1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE – Granola  z jogurtem i owocami

Płatki owsiane 60g, Wiórki kokosowe 20g , Nasiona słonecznika 20g, Orzechy laskowe 10g, Miód 10g, Cynamon 1g, Stopione masło 10g, Płatki migdałowe 10g, Jogurt naturalny gęsty 300g, Brzoskwinia 160g, Kiwi 160g

II ŚNIADANIE – Pomidorowa sałatka z sosem serowym

Pomidor 500g, Cebula czerwona 100g, Feta 30g, Jogurt naturalny 20g, Oliwa z oliwek 12g, Ocet winny 8g, Bazylia świeża 10g, Pieprz 2g, Sól 2g, Pieczywo pumpernikiel 60g

OBIAD – Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem

Filet drobiowy 200g, Szpinak świeży 80g, Natka pietruszka 20g, Gałka muszkatołowa 2g, Serek macarpone 10g, Oliwa z oliwek 10g, Ryż brązowy 60g, Curry 10g, Marchew 100g, Kapusta biała 150g, Olej z pestek winogron 10g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Jajka zapiekane

Jajo 200g, Szczypiorek 20g, Natka pietruszka 20g, Koperek20g, Jogurt naturalny 20g, Bułka tarta 12g, Olej ryżowy 10g

KOLACJA – Paluszki rybne

Cebula dymka 140g,  Dorsz 400g, Pasta curry 30g, Kolendra 5g, Sok z limonki 10g, Białko z jaja 60g, Pieprz ziołowy 5g


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Słodkie omleciki z twarożkiem i bananami

Jajko 100g, Proszek do pieczenia 3g, Jogurt naturalny gęsty 90g, Cukier trzcinowy 10g, Sól 2g, Ser biały chudy 90g, Miód akacjowy 10g, Cynamon 1g, Banan 200g

II ŚNIADANIEKurczak z makaronem

Pierś z kurczaka 60g, Makaron wstążki pełnozianisty 40g, Fasolka szparagowa zielona 100g Oliwa 10g, Ocet balsamiczny 10g, Roszponka 60g, Zioła prowansalskie 5g, Sok z limonki 10g

OBIAD – Pełnoziarniste spaghetii ze szpinakiem i fetą

Szpinak 300g, Makaron pełnoziarnisty spaghetti 200g, Sok z cytryny 20g, Czosnek 15g, Feta light 100g, Oliwa z oliwek 10g, Siemię lniane nasiona 10g, Imbir 3g, Pieprz biały 3g, Gałka muszkatołowa 3g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Chłodnik z buraczków z jajkami

Jajo 100g, Pęczek botwiny wraz z młodymi buraczkami 300g, Ogórek 100g, Koperek 20g, Szczypiorek 20g, Czosnek 10g, Kefir naturalny 400g, Śmietana light 40g, Rzodkiewka 50g

KOLACJA- Wykwintna sałatka z gruszka i parmezanem

Gruszka williams 240g, Rukola 120g, Parmezan 40g, Orzechy włoskie 10g, Ocet balsamiczny 20g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Pomidorowa jajecznica w bułce pełnoziarnistej

Jajo 200g, Oliwa z oliwek 10g, Bułka żytnia kajzerka 160g, Pomidor 100g, Cebula 60g, Bazylia 5g, Sól ziołowa 5g

II ŚNIADANIE – Sałatka owocowa z paluszkami krabowymi

Owocowa mieszanka koktajlowa 230g, Paluszki krabowe 100g, Koperek 20g, Sok z limonki 40g, Jogurt naturalny 40g, Pieprz 3g, Sól 3g

OBIAD – Makaron penne z zielonym pesto i wędzonym kurczakiem

Filet z kurczaka wędzony 240g, Pesto bazyliowe 40g,  Makaron penne pełnoziarnisty 100g

PODWIECZOREK – Koktajl witaminowy

Banan 200g, Natka pietruszka 50g, Cytryna 100g, Miód 10g, Truskawki 100g, Woda mineralna 350g

KOLACJA –  Gotowane  brokuły i kalafiory z sosem koperkowym

Jajo 100g, Brokuł 400g, Kalafior 400g, Śmietana 12% 40g, Jogurt naturalny 40g, Koperek 30g, Sól ziołowa 4g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Omlet z rodzynkami

Jaja 200g, Mąka pełnoziarnista 20g, Ekstrakt wanilii 2g, Masło klarowane 20g, Rodzynki 40g, Cukier trzcinowy 20g

