Poniedziałek

ŚNIADANIE – Kasza jaglana z owocami i sosem jogurtowym

Kasza jaglana 100g, Mleko 3,2% tł 250g, Winogrona ciemne 40g, Winogrona białe 40g, Banan 100g, Jogurt naturalny 50g, Miód 10g

II ŚNIADANIE – Wrap z kurczakiem

Pełnoziarnista tortilla pszenna 100g, Kurczak gotowany na parze 100g, Sałata zielona 20g, Śmietana 12%, 10g, Czosnek sypki 5g, Papryka czerwona 30g, Kukurydza z puszki 20g

OBIAD – Żeberka z jabłkami

Olej rzepakowy 20 g, Żeberko wieprzowe 150g, Cebula 50g, Czerwona kapusta 120g, Jabłko 120g, Bulion warzywny 170g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ryż brązowy 70g

PODWIECZOREK – Owoce w sosie waniliowym

Miód 10g, Sok jabłkowy 20g, Mango 140g, Ananas 60g, Jabłko 250g, Gruszka 200g, Jogurt grecki 50g, Jogurt naturalny 50g, Esencja waniliowa 2g

KOLACJA – Pasta jajeczna z żółtym serem

Jajo 150g, Ser edamski 30g, pikantny majonez 20g, Sól 2g, Pieprz 2g, Szczypiorek 10g, Rzodkiewka 50g, Cebula 50g, Bułka pełnoziarnista 100g


Wtorek

ŚNIADANIE – Gryczane naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Woda 220g, Jajo 120g, Mąka gryczana 90g, Cebula 75g, Czosnek 5g, Szpinak, liście 300g, Ser Feta 30g, Oliwa z oliwek 7g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Przyprawa gałka muszkatołowa 2g, Ser twarogowy chudy 80g

II ŚNIADANIE – Jogurtowy przekładaniec

Jogurt naturalny 2% 200g, Borówki amerykańskie 150g, Truskawki 100g, Kiwi 60g, Płatki owsiane 30g, Orzechy nerkowca 20g

OBIAD – Filet z kurczaka w sosie czosnkowym z ryżem jaśminowym i surówką

Kurczak, filet 150g, Jogurt naturalny 2% 150g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Przyprawa majeranek 3g, Przyprawa papryka mielona 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Skrobia kukurydziana 5g, Ryż jaśminowy 100g, Papryka czerwona 90g, Ogórek kiszony 100g, Cebula 25g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g

PODWIECZOREK – Sałatka chińska z makaronem sojowym

Makaron sojowy 60g, Kurczak, filet 120g, Awokado 50g, Papryczka chili 10g, Natka pietruszki 4g, Sos sojowy 5g, Sól morska 2g

KOLACJA – Sałatka z komosy ryżowej z cieciorką

Komosa ryżowa 60g, Cieciorka w puszce 90g, Pomidor 60g, Cebula 30g, Bazylia świeża 6g, Sok z cytryny 5g, Sałata 15g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g


Środa

ŚNIADANIE – Owocowe chrupkie musli

Płatki wielozbożowe 70g, Orzechy włoskie 15g, Orzechy laskowe 15g, Nasiona słonecznika 15g, Miód 10g, Jogurt typ grecki 200g, Jagody amerykańskie 50g, Maliny 50g

II ŚNIADANIE – Tuńczyk duszony w pomidorach i papryce

Tuńczyk z wody 150g, Olej rzepakowy 10g, Pomidory 100g, Papryka 120g, Bazylia suszona 5g, Sól ziołowa 3g

OBIAD – Tilapia po jamajsku z kaszą kuskus

Cebula 50g, Czosnek 10g, Sproszkowane suszone chilli 2g, Tilapia 300g, Jajo 50g, Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, Olej rzepakowy 20g, Gotowana kasza kuskus 100g, Sos pomidorowy 50g

PODWIECZOREK – Twarożek z grzankami ziołowymi i kiełkami rzodkiewki

Grzanki ziołowe 30g, Ser twarogowy półtłusty 100g, Kiełki rzodkiewki 30g, Jogurt naturalny 10g, Pieprz ziołowy 2g

