Poniedzałek

ŚNIADANIE – Pieczywo z grillowaną piersią z indyka

Pieczywo tostowe pełnoziarniste 120g, Mięso z piersi indyka 150g, Pesto różowe 20g, Pomidor 30g, Ogórek 40g, Papryka 60g, Sałata zielona 20g

II ŚNIADANIE – Ciasto francuskie z jabłkami

Ciasto francuskie 50g, Jabłka 200g, Cukier brązowy 5g, Cukier waniliowy 2g, Masło 10g, Kardamon 2g, Cynamon 2g

OBIAD – Lasagne

Makaron lasagne 100g, Mielone mięso wołowo-wieprzowego 200g, Czosnek 2g, Cebula 100g, Pomidory z puszki 300g, Oliwa z oliwek 10g, Żółty ser 40g, Sól 2g, Oregano 2g, Tymianek 2g, Bazylia świeża 2g, Masło 20g, Mąka 20g, Mleko 100g

PODWIECZOREK – Kolorowe wrapy

Ogórek kiszony 100g, Papryka czerwona 130g, Tortilla 40g, Wędzona pierś z kurczaka 70g, Ser żółty 50g, Sałata lodowa 5g, Ananas 80g

KOLACJA – Sałatka z kurczakiem i brzoskwiniami

Brzoskwinie z puszki 60g, Kukurydza 40g, Cebula 50g, Filet z kurczaka 100g, Majonez 20g, Ryż 50g, Ostra papryka 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Oliwa z oliwek 10g, Czosnek 10g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z truskawkami

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko migdałowe 2%tł 400g, Truskawki 200g

II ŚNIADANIE – Deser ryżowo-jabłkowy

Ryż jaśminowy 125g, Jabłka 130g, Rodzynki 20g, Sok z cytryny 20g, Jajko 100g, Cukier waniliowy 10g, Cynamon 3g

OBIAD – Roladki z indyka z młodymi ziemniaczkami i buraczkami ćwikłowymi

Pierś z indyka 350g, Pieczarki 200g, Cebula 50g, Zielona pietruszka 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Olej 20g, Ziemniaki 200g, Buraczki ćwikłowe 70g

PODWIECZOREK – Tarta z łososiem i brokułami

Mąką pełnoziarnista 20g, Płatki owsiane 10g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane 5g, Tymianek 2g, Czosnek 2g, Czarnuszka 2g, Pieczony łosoś 20g, Brokuły 80g, Jogurt naturalny 50g, Suszone pomidory 10g, Czosnek niedźwiedzi 10g

KOLACJA- Sałatka z wołowiną

Sałata maślana 20g, Kukurydza 30g, Mięso wołowe 60g, Cebula 50g, Papryka 60g, Oliwa z oliwek 10g, Jogurt typ grecki 20g, Sól 2g, Pieprz 2g


 

Środa

ŚNIADANIE – Omlet z kalafiorem, brokułem i łososiem

Jajka 200g, Brokuł gotowany 100g, Kalafior gotowany 70g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 10g, Łosoś wędzony 60g, Chili 2g, Tymianek 2g, Pieprz 2g

II ŚNIADANIE – Sałatka cytrusowa z serkiem homogenizowanym

Serek homogenizowany śmietankowy 50g, Pomarańcz 100g, Mandarynka 200g, Grejpfrut 150g, Kiwi 50g, Pomelo 100g, 21kcal

OBIAD – Pulpeciki w sosie paprykowym z kuskusem

Cebula 50g, Jajko 50g, Mięso mielone 250g, Płatki owsiane 30g, Papryka czerwona 200g, Pomidory z puszki 200g, Musztarda delikatesowa 10g, Olej rzepakowy 10g, Kasza kuskus50g, Zioła prowansalskie 6g, Sól 2g, Słodka papryka 10g

PODWIECZOREK – Sałatka z jajkiem

Majonez light 15g, Jaja 75g, Pomidorki koktajlowe 100g, Groszek zielony 30g, Mix sałat zielonych 50g, Kukurydza z puszki 30g, Ogórek 35g, Papryka czerwona 40g

KOLACJA- Makaron wstążki z pieczarkami i kurczakiem

Pełnoziarnisty makaron wstążki 100g, Pieczarki 100g, Cebula 50g, Olej rzepakowy 10ml, Czosnek 20g, Sos sojowy 10g, Kurczak filet 90g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Kasza jaglana z bananem, brzoskwinią i malinami

Kasza jaglana 100g, Banan 100g, Brzoskwinie 100g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g, Maliny 20g

II ŚNIADANIE – Pipette rigate z serem feta i pomarańczą

Sałata lodowa 40g, Rukola 20g, Pomarańcza 140g, Pomidorki koktajlowe 100g, Soja kiełki 20g, Ser Feta 40g, Mięta świeża 2g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 5g, Miód 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Musztarda 2g, Makaron pełnoziarnisty Pipette rogate 60g

OBIAD – Żeberka w sosie jabłkowym

Olej rzepakowy 20g, Żeberko wieprzowe 150g, Cebula 50g, Czerwona kapusta 120g, Jabłko 120g, Bulion warzywny 170g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ryż brązowy 70g

PODWIECZOREK – Naleśniki z jagodami i białym serkiem

Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu 50g, Ser twarogowy chudy 70g, Olej rzepakowy tłoczony na zimno 5g, Mąka pełnoziarnista 75g, Borówki amerykańskie 100g, Jajka 50g, Sól 2g

KOLACJA – Pieczarkowy filet z dorsza

Filet z dorsza 300g, Pieczarki 300g, Kasza pęczak gotowana 60g, Oliwa z oliwek 10g, Siekany szczypiorek 4g, Koperek 4g, Kolendra 4g, Majeranek 4g, Sól 4g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Grzanki z awokado, serem kozim, szpinakiem i świeżą figą, koktajl bananowo-cynamonowy

Chleb graham 60g, Awokado 30g, Ser kozi 60g, Miód płynny 5g, Szpinak świeży 10g, Figi surowe 70g, Mleko 1,5% tłuszczu 220g, Banan 200g, Płatki owsiane 10g, Przyprawa cynamon 3g

II ŚNIADANIE – Placki bananowe z kiwi i cynamonem

Ser twarogowy chudy 100g, Banan 140g, Jajo 60g, Proszek do pieczenia 2g, Mąka owsiana 30g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Kiwi 120g, Przyprawa cynamon 3g

OBIAD –Sakiewka z kurczaka w cytrynowej marynacie z kaszą jęczmienną i bukietem warzyw z olejem lnianym

Kasza jęczmienna 100g, Kurczak, filet 180g, Olej lniany 7g, Bukiet warzyw 200g, Pomidory, suszone 30g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Sok z cytryny 6g, Sól 2g, Zioła prowansalskie 3g

PODWIECZOREK – Gotowany kurczak na parze w sosie pomidorowo-bazyliowym na liściach rukoli

Filet z podudzia z kurczaka 200g, Rukola 60g, Pomidory 120g, Papryka czerwona 120g, Bazylia 10g

KOLACJA – Ryżowy omlet z pieczarkami i pomidorami

Jajo 180g, Pieczarka surowa 105g, Mleko 1,5% tłuszczu 100g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sałata lodowa 30g, Pomidor 200g, Cebula 15g, Mąka ryżowa 50g, Szynka wołowa, gotowana 70g