1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Omlet z jabłkiem w sosie jagodowym

Jajo 200g, Białko jaja 30g, Jabłko 160g, Mleko 1,5% tłuszczu 50g, Mąka żytnia 50g, Masło 5g , Miód 12g, Jogurt naturalny 2% 100g, Jagody 80g

II ŚNIADANIE – Koktajl o smaku czekoladowego awokado

Jogurt naturalny 2% 250g, Awokado 40g, Kakao w proszku 5g, Miód 10g, Banan 140g, Płatki owsiane 30g

OBIAD – Filet z kurczaka z żurawiną na brązowym ryżu, surówka

Kurczak, filet 150g, Przyprawa do drobiu 3g, Cebula 25g, Żurawina suszona 20g, Oliwa z oliwek 10g, Przyprawa papryka słodka 2g, Przyprawa cynamon 2g, Przyprawa chili 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Natka pietruszki 5g, Ryż brązowy 100g, Kapusta pekińska 150g, Kukurydza konserwowa 30g, Szczypiorek 6g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sok z cytryny 5g, Jogurt naturalny 50g

PODWIECZOREK – Lumache z wędzonym karmazynem, zielonym groszkiem i mango

Makaron kokardki pełnoziarnisty 50g, Groszek zielony mrożony 35g, Karmazyn, wędzony 90g, Natka pietruszki 6g, Oliwa z oliwek 5g, Przyprawa chili 1g, Przyprawa oregano 3g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Mango 70g

KOLACJA – Kolorowa sałatka śledziowa z suszoną żurawiną i gryką

Śledź marynowany 100g, Ogórek kiszony 50g, Papryka czerwona 130g, Cebula 25g, Żurawina suszona 20g, Jogurt naturalny 2% 20g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Koper 3g, Kasza gryczana 80g


 

2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Gryczany placek z tuńczykiem, cebulką i pomidorem

Kasza gryczana 90g, Jajo 150g, Tuńczyk w wodzie 120g, Cebula 25g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 5g, Pomidor 150g, Bazylia świeża 6g

II ŚNIADANIE – Sałatka z grillowaną piersią z kurczaka, gruszką i prażonymi orzechami włoskimi

Sałata lodowa 40g, Gruszka 120g, Kurczak, filet 120g, Przyprawa do drobiu 3g, Sok z cytryny 10g, Oliwa z oliwek 5g, Sól 2g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Kasza jaglana 50g, Musztarda Dijon 5g, Miód 5g, Orzechy włoskie 20g

OBIAD – Penne w sosie z kukurydzą i indykiem

Makaron razowy penne 70g, Pomidory w puszce, krojone 200g, Kukurydza konserwowa 45g, Cebula 50g, Czosnek 5g, Ser mozzarella light 40g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa oregano 3g, Przyprawa bazylia 3g, Indyk, filet 150g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g

PODWIECZOREK – Chłodnik szpinakowy z jajami

Maślanka 350g, Szpinak świeży 130g, Jajo 100g, Pomidor 220g, Czosnek 2g, Przyprawa oregano 3g, Przyprawa papryka ostra 1g, Pieprz czarny mielony 4g, Sól 2g, Chleb chrupki żytni 30g

KOLACJA –  Cukinia faszerowana mięsem z kurczaka z dzikim ryżem

Cukinia 300g, Filet z kurczaka mielony 120g, Ser twarogowy półtłusty 40g, Pomidor 200g, Czosnek 10g, Cebula 50g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Natka pietruszki 6g, Zioła prowansalskie 3g, Ryż dziki 70g


 

3 DZIEŃ (Środa)

ŚNIADANIE – Owsiane placuszki z jabłkami i pomarańczami z cynamonem

Płatki owsiane 80g, Len nasiona 5g, Mąka pszenna, typ 1850 20g, Mleko 0,5% tłuszczu 220g, Jajo 100g, Jabłko 120g, Rodzynki, suszone 10g, Miód 10g, Oliwa z oliwek 5g, Proszek do pieczenia 2g, Przyprawa do piernika 2g, Przyprawa cynamon 2g, Pomarańcza 150g

II ŚANIDANIE – Sałatka owocowa z basmati z cynamonowym sosem i liśćmi mięty

Ananas 80g, Morela 40g, Banan 200g, Pomarańcza 150g, Maliny 60g, Winogrona ciemne 40g, Miód 5g, Przyprawa cynamon 2g, Mięta świeża 3g, Jogurt naturalny 2% 150g, Ryż basmati 30g

