Poniedziałek

ŚNIADANIE – Omlety brokułowe z szynką

Jaja 200g, Oliwa z oliwek 20g, Szynka z drobiu 100g, Gotowany brokuł 120g, Szczypiorek 10g, Pieprz 3g, Sól ziołowa 2g, Brzoskwinia 80g, Jogurt naturalny 50g

II Śniadanie: Szarlotka w płatkach śniadaniowych
ciasto:
płatki kukurydziane, 15g, 30kcal
roztopione masło, 5g, 40kcal
brązowy cukier 2g, 10kcal
mąka kukurydziana, 10g, 30kcal
nadzienie:
jabłko, 100g, 60kcal
cynamon 2g

OBIAD – Makarotto z suszonymi pomidorami i cukinią

Makaron penne 100g, Podudzie z kurczaka, filet 150g, Cukinia 200g, Pomidory suszone w zalewie 15g, Rukola 25g, Zioła do drobiu 3g, Oliwa z oliwek 5g, Olej lniany 7g

PODWIECZOREK – Grillowane warzywa z kurczakiem

Pierś z kurczaka 150g, Papryka czerwona 120g, Pomidor 100g, Marchew 150g, Przecier pomidorowy 50ml, Sezam czarny 10g, Olej rzepakowy 5g, Gyros 5g, Sól 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Gulasz na ostro

Wieprzowina 180g, Cebula 100g, Czerwona fasola z puszki 50g, Kukurydza z puszki 35g, Koncentrat pomidorowy 25g, Papryka słodka mielona 10g, Strąk papryczki chili 15g, Pieprz 1g, Sól 1g


Wtorek

ŚNIADANIE – Kasza jaglana z dżemem wiśniowym

Kasza jaglana 100g, Dżem wiśniowy 50g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g

II ŚNIADANIE – Pierś z indyka grillowana z czerwonymi warzywami

Pierś z indyka 150g, Papryka czerwona 120g, Pomidor 100g, Marchew 150g, Przecier pomidorowy 50ml, Sezam czarny 10g, Olej rzepakowy 5g, Gyros 5g, Sól2g, Pieprz 2g

OBIAD – Gołąbki w sosie pieczarkowym

Mięso wołowe mielone 200g, Ryż paraboiled 200g, Sałata liście 100g, Cebula 50g, Zakawas żurku 200g, Pieczarki 150g, Śmietana 12%, 50g, Pieprz ziołowy 2g, Sól ziołowa 2g, Natka pietruszka 10g

PODWIECZOREK – Puree z kalafiora z wędzoną szynką i waflem ryżowym

Kalafior 350g, Śmietana 12% 50g, Szynka wędzona z kurczaka w kawałku 70g, Wafel ryżowy 20g, Pieprz 2g

KOLACJA – Papryka nadziewana kurczakiem z warzywami i mozzarellą

Pierś z kurczaka 150g, Papryka czerwona 300g, Ryż brązowy 45g, Cebula 25g, Cukinia 200g, Ser mozzarella 30g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa bazylia 1g, Przyprawa tymianek 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 4g


Środa

ŚNIADANIE – Musli orzechowe z zarodkami i winogronami

Zarodki pszenne 50g, Płatki owsiane 40g, Jogurt naturalny 300g, Orzechy włoskie 10g, Winogrona ciemne 100g, Orzechy laskowe 10g, Miód wielokwiatowy 10g

II ŚNIADANIE – Kuskus z białym serkiem i pomidorkami koktajlowymi

Kasza kuskus 100g, 2Serek wiejski 50g, Pomidorki koktajlowe 80g, Zioła prowansalskie 20g, Sól 2g

OBIAD – Pulpeciki w sosie paprykowym z kaszą jęczmienną

Cebula 50g, Jajko 50g, Mięso mielone 250g, Płatki owsiane 30g, Papryka czerwona 200g, Pomidory z puszki 200g, Musztarda delikatesowa 10g, Olej rzepakowy 10g, Kasza jęczmienna 100g, Zioła prowansalskie 6g, Sól2g, Słodka papryka 10g

