą
Jajko
papryka żółta
Pieczarki
Oliwa
ser ricotta
Przyprawy: sól ziołowa

II śniadanie: Sałatka z owoców sezonowych z jagodami goji
jabłko
gruszka
śliwki węgierki
miód
jagody akacjowy goji
jogurt naturalny

Obiad: Zapiekanka z dynią, grzybami i kurczakiem
dynia
grzyby świeże mix
cebula
czosnek
pierś kurczaka
przyprawy: sól i pieprz, kurkuma, mielona kolendra, mielony kminu rzymski, gałka muszkatołowa po
bulion drobiowy
ryż brązowy (np. długoziarnistego)
masło klarowane

Podwieczorek: krem pomidorowy z grzankami
pomidory z puszki
oliwa
cebula
2 liście świeżej bazylii
sól, pieprz,
grzanki

Kolacja: Tarta z dynią i serem feta
Mąka pełnoziarnista
Płatki owsiane
Oliwa z oliwek
Siemię lniane
Przyprawy tymianek, czosnek, czarnuszka
Masa:
dynia
feta
Jogurt naturalny


 

Wtorek

Śniadanie: Owsianka ze śliwkami i prażonymi migdałami
Płatki owsiane górskie
Mleko 0,5% tł.
śliwki
migdały

II śniadanie: Sałatka brokułowo-kalafiorowa z twarożkiem
brokuł
kalafior
ser twarogowy chudy
koperek
jogurt naturalny
sól ziołowa

Obiad: Kasza gryczana z łososiem na parze i buraczkami
kasza gryczana gotowana
łosoś filet
buraki zasmażane
pieprz ziołowy
sok z cytryny

Podwieczorek: Krem z borowików z groszkiem ptysiowym
borowiki suszone
ziemniak,
bulion warzywny
sól i pieprz po 2 g
oliwa z oliwek
śmietana 12%

Kolacja: Kurczak wędzony z bukietem jarzyn i sosem czosnkowym
bukiet jarzyn
kurczak wędzony
jogurt naturalny
sól czosnkowa


 

Środa

Śniadanie: Jajecznica z kurczakiem i szczypiorkiem z pieczywem
Jajka
kurczak gotowany
curry 3g
pieczywo żytnie
szczypiorek

II śniadanie: Racuszki morelowe
mąka gryczana
mąka ryżowa
mąka ziemniaczana
świeże drożdże
ksylitol
jajko
mleko migdałowe
morele

Obiad: Tagiatelle z kurkami i parmezanem
makaron tagiatelle
oliwa z oliwek
kurki
rukola
tarty Parmezan
sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
Puree kurkowe:
oliwa z oliwek
cebula drobno pokrojona
kurki
masło

Podwieczorek: Krewetki na słodko z ananasem na szpinaku
szpinak baby
krewetki
plastry świeżego ananasa
czosnek
papryczka chilli
oliwa
sól i pieprz

Kolacja: Pieczywo chrupkie z pastą z makreli
makrela w pomidorach
twarożek chudy
pieczywo chrupkie
ogórek kiszony


 

Czwartek

Śniadanie: batonik musli z brzoskwinią w jogurcie
brzoskwinia 
jogurt naturalny 
siemię lniane 
pestki słonecznika 
pestki dyni 
orzechy włoskie 
olej kokosowy
płatki owsiane 
płynny miód 
białko jaja

II śniadanie: Pieczarki nadziewane masą szpinakowo-drobiową
pieczarki duże kapelusze
kurczak gotowany
szpinak
śmietana
sproszkowany czosnek

Obiad: Risotto z mango i indyka
brązowy ryż
pierś z kurczaka
bulion warzywny
mango
oliwa
świeżo zmielony pieprz

Podwieczorek: Sałatka z kurczakiem i camembertem
mix sałat
pierś z kurczaka
ser camembert
orzechy włoskie
dressing: miodu, musztardy, octu winnego, oliwy z oliwek
przyprawy do kurczaka: sól, pieprz, papryka, czosnek, zioła prowansalskie

Kolacja: Tarta z wielowarzywna z szynką
Mąką pełnoziarnista
Płatki owsiane
Oliwa z oliwek
Siemię lniane
Przyprawy po :tymianek, czosnek, czarnuszka
Masa:
bukiet jarzyn mrożony
cebula
szynka drobiowa
Jogurt naturalny


 

Piątek

Śniadanie: Pieczywo z wędzonym łososiem
pieczywo żytnie
majonez light
keczup
bazylia
łosoś wędzony
sałata zielona
ogórek
rzodkiewka
papryka czerwona

II śniadanie: Gruszka pieczona z bakaliami
dojrzała gruszka
mieszanka bakaliowa
miód akacjowy

Obiad: Spaghetti pełnoziarniste z bobem
mrożony bób
rodzynki
płatki migdałowe
oliwa z oliwek
sól, pieprz
pełnoziarniste spaghett

Podwieczorek: Pasta twarogowo-ziołowa z waflami ryżowymi i wędliną z kurczaka
ser twarogowy chudy
jogurt naturalny
zioła prowansalskie
szynka gotowana z kurczaka
wafle ryżowe
pomidorki koktajlowe

Kolacja: Sałatka z tortellini z grzybami
Tortelini z grzybami
Brokuły
Pomidory
Ogórek
Majonez light
Koperek
Pieprz biały


 

Sobota

Śniadanie: Musili z jogurtem, bananem i musem dyniwym
Musli pełnoziarniste
Jogurt naturalny grecki
Banan
mus dyniowy z przepisu z diety sportowej

II śniadanie: grzyby panierowane
mix świeżych grzybów
Jajko,
Oliwa z oliwek
Mąka żytnia pełnoziarnista
Sól ziołowa

Obiad: Miecznik po włosku z ziemniaczkami
filet z miecznika
mozzarella
mięsiste pomidory
czarne oliwki bez pestek
czosnek
oliwa z oliwek
oregano, sól, pieprz po
ziemniaki gotowane na parze

Podwieczorek: Miodowy twarożek z jabłkiem
ser twarogowy chudy
jogurt naturalny
miód akacjowy
jabłko
cynamon

Kolacja: Sałatka z jajkiem i szynką gotowaną
jajko gotowane
szynka gotowana
kukurydza konserwowa
pomidor
ogórek
mix sałat
majonez light
sól ziołowa


 

Niedziela

Śniadanie: Bułki jaglane z dżemem z czarnej porzeczki
dżem z czarnej porzeczki niskosłodzony
mąka jaglana
ugotowana kasza jaglana
suszone drożdże
oliwa z oliwek 
sól 
cukier brązowy

II śniadanie: Sałatka z jabłkiem i koprem włoskim
koper włoski
jabłko
Pestki z granatu 
łodyga selera naciowego 
orzechy włoskie 
pestki dyni 
oliwa z oliwek

Obiad: Gulasz z kurczaka z brokułami
pierś z kurczaka
pieczarki 
por 
brokuł 
bulion warzywny
przyprawa do potraw chińskich, sól, pieprz, czosnek 
kasza gryczana ugotowana

Podwieczorek: Dorsz wędzony z ryżem jaśminowym ogórkiem
ryż jaśminowy gotowany
dorsz wędzony
ogórek kiszony
majonez light

Kolacja: Warzywne curry
kalafior
marchewka
fasolka szparagowa
cebula
czosnek
bulion warzywny
olej kokosowy
curry, kurkuma, oregano, Sól morska, pieprz ziołowy