OBIAD – Wołowina z zieloną fasolką w pomidorach z kaszą gryczaną

Polędwica wołowa 170g, Fasolka szparagowa, mrożona 150g, Marchew 50g, Pomidor 200g, Cebula 50g, Czosnek 5g, Przecier pomidorowy 5g, Przyprawa papryka słodka 2g, Zioła prowansalskie 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Kasza gryczana 100g

PODWIECZOREK – Grillowane burgery z kurczaka z sałatką z kaszy jęczmiennej

Filet z kurczaka mielony 90g, Białko jaja 30g, Otręby owsiane 15g, Mięta świeża 2g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Przyprawa papryka 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 5g, Natka pietruszki 5g, Pomidor 160g, Cebula czerwona 25g, Oliwa z oliwek 5g, Sok z cytryny 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Kasza jęczmienna 40g

KOLACJA – Krewetkowa sałatka z basmati i mandarynkami

Krewetki tygrysie 120g, Awokado 40g, Kapusta pekińska 100g, Papryka czerwona 80g, Rukola 20g, Jogurt naturalny 50g, Oliwa z oliwek 5g, Czosnek 5g, Zioła prowansalskie 3g, Pieprz czarny mielony 4g, Sól 4g, Mandarynki 100g, Ryż basmati 60g


 

4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE – Twarożek z awokado i syropem klonowym, sok owocowo-warzywny

Ser twarogowy chudy 150g, Jogurt naturalny 50g, Awokado 130g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Syrop klonowy 10g, Chleb graham 90g, Jabłko 220g, Marchew 50g, Seler korzeniowy 20g

II ŚNIADANIE – Makaron ryżowy w sałatce z czarnej fasoli

Makaron ryżowy 75g, Szynka z piersi kurczaka 60g, Fasola konserwowa czarna 100g, Pietruszka, liście 10g, Oliwa z oliwek 7g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Papryka żółta 75g

OBIAD – Turbot w sosie marchewkowym z ziemniakami puree i surówką

Turbot 150g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Koper 6g, Jogurt naturalny 2% 40g, Mąka pszenna, typ 550 10g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g, Marchew 70g, Ziemniaki 390g, Mleko 1,5% tłuszczu 30g, Masło 3g, Kapusta pekińska 100g, Pomidor 60g, Ogórek kiszony 50g, Papryka czerwona, konserwowa 40g, Cebula czerwona 25g, Jogurt naturalny 2% 50g, Sok z cytryny 5g, Koper 6g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g

PODWIECZOREK – Chłodnik ogórkowy z rzodkiewką i jajkiem
Jogurt naturalny 350g, Ogórek 200g, Czosnek 2g, Rzodkiewka 60g, Jajo 50g, Pieprz czarny mielony 4g, Chleb chrupki żytni 30g

KOLACJA – Śródziemnomorski kurczak z warzywami i komosą ryżową

Kurczak, filet 120g, Cukinia 80g, Papryka żółta 60g, Papryka czerwona 60g, Oliwki zielone marynowane 10g, Cebula czerwona 25g, Czosnek 5g, Przyprawa bazylia 2g, Tymianek świeży 3g, Przyprawa oregano 2g, Sól morska 2g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Oliwa z oliwek 10g, Komosa ryżowa 80g


 

5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE – Makaron razowy z twarogiem i owocami

Makaron razowy 100g, Ser twarogowy półtłusty 80g, Jogurt naturalny 75g, Miód 5g, Maliny 72g, Jagody 160g, Borówki  70g, Olej lniany 7g

II ŚNIADANIE – Tuńczykowa sałatka z ryżem i czerwonym grejpfrutem

Grejpfrut różowy 300g, Awokado 40g, Rukola 40g, Tuńczyk w wodzie 100g, Ocet winny biały 3g, Oliwa z oliwek 5g, Ryż jaśminowy 45g

OBIAD – Chili con carne z ryżem

Ryż brązowy 100g, Polędwica wołowa 150g, Fasola konserwowa czerwona i czarna 100g, Pomidor 200g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 10g, Przyprawa taco 3g, Przecier pomidorowy 15g

PODWIECZOREK – Awokado faszerowane nadzieniem jaśminowo-śledziowym

Awokado 70g, Śledź w sosie pomidorowym 90g, Cebula 10g, Sok z cytryny g, Szczypiorek 3g, Ryż jaśminowy 45g

