Poniedziałek

ŚNIADANIE – Owsianka mleczna z truskawkami
Płatki owsiane górskie 100g, Mleko migdałowe 2%tł 400g, Truskawki 200g

II ŚNIADANIE – Tortilla kukurydziana ze szpinakiem
Orzeszki pini 5g, szpinak mrożony 100g, Czosnek 10g, Cebula 30g, Śmietana 12% 10g, Oliwa z oliwek 5g, Mąka kukurydziana 50g, Woda gazowana 100g, Sól 2g, Pieprz ziołowy 2g

OBIAD – Zrazy wieprzowe z ogórkiem i szynka z młodymi ziemniaczkami i surówką z ogórka i pomidora
Schab wieprzowy 200g, Szynka drobiowa 50g, Ogórek kiszony 50g, Oliwa z oliwek 10g, Mąka żytnia 15g, Ziemniaki 200g, Ogórek 200g, Pomidor 100g, Śmietana 12% 20g, Sól 3g, Pieprz 3g

PODWIECZOREK – Sałatka z wędzonym łososiem i grzankami
Wędzony kurczak 100g, Ogórki gruntowe 100g, Czerwona cebula 50g, Zielona sałata 70g, Kapusta pekińska 100g, Oleju rzepakowy 10g, Orzechy włoskie 10g, Chleb graham 40g, Czosnek granulowany 2g, Masło 2g, Sól himalajska różowa 2g, Pieprz 2g

KOLACJA – Kurczak w mleczku kokosowym z warzywami
Marchew 125g, Ziemniaki 125g, Seler naciowy 30g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy 10g, Bulin warzywny 300g, Mleko kokosowe 200g, Pierś z kury gotowana 120g, Chili 3g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Ciasteczka z szynką i warzywami

Jajka 150g, Cukinia 200g, Płatki żytnie 50g, Marchew 100g, Cebula 50g, Szynka drobiowa 70g, Olej rzepakowy 10g, Sól ziołowa 3g, Pomidorki koktajlowe 50g

II ŚNIADANIE – Spaghetii ze szpinakiem i mozarella
Szpinak 150g, Makaron pełnoziarnisty spaghetti 100g, Sok z cytryny 20g, Czosnek 10g, Mozarella light 50g, Oliwa z oliwek 5g, Siemię lniane nasiona 5g, Imbir 2g, Pieprz biały 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Sól 2g

OBIAD – Burgery wieprzowe
Bułki pełnoziarniste 150g, Ser żółty topiony 30g, Mięso wieprzowe mielone 200g, Sałata liście 10g, Pomidor 30g, Cebula dymka 30g, Keczup 20g, Majonez 10g, Tabasco 3g, Sól 2g, Pieprz 2g, Sos sojowy 3g

PODWIECZOREK – Sałatka grecka
Mix sałat 50g, 1Oliwki czarne 15g, Oliwki zielone 15g, Ser feta 50g, Pomidor 100g, Ogórek 100g, Papryka czerwona 60g, Papryka zielona 60g, Papryka żółta 60g, Oliwa z oliwek 10g, Ocet balsamiczny 10g, Oregano 3g, Bazylia 3g, Sól ziołowa 3g, Pieczywo żytnie z dynią 30g

KOLACJA – Kurczak w sosie biało-zielonym
Filet z kurczaka 200g, Czosnek 20g, Oliwa z oliwek 10g, Śmietana 12%tł 20g, Szparagi 100g, Zielony groszek 100g, Pierz 3g, Sól ziołowa 4g


 

Środa

ŚNIADANIE – Kasza gryczana na słodko
Kasza gryczana 100g, Ser biały półtłusty 50g, Jabłko 170g, Gruszka 150g, Brzoskwinia 50g, Morele 30g, Migdały płatki 25g, Miód 10g

