Poniedziałek

ŚNIADANIE – Omlet z kurkami i polędwicą z indyka

Jaja 150g, Mąka pszenna  typ 500 10g, Papryka czerwona 100g, Papryka zielona 100g, Pomidor 130g, Kurka 50g, Polędwica z indyka 50g, Sól ziołowa  3g

II ŚNIADANIE – Deser  ryżowo-brzoskwiniowy

Ryż jaśminowy 125g , Brzoskwinie 130g, Rodzynki 20g, Sok z cytryny 20g, Jajko 100g, Cukier waniliowy 10g, Cynamon 3g

OBIAD – Zrazy wieprzowe z  ogórkiem i szynką, kaszą i surówką zieloną

Schab wieprzowy 200g, Szynka drobiowa 50g, Ogórek kiszony 50g, Oliwa z oliwek 10g, Mąka żytnia 15g, Kasza gryczana 50g, Zielona sałata masłowa 50g, Jogurt naturalny 10g, Ocet balsamiczny 5g

PODWIECZOREK – Rolada łososiowa ze szpinakiem

Szpinak mrożony 300g, Łosoś sałatkowy 80g, Jogurt grecki 30g, Czosnek 10g, Szczypiorek 10g, Woda niegazowana 120g, Białko jaja 150g, Żółtko jaja 25g, Sól biała 2g, Pieprz czarny, zmielony

KOLACJA – Ryżowa sałatka z szynki i groszku w sosie z awokado

Szynka z indyka 120g, Groszek zielony konserwowy 110g, Papryka zielona 80g, Awokado 70g, Natka pietruszki 6g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Cebula 25g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sałata lodowa 60g, Ryż biały 60g


Wtorek

ŚNIADANIE – Grzanki z awokado, serem kozim, szpinakiem i świeżą figą, koktajl bananowo-cynamonowy

Chleb graham 60g, Awokado 30g, Ser kozi 60g, Miód płynny 5g, Szpinak świeży 10g, Figi surowe 70g, Mleko 1,5% tłuszczu 220g, Banan 200g, Płatki owsiane 10g, Przyprawa cynamon 3g

II ŚNIADANIE – Kasza manna z jagodami

Kasza manna 20g, Otręby pszenne 25g, Mleko spożywcze 2% tłuszczu 250g, Jagody 100g

OBIAD – Indyk w chrupiącej panierce z kaszą gryczaną i surówką

Czosnek 5g, Indyk, filet 150g, Kasza gryczana 100g, Ogórek 100g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Papryka czerwona 80g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa tymianek 3g, Płatki kukurydziane 30g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Kolorowe wrapy

Ogórek kiszony 100g, Papryka czerwona 130g, Papier ryżowy 40g, Wędzona pierś z kurczaka 70g, Ser żółty 50g, Sałata lodowa 5g, Ananas 80g

KOLACJA –  Naleśniki z mielona wołowiną

Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone wołowe 50g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g


 

Środa

ŚNIADANIE – Omlet z białą fasolą i zieloną cebulką

Fasola biała w puszce 130g, Papryka czerwona 80g, Zielona cebulka 25g, Natka pietruszki 6g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa tymianek 2g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Jajo 150g, Mąka owsiana 20g

II ŚANIADANIE – Tortilla kukurydziana ze szpinakiem

Orzeszki pini 5g, szpinak mrożony 100g, Czosnek 10g, Cebula 30g, Śmietana 12% 10g, Oliwa z oliwek 5g, Mąka kukurydziana 50g, Woda gazowana 100g, Sól 2g, Pieprz ziołowy 2g

OBIAD – Rostbef z warzywami w sosie jogurtowo-pomidorowym podany z kaszą gryczaną

Wołowina, rostbef 180g, Przyprawa do wieprzowiny 3g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Cebula 25g, Marchew 50g, Ogórek konserwowy 100g, Przecier pomidorowy 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Jogurt naturalny 2% 50g, Kasza gryczana 100g

PODWIECZOREK –Łosoś z pieczonymi pomidorkami na puree grochowo-ziemniaczanym

Łosoś surowy, filet 120g, Przyprawa do ryb 3g, Sok z cytryny 5g, Pomidorki koktajlowe 80g, Groch, nasiona 50g, Ziemniaki 80g, Oliwa z oliwek 2g, Jogurt naturalny 25g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa majeranek 3g

KOLACJA – Makaron na zielono z kurczakiem

Makaron tagliatelle pełnoziarnisty 80g, Szpinak 100g, Oliwa z oliwek 10g, Kurczak, filet 160g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Czosnek 5g, Estragon 3g, Jogurt naturalny 75g, Sok z cytryny 3g


Czwartek

ŚNIADANIE – Kasza kuskus z truskawkami 

Kasza kuskus sucha 50g, Truskawki 75g, Jogurt naturalny 100g, Miód 10g, Migdały kruszone 20g

II ŚNIADANIE – Domowa pizza

Jaja kurze całe 200g, Mąka pszenna typ 500 20g, Mleko spożywcze 1.5 % tłuszczu 25g, Sól biała 1gCebula 110g, Pomidor 260g, Szczypiorek 25g, Ser Gouda 100g, Polędwica z piersi kurczaka 80g, Oregano 10g,Masło roślinne kubkowe 10g

OBIAD –Sakiewka z kurczaka w cytrynowej marynacie z kaszą jęczmienną i bukietem warzyw z olejem lnianym

Kasza jęczmienna 100g, Kurczak, filet 180g, Olej lniany 7g, Bukiet warzyw 200g, Pomidory, suszone 30g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Sok z cytryny 6g, Sól 2g, Zioła prowansalskie 3g

PODWIECZOREK – Jabłka pieczone z sosem cynamonowym

Jabłka 350g, Jogurt naturalny 50g, Miód spadziowy 10g, Cynamon 5g, Gałka muszkatołowa 2 g

KOLACJA – Pieczarki nadziewane serem i warzywami

Pieczarki  200g, Ser cheddar 80g Włoszczyzna mrożona  500g Oliwa z oliwek 20 ml, Curry 5g


Piątek

ŚNIADANIE – Tosty z pastą z awokado i piersią z kurczaka , pomarancza 50 g

Pieczywo tostowe pełnoziarniste 120g, Filet z kurczaka  150g, Pasta guacamole 90g, Pomarańcza  50g,

II ŚNIADANIE – Sojowa sałatka z jajkiem

Soja sucha 40g, Jajo 100g, Papryka czerwona 120g, Ogórki kiszone 150g, Jogurt naturalny 50g, Pieprz3 g, Sól 3g

OBIAD – Spaghetti z sosem łososiowo-brokułowym

Brokuł 250g, Mleko 2% 300g, Łosoś wędzony 200g, Mąka kukurydziana 15g, Parmezan 20g, Makaron Spaghetti 150g, Pieprz biały 3g, Sól 2 g.

PODWIECZOREK – Twarożek z grzankami ziołowymi i kiełkami rzodkiewki

Grzanki ziołowe 30g, Ser twarogowy półtłusty 100g, Kiełki rzodkiewki 30g, Jogurt naturalny 10g, Pieprz ziołowy 2g

KOLACJA – Bruschetta pełnoziarnista

Bagietka pełnoziarnista 140g, Czosnek 10g, Pomidor 350g, Oliwa z oliwek 20g, Bazylia 5g, Pieprz ziołowy 3g