1 DZIEŃ (poniedziałek)

ŚNIADANIE –  Kasza kuskus z truskawkami i malinami

Kasza kuskus sucha 50g, Truskawki 75g, Maliny 75g, Jogurt naturalny 100g, Miód 10g, Migdały kruszone 20g

II ŚNIADANIE – Bruschetta z pomidorami i salami

Bagietka 50g, Masło 10g, Czosnek 5g, Pomidor 100g, Ser mozzarella 30g, Salami 30g, Suszone zioła prowansalskie 2g, Bazylia 2g

OBIAD – Klopski pieczone na kokardkach w pulpie pomidorowej z dynią

Makaronu kokardki 100g, Zmielona łopatka wieprzowa 100g, Jajko 50g, Czosnek 10g, Otręby żytnie 40g, Bułka tarta 20g, Sól 3g, Pieprz 3g, Suszony rozmaryn 3g, Listki laurowe 3g, Suszona bazylia 3g, Pomidory 200g, Przecier pomidorowego 30g, Dynia pokrojona 100g, Oleju rzepakowy 20g

PODWIECZOREK – Zupa krem z kalafiora i młodych ziemniaczków z parmezanem

Bulion warzywny 250g, Kalafior 200g, Młode ziemniaczki  120g, Cebula 50g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy 10g, Sól 2g, Parmezan 20g, Szczypiorek 10g

KOLACJA – Kopytka z gulaszem z indyka

Sól 2g, Gałka muszkatołowa 2g, Czosnek 2g, Słodka papryka 2g, Zioła prowansalskie 2g, Pieprz 2g, Olej rzepakowy 20g, Filet z indyka 300g, Cebula 50g, Czerwona papryka 100g, Woda 200g, Mąka 10g, Woda 150g, Ziemniaki 80g, Mąka pszenna 25g, Jajo 50g, Sól 2g



2 DZIEŃ (wtorek)

ŚNIADANIE – Pasta rzodkiewkowa z wędzonym łososiem na pieczywie

Rzodkiewki 100g, Łosoś wędzony 100g, Pumpernikiel pełnoziarnisty 120g, Chudy twaróg 250g, Jogurt naturalny 60g, Szczypiorek 10g, Sól himalajska różowa 2g

II ŚNIADANIE – Ciasto ucierane z jagodami

Jajko 50g, Cukier 5g, Olej rzepakowy 5g, Mleko 0,5% 100g, Mąka tortowa 30g, Proszek do pieczenia 5g, Kakao 5g, Jagody 100g

OBIAD – Pizza na cienkim cieście

Mąka pszenna pełnoziarnista 30g, Świeże drożdże 10g, Ciepła woda 180g, Sól 3g, Cukier 3g, Olej rzepakowy 20g, Koncentrat pomidorowy 30g, Woda 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Zioła prowansalskie 2g, Czosnek 2g, Pomidory 100g, Czerwona cebula 30g, Biała cebula 20g, Pieczarki 50g, Kiełbasa 30g, Masło 10g, Brokuł 50g, Czerwona papryka 50g, Ser mozzarella 50g

PODWIECZOREK – Sałatka z roszponki ze słonecznikiem

Roszponka 100g, Słonecznik ziarna 40g, Ser typu feta 50g, Czerwona cebula 50g, Olej rzepakowy 10g, Koperek 10g, Sól ziołowa 2g, Pieprz ziołowy 2g

KOLACJA –  Zapiekanka z kurkami i kurczakiem

Bagietka 120g, Kurki 200g, Masło 10g, Szpinak 100g, Mozzarella 70g, Pomidor 50g, Czosnek 5g, Oliwa 5g, Kurczak filet 80g, Sól 2g, Pieprz 2g


 

3 DZIEŃ (Środa) 

ŚNIADANIE – Pomarańczowe ciasteczka

Masło 50g, Cukier puder 10g, Jajko 50g, Mąka pszenna tortowa 60g, Proszek do pieczenia 5g, Sól 2g, Skórka z pomarańczy 5g

