1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Owsianka mleczna z daktylami i wiórkami kokosowymi

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2% 500g, Wiórki koksowe 10g, Daktyle suszone 20g

II ŚNIADANIE – Zielony koktajl

Kiwi 200g, Jogurt naturalny 200g, Zarodki pszenne 30g, Sok z cytryny 10g, Kardamon 3g

OBIAD – Spaghetti z sosem łososiowo-brokułowym

Brokuł 250g, Mleko 2% 300g, Łosoś wędzony 200g, Mąka kukurydziana 15g, Parmezan 20g, Makaron Spaghetti 150g, Pieprz biały 3g, Sól 2 g.

PODWIECZOREK – Twarożek z grzankami ziołowymi i kiełkami rzodkiewki

Grzanki ziołowe 30g, Ser twarogowy półtłusty 100g, Kiełki rzodkiewki 30g, Jogurt naturalny 10g, Pieprz ziołowy 2g

KOLACJA – Bruschetta pełnoziarnista

Bagietka pełnoziarnista 140g, Czosnek 10g, Pomidor 350g, Oliwa z oliwek 20g, Bazylia 5g, Pieprz ziołowy 3g


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Tosty z pastą z awokado i piersią z kurczaka + owoc

Pieczywo tostowe pełnoziarniste 120g, Filet z kurczaka  150g, Pasta guacamole 90g, Pomarańcza owoc 500g

II ŚNIADANIE – Banany w sosie kakaowym

Banan 200g, Mleko 2% 50g, Kakao 15g, Stewia 2g, Margaryna niskotłuszczowa 10g

OBIAD – Kuskus z rybnym gulaszem

Kasza kuskus 100g, Ciecierzyca z puszki 200g, Rodzynki 20g, Filet z dorsza 350g, Cebula 100g, Włoszczyzna 230g, Woda 450g, Kolendra 3g, Pieprz ziołowy 3g

PODWIECZOREK – Sałatka szpinakowo-drobiowa

Szpinak świeży 50g, Seler konserwowy 50g, Chuda szynka z indyka 50g, Słonecznik nasiona 15g, Oliwa z oliwek 10g, Sól ziołowa 3g

KOLACJA –  Tatar z łososia

Musztarda 15ml, Jogurt grecki 30g, Sok z cytryny 20g, Koperek 15g , Wędzony łosoś 400g, Biały pieprz 3g


 

3 DZIEŃ (Środa) 

ŚNIADANIE – Ciasteczka wielozbożowe z musem jagodowym

Serek homogenizowany naturalny 100g, Masło śmietankowe 15g, Płatki żytnie 50g, Zarodki pszenne 50g, Jagody mrożone 150g, Migdały 15, Proszek do pieczenia 5g

II ŚANIDANIE – Tuńczyk duszony w pomidorach i papryce

Tuńczyk z wody 150g, Olej rzepakowy 10g, Pomidory 100g, Papryka 120g, Bazylia suszona 5g, Sól ziołowa 3g

OBIAD – Pierogi z czerwoną soczewicą

Czerwona soczewica 80g, Ziemniaki  180g, Cebula 100g, Olej rzepakowy 20g, Jajo 100g, Mąka pszenna 300g, Pieprz 3g

PODWIECZOREK – Jajka po wiedeńsku z sałatką trójkolorową

Jajo 150g, Pomidor 200g, Papryka żółta 120g, Sałata lodowa 50g, Olej słonecznikowy 10g, Zioła prowansalskie 5 g, Ocet winny 10g

KOLACJA – Babeczki na ostro

Cebula 50g,Szynka drobiowa 30g, Olej rzepakowy 10g, Mleko 2% 75g, Ser twarogowy chudy 50g, Jajo 50g, Ser żółty 25g, Mąka pszenna 50g, Mąka żytnia 50g, Proszek do pieczenia 10g, Natka pietruszki 10g, Sól ziołowa 3g


 

4 DZIEŃ (Czwartek) 

ŚNIADANIE – Pasta z makreli z bułka pełnoziarnistą

Jogurt naturalny 50g, Ser twarogowy półtłusty 50g,  Jajo 50g, Makrela wędzona 100g, Margaryna niskotłuszczowa 10g , Szczypiorek 40g, Biały pieprz 2g, Bułka grahamka 100g

II ŚNIADANIE – Brzoskwinie nadziewane serkiem wiejskim z posypka z orzechów włoskich

Brzoskwinie 200g, Serek wiejski 100g, Orzechy włoskie 20g

OBIAD – Pęczak w sosie

Kasza pęczak 100g, Szynka drobiowa 150g, Papryka zielona 120g, Koncentrat pomidorowy 10g, Oleju rzepakowego 20g, Ser feta 50g, Tymianek 3g, Pieprz ziołowy 3g

PODWIECZOREK – Pasta tuńczykowo-fasolowa

Tuńczyk w sosie własnym 100g, Biała fasola 100g, Czosnek 5g, Majeranek2g, Tymianek2g, Pieprz czarny 2g

KOLACJA – Pieczarki nadziewane serem i warzywami

Pieczarki  200g, Ser cheddar 80g Włoszczyzna mrożona  500g Oliwa z oliwek 20 ml, Curry 5g


 

5 DZIEŃ (piątek) 

ŚNIADANIE – Omlety brokułowe z szynką + batonik musli

Jajo 200g, Oliwa z oliwek 20g, Szynka z drobiu 100g, Brokuł 120g, Szczypiorek 10g, Pieprz 3g, Sól ziołowa 2g

Baton musli 30g

II ŚNIADANIE – Sojowa sałatka z jajkiem

Soja sucha 40g, Jajo 100g, Papryka czerwona 120g, Ogórki kiszone 150g, Jogurt naturalny 50g, Pieprz3 g, Sól 3g

OBIAD – Kuleczki gnocchi z krewetekami  i  fasolką szparagową

Fasolki szparagowej 400g, Gnocchi 250g, Oliwa z oliwek 20g, Krewetki 200g, Sos sojowy 15g

PODWIECZOREK – Jabłka pieczone z sosem cynamonowym

Jabłka 350g, Jogurt naturalny 50g, Miód spadziowy 10g, Cynamon 5g, Gałka muszkatołowa 2 g

KOLACJA – Purée ziemniaczano-brokułowe

Mleko 2% 400ml, Ziemniaki 300g, Brokuły 500g, Margaryna mleczna 10g, Gałka muszkatołowa 3g, Sól ziołowa 3g