Poniedziałek

Śniadanie: Owsianka sojowa z pieczonym jabłkiem, cynamonem i gruszkami
Płatki owsiane górskie 100g, 400kcal
Mleko sojowe 500ml, 165kcal
jabłko 150g, 87kcal
gruszka 150g, 85kcal
cynamon 3g,

II Śniadanie: Sałatka z czarnego ryżu
ugotowany czarny ryż 50g, 150kcal
buraki pieczone w piekarniku 70g, 40kcal
papryka konserwowa 50g, 45kcal
brokuł 50g, 14kcal
cukinia 50g, 11kcal
ocet balsamiczny 10ml
sól, pieprz po 2g

Obiad: Kurczak w potrawce dyniowej
ziemniaki 200g, 230kcal
czosnek 3g, obrany i rozgnieciony
kmin rzymski, rozmaryn, czarny pieprz po 3g
bulion z kurczaka 300ml, 140kcal
dynia pokrojona w kostkę i obrana (bez nasion bez pestek) 100 g, 30kcal
pierś z kurczaka 250g, 250kcal
biała fasolka z puszki 50g, 160kcal
zielone oliwki bez pestek 10g, 18kcal

PODWIECZOREK – Budyń czekoladowy z bakaliami

Mleko 250g, Mąka ziemniaczana 10g, Kakao 25g, Rodzynki 10g, Migdały 10g, Morele suszone 10g

KOLACJA – Gulasz na ostro

Wieprzowina 180g, Cebula 100g, Czerwona fasola z puszki 50g, Kukurydza z puszki 35g, Koncentrat pomidorowy 25g, Papryka słodka mielona 10g, Strąk papryczki chili 15g, Pieprz 1g, Sól 1g


Wtorek

ŚNIADANIE – Tosty z pastą z awokado i piersią z kurczaka + pomarancz 

Pieczywo tostowe pełnoziarniste 120g, Filet z kurczaka 150g, Pasta guacamole 90g, Pomarańcza owoc 100g

II ŚNIADANIE – Serek wiejski z warzywami i pieczywem słonecznikowym

Serek wiejski ze szczypiorkiem 250g, Rzodkiewka 30g, Ogórek 100g, Pieczywo słonecznikowe 70g, Biały pieprz 3g

OBIAD – Sznycel drobiowy w panierce z salsą jabłkowo-miętową, gryka z ziołami, brokuły na parze

Indyk, filet200g, Sezam, nasiona 20g, Płatki owsiane 20g, Białko jaja 30g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz czarny mielony 4g, Sól 2g, Jabłko zielone 220g, Mięta świeża 6g, Kasza gryczana 60g, Przyprawa tymianek 3g, Przyprawa rozmaryn 3g, Brokuły 140g

PODWIECZOREK – Sałatka chińska z makaronem sojowym

Makaron sojowy 60g, Kurczak, filet 120g, Awokado 50g, Papryczka chili 10g, Natka pietruszki 4g, Sos sojowy 5g, Sól morska 2g

KOLACJA- Kieszonka z piersi z kurczaka z mozzarellą, warzywa w ziołach na soczewicy

Kurczak, filet 100g, Ser mozzarella 20g, Cukinia 300g, Papryka czerwona 65g, Papryka zielona 65g, Marchew 100g, Oliwa z oliwek 10g, Przyprawa tymianek 2g, Zioła prowansalskie 2g, Przyprawa bazylia2g, Pieprz czarny mielony 4g, Sól 4g, Soczewica nasiona 60g, Sól2g


Środa

ŚNIADANIE – Owsianka wiśniowa z orzechami na zimno

Płatki owsiane 120g, Jogurt naturalny 2% 200g, Wiśnie mrożone bez pestek 100g, Przyprawa cynamon 1g, Miód 5g, Orzechy włoskie bez skorupki 20g

II ŚNIADANIE – Zielona sałatka z mango

Szpinak młody 50g, Roszponka 50g, Mango 180g, Orzechy nerkowa 20g, Bazylia świeża 6g, Imbir tarty 3g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Sól 2g, Ocet winny 5g, Szynka wołowa 100g, Kasza gryczana 50g

OBIAD – Wołowina po meksykańsku z makaronem pełnoziarnistym

Wołowina 200g, Papryka czerwona 100g, Kukurydza konserwowa 15g, Cukinia 100g, Pomidor 130g, Przyprawa meksykańska 3g, Przyprawa czosnek w proszku 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 5g, Cukier 2g, Makaron pełnoziarnisty świderki 100g

