Poniedziałek

ŚNIADANIE – Omlet z kalafiorem, ziemniaczkami i bekonem

Jaja 200g, Ziemniak 100g, Kalafior 70g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 10g, Boczek wędzony 40g, Chili 2g, Tymianek 2g, Pieprz 2g

II ŚNIADANIE – Racuszki z owocami

Mąka 20g, Śmietana 12% 10g, Mleko 50g, Jajo 50g, Proszek do pieczenia 1g, Olej rzepakowy 20g, Cukier puder 3g, Owoce (truskawki)150g

OBIAD – Kurczak curry z kaszą pęczak

Filet z kurczaka 350g, Olej rzepakowy 10g, Por 50g, Marchewka 80g, Fasolka szparagowa 300g, Biała kapusta 100g, Czosnek 20g, Wywar warzywny 200g, Mąka żytnia 10g, Kasza pęczak po ugotowaniu 100g, Curry 3g, Sól 3g, Pieprz 3g

PODWIECZOREK – Gotowany kurczak na parze w sosie pomidorowo-bazyliowym na liściach rukoli

Filet z kurczaka 200g, Rukola 60g, Pomidory 120g, Papryka czerwona 120g, Bazylia 10g

KOLACJA – Zapiekanka z mintaja

Mintaj 150g, Marchewka 60g, Papryka 60g, Cebula 50g, Koncentrat pomidorowy 20g, Parmezan 20g, Olej rzepakowy 10g, Sól 3g, Pieprz 3g, Bazylia 3g, Czosnek 3g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Naleśniki z parówką i serem

Jaja 150g, Mąka pszenna 40g, Masło klarowane 20g, Mleko 250g, Parówki drobiowe 100g, Ser żółty w plasterkach 30g, Czosnek 10g, Oliwa 5g, Natka pietruszki 10g, Woda mineralna gazowana 150g

II ŚNIADANIE – Deser serowy z malinami

Maliny 100g, Serek homogenizowany chudy 100g, Zarodki pszenne 5g, Ekstrakt z laski wanilii 2g

OBIAD – Lasagne

Makaron lasagne 100g, Mielone mięso wołowo-wieprzowego 200g, Czosnek 2g, Cebula 100g, Pomidory z puszki 300g, Oliwa z oliwek 10g, Żółty ser 40g, Sól 2g, Oregano 2g, Tymianek 2g, Bazylia świeża 2g, Masło 20g, Mąka 20g, Mleko 100g

PODWIECZOREK – Zupa krem z rzodkiewki z grzankami

Bulion warzywny 300g, Rzodkiewka z liśćmi 115g, Liście sałaty masłowej 20g, Ziemniak 30g, Czosnek 10g, Śmietana 12% 10g, Chleb pszenny 50g, Oliwa z oliwek 5g

KOLACJA – Sałatka z kurczakiem i brzoskwiniami

Brzoskwinie z puszki 60g, Kukurydza 40g, Cebula 50g, Filet z kurczaka 100g, Majonez 20g, Ryż 50g, Ostra papryka 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Oliwa z oliwek 10g, Czosnek 10g


 

Środa

ŚNIADANIE – Pieczywo z grillowaną piersią z indyka

Pieczywo tostowe pełnoziarniste 120g, Mięso z piersi indyka 150g, Pesto różowe 20g, Pomidor 30g, Ogórek 40g, Papryka 60g, Sałata zielona 20g

II ŚNIADANIE – Ciasto francuskie z jabłkami

Ciasto francuskie 50g, Jabłka 200g, Cukier brązowy 5g, Cukier waniliowy 2g, Masło 10g, Kardamon 2g, Cynamon 2g

OBIAD – Prowansalskie ratatouille z kurczakiem

Cukinia 200g, Bakłażan 200g, Czerwona papryka 120g, Pomidory 150g, Oliwa z oliwek 15g, Czosnek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Zioła prowansalskie 10g, Bazylia 5g, Ryż ugotowany 150g, Kurczak wędzony 200g

PODWIECZOREK – Sałatka grecka

Mix sałat 50g, 1Oliwki czarne 15g, Oliwki zielone 15g, Ser feta 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka czerwona 60g, Papryka zielona 60g, Papryka żółta 60g, Oliwa z oliwek 10g, Ocet balsamiczny 10g, Oregano 3g, Bazylia 3g, Sól ziołowa 3g, Pieczywo żytnie z dynią 30g

KOLACJA – Panga w sosie koperkowym

Filet z pangi 150g, Cebula 50g, Cytryna 50g, Marchewka 100g, Cukinia 70g, Sól 1g, Pieprz kolorowy grubo mielony 2g, Cukier 2g, Masło 20g, Mąka 10g, Bulion warzywny 130g, Słodka śmietanka 30g, Koper 10g, Lubczyk 3g


Czwartek

ŚNIADANIE – babeczki z szynką

Mąka 100g, Parmezan 100g, Proszek do pieczenia 2g, Soda oczyszczona 1g, Pieprz biały 2g, Sól 2g, Cukier 2g, Kefir 300g, Jajka 100g, Oliwa z oliwek 20g,Szynka wieprzowa 100g

II ŚNIADANIE – Deser ryżowo-jabłkowy

Ryż jaśminowy 125g, Jabłka 130g, Rodzynki 20g, Sok z cytryny 20g, Jajko 100g, Cukier waniliowy 10g, Cynamon 3g

OBIAD – Roladki z indyka z młodymi ziemniaczkami i buraczkami ćwikłowymi

Pierś z indyka 350g, Pieczarki 200g, Cebula 50g, Zielona pietruszka 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Olej 20g, Ziemniaki 200g, Buraczki ćwikłowe 70g

PODWIECZOREK – Tarta z łososiem i brokułami

Mąką pełnoziarnista 20g, Płatki owsiane 10g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane 5g, Tymianek 2g, Czosnek 2g, Czarnuszka 2g, Pieczony łosoś 20g, Brokuły 80g, Jogurt naturalny 50g, Suszone pomidory 10g, Czosnek niedźwiedzi 10g

KOLACJA- Sałatka z wołowiną

Sałata maślana 20g, Kukurydza 30g, Mięso wołowe 60g, Cebula 50g, Papryka 60g, Oliwa z oliwek 10g, Jogurt typ grecki 20g, Sól 2g, Pieprz 2g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z truskawkami

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko migdałowe 2%tł 400g, Truskawki 200g

II ŚNIADANIE – Krewetki curry

Krewetki królewskie 350g, Papryczki chili 120g, Mleko kokosowe 40g, Olej rzepakowy 20g, Czosnek 20g, Sól 2g, Curry 3g, Ryż brązowy 60g

OBIAD – Rybny gulasz

Kasza pęczak 100g, Ciecierzyca z puszki 200g, Rodzynki 20g, Filet z dorsza 350g, Cebula 100g, Włoszczyzna 230g, Woda 450g, Kolendra 3g, Pieprz ziołowy 3g

PODWIECZOREK – Tortilla z kurczakiem

Pełnoziarnista tortilla pszenna 200g, Kurczak filet 100g, Sałata zielona 20g, Śmietana 12% 10g, Czosnek sypki 5g, Papryka czerwona 30g, Kukurydza z puszki 20g

KOLACJA – Papadrelle z wędzonym pstrągiem

Makaron papadrelle 50g, Wędzony filet z pstrąga 100g, Parmezan 40g, Słodka śmietanka 30g, Koperek 10g, Pieprz zielony 2g, Sól 2g