1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE – Kokosowa owsianka z brzoskwiniami

Płatki owsiane 100g, Mleko kokosowe 80g, Brzoskwinia 150g, Laska wanilii 2g, Jogurt naturalny 2% 150g, Przyprawa cynamon 3g, Wiórki kokosowe 10g, Ksylitol 5g

II ŚNIADANIE – Krajanka owsiano-orzechowa

Mąka pszenna, typ 1850 40g, Płatki owsiane 30g, Soda oczyszczona 2g, Słodzik ze stewii 2g, Banan 140g, Jajo 50g, Orzechy włoskie, posiekane 15g, Czekolada gorzka 5g

OBIAD – Kurczak w porach ze szparagami i kaszą jęczmienną

Kurczak, filet 170g, Por 80g, Szparagi zielone 200g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 4g, Oliwa z oliwek 10g, Kasza jęczmienna 100g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Bananowo-truskawkowy koktajl z sezamem

Kefir 2% 300g, Banan 220g, Otręby owsiane 20g, Truskawki 100g, Sezam, nasiona 5g

KOLACJA – Łosoś z pęczakiem i wiosenną surówką

Łosoś surowy filet 150g, Przyprawa do ryb 3g, Sok z cytryny 5g, Kasza jęczmienna, pęczak 100g, Sałata lodowa 70g, Pomidor 130g, Ogórek 70g, Jogurt naturalny 2% 50g, Sok z cytryny 10g,  Pieprz czarny mielony 2g, Koper 3g


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE –  Koktajlowa sałatka z kaszy jaglanej

Kasza jaglana 100g, Łosoś, wędzony 120g, Pomidorki koktajlowe 200g, Cebula15g, Natka pietruszki 6g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Awokado 40g

II ŚNIADANIE –  Sałatka Horiatiki z ryżem

Papryka czerwona 130g, Ser Feta light 50g, Pomidor 220g, Pieprz czarny mielony 2g, Ogórek 100g, Ser twarogowy półtłusty 80g, Kapary z puszki 20g, Przyprawa oregano, sól, pieprz 3g, Oliwki w puszce 15g, Cebula 50g, Ryż biały 30g

OBIAD – Parowane burgery drobiowe, ryż z brokułami

Mielony filet z indyka 150g, Jajo 50g, Pieprz czarny mielony 4g, Przyprawa oregano 3g, Przyprawa majeranek 3g, Przyprawa chili 1g, Sól 2g, Ryż brązowy 100g, Brokuły 140g, Oliwa z oliwek 10g, Lubczyk 3g, Jabłko 220g

PODWIECZOREK – Warzywa z soczewicą

Soczewica nasiona 75g, Marchew 50g, Cukinia 100g, Bakłażan 100g, Papryka czerwona 65g, Pomidor 130g, Cebula 25g, Przyprawa papryka mielona 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa bazylia 3g, Przyprawa oregano 3g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g

KOLACJA –  Wędzony kurczak z winogronem sosie pomarańczowym

Sałata lodowa 60g, Kurczak, filet wędzony 150g, Winogrona ciemne 40g, Płatki migdałowe 10g, Jogurt naturalny 2% 75g, Pomarańcza 80g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż basmati 60g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Omlet z białą fasolą i zieloną cebulką

Fasola biała w puszce 130g, Papryka czerwona 80g, Zielona cebulka 25g, Natka pietruszki 6g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa tymianek 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Jajo 150g, Mąka owsiana 20g

II ŚNIADANIE – Owocowy shake z kiełkami

Jogurt naturalny 200g, Banan 200g, Kiwi 120g, Zarodki pszenne 15g, Ser kremowy bez tłuszczu np Bieluch 0% 60g, Soczewica kiełki 30g

OBIAD – Łosoś miodowo-cytrynowy na sałatce makaronowo-kukurydzianej

Łosoś surowy 180g, Miód 10g, Cytryna 30g, Sól, pieprz 1g, Kukurydza konserwowa 90g, Pomidorki koktajlowe 100g, Cebula czerwona 50g, Ogórek 50g, Rzodkiewka 60g, Makaron pełnoziarnisty 80g

PODWIECZOREK – Fusilli rigati z soczewicą i brokułowym pesto

Makaron fusilli rigati 40g, Soczewica nasiona 50g, Ser mozzarella, półtłusty 20g, Brokuły 100g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Pomidorki koktajlowe 50g, Przyprawa bazylia, sól, pieprz 3g

KOLACJA –  Gyros na placku owsianym

Płatki owsiane 60g, Jogurt naturalny 2% 50g, Jajo 50g, Sałata lodowa 80g, Pomidor 130g, Cebula 25g, Kurczak, filet 130g, Przyprawa gryos 3g, Olej rzepakowy uniwersalny 3g, Jogurt naturalny 2% 50g, Czosnek 2g, Koper 2g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE –  Przekładaniec owsiano-jogurtowo-owocowy

Jogurt naturalny 2% 180g, Zarodki pszenne 15g, Płatki owsiane 100g, Kiwi 60g, Awokado 30g, Maliny, mrożone 100g, Czarne jagody, mrożone 50g, Miód 10g

II ŚNIADANIE – Sałatka śródziemnomorska z ryżem

Ryż basmati 60g, Tuńczyk, w wodzie 100g, Oliwki czarne 24g, Ser Feta 15g, Czosnek 5g, Bazylia świeża 3g, Natka pietruszki 6g, Sok z cytryny 5g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g

OBIAD – Pulpety z indyka z makaronem i sałatką z pomidorów

Indyk, filet mielony180g, Cebula 50g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Białko jaja 30g, Makaron razowy 100g, Pomidor 250g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 10g

PODWIECZOREK – Sałatka z gruszką i kurczakiem w sosie miodowo – musztardowym

Kurczak, filet 120g, Sałata lodowa 40g, Papryka czerwona 65g, Gruszka 120g, Migdały blanszowane 15g, Oliwa z oliwek 2g, Miód 3g, Musztarda 5g, Ocet winny 3g, Ryż dziki 45g

KOLACJA – Papryka nadziewana kurczakiem z warzywami i mozzarellą

Pierś z kurczaka 150g, Papryka czerwona 300g, Ryż brązowy 45g, Cebula 25g, Cukinia 200g, Ser mozzarella 30g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa bazylia 1g, Przyprawa tymianek 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 4g