KOLACJA – Pomidorowa ciecierzyca z komosą ryżową

Ciecierzyca 100g, Pomidor 260g, Cebula 50g, Przecier pomidorowy 10g, Olej rzepakowy uniwersalny 5g, Przyprawa majeranek 2g, Przyprawa curry 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Ziele angielskie 1g, Liść laurowy 1g, Czosnek 10g, Komosa ryżowa 45g, Sok z cytryny 5g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g


 

6 DZIEŃ (sobota)

ŚNIADANIE – Sałatka gryczana z grillowanym kurczakiem, koktajl jagodowy

Czarne jagody, mrożone 100g, Jogurt naturalny 2% 100g, Kasza gryczana 80g, Kukurydza konserwowa 30g, Kurczak, filet 100g, Maślanka 200g, Miód 5g, Olej lniany 7g, Oliwki w puszce 18g, Papryka czerwona 65g, Natka pietruszki 6g, Pieprz czarny mielony 2g

II ŚANIADANIE – Kurczak w sosie słodko kwaśnym z brązowym ryżem

Kurczak, filet 70g, Ryż brązowy 50g, Pomidor 260g, Cebula 50g, Ananas 60g, Papryka czerwona 50g, Papryka zielona 50g, Marchew 50g, Czosnek 5g, Kukurydza konserwowa 30g, Musztarda 3g, Miód 5g, Ocet winny 5g, Sól 4g, Pieprz czarny mielony 2g, Przyprawa papryka słodka 3g, Przyprawa curry 1g, Olej rzepakowy uniwersalny 10g

OBIAD – Makaron z łososiem w pietruszkowym pesto z pomidorkami koktajlowymi

Makaron pełnoziarnisty 100g, Łosoś surowy 140g, Sok z cytryny 15g, Czosnek 3g, Pietruszka, liście 30g, Parmezan 10g, Oliwa z oliwek 5g, Pieprz czarny mielony 4g, Sól 4g, Pomidorki koktajlowe 150g

PODWIECZOREK – Kawałki kurczaka gotowane na parze z ryżem i surówką czosnkową

Kurczak, filet 90g, Jogurt naturalny 2% 25g, Przyprawa do grilla 3g, Ryż brązowy 50g, Sałata lodowa 40g, Rukola 35g, Pomidor 160g, Czosnek 6g, Oliwa z oliwek 10g, Sok z cytryny 5g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g

KOLACJA- Potrawka z cielęciny z makaronem ryżowym

Cielęcina , mięso 130g, Pomidor 260g, Oliwki zielone marynowane 15g, Pieczarka surowa 90g, Oliwa z oliwek 10g, Przecier pomidorowy 30g, Przyprawa do cielęciny ”KAMIS” 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Makaron ryżowy 60g, Sól 2g


 

7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Kokosowa owsianka z brzoskwiniami

Płatki owsiane 100g, Mleko kokosowe 80g, Brzoskwinia 150g, Laska wanilii 2g, Jogurt naturalny 2% 150g, Przyprawa cynamon 3g, Wiórki kokosowe 10g, Ksylitol 5g

II ŚNIADANIE – Krajanka owsiano-orzechowa

Mąka pszenna, typ 1850 40g, Płatki owsiane 30g, Soda oczyszczona 2g, Słodzik ze stewii 2g, Banan 140g, Jajo 50g, Orzechy włoskie, posiekane 15g, Czekolada gorzka 5g

OBIAD – Kurczak w porach ze szparagami i kaszą jęczmienną

Kurczak, filet 170g, Por 80g, Szparagi zielone 200g, Czosnek 5g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 4g, Oliwa z oliwek 10g, Kasza jęczmienna 100g, Sól 2g

PODWIECZOREK – Bananowo-truskawkowy koktajl z sezamem

Kefir 2% 300g, Banan 220g, Otręby owsiane 20g, Truskawki 100g, Sezam, nasiona 5g

KOLACJA – Łosoś z pęczakiem i wiosenną surówką

Łosoś surowy filet 150g, Przyprawa do ryb 3g, Sok z cytryny 5g, Kasza jęczmienna, pęczak 100g, Sałata lodowa 70g, Pomidor 130g, Ogórek 70g, Jogurt naturalny 2% 50g, Sok z cytryny 10g,  Pieprz czarny mielony 2g, Koper 3g