Poniedziałek

ŚNIADANIE – Kokosowa owsianka z brzoskwiniami

Płatki owsiane 100g, Mleko kokosowe 80g, Brzoskwinia 150g, Laska wanilii 2g, Jogurt naturalny 2% 150g, Przyprawa cynamon 3g, Wiórki kokosowe 10g, Ksylitol 5g

II ŚNIADANIE – Pierś z indyka grillowana z czerwonymi warzywami

Pierś z indyka 150g, Papryka czerwona 120g, Pomidor 100g, Marchew 150g, Przecier pomidorowy 50ml, Sezam czarny 10g, Olej rzepakowy 5g, Gyros 5g, Sól2g, Pieprz 2g

OBIAD – Spaghetti carbonara

Makaron spaghetti 100g, Boczek wędzony 100g, Parmezan 50g, Jaja 100g, Cebula 100g, Śmietana 18% 30g, Oliwa 10g, Sól ziołowa 3g, Pieprz biały 3g

PODWIECZOREK – Budyń czekoladowy z bakaliami

Mleko 250g, Mąka ziemniaczana 10g, Kakao 25g, Rodzynki 10g, Migdały 10g, Morele suszone 10g

KOLACJA – Gulasz na ostro

Wieprzowina 180g, Cebula 100g, Czerwona fasola z puszki 50g, Kukurydza z puszki 35g, Koncentrat pomidorowy 25g, Papryka słodka mielona 10g, Strąk papryczki chili 15g, Pieprz 1g, Sól 1g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z truskawkami

Płatki owsiane górskie 100g, Mleko migdałowe 2%tł 400g, Truskawki 200g

ŚNIADANIE – Pieczywo z pastą rybną

Bułka pełnoziarnista 150g, Tuńczyk w wodzie 100g, Ser biały półtłusty 60g, Majonez 10g, Pomidor 30g, Ogórek 35g, Sałata 20g, Rzodkiewka 20g

OBIAD – Gnocchi z kurczakiem i fasolką szparagową

Fasolka szparagowa 400g, Gnocchi 250g, Oliwa z oliwek 20g, Filet z kurczaka 300g, Curry 5g, Sos sojowy 15g

PODWIECZOREK – Tarta z łososiem i brokułami

Mąką pełnoziarnista 20g, Płatki owsiane 10g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane 5g, Tymianek 2g, Czosnek 2g, Czarnuszka 2g, Pieczony łosoś 20g, Brokuły 80g, Jogurt naturalny 50g, Suszone pomidory 10g, Czosnek niedźwiedzi 10g

KOLACJA – Sałatka z wołowiną i mozarellą

Mix sałat 250g, Olej rzepakowy 20g, Ocet jabłkowy 20g, Musztarda 10g, Miód płynny 10g, Polędwica wołowa 100g, Mozarella 150g, Pieczywo żytnie razowe 35g


 

Środa

ŚNIADANIE – Kasza gryczana z białą fasolą

Szynka z indyka 20g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Kasza gryczana 50g, Fasola biała z puszki 50g, Papryka czerwona 50g, Pomidor 50g, Koncentrat pomidorowy 10g

II ŚNIADANIE – Ciasto jabłkowe

Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, Proszek do pieczenia 2g, Margaryna niskotłuszczowa 10g, Cukier waniliowy 10g, Jajko 50g, Żółtko 20g, Śmietana 12% 10g, Jabłka 150g, Bułka tarta 10g

OBIAD – Żeberka w sosie jabłkowym

Olej rzepakowy 20g, Żeberko wieprzowe 150g, Cebula 50g, Czerwona kapusta 120g, Jabłko 120g, Bulion warzywny 170g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ryż brązowy 70g

PODWIECZOREK – Tortilla z kurczakiem

Pełnoziarnista tortilla pszenna 200g, Kurczak filet 100g, Sałata zielona 20g, Śmietana 12% 10g, Czosnek sypki 5g, Papryka czerwona 30g, Kukurydza z puszki 20g

KOLACJA – Naleśniki z papryka i kurczakiem

Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone z kurczaka 100g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Omlet z suszonymi pomidorami i salami

Jaja 200g, Oliwa z oliwek 10g, Salami 60g, Pomidory suszone 50g, Bazylia świeża 2g, Mleko 30g, Płatki owsiane górskie 20g, Pieprz biały 3g

II ŚNIADANIE – Galaretka z kurczaka

Pieczony kurczak 100g, Bulion drobiowy 200g, Oliwki zielne 30g, Mieszanka koktajlowa owoców 50g, Żelatyna 10g

OBIAD – Sola w migdałach z młodymi ziemniakami i brokułami

Sola filet 250g, Płatki migdałowe 25g, Mąka pszenna 30g, Jajo 100g, Masło klarowane 15g, Oliwa z oliwek 10g, Ziemniaki 170g, Brokuł 150g

PODWIECZOREK – Naleśniki z jagodami i białym serkiem

Mleko spożywcze 0,5% tłuszczu 50g, Ser twarogowy chudy 70g, Olej rzepakowy tłoczony na zimno 5g, Mąka pełnoziarnista 75g, Borówki amerykańskie 100g, Jajka 50g, Sól 2g

KOLACJA – Kokardki w sosie arabskim

Makaron kokardki 200g, Przecier pomidorowy 60g, Pomidory 200g, Rodzynki 20g, Kapary 30g, Ostra papryczka 20g, Pistacje 20g, Anchois 40g, Por 50g, Oliwa 10g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Kasza jaglana z powidłami śliwkowymi i migdałami

Kasza jaglana 100g, Powidła śliwkowe 50g, Płatki migdałowe 20g, Mleko 3,2% 250g

II ŚNIADANIE – Grillowane warzywa z serkiem mozarella

Por 80g, Cukinia 60g, Bakłażan 60g, Cebula 50g, Papryka czerwona 60g, Papryka zielona60g, Oliwa z oliwek 10g, Białe wino wytrawne 20ml, Tymianek 5g, Bazylia 5g, Mozarella kuleczki małe 50g

OBIAD – Roladki z kurczaka z ryżem i zieloną sałatą

Ryż brązowy 75g, Mix sałat zielonych 50g, Sok z cytryny 5g, Jogurt typ grecki 20g, Sól ziołowa 2g, Filet z kurczaka 250g, Camembert 100g, Jajo 50g, Bułka tarta 30g, Słodka papryka 2g, Sól 2g, Pieprz 2g, Suszony tymianek 2 g, Suszony rozmaryn 2g, Olej rzepakowy 10g

PODWIECZOREK – Tuńczykowa sałatka z dzikim ryżem i pomidorem

Ryż dziki 75g, Tuńczyk w wodzie 75g, Pomidor 130g, Czosnek 5g, Olej lniany 10g, Zioła prowansalskie 3g, Masło 10g, Cukier waniliowy 5g, Mąka 5g, Morela 80g, Poziomki 90g

KOLACJA – Tarta szpinakowa

Ciasto francuskie 100g, Szpinak 250g, Masło 10g, Czosnek 10g, Ser typu feta 50g, Filet z kurczaka 80g, Śmietana 18%, 20g, Jajo 50g, Sól 2g, Pieprz 2g, Parmezan 10g