Poniedziałek

ŚNIADANIE – Jajecznica z bekonem, cebulką i papryką

Jaja kurze 200g, Boczek wędzony 65g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Chleb żytni pełnoziarnisty 50g, Cebula 60g, Papryka czerwona 50g, Sól ziołowa 3g

II ŚNIADANIE – Brokułowe kotlety z fetą

Gotowane brokuły 300g, Ser feta 40g, Olej rzepakowy 10g, Otręby gryczane 20g, Białko jaja 30g, Sól 2g, Pierz ziołowy 2g

OBIAD – Filet z kurczaka w sosie czosnkowym z ryżem jaśminowym i surówką

Kurczak, filet 150g, Jogurt naturalny 2% 150g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Przyprawa majeranek 3g, Przyprawa papryka mielona 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Skrobia kukurydziana 5g, Ryż jaśminowy 100g, Papryka czerwona 90g, Ogórek kiszony 100g, Cebula 25g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g

PODWIECZOREK – Kurczak z ananasem na sałacie

Filet z podudzia  z kurczaka grillowany 100g, Ananas z puszki  120g, Sałata lodowa 200g, Jogurt naturalny grecki 50g, Ocet balsamiczny 10g

KOLACJA – Warzywna tortilla

Zielona papryka 240g, Cebula 160g, Pomidor 200g, Ziemniak 80g, Oliwa 20g, Jajka 200g, Sól ziołowa 3g, Pieprz 4g


Wtorek

ŚNIADANIE – Gryczany placek z tuńczykiem, cebulką i pomidorem

Kasza gryczana 90g, Jajo 150g, Tuńczyk w wodzie 120g, Cebula 25g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 5g, Pomidor 150g, Bazylia świeża 6g

II ŚNIADANIE – Grillowane warzywa z serkiem mozarella

Por 80g, Cukinia 60g, Bakłażan 60g, Cebula 50g, Papryka czerwona 60g, Papryka zielona60g, Oliwa z oliwek 10g, Białe wino wytrawne 20ml, Tymianek 5g, Bazylia 5g, Mozarella kuleczki małe 50g

OBIAD – Chili con carne z ryżem

Ryż brązowy 100g, Polędwica wołowa 150g, Fasola konserwowa czerwona i czarna 100g, Pomidor 200g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 10g, Przyprawa taco 3g, Przecier pomidorowy 15g

PODWIECZOREK – Owocowe racuszki

Mąka 20g, Śmietana 12% 10g, Mleko 50g, Jajko 50g, Proszek do pieczenia  1g, Olej rzepakowy 20g, Cukier puder 3g, Owoce (maliny, jeżyny, poziomki) 150g

KOLACJA – Cukinia faszerowana mięsem z kurczaka z dzikim ryżem

Cukinia 300g, Filet z kurczaka mielony 120g, Ser twarogowy półtłusty 40g, Pomidor 200g, Czosnek 10g, Cebula 50g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Natka pietruszki 6g, Zioła prowansalskie 3g, Ryż dziki 70g


Środa

ŚNIADANIE – Omlet z suszonymi pomidorami i salami

Jaja 200g, Oliwa z oliwek 10g, Salami 60g, Pomidory suszone 50g, Bazylia świeża 2g, Mleko 30g, Płatki owsiane górskie 20g, Pieprz biały 3g

II ŚNIADANIE – Sałatka z grillowaną piersią z kurczaka, gruszką i prażonymi orzechami włoskimi

Sałata lodowa 40g, Gruszka 120g, Kurczak, filet 120g, Przyprawa do drobiu 3g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Kasza jaglana 50g, Musztarda Dijon 5g, Miód 5g, Orzechy włoskie 20g

OBIAD – Gulasz węgierski

Wołowina z udźca 350g, Cebula 150g, Olej rzepakowy 20g, Czosnek 15g, Pieczarki 100g, Czerwona papryka 80g, Zielona papryka 80g, Bulion warzywny 350g, Mielona papryka 2g, Liść laurowy 2g, Majeranek 2g, Pieprz 2g, Sól 2g, Ziele angielskie 2g, Koncentrat pomidorowy 50g