II ŚNIADANIE – Zielone szparagi z jajkiem

Zielone szparagi 130g, Cukier 5g, Masło 10g, Parmezan 30g, Jajko 100g, Pieprz 2g, Sól 2g

OBIAD – Pyzy ziemniaczane z jajkiem i kapustą

Ziemniaki 300g, Mąka pszenna 50g, Jajko 50g, Cielęcina 200g, Cebula 100g, Biała kapusta 200g, Sól 2g, Pieprz 2g,  Gałka muszkatołowa 2g, Słodka papryka  2g

PODWIECZOREK – Pomidorówka z przecieranych pomidorków z kurczakiem

Bulion drobiowy 300g, Pomidory 300g, Czosnek 5g, Suszona bazylia 5g, Kurczak filet 100g, Sól 3g, Pieprz 2g, Słodka czerwona papryka 3g

KOLACJA – Łosoś na makaronie z fasolą szparagową i kalafiorem w przyprawie włoskiej

Filet z łososia 200g, Makaron pełnoziarnisty świderki 100g, Zielona fasola 60g, Różyczki kalafiora 50g, Przyprawa włoska (lubczyk, cząber, majeranek, pieprz turecki, czarnuszka, susze warzywne, sól) 15g, Parmezan 30g, Masło 5g, Sok z cytryny 10g, Pieprz 2g, Sól ziołowa 2g



4 DZIEŃ (Czwartek)

ŚNIADANIE –Tosty z suszonym szpinakiem, camembertem i pomidorami + sałatka

Chleb wieloziarnisty w kształcie tostów 90g, Ser camembert 30g, Suszone pomidory w oleju z ziołami 25g, Liście szpinaku typu baby 50g, Czosnek 5g, Masło 10g

II ŚNIADANIE – Regeneracyjny koktajl z jagodami goi, siemieniem lnianym i truskawkami

Maślanka 400g, Mielone nasiona siemienia lnianego 10g, Suszona żurawina 20g, Suszone owoców goji 10g, Truskawki 100g

OBIAD Spaghetti z brokułami i szynką

Śmietanka 30% 100g, Makaron spaghetti 100g, Brokuł 150g, Gotowana szynka drobiowa 80g, Ser parmezan 30g, Czosnek 5g, Olej rzepakowy 20g, Gałka muszkatołowa 2g, Sól 2g, Pieprz 2g

PODWIECZOREK – Sałatka z wędzonym łososiem

Wędzony łosoś sałatkowy 70g, Ogórki gruntowe 100g, Czerwona cebula 50g, Zielona sałata 70g, Kapusta pekińska 100g, Olej rzepakowy 10g, Orzechy włoskie 10g, Chleb graham 40g, Czosnek granulowany 2g, Masło 2g, Sól himalajska różowa 2g, Pieprz 2g 

KOLACJA Pieczone ziemniaki nadziewane szpinakiem i serem feta

Ziemniaki 200g, Masło 10g, Czosnek 5g, Pieczarki 50g, Szpinak w liściach mrożony 70g, Ser feta  80g, Jogurt naturalny 30g, Pieprz biały 3g, Sól 2g



5 DZIEŃ (piątek)

ŚNIADANIE Muffinki owsiane z truskawkami

Błyskawiczne płatki owsiane 100g, Mąka pszenna tortowa  40g, Proszek do pieczenia 5g, stewia 2g, Mleko 1,5%tł 100g, Olej rzepakowy 10g, Jajka 100g, Truskawki 70g

II ŚNIADANIE Placki gryczane z sosem koperkowym

Kasza gryczana 30g, Cukinia 60g, Jajko 50g, Cebula 50g, Czosnek 5g, Mąką pszenna pełnoziarnista 20g, Natka pietruszki 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Olej rzepakowy 5g, Jogurt naturalny 20g, Koperek 10g, Czosnek 3g, Sok z cytryny 5g, Sól 2g, Pieprz 2g

OBIAD – Łosoś na cukini i zielonym porze

Dzwonko łososia 200g, Marchew 120g, Cukinia 120g, Por 100g, Schłodzone masło 20g, Sól 2g, Pieprz 2g, Bulion drobiowy 300g, Kasza gryczana niepalona 100g, Ogórek kiszony 60g

