1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Naleśniki z bananami i morelami

Mąka 20g, Jajo 100g, Mleko 40g, Woda mineralna 40g, Sól 1g, Olej 10g, Morele 100g, Banan 200g, Miód 10g, Śmietanka 20g

II ŚNIADANIE – Mus z bakłażana

Bakłażan 200g, Sok z cytryny 20g, Czosnek 50g, Żółtko 40g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 3g, Pieprz  3g

OBIAD – Łosoś z kaparami

Filet z łososia 300g, Białe wino wytrawne 20g, Kapary 60g, Masło klarowane 10g, Sól 3g, Pieprz 3g, Natka pietruszki 20g, Ziemniaki młode 140g

PODWIECZOREK – Krem cytrynowy

Jajo 100g, Cukier trzcinowy 10g, Żelatyna 20g, Cytryny 100g

KOLACJASałatka z serem i gruszkami

Gruszka 300g, Sałata mix 60g, Ser pleśniowy niebieski  80g, Orzechy włoskie 20g, Jogurt naturalny typ grecki 60g


2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Pomidorowa jajecznica w bułce pełnoziarnistej

Jajo 200g, Oliwa z oliwek 10g, Bułka żytnia kajzerka 160g, Pomidor 100g, Cebula 60g, Bazylia 5g, Sól ziołowa 5g

II ŚNIADANIE – Sałatka owocowa z paluszkami krabowymi

Owocowa mieszanka koktajlowa 230g, Paluszki krabowe 100g, Koperek 20g, Sok z limonki 40g, Jogurt naturalny 40g, Pieprz 3g, Sól 3g

OBIAD – Makaron penne z zielonym pesto i wędzonym kurczakiem

Filet z kurczaka wędzony 240g, Pesto bazyliowe 40g,  Makaron penne pełnoziarnisty 100g

PODWIECZOREK – Koktajl witaminowy

Banan 200g, Natka pietruszka 50g, Cytryna 100g, Miód 10g, Truskawki 100g, Woda mineralna 350g

KOLACJA –  Gotowane  brokuły i kalafiory z sosem koperkowym

Jajo 100g, Brokuł 400g, Kalafior 400g, Śmietana 12% 40g, Jogurt naturalny 40g, Koperek 30g, Sól ziołowa 4g


3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Racuszki z truskawkowym musem

Mąka 40g, Śmietana 12% 20g, Mleko 100g, Jajo 100g, Proszek do pieczenia 2g, Olej rzepakowy 40g, Cukier puder 5g, Truskawki 300g

II ŚNIDANIE – Grillowana pierś z kurczaka w sosie musztardowym na liściach szpinaku

Filet w kurczaka 200g, Musztarda łagodna 20g, Jogurt naturalny 40g, Szpinak 60g

OBIAD – Papryka faszerowana

Ryż brązowy 60g, Olej roślinny 10g, Cebula 100g, Czosnek 10g, Mięso mielone z indyka 100g, Ostra papryka 3g, Słodka papryka 3g, Sól 3g, Pieprz 3g, Czerwona papryka 240g,  Ser żółty 50g, Natka pietruszki 20g

PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z sosem tysiąca wysp

Majonez light 20g, Keczup pikantny 20g, Papryka żółta 100g, Papryka zielona 100g, Papryka czerwona 100g, Bakłażan 120g, Cukinia 120g, Cebula 80g, Pieczarki 90g, Pieprz biały 5g, Sok z cytryny 40g

KOLACJA – Słodko-kwaśna sałatka z mozarella

Mozarella 100g, Awokado 100g, Pomidor 160g, Czarne oliwki 30g, Pomarańcza 200g, Czerwona cebula piórka 60g, Winegret 30g


4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Omlet z rodzynkami

Jaja 200g, Mąka pełnoziarnista 20g, Ekstrakt wanilii 2g, Masło klarowane 20g, Rodzynki 40g, Cukier trzcinowy 20g

II ŚNIADANIE – Mus owocowy

Jabłko 200g, Truskawki 200g, Banan 120g, Mięta 2g

OBIAD – Indyk w sosie chrzanowym z kaszą gryczana niepaloną

Kasza gryczana niepalona 60g, Filet z indyka 200g, Kukurydza 20g, Sałata lodowa 20g, Pomidory 200g, Jogurt naturalny 40g, Chrzan tarty 20g, Oliwa z oliwek 10g