II ŚNIADANIE – Mus owocowy

Jabłko 200g, Truskawki 200g, Banan 120g, Mięta 2g

OBIAD – Indyk w sosie chrzanowym z kaszą gryczana niepaloną

Kasza gryczana niepalona 60g, Filet z indyka 200g, Kukurydza 20g, Sałata lodowa 20g, Pomidory 200g, Jogurt naturalny 40g, Chrzan tarty 20g, Oliwa z oliwek 10g

PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem

Sałata lodowa 60g, Tuńczyk z wody 80g, Oliwki nadziewane migdałami 30g, Pomidorki koktajlowe 100g, Sos winegret 20g

KOLACJA – Krem z pieczarek z szynką

Marchew 140g, Pietruszka 140g, Seler 100g, Cebula 100g, Natka pietruszki 20g, Bulion drobiowy 350g, Pieczarki 350g, Masło 20g, Majeranek 10g, Śmietana 18% 30g, Sól 3g, Pieprz 3g, Szynka drobiowa 90g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Naleśniki z jagodami i białym serkiem

Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu 100g, Ser twarogowy chudy 100g, Olej rzepakowy tłoczony na zimno 10g, Mąka pełnoziarnista 100g, Borówki amerykańskie  120g, Jajka 100g, Sól 3g

II ŚNIADANIE – Trójkąciki z kurczakiem i pesto

Mielone mięso z kurczaka 50g, Cebula 20g, Ząbek czosnku 10g, Pesto bazyliowe  10g, Otręby owsiane 10g, Ciasto francuskie 60g, Olej rzepakowy 10g, Sezam 10g, Pieprz 1g, Kolendra 1g, Sól ziołowa 1g

OBIAD – Sandacz z warzywami i kaszą gryczaną niepaloną

Filet z sandacza 200g, Rukola 100g, Brokuł 120g, Olej rzepakowy 10g,  Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Kasza gryczana  50g, Sól 5g, Pieprz 5g

PODWIECZOREK – Sałatka z wędzonym serem

Rukola 200g, Ser twarogowy wędzony 60g, Oliwki zielone nadziewane migdałami 40g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz 2g

KOLACJA –  Krem pieczarkowy

Pieczarki 400g, Cebula 100g, Oliwa z oliwek 20g, Bulion warzywny 320g, Mleko 60g, Śmietana 18% 100g, Natka pietruszki 10g, Groszek ptysiowy 60g


6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Owocowy jogurt z granolą

Truskawki 100g, Poziomki 100g, Skrobia ziemniaczana 10g, Gęsty jogurt naturalny 350g, Stewia 1g, Granola 50g

II ŚNIADANIE – Pomidor faszerowany twarożkiem i kurczakiem

Pomidor 300g, Chudy twaróg 100g, Polędwica z kurczaka 50g, Kapary 30g, Szczypiorek 30g, Jogurt naturalny 40g, Sól 3g, Pieprz 3g

OBIAD – Burgery z łososia na rukoli

Świeży filet z łososia bez skóry 350g, Czerwona cebula 100g, Jajko 100g, Łagodna musztarda 20g, Sól 3g, Pieprz ziołowy 3g, Rukola 100g

PODWIECZOREK –Zupa z cukinii

Cukinia 500g, Oliwa 10g, Cebula 100g, Bazylia 5g, Sól 3g, Pieprz 3g, Gałka muszkatołowa 3g, Woda 400g

KOLACJA –  Sajgonki z krewetkami

Świeży szpinak 200g, Gotowane krewetki 80g, Czosnek 15g, Słodki sos chili 20g, Papier ryżowy 40g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 3g, Pieprz 3g, Świeża kolendra 3g


 

7 DZIEŃ (niedziela) 

ŚNIADANIE – Biszkopciki pomarańczowe z serem ricotta i malinami

Biszkopty 50g, Maliny 300g, Ricotta 100g, Sok pomarańczowy 100g

II ŚNIADANIE – Pasta z makreli na bułce orkiszowej

Pieczywo tostowe pełnoziarniste 70g, Makrela wędzona 60g, Oliwa bazyliowa 10g, Szczypiorek 20g, Koperek 20g, Pomidor 200g

OBIAD – Kuskus z indykiem

Filet z indyka 200g, Kasza kuskus 100g, Bukiet jarzyn 300g, Oliwa z oliwek 10g, Curry 6g, Sos sojowy 30g

PODWIECZOREK – Krem z porów

Pory 200g, Ziemniaki 80g, Bulion warzywny 300g, Jogurt naturalny 15g, Kurkuma 3g, Pieprz 3g, Natka pietruszki 10g

KOLACJA – Sałatka włoska

Mozarella mini 140g, Oliwa z oliwek 10g, Pomidorki koktajlowe 100g, Oliwki zielone 30g, Ocet balsamiczny 5g, Bazylia świeża 2g,  Pieprz ziołowy 1g