Poniedziałek

ŚNIADANIE – Tosty z pastą z awokado i filet z podudzia z kurczaka , pomarańcza

Pieczywo tostowe pełnoziarniste 120g, Filet z kurczaka 150g, Pasta guacamole 90g, Pomarańcza 200g

II ŚNIADANIE – Pierś z indyka grillowana z czerwonymi warzywami

Pierś z indyka 150g, Papryka czerwona 120g, Pomidor 100g, Marchew 150g, Przecier pomidorowy 50ml, Sezam czarny 10g, Olej rzepakowy 5g, Gyros 5g, Sól2g, Pieprz 2g

OBIAD – Dorsz pieczony w ziołach z kaszą kuskus i kalafiorem

Kasza kuskus 50g, Filet z dorsza 200g, Sok z cytryny 10g, Ocet winny 10g, Oliwa z oliwek 15g, Masło klarowane 10g, Kalafior 200g, Chili 3g, Tymianek 3g, Rozmaryn 3g, Sól ziołowa 3g

PODWIECZOREK – Deser migdałowo-bananowy

Serek mascorpone 60g, Biszkopty 40g, Migdały 10g, Kakao 2g, Mleko kokosowe 35g, Banany 120g

KOLACJA- Burrito meksykańskie

Tortilla pszenna 150g, Mielone mięsa wołowe 150g, Czerwona papryka 60g, Kukurydza z puszki 30g, Czerwona fasola z puszki 30g, Cebula 50g, Czosnek 10g, Oregano 2g, Czerwona papryka 2g, Kolendra 2g, Kminek 1g, Papryczka chilli 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Oliwa z oliwek 10g, Przecier pomidorowy 100g, Sos sojowy 10g, Tabasco 3g, Pikantny ketchup 30g, Sok z limonki 10g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Owsianka z leśnymi owocami i twarożkiem

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2%tł 500g, Maliny 60g, Jagody 60g, Truskawki 50g, Serek twarogowy śmietankowy 50g

II ŚNIADANIE – Bakłażan w pomidorach

Bakłażan 150g, Pomidory 200g, Czosnek 10g, Papryczka chilii 20g, Oliwa z oliwek 20ml, Pieprz 2g, Sól 2g

OBIAD – Risotto z owocami morza

Mrożone owoce morza 350g, Ryż krótko ziarnisty 150g, Oliwa z oliwek 10g, Cebula 50g, Bulion drobiowy 200g, Masło 10g, Natka pietruszki 2g, Sól 2g, Kolendra 2g

PODWIECZOREK – Grejpfrutowe łódeczki z cykorii

Cykoria 60g, Serek wiejski 150g, Grejpfrut czerwony 50g,Truskawki 70g

KOLACJA – Mus z kalafiora z grillowanym kurczakiem

Kurczak 200g, Kalafior 400g, Ser twarogowy 70g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 20g, Żelatyna 50g, Papryka chi lii 2g, Pieprz 2g, Sól 2g


 

Środa

ŚNIADANIE – Omlet z suszonymi pomidorami i kurczakiem

Jajka 200g, Oliwa z oliwek 10g, Kurczak gotowany 100g, Pomidory suszone 50g, Bazylia świeża 2g, Mleko 30g, Płatki owsiane górskie 20g, Pieprz biały 3g, Sól ziołowa 2g

II ŚNIADANIE – Papryka z mięsem mielonym i ryżem jaśminowym

Papryka 120g, Mięso mielone cielęce 100g, Ryż jaśminowy 25g, Pieczarki 60g, Pomidorki czereśniowe 50g, Pieprz kajeński 3g, Oliwa z oliwek 5g

OBIAD – Sola w migdałach z młodymi ziemniakami i brokułami

Sola filet 250g, Płatki migdałowe 25g, Mąka pszenna 30g, Jajo 100g, Masło klarowane 15g, Oliwa z oliwek 10g, Ziemniaki 170g, Brokuł 150g

PODWIECZOREK – Koktajl truskawkowo-brzoskwiniowy

Jogurt typ grecki 150g, Mleko 3,2% 130g, Truskawki 100g, Brzoskwinie 150g

KOLACJA – Kokardki w sosie arabskim

Makaron kokardki 200g, Przecier pomidorowy 60g, Pomidory 200g, Rodzynki 20g, Kapary 30g, Ostra papryczka 20g, Pistacje 20g, Anchois 40g, Por 50g, Oliwa 10g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Kasza jaglana z powidłami śliwkowymi i migdałami

Kasza jaglana 100g, Powidła śliwkowe 50g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g

II ŚNIADANIE – Grillowane warzywa z serkiem mozarella

Por 80g, Cukinia 60g, Bakłażan 60g, Cebula 50g, Papryka czerwona 60g, Papryka zielona60g, Oliwa z oliwek 10g, Białe wino wytrawne 20ml, Tymianek 5g, Bazylia 5g, Mozarella kuleczki małe 50g

OBIAD – Roladki z kurczaka z ryżem i zieloną sałatą

Ryż brązowy 75g, Mix sałat zielonych 50g, Sok z cytryny 5g, Jogurt typ grecki 20g, Sól ziołowa 2g, Filet z kurczaka 250g, Camembert 100g, Jajo 50g, Bułka tarta 30g, Słodka papryka 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Suszony tymianek 2 g, Suszony rozmaryn 2g, Olej rzepakowy 10g

PODWIECZOREK – Tuńczykowa sałatka z dzikim ryżem i pomidorem

Ryż dziki 75g, Tuńczyk w wodzie 75g, Pomidor 130g, Czosnek 5g, Olej lniany 10g, Zioła prowansalskie 3g, Masło 10g, Cukier waniliowy 5g, Mąka 5g, Morela 80g, Poziomki 90g

KOLACJA – Tarta szpinakowa

Ciasto francuskie 100g, Szpinak 250g, Masło 10g, Czosnek 10g, Ser typu feta 50g, Filet z kurczaka 80g, Śmietana 18%, 20g, Jajo 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Parmezan 10g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z bananem i jagodami

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko 2%tł 500g, Jagodami 100g, Banan 150g, 158kcal

II ŚNIADANIE – Spaghetii ze szpinakiem i mozarella

Szpinak 150g, Makaron pełnoziarnisty spaghetti 100g, Sok z cytryny 20g, Czosnek 10g, Mozarella light 50g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane nasiona 5g, Imbir 2g, Pieprz biały 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Sól 2g

OBIAD – Burgery wieprzowe

Bułki pełnoziarniste 150g, Ser żółty topiony 30g, Mięso wieprzowe mielone 200g, Sałata liście 10g, Pomidor 30g, Cebula dymka 30g, Keczup 20g, Majonez 10g, Tabasco 3g, Sól 2g, Pieprz 2g, Sos sojowy 3g

PODWIECZOREK – Sałatka szpinakowo-drobiowa

Szpinak świeży 50g, Seler konserwowy 50g, Chuda szynka z indyka 50g, Słonecznik nasiona 15g, Oliwa z oliwek 10g, Sól ziołowa 3g

KOLACJA – Naleśniki z mielona wołowiną

Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone wołowe 50g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g