PODWIECZOREK – Fusilli rigati z soczewicą i brokułowym pesto

Makaron fusilli rigati 40g, Soczewica nasiona 50g, Ser mozzarella, półtłusty 20g, Brokuły 100g, Czosnek 5g, Oliwa z oliwek 5g, Pomidorki koktajlowe 50g, Przyprawa bazylia, sól, pieprz 3g

KOLACJA – Sałatka z polędwicą wołową i mozarella

Mix sałat 250g, Olej rzepakowy 20g, Ocet jabłkowy 20g, Musztarda 10g, Miód płynny 10g, Polędwica wołowa 100g, Mozarella 150g


Czwartek

ŚNIADANIE – Kasza kuskus z truskawkami i poziomkami

Kasza kuskus sucha 50g, Truskawki 75g, Poziomki 75g, Jogurt naturalny 100g, Miód 10g, Migdały kruszone 20g

II ŚNIADANIE – Udko z kurczaka z sosem ziołowym

Udko z kurczaka 160g, Papryka ostra 5g, Oliwa z oliwek 5g, Jogurt grecki 10g, Śmietana 10g, Pieprz ziołowy 2g, Sól ziołowa 2g, Zioła prowansalskie 2g

OBIAD – Zrazy wieprzowe z ogórkiem i szynką, kaszą i surówką zieloną

Schab wieprzowy 200g, Szynka drobiowa 50g, Ogórek kiszony 50g, Oliwa z oliwek 10g, Mąka żytnia 15g, Kasza gryczana 50g, Zielona sałata masłowa 50g, Jogurt naturalny 10g, Ocet balsamiczny 5g

PODWIECZOREK – Krem jaglany z morelami i twarożkiem

Kasza jaglana 30g, Morele 120g, Chudy twaróg 30g, Mleko 0,5% tł. 100g

KOLACJA – Sałatka z tuńczykiem i makaronem

Makaron pełnoziarnisty – świderki 100g, Tuńczyk kawałki w sosie własnym 250g, Oliwki czarne bez pestek 40g, Ser typu „Feta” 20g, Orzeszki pinii 10g, Czosnek 5g, Bazylia świeża 10g, Pietruszka natka 10g, Cytryna 90g, Oliwa z oliwek 10g


Piątek

ŚNIADANIE – Kasza jaglana z owocami i sosem jogurtowym

Kasza jaglana 100g, Mleko 3,2% tł 250g, Winogrona ciemne 40g, Winogrona białe 40g, Banan 100g, Jogurt naturalny 50g, Miód 10g

II ŚNIADANIE – Wrap z kurczakiem

Pełnoziarnista tortilla pszenna 100g, Kurczak gotowany na parze 100g, Sałata zielona 20g, Śmietana 12%, 10g, Czosnek sypki 5g, Papryka czerwona 30g, Kukurydza z puszki 20g

OBIAD – Żeberka z jabłkami

Olej rzepakowy 20 g, Żeberko wieprzowe 150g, Cebula 50g, Czerwona kapusta 120g, Jabłko 120g, Bulion warzywny 170g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ryż brązowy 70g

PODWIECZOREK – Owoce w sosie waniliowym

Miód 10g, Sok jabłkowy 20g, Mango 140g, Ananas 60g, Jabłko 250g, Gruszka 200g, Jogurt grecki 50g, Jogurt naturalny 50g, Esencja waniliowa 2g

KOLACJA – Pasta jajeczna z żółtym serem

Jajo 150g, Ser edamski 30g, pikantny majonez 20g, Sól 2g, Pieprz 2g, Szczypiorek 10g, Rzodkiewka 50g, Cebula 50g, Bułka pełnoziarnista 100g