KOLACJA – Grillowana wołowina na sałacie

Wołowina 100g, Ogórki gruntowe 120g, Cieciorka z puszki 50g, Rukola 20g, Roszponka 20g, Szpinak 20g, Pietruszka 10g, Mięta 2g, Czosnek 10g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 10g


Czwartek

ŚNIADANIE – Cynamonowa zapiekanka z kaszy gryczanej i twarożku z marchewką i sezamem

Kasza gryczana niepalona 80g, Jajo 100g, Ser twarogowy chudy 160g, Miód 5g, Przyprawa cynamon, wanilia, sól 1g, Proszek do pieczenia 2g, Sezam, nasiona 15g, Marchew 100g

II ŚNIADANIE – Jaglana babeczka porowa z twarogiem i oliwkami

Por 50g, Ser twarogowy chudy 140g, Jogurt naturalny 2% 20g, Migdały w płatkach 6g, Oliwki czarne 21g, Bazylia świeża 3g, Masło 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Cytryna 35g, Kasza jaglana 50g

OBIAD – Wołowina po meksykańsku z makaronem pełnoziarnistym

Wołowina 200g, Papryka czerwona 100g, Kukurydza konserwowa 15g, Cukinia 100g, Pomidor 130g, Przyprawa meksykańska 3g, Przyprawa czosnek w proszku 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 5g, Cukier 2g, Makaron pełnoziarnisty świderki 100g

PODWIECZOREK – Zapiekane ziemniaki z brokułem i kolendrą, kurczak grillowany

Ziemniaki 250g, Oliwa z oliwek 5g, Brokuły 150g, Kolendra świeża 5g, Jogurt naturalny 2% 100g, Sól 2g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Kurczak, filet 120g, Przyprawa do drobiu 3g

KOLACJA – Lekki kebab z warzywami

Tortilla wieloziarnista 70g, Kurczak, filet 130g, Sałata lodowa 60g, Pomidor 130g, Rzodkiewka 30g, Oliwki w puszce 10g, Soja kiełki 20g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz ziołowy 2g, Przyprawa rozmaryn 3g, Przyprawa papryka 2g, Sól 2g, Jogurt naturalny 2% 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Czosnek 5g, Koper 5g


Piątek

ŚNIADANIE – Owsianka wiśniowa z orzechami na zimnoPłatki owsiane 120g, Jogurt naturalny 2% 200g, Wiśnie mrożone bez pestek 100g, Przyprawa cynamon 1g, Miód 5g, Orzechy włoskie bez skorupki 20g

II ŚNIADANIE – Zielona sałatka z mango

Szpinak młody 50g, Roszponka 50g, Mango 180g, Orzechy nerkowa 20g, Bazylia świeża 6g, Imbir tarty 3g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Sól 2g, Ocet winny 5g, Szynka wołowa 100g, Kasza gryczana 50g

OBIAD – Egzotyczny kurczak z basmati

Pierś z kurczaka 150g, Kalafior 100g, Cukinia 225g, Marchew 50g, Cebula 25g, Por 20g, Ananas 30g, Orzechy nerkowca 15g, Czosnek 5g, Pomidor 200g, Bazylia świeża 6g, Natka pietruszki 2g, Przyprawa tymianek 3g, Przyprawa bazylia 3g, Przyprawa oregano 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 15g, Ryż basmati 100g

PODWIECZOREK – Winogronowa sałatka z czarnego ryżu z szynką i rukolą

Ryż czarny 75g, Fasolka szparagowa, mrożona 100g, Szynka wołowa 80g, Rudola 30g, Cebula czerwona 35g, Przyprawa chili 1g, Sos sojowy 5g, Olej arachidowy 5g, Ocet winny 5g, Czosnek 3g, Cukier 2g, Winogrona zielone i granatowe 40g

KOLACJA – Ananasowe szaszłyki z łososia

Łosoś surowy, filet 180g, Ananas 80g, Jogurt naturalny 2% 20g, Sok z cytryny 10g, Cukier brązowy 5g, Papryczka chili 10g, Sól2g, Ocet winny 10g, Czosnek 5g, Cebula 25g, Pietruszka, liście 12g, Ryż brązowy 75g