PODWIECZOREK – Zapiekane ziemniaki z brokułem i kolendrą, kurczak grillowany

Ziemniaki 250g, Oliwa z oliwek 5g, Brokuły 150g, Kolendra świeża 5g, Jogurt naturalny 2% 100g, Sól 2g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Kurczak, filet 120g, Przyprawa do drobiu 3g

KOLACJA – Lekki kebab z warzywami

Tortilla wieloziarnista 70g, Kurczak, filet 130g, Sałata lodowa 60g, Pomidor 130g, Rzodkiewka 30g, Oliwki w puszce 10g, Soja kiełki 20g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz ziołowy 2g, Przyprawa rozmaryn 3g, Przyprawa papryka 2g, Sól 2g, Jogurt naturalny 2% 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Czosnek 5g, Koper 5g


Czwartek

ŚNIADANIE – Babka jaglana z jabłkiem, suszonymi owocami i orzechami nerkowca

Kasza jaglana 80g, Jabłko 160g, Rodzynki, suszone 10g, Daktyle suszone 5g, Orzechy nerkowca 50g, Otręby pszenne 15g, Ser ziarnisty 150g

II ŚNIADANIE – Brzoskwinie nadziewane serkiem wiejskim z posypka z orzechów włoskich

Brzoskwinie 200g, Serek wiejski 100g, Orzechy włoskie 20g

OBIAD – Egzotyczny kurczak z basmati

Pierś z kurczaka 150g, Kalafior 100g, Cukinia 225g, Marchew 50g, Cebula 25g, Por 20g, Ananas 30g, Orzechy nerkowca 15g, Czosnek 5g, Pomidor 200g, Bazylia świeża 6g, Natka pietruszki 2g, Przyprawa tymianek 3g, Przyprawa bazylia 3g, Przyprawa oregano 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 15g, Ryż basmati 100g

PODWIECZOREK – Cukinia z tuńczykiem na dzikim ryżu

Cukinia 100g, Tuńczyk, w wodzie 100g, Kapary z puszki 10g, Jogurt naturalny 2% 20g, Cebula 50g, Czosnek5g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 4g, Przyprawa chili2g, Natka pietruszki 2g, Bazylia świeża 3g, Oliwa z oliwek 5g, Cytryna 30g, Ryż dziki 75g

KOLACJA – Ananasowe szaszłyki z łososia

Łosoś surowy, filet 180g, Ananas 80g, Jogurt naturalny 2% 20g, Sok z cytryny 10g, Cukier brązowy 5g, Papryczka chili 10g, Sól2g, Ocet winny 10g, Czosnek 5g, Cebula 25g, Pietruszka, liście 12g, Ryż brązowy 75g


Piątek

ŚNIADANIE – Angielskie śniadanie

Szynka z indyka 20g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Kasza gryczana 100g, Fasola biała z puszki 50g, Papryka czerwona 50g, Pomidor 50g, Koncentrat pomidorowy 10g

II ŚNIADANIE – Sałatka z grillowaną piersią z kurczaka, gruszką i prażonymi orzechami włoskimi

Sałata lodowa 40g, Gruszka 120g, Kurczak, filet 120g, Przyprawa do drobiu 3g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Kasza jaglana 50g, Musztarda Dijon 5g, Miód 5g, Orzechy włoskie 20g

OBIAD – Roladki z kurczaka z kaszą pęczak

Pierś z kurczaka 300g, Bułka tarta 50g, Szpinak 150g, Czosnek 20g, Ser twarogowy 150g, Jajko 50g, Kasza pęczak 100g, Kostka warzywna 5g

PODWIECZOREK – Sałatka szparagowa z grzankami ziołowymi

Fasolka szparagowa  200g, Pomidory 120g, Sałata zielona 50g, Ogórek 60g, Cebula dymka 50g, Śmietana 10ml, Olej z orzechów laskowych 10g, Koperek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Grzanki ziołowe 70g

KOLACJA – Cukinia faszerowana mięsem z kurczaka z dzikim ryżem

Cukinia 300g, Filet z kurczaka mielony 120g, Ser twarogowy półtłusty 40g, Pomidor 200g, Czosnek 10g, Cebula 50g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Natka pietruszki 6g, Zioła prowansalskie 3g, Ryż dziki 70g