II ŚNIADANIE – Papryka z mięsem mielonym i ryżem jaśminowym
Papryka 120g, Mięso mielone cielęce 100g, Ryż jaśminowy 25g, Pieczarki 60g, Pomidorki czereśniowe 50g, Pieprz kajeński 3g, Oliwa z oliwek 5g

OBIAD – Roladki z kurczaka z kaszą pęczak
Pierś z kurczaka 300g, Bułka tarta 50g, Szpinak 150g, Czosnek 20g, Ser twarogowy 150g, Jajko 50g, Kasza pęczak 100g, Kostka warzywna 5g

PODWIECZOREK – Sałatka ze szpinakiem i szynką i białym serem
Świeży szpinak 100g, Chudy ser twarogowy 50g, Chuda szynka drobiowa 100g, Pestki słonecznika 20g, Jogurt naturalny 50g, Pieprz biały 3g

KOLACJA – Sandacz z warzywami i makaronem szpinakowym
Fitet z sandacza 200g, Rukola 100g, Brokuł 120g, Olej rzepakowy 10g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Makaron szpinakowy 50g, Sól 5g, Pieprz 5g,


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Pieczywo z pastą rybną
Bułka pełnoziarnista 150g, Tuńczyk w wodzie 100g, Ser biały półtłusty 60g, Majonez 10g, Pomidor 30g, Ogórek 35g, Sałata 20g, Rzodkiewka 20g

II ŚNIADANIE – Makaron penne z pesto i wędzonym indykiem
Filet z indyka wędzony 120g, Pesto bazyliowe 20g, 6 Makaron penne pełnoziarnisty 50g

OBIAD – Gulasz z wołowiną w czerwonym winie
Szalotka 120g, Czosnek 20g, Marchew 100g, Seler 90g, Oliwa z oliwek 20g, Wołowina 250g, Czerwone wino 100g, Bulion warzywny 200g, Kasza jęczmienna 100g

PODWIECZOREK – Owocowe racuszki
Mąka 20g, Śmietana 12% 10g, Mleko 50g, Jajko 50g, Proszek do pieczenia 1g, Olej rzepakowy 20g, Cukier puder 3g, Owoce (maliny, jeżyny, poziomki) 150g

KOLACJA – Potrawka z kurczaka z jajkiem i pomidorami
Filet z kurczaka 200g, Czosnek 20g, Pomidory 400g, Sos sojowy 20g, Jajo 100g, Otręby owsiane 40g, Oliwa 10g


 

Piątek

ŚNIADANIE –Musli orzechowe z owocami
Zarodki pszenne 50g, Płatki owsiane 40g, Jogurt naturalny 300g, Orzechy włoskie 10g, Banan 100g, Truskawki 100g, Orzechy laskowe 10g, Miód wielokwiatowy 10g

II ŚNIADANIE – Sałatka z kurczakiem
Pierś z kurczaka 200g, Grejpfrut 300g, Roszponka 200g, Oliwa 10g, Ocet balsamiczny 10g

OBIAD – Wołowina z groszkiem i ananasem
Wołowina 360g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 20ml, Mrożony groszek 150g, Ananas z puszki 150g,nBulion warzywny 125g, Śmietana 12% 100g, Ryż brązowy gotowany 50g, Pieprz 2g, Curry 3g, Natka pietruszki 5g, Ogórek konserwowy 100g

PODWIECZOREK – Warzywa pieczone z soją
Pędy bambusa 100g, Brokuł gotowany 120g, Sezam 20g, Sos sojowy 40g, Papryka czerwona 120g, Groszek zielony 160g, Pieprz ziołowy 2g, Olej ryżowy 10g, Soja nasiona 50g

KOLACJA – Naleśniki papryka i kurczakiem
Mąka pełnoziarnista 200g, Mleko 150g, Jajko 100g, Olej rzepakowy 10g, Mięso mielone z kurczaka 100g, Papryka czerwona 60g, Śmietana 12% 10g, Papryka słodka w proszku 10g