PODWIECZOREK – Sałatka z tuńczykiem

Sałata lodowa 60g, Tuńczyk z wody 80g, Oliwki nadziewane migdałami 30g, Pomidorki koktajlowe 100g, Sos winegret 20g

KOLACJA – Krem z pieczarek z szynką

Marchew 140g, Pietruszka 140g, Seler 100g, Cebula 100g, Natka pietruszki 20g, Bulion drobiowy 350g, Pieczarki 350g, Masło 20g, Majeranek 10g, Śmietana 18% 30g, Sól 3g, Pieprz 3g, Szynka drobiowa 90g


5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Ciasto bananowe

Masło 20g, Stewia 2g, Mąka 30g, Banan 140g, Jajo 100g, Orzechy włoskie 10g, Wiórki kokosowe 20g, Proszek do pieczenia 3g

II ŚNIADANIEKrem z pomidorów z kawałkami kalafiora

Sok pomidorowy pikantny 500g, Kalafior różyczki 100g, Grzanki 60g

OBIAD – Dorsz z rusztu z imbirem

Filet z dorsza 300g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Sól 3g, Curry 5g, Imbir 5g, Kasza bulgur 60g, Kiełki rzodkiewki 60g, Sos sojowy 20g

PODWIECZOREK – Sałatka arbuzowa

Arbuz żółty 300g, Melon 200g, Arbuz czerwony 300g, Jagody goji 40g

KOLACJA – Sałatka z kaszą gryczaną

Kasza gryczana 60g, Cebula 100g, Ser feta light 60g, Ogórek kiszony 60g, Pomidor 140g, Jogurt naturalny 60g, Zioła prowansalskie 5g, Sól czosnkowa 2g, Oliwa z oliwek 10g


6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Babeczki z kaszy manny z musem malinowym

Kasza manna 100g, Miód 10g, Sok z cytryny 50g, Ekstrakt wanilii 1g, Białko 60g, Maliny 350g, Melisa 1g

II ŚANIADANIETwarożek ziołowy z chrupkim pieczywem

Pieczywo 7ziaren 40g, Serek twarogowy 100g, Jogurt naturalny 40g, Szczypiorek 40g, Koperek 40g, Rzodkiewka 100g, Sól ziołowa 2g

OBIAD – Kurczak w cukinii z puree brokułowym

Brokuły 400g, Ziemniak 100g, Mleko 0,5% 400g, Cukinia 300g, Filet z piersi kurczaka 300g, Czosnek 20g, Oliwa z oliwek 10g, Gałka muszkatołowa 5g, Przyprawa grillowa 10g

PODWIECZOREK – Koktajl truskawkowy

Mleko 0,5% 400g, Truskawki 200g, Morele 100g

KOLACJA- Bigos warzywny

Kapusta włoska 350g, Pieczarki 200g, Marchewka 100g, Seler 140g, Cebula 100g, Czosnek 20g, Pomidorki w zalewie 200g, Olej rzepakowy 20g, Kolendra 3g, Kminek 3g, Sól 3g, Pieprz 3g, Papryka słodka 3g, Chilli 3g


7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Owsianka pomarańczowa z migdałami

Płatki owsiane 200g, Zarodki pszenne 40g, Mleko 0,5% 500g, Pomarańcz 200g, Płatki migdałowe 20g

II ŚNIADANIEPierś z drobiu z grillowanymi pomidorkami i pieczarkami

Filet z indyka 200g, Pomidorki koktajlowe 200g, Małe pieczarki 200g, Zioła prowansalskie 10g, Sól czosnkowa 3g

OBIADSola z zielonymi szparagami i kaszą pęczak

Kasza pęczak 60g, File z soli 300g, Szparagi zielone 90g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 20g, Sól 3g, Pieprz 3g, Czosnek granulowany 5g, Jogurt naturalny 40g

PODWIECZOREK – Kiełki z kuleczkami mozarelli

Mozarella kuleczki 40g, Kiełki brokułu 40g, Kiełki rzodkiewki 40g, Kiełki lucerny 40g, Jogurt naturalny 40g, Gorczyca biała 5g, Sól ziołowa 3g

KOLACJA – Sałatka z kozim serem i buraczkami

Ser kozi 100g, Gotowany burak czerwony 300g, Mix sałat 70g, Miód 10g, Olej lniany 10g, Ocet balsamiczny 20g, Musztarda dijon 10g, Bazylia 5g