PODWIECZOREK – Budyń jaglany z malinami

Kasza jaglana 30g, Mleko 2% 150g, Miód 10g, Maliny 100g

KOLACJA – Makaronowa sałatka z kuskusem

Makaron pełnoziarnisty świderki 100g, Kasza kuskus 50g, Cukinia 120g, Różyczki brokułu 100g, Czosnek 10g, Cebulka dymka 50g, Marchewka 80g, Jogurt naturalny 80g, Czosnek granulowany 3g, Sól 3g, Pieprz ziołowy 3g



6 DZIEŃ (sobota) 

ŚNIADANIE – Jajecznica na porze z kurczakiem gotowanym

Por 150g, Jajka 200g, Masło 20g, Sól ziołowa  2g, Pieprz ziołowy 2g, Pieczywo żytnie 70g, Kurczak filet 100g,Pomidorki koktajlowe 50g

II ŚNIADANIE – Koktail z granatem

Granat  200g, Banan 120g, Ananas 50g, Kefir naturalny 350g

OBIAD – Królik z winogronami

Mięso z królika 200g, Oliwki zielone i czarne 50g, Białe winogrona rodzynkowe bez pestek 150g, Ciemne winogrona bez pestek 100g, Rodzynki 10g, Cebula 50g, Czosnek 5g, Rozmaryn 2g, Białe wytrawne wino 50g, Bulion warzywny 200g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz 2g, Ryż brązowy 25g

PODWIECZOREK – Penne z warzywami i wędzonym kurczakiem

Wędzony kurczak filet 80g, Masło 10g, Czerwona cebula 50g, Cukinia 120g, Krojone pomidory w zalewie własnej 100g, Makaron penne  z pełnego ziarna 30g, Sól 3g, Pieprz 3g, Zioła prowansalskie 3g

KOLACJA- Krokiety z kaszą gryczaną i pieczarkami

Kasza gryczana 50g, Kasza jęczmienna 50g, Pieczarki 100g, Cebula 50g, Jajko 50g, Masło 10g, Olej rzepakowy 10g, Sól ziołowa 2g, Pieprz biały 2g, Mąka pszenna 30g, Mleko 2% 50g, Woda 50g, Jajko 50g, Sól 2g, Olej rzepakowy 10g, Bułka tarta 20g, Jajko 50g, Mleko 30g



7 DZIEŃ (niedziela)

ŚNIADANIE – Tarta z brokułem, wędzonym kurczakiem i papryką

Jajko 50g, Masło, 15g, Mąka pszenna 40g, Sól 1g, Zimna woda 50g, Jajko 100g, Śmietana 18% 20g, Mleko 2% 50g, Ser żółty 20g, Brokuł 100g, Wędzony filet z indyka 70g, Czerwona papryka 120g, Mielona gałka muszkatołowa 2g, Kolorowy pieprz 2g, Sól 2g

II ŚNIADANIE – Krem jaglany z bananami i twarożkiem

Kasza jaglana 30g, Banan 120g, Chudy twaróg 30g, Mleko 0,5% tł 100g

OBIAD – Wołowina z groszkiem i ananasem

Wołowina 360g, Cebula 50g, Oliwa z oliwek 20g, Groszek 150g, Ananas 150g, Bulion warzywny 125g, Śmietana 12% 100g, Kasza bulgur 40g, Pieprz 2g, Curry 3g, Natki pietruszki 5g

PODWIECZOREK – Ziemniaczki pieczone w ziołach

Ziemniaczki 200g, Pieprz kolorowy 2g, Czosnek mielony 2g, Sól 2g, Cząber 2g, Rozmaryn 2g, Tymianek 2g, Oliwa z oliwek 20g

KOLACJA – Makaron z serem i jagodami

Pełnoziarnisty makaron muszelki 50g, Ser typu Bieluch 50g, Jogurt naturalny 100g, Cukier 10g, Płatki migdałowe 20g, Jagody 100g