Poniedziałek

ŚNIADANIE – Gryczana sałatka z kurczakiem i mozzarellą

Kasza gryczana niepalona 90g, Kurczak, filet 150g, Sałata lodowa 60g, Pomidor 200g, Ogórek 50g, Papryka czerwona 50g, Ser mozzarella, półtłusty 30g, Olej lniany 10g, Przyprawa oregano 1g, Przyprawa tymianek 1g, Przyprawa bazylia 1g, Przyprawa pieprz czarny 2g, Sól 2g

II ŚNIADANIE – Shake bananowo – ananasow z migdałami i otrębami

Ananas 90g, Migdały mielone 10g, Jogurt naturalny 2% 200g, Sok z cytryny 5g, Otręby owsiane 25g, Mleko 0,5% tłuszczu 100g, Banan 140g

OBIAD – Penne z indykiem i warzywami w sosie ziołowo – jogurtowym

Makaron penne pełnoziarnisty 100g, Indyk, filet 180g, Oliwa z oliwek 10g, Brokuły 100g, Pieczarka surowa 90g, Cebula 50g, Czosnek 3g, Jogurt naturalny 75g, Żółtko jaja 30g, Przyprawa bazylia 1g, Pieprz czarny mielony 2g, Zioła prowansalskie 1g, Sól 4g

PODWIECZOREK – Sałatka makaronowa z brokułami w sosie ziołowo – czosnkowym

Brokuły 100g, Makaron pełnoziarnisty 60g, Jajo 60g, Pomidor 200g, Papryka czerwona 130g, Jogurt naturalny 75g, Czosnek 2g, Zioła prowansalskie 1g, Przyprawa bazylia 2g, Sól 6g, Pieprz czarny mielony 2g

KOLACJA – Pomidor nadziany tuńczykowym ryżem

Tuńczyk w wodzie 150g, Pomidor 260g, Kukurydza konserwowa 45g, Cebula 10g, Oliwa z oliwek 10g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony2g, Ryż basmati 75g


 

Wtorek

ŚNIADANIE – Gryczane naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Woda 220g, Jajo 120g, Mąka gryczana 90g, Cebula 75g, Czosnek 5g, Szpinak, liście 300g, Ser Feta 30g, Oliwa z oliwek 7g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Przyprawa gałka muszkatołowa 2g, Ser twarogowy chudy 80g

II ŚNIADANIE – Jogurtowy przekładaniec

Jogurt naturalny 2% 200g, Borówki amerykańskie 150g, Truskawki 100g, Kiwi 60g, Płatki owsiane 30g, Orzechy nerkowca 20g

OBIAD – Filet z kurczaka w sosie czosnkowym z ryżem jaśminowym i surówką

Kurczak, filet 150g, Jogurt naturalny 2% 150g, Czosnek 5g, Sok z cytryny 10g, Przyprawa majeranek 3g, Przyprawa papryka mielona 3g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Skrobia kukurydziana 5g, Ryż jaśminowy 100g, Papryka czerwona 90g, Ogórek kiszony 100g, Cebula 25g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g

PODWIECZOREK – Sałatka chińska z makaronem sojowym

Makaron sojowy 60g, Kurczak, filet 120g, Awokado 50g, Papryczka chili 10g, Natka pietruszki 4g, Sos sojowy 5g, Sól morska 2g

KOLACJA – Warzywa zapiekane faszerowane z ryżem, kefir, olej lniany

Bakłażan 220g, Pieczarka surowa 90g, Ryż brązowy 75g, Pomidory, suszone 20g, Pomidorki koktajlowe 100g, Oliwki czarne 15g, Por 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Sok z cytryny 10g, Natka pietruszki 2g, Kefir 2% 200g


 

Środa

ŚNIADANIE – Cynamonowa zapiekanka z kaszy gryczanej i twarożku z marchewką i sezamem

Kasza gryczana niepalona 80g, Jajo 100g, Ser twarogowy chudy 160g, Miód 5g, Przyprawa cynamon, wanilia, sól 1g, Proszek do pieczenia 2g, Sezam, nasiona 15g, Marchew 100g

II ŚNIADANIE – Zielona sałatka z mango

Szpinak młody 50g, Roszponka 50g, Mango 180g, Orzechy nerkowa 20g, Bazylia świeża 6g, Imbir tarty 3g, Oliwa z oliwek 3g, Pieprz kolorowy świeżo mielony 2g, Sól 2g, Ocet winny 5g, Szynka drobiowa 100g, Kasza gryczana 50g

