Poniedziałek

ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z daktylami i wiórkami kokosowymi

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2% 500g, Wiórki koksowe 10g, Daktyle suszone 20g

II ŚNIADANIE – Bruschetta z pomidorami i salami

Bagietka 50g, Masło 10g, Czosnek 5g, Pomidor 100g, Ser mozzarella 30g, Salami 30g, Suszone zioła prowansalskie 2g, Bazylia 2g

OBIAD – Klopski pieczone na kokardkach w pulpie pomidorowej z dynią

Makaronu kokardki 100g, Zmielona łopatka wieprzowa 100g, Jajko 50g, Czosnek 10g, Otręby żytnie 40g, Bułka tarta 20g, Sól 3g, Pieprz 3g, Suszony rozmaryn 3g, Listki laurowe 3g, Suszona bazylia 3g, Pomidory 200g, Przecier pomidorowego 30g, Dynia pokrojona 100g, Oleju rzepakowy 20g

PODWIECZOREK – Budyń czekoladowy z bakaliami

Mleko 250g, Mąka ziemniaczana 10g, Kakao 25g, Rodzynki 10g, Migdały 10g, Morele suszone 10g

KOLACJA – Naleśniki z mielona wołowiną

Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone wołowe 50g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Koktajlowa sałatka z kaszy jaglanej

Kasza jaglana 100g, Łosoś, wędzony 120g, Pomidorki koktajlowe 200g, Cebula15g, Natka pietruszki 6g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Awokado 40g

II ŚNIADANIE – Sałatka Horiatiki z ryżem

Papryka czerwona 130g, Ser Feta light 50g, Pomidor 220g, Pieprz czarny mielony 2g, Ogórek 100g, Ser twarogowy półtłusty 80g, Kapary z puszki 20g, Przyprawa oregano, sól, pieprz 3g, Oliwki w puszce 15g, Cebula 50g, Ryż biały 30g

OBIAD – Parowane burgery drobiowe, ryż z brokułami

Mielony filet z indyka 150g, Jajo 50g, Pieprz czarny mielony 4g, Przyprawa oregano 3g, Przyprawa majeranek 3g, Przyprawa chili 1g, Sól 2g, Ryż brązowy 100g, Brokuły 140g, Oliwa z oliwek 10g, Lubczyk 3g, Jabłko 220g

PODWIECZOREK – Warzywa z soczewicą

Soczewica nasiona 75g, Marchew 50g, Cukinia 100g, Bakłażan 100g, Papryka czerwona 65g, Pomidor 130g, Cebula 25g, Przyprawa papryka mielona 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa bazylia 3g, Przyprawa oregano 3g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g

KOLACJA – Wędzony kurczak z winogronem sosie pomarańczowym

Sałata lodowa 60g, Kurczak, filet wędzony 150g, Winogrona ciemne 40g, Płatki migdałowe 10g, Jogurt naturalny 2% 75g, Pomarańcza 80g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż basmati 60g


Środa

ŚNIADANIE – Omlet z białą fasolą i zieloną cebulką

Fasola biała w puszce 130g, Papryka czerwona 80g, Zielona cebulka 25g, Natka pietruszki 6g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa tymianek 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Jajo 150g, Mąka owsiana 20g

II ŚNIADANIE – Ciasto francuskie z jabłkami

Ciasto francuskie 50g, Jabłka 200g, Cukier brązowy 5g, Cukier waniliowy 2g, Masło 10g, Kardamon 2g, Cynamon 2g

OBIAD – Łosoś miodowo-cytrynowy na sałatce makaronowo-kukurydzianej

Łosoś surowy 180g, Miód 10g, Cytryna 30g, Sól, pieprz 1g, Kukurydza konserwowa 90g, Pomidorki koktajlowe 100g, Cebula czerwona 50g, Ogórek 50g, Rzodkiewka 60g, Makaron pełnoziarnisty 80g

PODWIECZOREK – Fusilli rigati z soczewicą i brokułowym pesto

Makaron fusilli rigati 40g, Soczewica nasiona 50g, Ser mozzarella, półtłusty 20g, Brokuły 100g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Pomidorki koktajlowe 50g, Przyprawa bazylia, sól, pieprz 3g

KOLACJA – Gyros na placku owsianym

Płatki owsiane 60g, Jogurt naturalny 2% 50g, Jajo 50g, Sałata lodowa 80g, Pomidor 130g, Cebula 25g, Kurczak, filet 130g, Przyprawa gryos 3g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Jogurt naturalny 2% 50g, Czosnek 2g, Koper 2g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Przekładaniec owsiano-jogurtowo-owocowy

Jogurt naturalny 2% 180g, Zarodki pszenne 15g, Płatki owsiane 100g, Kiwi 60g, Awokado 30g, Maliny, mrożone 100g, Czarne jagody, mrożone 50g, Miód 10g

II ŚNIADANIE – Sałatka śródziemnomorska z ryżem

Ryż basmati 60g, Tuńczyk, w wodzie 100g, Oliwki czarne 24g, Ser Feta 15g, Czosnek 5g, Bazylia świeża 3g, Natka pietruszki 6g, Sok z cytryny 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g

OBIAD – Pulpety z indyka z makaronem i sałatką z pomidorów

Indyk, filet mielony180g, Cebula 50g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Białko jaja 30g, Makaron razowy 100g, Pomidor 250g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 10g

PODWIECZOREK – Sałatka z gruszką i kurczakiem w sosie miodowo – musztardowym

Kurczak, filet 120g, Sałata lodowa 40g, Papryka czerwona 65g, Gruszka 120g, Migdały blanszowane 15g, Oliwa z oliwek 2g, Miód 3g, Musztarda 5g, Ocet winny 3g, Ryż dziki 45g

KOLACJA – Papryka nadziewana kurczakiem z warzywami i mozzarellą

Pierś z kurczaka 150g, Papryka czerwona 300g, Ryż brązowy 45g, Cebula 25g, Cukinia 200g, Ser mozzarella 30g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa bazylia 1g, Przyprawa tymianek 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 4g


Piątek

ŚNIADANIE – Twarożek z awokado i syropem klonowym, sok owocowo-warzywny

Ser twarogowy chudy 150g, Jogurt naturalny 50g, Awokado 130g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Syrop klonowy 10g, Chleb graham 90g, Jabłko 220g, Marchew 50g, Seler korzeniowy 20g

II ŚNIADANIE – Krewetki curry

Krewetki królewskie 150g, Papryczki chili 120g, Mleko kokosowe 40g, Olej rzepakowy 20g, Czosnek 20g, Sól 2g, Curry 3g, Ryż brązowy 60g, warzywa blanszowane 50 g

OBIAD – Żeberka w sosie jabłkowym

Olej rzepakowy 20g, Żeberko wieprzowe 150g, Cebula 50g, Czerwona kapusta 120g, Jabłko 120g, Bulion warzywny 170g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ryż brązowy 70g

PODWIECZOREK – Zupa krem z kalafiora i młodych ziemniaczków z parmezanem

Bulion warzywny 250g, Kalafior 200g, Młode ziemniaczki 120g, Cebula 50g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy 10g, Sól 2g, Parmezan 20g, Szczypiorek

KOLACJA – Kopytka z gulaszem z indyka

Sól 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Czosnek 2g, Słodka papryka 2g, Zioła prowansalskie 2g, Pieprz 2g, Olej rzepakowy 20g, Filet z indyka 300g, Cebula 50g, Czerwona papryka 100g, Woda 200g, Mąka 10g, Woda 150g, Ziemniaki 80g, Mąka pszenna 25g, Jajo 50g, Sól 2g