Poniedziałek

ŚNIADANIE – Pumpernikiel z pasta jajeczną

Jaja 200g, Jogurt naturalny 2% tłuszczu 150g, Masło stołowe śmietankowe 30g, Majonez light 15g, Szczypiorek 40g, Sól ziołowa 5g, Pieprz czarny 8g, Pumpernikiel 100g

II ŚNIADANIE – Deser ryżowo-jabłkowy

Ryż jaśminowy 125g, Jabłka 130g, Rodzynki 20g, Sok z cytryny 20g, Jajko 100g, Cukier waniliowy 10g, Cynamon 3g

OBIAD – Zrazy wieprzowe z ogórkiem i szynka z młodymi ziemniaczkami i surówką z ogórka i pomidora

Schab wieprzowy 200g, Szynka drobiowa 50g, Ogórek kiszony 50g, Oliwa z oliwek 10g, Mąka żytnia 15g, Ziemniaki 200g, Ogórek 200g, Pomidor 100g, Śmietana 12% 20g, Sól 3g, Pieprz 3g

PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z kurczakiem

Pierś z kurczaka 150g, Papryka czerwona 120g, Pomidor 100g, Marchew 150g, Przecier pomidorowy 50ml, Sezam czarny 10g, Olej rzepakowy 5g, Gyros 5g, Sól 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Gulasz na ostro

Wieprzowina 180g, Cebula 100g, Czerwona fasola z puszki 50g, Kukurydza z puszki 35g, Koncentrat pomidorowy 25g, Papryka słodka mielona 10g, Strąk papryczki chili 15g, Pieprz 1g, Sól 1g


Wtorek

ŚNIADANIE – Placek jaglany z marchewką

Szynka z indyka 100g, Jajo 220g, Pomidor 60g, Marchew 130g, Czosnek 2g, Szczypiorek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Płatki jaglane 60g

II ŚNIADANIE – Gruszkowa sałatka z krewetkami i makaronem ryżowym

Krewetka koktailowa 100g, Makaron ryżowy 50g, Ogórek kiszony 100g, Groszek zielony 30g, Ser żółty tarty 10g, Jogurt naturalny 75g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 4g, Gruszka 150g

OBIAD – Makarotto z suszonymi pomidorami i cukinią

Makaron penne 100g, Kurczak, filet 150g, Cukinia 200g, Pomidory suszone w zalewie 15g, Rukola 25g, Zioła do drobiu 3g, Oliwa z oliwek 5g, Olej lniany 7g

PODWIECZOREK – Kolorowe wrapy

Ogórek kiszony 100g, Papryka czerwona 130g, Papier ryżowy 40g, Wędzona pierś z kurczaka 70g, Ser żółty 50g, Sałata lodowa 5g, Ananas 80g

KOLACJA – Kasza kuskus z łososiem i szpinakiem

Kasza kuskus 40g, Łosoś wędzony 50g, Szpinak świeży 50g, Pomidory koktajlowe 100g, Cebula 50g, Czosnek granulowany 10g, Sos sojowy 20g, Oliwa z oliwek 20g


 

Środa

ŚNIADANIE –Musli orzechowe z owocami

Zarodki pszenne 50g, Płatki owsiane 40g, Jogurt naturalny 300g, Orzechy włoskie 10g, Banan 100g, Truskawki 100g, Orzechy laskowe 10g, Miód wielokwiatowy 10g

II ŚNIADANIE – Sałatka z kurczakiem

Pierś z kurczaka 200g, Grejpfrut 300g, Roszponka 200g, Oliwa 10g, Ocet balsamiczny 10g

OBIAD – Wołowina z groszkiem i ananasem

Wołowina 360g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 20ml, Mrożony groszek 150g, Ananas z puszki 150g,

Bulion warzywny 125g, Śmietana 12% 100g, Ryż brązowy gotowany 50g, Pieprz 2g, Curry 3g, Natka pietruszki 5g, Ogórek konserwowy 100g

PODWIECZOREK – Warzywa pieczone z soją

Pędy bambusa 100g, Brokuł gotowany 120g, Sezam 20g, Sos sojowy 40g, Papryka czerwona 120g, Groszek zielony 160g, Pieprz ziołowy 2g, Olej ryżowy 10g, Soja nasiona 50g

KOLACJA – Naleśniki papryka i kurczakiem

Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone z kurczaka 100g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g


Czwartek

ŚNIADANIE – Tosty z łosiem

Łosoś wędzony 80g, Pieczywo tostowe pełnoziarniste 280g, Margaryna niskotłuszczowa 30g, Pomidor 70g, Rzodkiewka 30g, Jogurt naturalny 10g, Sól 2g, Pieprz 2g

II ŚNIADANIE – Kasza manna z jagodami

Kasza manna 20g, Otręby pszenne 25g, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 250g, Jagody 100g

OBIAD – Pierś z kurczaka z grzybami i makaronem sojowym

Filet z kurczaka 250g, Cebula 50g, Korzeń imbiru 10g, Grzyby shiitake 150g, Pieczarki 150g, Sos sojowy 20g, Bulion drobiowy 150g, Wino wytrawne 30g, Cukinia 120g, Orzechy arachidowe 15g, Sól ziołowa 2g, Kolenda 2g, Oliwa z oliwek 10g, Makaron ryżowy 50g

PODWIECZOREK – Budyń czekoladowy z bakaliami

Mleko 250g, Mąka ziemniaczana 10g, Kakao 25g, Rodzynki 10g, Migdały 10g, Morele suszone 10g

KOLACJA – Sałatka z wołowiną i mozarellą

Mix sałat 250g, Olej rzepakowy 20g, Ocet jabłkowy 20g, Musztarda 10g, Miód płynny 10g, Polędwica wołowa 100g, Mozarella 150g, Pieczywo żytnie razowe 35g


Piątek

ŚNIADANIE – Omlety brokułowe z szynką

Jaja 200g, Oliwa z oliwek 20g, Szynka z drobiu 100g, Gotowany brokuł 120g, Szczypiorek 10g, Pieprz 3g, Sól ziołowa 2g, Brzoskwinia 80g, Jogurt naturalny 50g

II ŚNIADANIE – Placki bananowe z kiwi i cynamonem

Ser twarogowy chudy 100g, Banan 140g, Jajo 60g, Proszek do pieczenia 2g, Mąka owsiana 30g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Kiwi 120g, Przyprawa cynamon 3g

Obiad: Indyk brzoskwiniowy z zielonym kremem i kuskusem
sznycle z indyka 220g, 300kcal
brzoskwinia 200g, 200kcal
zielony groszek 150g, 300kcal
rozmaryn 3g
ocet balsamiczny 10ml
sól, pieprz po 3 g
kuskus 100g po przygotowaniu, 350kcal

Podwieczorek: Pieczone bataty
bataty 150g, 170kcal
olej kokosowy 10ml, 80kcal
sól i pieprz, rozmaryn po 3g

Kolacja: Kurczak w miodzie na liściach sałaty masłowej z bułką wielooziarnistą
Filet z kurczaka 200g, 200kcal
miód wielokwiatowy 30ml, 120kcal
sałata masłowa 150g, 30kcal
bułka żytnia pełnoziarnista 70g, 160kcal
papryka słodka 10g