OBIAD – Wołowina po meksykańsku z makaronem pełnoziarnistym

Wołowina 200g, Papryka czerwona 100g, Kukurydza konserwowa 15g, Cukinia 100g, Pomidor 130g, Przyprawa meksykańska 3g, Przyprawa czosnek w proszku 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 5g, Cukier 2g, Makaron pełnoziarnisty świderki 100g

PODWIECZOREK – Zapiekane ziemniaki z brokułem i kolendrą, kurczak grillowany

Ziemniaki 250g, Oliwa z oliwek 5g, Brokuły 150g, Kolendra świeża 5g, Jogurt naturalny 2% 100g, Sól 2g, Pieprz czarny świeżo mielony 2g, Kurczak, filet 120g, Przyprawa do drobiu 3g

KOLACJA – Lekki kebab z warzywami

Tortilla wieloziarnista 70g, Kurczak, filet 130g, Sałata lodowa 60g, Pomidor 130g, Rzodkiewka 30g, Oliwki w puszce 10g, Soja kiełki 20g, Oliwa z oliwek 10g, Pieprz ziołowy 2g, Przyprawa rozmaryn 3g, Przyprawa papryka 2g, Sól 2g, Jogurt naturalny 2% 20g, Sól 2g, Pieprz czarny mielony 2g, Czosnek 5g, Koper 5g


 

Czwartek

ŚNIADANIE – Owsianka wiśniowa z orzechami na zimno

Płatki owsiane 120g, Jogurt naturalny 2% 200g, Wiśnie mrożone bez pestek 100g, Przyprawa cynamon 1g, Miód 5g, Orzechy włoskie bez skorupki 20g

II ŚNIADANIE – Tuńczyk duszony w pomidorach i papryce

Tuńczyk z wody 150g, Olej rzepakowy 10g, Pomidory 100g, Papryka 120g, Bazylia suszona 5g, Sól ziołowa 3g

OBIAD – Egzotyczny kurczak z basmati

Pierś z kurczaka 150g, Kalafior 100g, Cukinia 225g, Marchew 50g, Cebula 25g, Por 20g, Ananas 30g, Orzechy nerkowca 15g, Czosnek 5g, Pomidor 200g, Bazylia świeża 6g, Natka pietruszki 2g, Przyprawa tymianek 3g, Przyprawa bazylia 3g, Przyprawa oregano 3g, Pieprz czarny mielony 2g, Sól 2g, Oliwa z oliwek 15g, Ryż basmati 100g

PODWIECZOREK – Winogronowa sałatka z czarnego ryżu z szynką i rukolą

Ryż czarny 75g, Fasolka szparagowa, mrożona 100g, Szynka wołowa 80g, Rudola 30g, Cebula czerwona 35g, Przyprawa chili 1g, Sos sojowy 5g, Olej arachidowy 5g, Ocet winny 5g, Czosnek 3g, Cukier 2g, Winogrona zielone i granatowe 40g

KOLACJA – Ananasowe szaszłyki z łososia

Łosoś surowy, filet 180g, Ananas 80g, Jogurt naturalny 2% 20g, Sok z cytryny 10g, Cukier brązowy 5g, Papryczka chili 10g, Sól2g, Ocet winny 10g, Czosnek 5g, Cebula 25g, Pietruszka, liście 12g, Ryż brązowy 75g


 

Piątek

ŚNIADANIE – Deser ryżowy migdałowo-bananowy

Mleko 2% 200g, Ryż biały 70g, Banan 100g, Migdały 25g, Miód pszczeli 10g, Czekolada deserowa 20g

II ŚNIADANIE – Pieczywo żytnie z orientalnym filetem z kurczaka

Ser typu „Feta” 40g, Filet kurczaka 90g, Chleb żytni pełnoziarnisty 70g, Ogórek 10g, Papryka czerwona 20g, Pomidor 25g, Curry 5g

OBIAD – Mięsne pulpeciki z kaszą pęczak w sosie pomidorowym

Mięso mielone wp-woł 300g, Cebula dymka 50g, Mąka 30g, Oliwa z oliwek 10 g, Kasza pęczak 100g, Pomidory z puszki 200g, Jajo 50g, Bazylia świeża 10g, Pieprz ziołowy 5g

PODWIECZOREK – Zupa krem z rzodkiewki z grzankami

Bulion warzywny 300g, Rzodkiewka z liśćmi 115g, Liście sałaty masłowej 20g, Ziemniak 30g, Czosnek 10g, Śmietana 12% 10g, Chleb pszenny 50g, Oliwa z oliwek 5g

KOLACJA – Ruloniki z szynki nadziewane twarożkiem z chrupkim chlebkiem

Ser twarogowy półtłusty 100g, Polędwica luksusowa 150g, Chleb chrupki 50g, Rzodkiewka 50g Szczypiorek 20g, Pieprz biały 2g, Sól 2g