PODWIECZOREK – Owoce w sosie waniliowym

Miód 10g, Sok jabłkowy 20g, Mango 140g, Ananas 60g, Jabłko 250g, Gruszka 200g, Jogurt grecki 50g, Jogurt naturalny 50g, Esencja waniliowa 2g

KOLACJA – Papryka nadziewana kurczakiem z warzywami i mozzarellą

Pierś z kurczaka 150g, Papryka czerwona 300g, Ryż brązowy 45g, Cebula 25g, Cukinia 200g, Ser mozzarella 30g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa bazylia 1g, Przyprawa tymianek 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 4g


Czwartek

ŚNIADANIE – Kasza gryczana na słodko

Kasza gryczana 100g, Ser biały półtłusty 50g, Jabłko 170g, Gruszka 150g, Brzoskwinia 50g, Morele 30g, Migdały płatki 25g, Miód 10g

II ŚNIADANIE – Spaghetii ze szpinakiem i mozarella

Szpinak 150g, Makaron pełnoziarnisty spaghetti 100g, Sok z cytryny 20g, Czosnek 10g, Mozarella light 50g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane nasiona 5g, Imbir 2g, Pieprz biały 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Sól 2g

OBIAD – Panga w migdałach z kaszą bulgur i cukinią

Panga filet 250g, Płatki migdałowe 25g, Mąka pszenna 30g, Jajko 100g, Masło klarowane 15g, Oliwa z oliwek 10g, Kasza bulgur 170g, Cukinia 100g, Papryka słodka 5g

PODWIECZOREK – Winogronowa sałatka z czarnego ryżu z szynką i rukolą

Ryż czarny 75g, Fasolka szparagowa, mrożona 100g, Szynka wołowa 80g, Rudola 30g, Cebula czerwona 35g, Przyprawa chili 1g, Sos sojowy 5g, Olej arachidowy 5g, Ocet winny 5g, Czosnek 3g, Cukier 2g, Winogrona zielone i granatowe 40g

KOLACJA – Burrito meksykańskie

Tortilla pszenna 150g, Mielone mięsa wołowe 150g, Czerwona papryka 60g, Kukurydza z puszki 30g, Czerwona fasola z puszki 30g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Oregano 2g, Czerwona papryka 2g, Kolendra 2g, Kminek 1g, Papryczka chilli 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Oliwa z oliwek 10g, Przecier pomidorowy 100g, Sos sojowy 10g, Tabasco 3g, Pikantny ketchup 30g, Sok z limonki 10g


Piątek

ŚNIADANIE –  Owsiany placek z owocami i miętą

Jajo 180g, Mąka owsiana 60g, Jagody 100g, Maliny 100g, Cukier puder 5g, Mleko 2% tłuszczu 100g, Ser twarogowy półtłusty 60g, Pomarańcza150g, Liście mięty 3g

II ŚNIADANIE – Papryka z mięsem mielonym i ryżem jaśminowym

Papryka 120g, Mięso mielone cielęce 100g, Ryż jaśminowy 25g, Pieczarki 60g, Pomidorki czereśniowe 50g, Pieprz kajeński 3g, Oliwa z oliwek 5g

OBIAD – Burgery wieprzowe

Bułki pełnoziarniste 150g, Ser żółty topiony 30g, Mięso wieprzowe mielone 200g, Sałata liście 10g, Pomidor 30g, Cebula dymka 30g, Keczup 20g, Majonez 10g, Tabasco 3g, Sól 2g, Pieprz 2g, Sos sojowy 3g

PODWIECZOREK – Sałatka makaronowa z brokułami w sosie ziołowo – czosnkowym

Brokuły 100g, Makaron pełnoziarnisty 60g, Jajo 60g, Pomidor 200g, Papryka czerwona 130g, Jogurt naturalny 75g, Czosnek 2g, Zioła prowansalskie 1g, Przyprawa bazylia 2g, Sól 6g, Pieprz czarny mielony 2g

KOLACJA – Warzywa zapiekane faszerowane z ryżem, kefir, olej lniany

Bakłażan 220g, Pieczarka surowa 90g, Ryż brązowy 75g, Pomidory, suszone 20g, Pomidorki koktajlowe 100g, Oliwki czarne 15g, Por 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sok z cytryny 10g, Natka pietruszki 2g, Kefir 2% 200g